Ugrás a tartalomhoz
  • 10

Telekom TV első benyomások


Karesz

Kérdés

Üdv. mindenkinek!
Tegnap lecserélték a Telekom cuccaimat az új Telekom Tv-nek (android) megfelelő beltérikre.
Nos az első tapasztalatok némileg vegyesek.
Először azokat a dolgokat említeném amik jelenleg nem tetszenek és úgy gondolom, hogy fejlesztésre szorulnak.
- Ami leginkább nem tetszik a lejátszott adás pörgetése bármely irányban. Ugye az előző rendszernél a pörgetés tulajdonképpen egy gyorsított lejátszásnak felelt meg, ez lehetővé tette, hogy a neked megfelelő helyen tudd megállítani a tv adást vagy a felvételt. Ez az opció most (még) nem működik, tehát nem látod, hogy hol tart a pörgetés képileg, csa a pörgetés kezdetén aktuális képet és az időt. Ez szerintem nagyon gáz, de biztosan változik majd a fejlesztés során.
- A következő ami gondot okozhat az a 30 óra felvétel az előző 500 GB-hoz képest. Ez nagyon erős visszalépés, főleg egy 5 tagú családnak. Tudom, hogy pénzért bővíthető, de azért NA!
- Ami még negatív dologként érintett, hogy egyenlőre nem lehet egyéni csatornasorrendet beállítani. Ez azért okoz nehézségeket.
- Az android box belső tárhelye 4, 4 GB ami nem túl nagy ahhoz, hogy kiéld magad a Play áruház adta lehetőségekben.
- A cromecast működik telefonról történő képek átküldésénél de a videó már nem ment át.
- 28 órája él az új rendszer és volt már 2 lefagyás és 2 indokolatlan újraindulás.

A negatív dolgok mellett természetesen vannak pozitívak is:
- Bluetoth-os eszközöket könnyű csatlakoztatni és jól is működnek. Hangszóróval és fülhallgatóval kipróbáltam.
- Vezetékes és vezeték nélküli billentyűzet is működött (angol kiosztással)
- A távirányító egy egyszerű beállítás után már a TV-t is kezelte (ki*be kapcsolás és hangerő).
- Nálam az egyik szobában nem TV hanem monitor van ami nem képes hang leadására ezért a Boxba beledugtam egy USB-s hangkártyát ami már is továbbította a hangot a hangfalakra. De a Bluetoth-os hangfal is működő opció volt. A monitoron csak D-SUB (VGA) csatlakozási lehetőség van, így egy HDMI-VGA átalakítóval lett megoldva a képátvitel ami FullHD-ben működik.
- A felvétel beállítás és a felvett felvétel lejátszása is rendben van, bár sorozatfelvételt még nem állítottam be. SD minőségben vettem fel egyenlőre.
- Pendrive-ról és memória kártyáról történő film lejátszást is kipróbáltam (mp4, Avi, MKV), működött. Ehhez fel kellett telepítenem egy fájlkezelőt és a vlc-t mint média lejátszót.
- A Play áruházban elérhető játékok és aplikációk korlátozott számban érhetőek el. Van közöttük ingyenes és fizetős is. Belefutottam olyanba is ami az első használat előtt akart pénzt kérni. Értelemszerűen azonnal töröltem.
- Kipróbáltam a telefonról történő irányítást is, hát a minimális funkciókkal ellátott aplikáció végülis működik. Ezt az aplikációt Android TV nére keresztelték és képes több beltérit is kezelni, természetesen mindig csak a kiválasztottat. Bluetoth kapcsolat kell hozzá.

Na azt hiszem egyenlőre ennyi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 211
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Üdv!

Egy javaslattal fordulnék a fejlesztők felé: (vagy még inkább ötlettel tudva, hogy ez referencia kliens, és sok minden fog változni még)   -  a fizikai billentyűzet/egér támogatása nagyon jó, működik is, csak az a zavaró, hogy a virtuális billentyűzet ezek csatlakoztatásakor sem tűnik el és nem is tüntethető el, és ez eléggé akadályozza ezek használatát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom
Ekkor: 2021. 10. 09. at 19:44, szaboadam írta:

Üdv!

Egy javaslattal fordulnék a fejlesztők felé: (vagy még inkább ötlettel tudva, hogy ez referencia kliens, és sok minden fog változni még)   -  a fizikai billentyűzet/egér támogatása nagyon jó, működik is, csak az a zavaró, hogy a virtuális billentyűzet ezek csatlakoztatásakor sem tűnik el és nem is tüntethető el, és ez eléggé akadályozza ezek használatát.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Aki teheti ne váltson Újabb Telekom TV-re.

Lefagy, nem reagál az inputra. Ha nincsen smart TV-d akkor talán megéri de egy okosabb tv csak lebutít. Frusztráló és rossz termék.

Toabba  a felvétel vicc az új Android tvvel. Nem lehet visszatekerni. Ha vissza lehet lefagy vagy eldobja és újra kezdi az előt. Egyes csatornákon nem is lehet előretekerni mert az apróbetűs részben ott van hogy az RTL csoport nem engedi.

Olyan jó hogy fizetek a felvételért és egy kalap sz#%* az egész.... Szégyen a Telekom oldaláról. A válasz annyi volt hogy akkor nem kell használni, csak kicsit kedvesebben csomagolva.

Inkább ezt a tv box generációt hagyjátok ki ha tudjátok és menjetek egy másik szolgáltatóhoz, hátha jobb.

Üdv!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 11. 11. at 16:18, Roli82 írta:

" A Telekom TV ügyfeleknél SmartBox firmware frissítést indul.

Az új verzió az alábbi javításokat tartalmazza:
• hang-kép csúszás
• Record&GO visszatekerés stabilitás
• 4K csatornán néha megjelenő zöld sávok a kép alján
• Dolby Digital hang
• DVB feliratok

A frissítés 2 ütemben történik.
Az első kör November 11.-én.
A második kör November 15.-én

Frissítést követően a firmware verzió: 9.2.93.
Ezt az Beállítások - Android TV beállítások - Eszközbeállítások - Névjegy menüpontban lehet ellenőrizni. "

Nekem még most sem frissült, valami gebasz van vagy nálam van a hiba

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
7 perce, Tibor Kiss írta:

Az volt az első, volt már áramtalanítás is de semmi. A távirányító mindenre reagál kivéve a hangerőt

Hmm hát nem tudom mi okozhatja ezt a problémát, én magam nem futottam ebbe bele.

Próbáld ki ezt:

A távirányító gyári beállításainak visszaállítását a 3-as és 7-es gombok folyamatos nyomva tartásával tudod kezdeményezni. A sikeres visszaállítást a jelzőfény kettő gyors felvillanása jelzi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
8 perce, patrik.2199 írta:

Ez a probléma csak az 5.1-es hangsávval rendelkező csatornáknál áll fenn, ott nem lehet a box hangerejét állítani.

Nálam, optikain jön a digit jel a boxból egy DAC-ba (max.24bit/48kHz), onnan IC kábelen az analóg hang a sztereó erősítőbe. Az 5.1 hangsávot tartalmazó csatornánál sistergő hang volt, át kell állítani PCM-re a hangkimenetet és valóban 5.1 esetében nem lehetett hangerőt állítani.

Öröm, hogy a hangsáv szinkronba került a képpel, csak így tovább Telekom és kösz. ;)
Az sajnos továbbra sem jó, hogy ha tekerném vissza, most pl. a "csodás" Konyhafőnök VIP-t, kb.2-5mp visszaszámlál majd azt írja, hogy nem tekerhető, illetve " A multicast behangolás nem sikerült". Ez így továbbra is feladat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok.

Frissített nekem is a box, azoknál a csatornáknál az összesnél ahol Dolby Digital a hangsáv, borzalmasan csúszik a hang még mindig, illetve nekem sem reagál a hangerőre az említett hangsávú csatornák egyikén sem. Box jelzi ledvillanással, hogy megkapja a jelet a távirányítótól, de nem történik semmi. A többi csatornán sem szünt meg teljesen a hang recsegés, pattogás, akadás, de jelentősen sokat javult a hang-kép szinkron, de nem mindegyik csatornán tökéletes.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nálam a hangpattogás a frissítés óta megszűnt (remélhetőleg végleg, és nem csak ritkább/kevésbé észrevehető lett).
Viszont az új frissítés óta random droppolja a frameket az adás / belaggol, ami brutális hangcsúszást okoz, itt egy videó róla: https://streamable.com/foznff
Váltás után jó lesz egy ideig. Remélem ennek a javítására nem kell hónapokat várni, mert így, hogy 10 percenként kell váltanom, meg vissza, hogy ne csússzon a hang, inkább letöltöm n....-ról az adást, amit épp nézni akarok...
Ez meg a fizetős visszatekerés használhatatlanságát mutatja be: https://streamable.com/c7aqcd

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nos a történelem megismétli önmagát.

A napokban frissített a box. Megörültem, hogy jó lett a pörgetés, már mutat képkockákat tekerés közben. Igaz a cloud miatt sokkal lassabban, mint a régi 6030-ason. 

Aztán indult az X-faktor. Megállítom az elején, fél órával később indítom. Elindult. Hurrá. 13 percet ment, majd felugrik egy ablak, hogy multicast hiba. Hát mondom tök jó, de tudtommal a timeshift az unicastos. Próbálnám picit visszább tekerni, felugrik egy ablak, hogy nem elérhető. Próbálom szünetelni meg vissza. Az ikon megjelenik, de a box nem csinál semmit. Próbálnám előre tekerni, hátha. Az RTL letiltotta. *****at!
 

Átkapcsolok a konkurens csatornára, majd vissza, élő adás működik. Harmadszorra vissza tudtam tekerni oda, ahol tartott, és most jelenleg úgy ahogy megy. Totál olyan érzés, mintha ez a cloud ez ilyen eröltetett dolog lenne és ilyenkor túlterhelődne, belefagyna. 2012 környékén tapasztaltam ilyet rtl moston, mikor kijött valami, utána nem lehetett lejátszani 3-4 óráig még, hiába indult el.

Jelen formájában a felvétel és timeshift droidon maximum egy free béta lehetne, ezért pénzt kérni jelenlegi minőségében bűncselekmény.  A box többi része viszont oké.

Még egy bugot találtam a menüben: Ha megnyitom az összes alkalmazás listáját, akkor néha az eggyel visszábbi alkalmazás nyílik meg, második megnyitásra  találja el, hogy mi van tényleg kijelölve. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
12 órája, b10up írta:

Nos a történelem megismétli önmagát.

A napokban frissített a box. Megörültem, hogy jó lett a pörgetés, már mutat képkockákat tekerés közben. Igaz a cloud miatt sokkal lassabban, mint a régi 6030-ason. 

Aztán indult az X-faktor. Megállítom az elején, fél órával később indítom. Elindult. Hurrá. 13 percet ment, majd felugrik egy ablak, hogy multicast hiba. Hát mondom tök jó, de tudtommal a timeshift az unicastos. Próbálnám picit visszább tekerni, felugrik egy ablak, hogy nem elérhető. Próbálom szünetelni meg vissza. Az ikon megjelenik, de a box nem csinál semmit. Próbálnám előre tekerni, hátha. Az RTL letiltotta. *****at!
 

Átkapcsolok a konkurens csatornára, majd vissza, élő adás működik. Harmadszorra vissza tudtam tekerni oda, ahol tartott, és most jelenleg úgy ahogy megy. Totál olyan érzés, mintha ez a cloud ez ilyen eröltetett dolog lenne és ilyenkor túlterhelődne, belefagyna. 2012 környékén tapasztaltam ilyet rtl moston, mikor kijött valami, utána nem lehetett lejátszani 3-4 óráig még, hiába indult el.

Jelen formájában a felvétel és timeshift droidon maximum egy free béta lehetne, ezért pénzt kérni jelenlegi minőségében bűncselekmény.  A box többi része viszont oké.

Még egy bugot találtam a menüben: Ha megnyitom az összes alkalmazás listáját, akkor néha az eggyel visszábbi alkalmazás nyílik meg, második megnyitásra  találja el, hogy mi van tényleg kijelölve. 

 

Szia!

 

Melyik firmwaren látszik visszatekerés közben az élőkép? Az enyém is frissített kb egy hete, de nem látok tekerés közben képet. Egyébként a te*****tés ugyanolyan gáz, mint volt, különböző hibaüzenet hegyek, ha visszatekerem az rtl-t, és túltekerem, hiszen nem látom, hogy hová tekerek, akkor előre megint nem akar tekerni. Vicc... Az a poén, hogy az x-faktort ma néztem inkább meg (kodi+rtlmost kieg.), és minden tökéletesen megy benne, te*****thetem,  skippelem, megállítom, bármi. Tehát úgy tűnik, lelkes amatőröknek összejött, ami a telekomnak nem. Csak hát így mindent egy nap késéssel lát az ember....

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, Etrea írta:

Szia!

 

Melyik firmwaren látszik visszatekerés közben az élőkép? Az enyém is frissített kb egy hete, de nem látok tekerés közben képet. Egyébként a te*****tés ugyanolyan gáz, mint volt, különböző hibaüzenet hegyek, ha visszatekerem az rtl-t, és túltekerem, hiszen nem látom, hogy hová tekerek, akkor előre megint nem akar tekerni. Vicc... Az a poén, hogy az x-faktort ma néztem inkább meg (kodi+rtlmost kieg.), és minden tökéletesen megy benne, te*****thetem,  skippelem, megállítom, bármi. Tehát úgy tűnik, lelkes amatőröknek összejött, ami a telekomnak nem. Csak hát így mindent egy nap késéssel lát az ember....

Szia,
Nemsokára meg tudom nézni, de valószínűleg ugyanazt kaptuk, mert elvileg csak 1 update volt, amit én most kaptam meg. Ha van frissítés, a főmenü fogaskerekétől jobbra egy csengő alatt lehet bekapcsolni. Ha nincs esemény, az nem látszik.
Egyébként úgy vettem észre, hogy ez a képkockázás tekerés közben csak uborkaszezonban működik, mintha csúcsidőben, mikor kezdene terhelődni a szerver, akkor ismét nem működik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
10 órája, molnarb írta:

"...  
-Csatornasorrend módosításának hiánya - EZ MI??? Tényleg végig kell kattintgatnom a tucatnyi külföldi csatornát, mire átérek arra a részre, ami érdekelne? Vagy amire nem vagyok előfizető (pl. HBO csatornák), simán elrejteni sem lehet? Ez bocsánat, de egy olyan alapfunkció, hogy  e nélkül kiadni egy tv szolgálatást nevetséges. Ha ennyire nem megy, hozzunk létre "Kedvenc csatornák" lehetőséget és oda beteszem ami érdekel és mondjuk ott sorrendet alakítani. Ezt a funkciók a legbutább DVB-C és DVB-T vacak 3000-es kínai beltérik is tudják.  ..."

Egy rész megoldás van jelenleg is, nem az igazi, de jobb, mint a semmi:

Guide gomb - jobbra (Teljes műsorújság) - felteker csatorna típusig - jobbra - ott a kedvencek lehetőség. Itt ki lehet választani.

Ezekután, ha a Guide-ba lépünk felül a szűrésnél a minden csatorna helyett, ki kell jelölni a kedvenceket. Sajnos random visszavált a "kedvencek" a  "Szűrés"-nél, a minden csatornára. Üdv.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: &roidJanos
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
5 perce, &roidJanos írta:

Egy rész megoldás van jelenleg is, nem az igazi, de jobb, mint a semmi:

Guide gomb - jobbra (Teljes műsorújság) - felteker csatorna típusig - jobbra - ott a kedvencek lehetőség. Itt ki lehet választani.

Ezekután, ha a Guide-ba lépünk felül a szűrésnél a minden csatorna helyett, ki kell jelölni a kedvenceket.  Üdv.

Sajna ez is nyögvenyelős megoldás. Minden alkalommal be kell állítani. Ha elnavigálunk a műsorújságról, nem marad meg a szűrés. Újra visszaáll minden csatornára :( 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Épp most, gancsvasas@gmail.com írta:

Sajna ez is nyögvenyelős megoldás. Minden alkalommal be kell állítani. Ha elnavigálunk a műsorújságról, nem marad meg a szűrés. Újra visszaáll minden csatornára :( 

Így van, igazad van, én ezt  a részmegoldást használom és sokszor eszembe jut a szolgáltató sajnos ... 

És a frissítés óta az a lehetőség is eltűnt (?), hogy ha a felfele gombot nyomtam meg, akkor bejött az előzőleg nézett 5 csatorna, így könyebb volt visszaváltani, ha azok közül érdekelt vmelyik, maradt a jobb alsó gomb az utoljára nézettre való váltás lehetősége.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
14 perce, &roidJanos írta:

Így van, igazad van, én ezt  a részmegoldást használom és sokszor eszembe jut a szolgáltató sajnos ... 

És a frissítés óta az a lehetőség is eltűnt (?), hogy ha a felfele gombot nyomtam meg, akkor bejött az előzőleg nézett 5 csatorna, így könyebb volt visszaváltani, ha azok közül érdekelt vmelyik, maradt a jobb alsó gomb az utoljára nézettre való váltás lehetősége.

igen, azt én is nagyon hiányolom

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
15 órája, molnarb írta:

-Napjában többször előfordul, hogy "megnyekken" a kép. Ilyenkor elcsúszik a kép és a hang, először minimálisan aztán minél több nyekkenés van, annál jelentősebb a csúszás.

Itt is ez van az új szoftver óta, van hogy több másodpercet is késik már a hang. El+visszakapcsolás után jó egy darabig. Illetve néha random a kép is megáll és a hang megy tovább (OLED TV nagyon szereti az ilyet...), itt is ugyanaz a megoldás. Talán fél év múlva javítják, addig használhatalan hulladék az egész. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 11. 28. at 15:40, Etrea írta:

Szia! Én meg sem próbáltam. Egészen belejöttem, hogy vagy élőben nézem, vagy egy nappal később, kodin. Fura, hogy a forma 1 - et tudom tekerni, tehát kicsit olyan a dolog, hogy minél nézettebb valami, annál neccesebb a működése (tekerhetetlen, megfagy a kép, csak a hang megy tovább). Ami még észrevettem, hogy a Viasat 6 nem tekerhető visszafelé.

Kandalló TV-t érdemes még nézni. Úgy hagyom egy fél-1 órára, akkor a hang megy tovább, a kép viszont teljesen merev marad. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...