Ugrás a tartalomhoz
  • 10

Telekom TV első benyomások


Karesz

Kérdés

Üdv. mindenkinek!
Tegnap lecserélték a Telekom cuccaimat az új Telekom Tv-nek (android) megfelelő beltérikre.
Nos az első tapasztalatok némileg vegyesek.
Először azokat a dolgokat említeném amik jelenleg nem tetszenek és úgy gondolom, hogy fejlesztésre szorulnak.
- Ami leginkább nem tetszik a lejátszott adás pörgetése bármely irányban. Ugye az előző rendszernél a pörgetés tulajdonképpen egy gyorsított lejátszásnak felelt meg, ez lehetővé tette, hogy a neked megfelelő helyen tudd megállítani a tv adást vagy a felvételt. Ez az opció most (még) nem működik, tehát nem látod, hogy hol tart a pörgetés képileg, csa a pörgetés kezdetén aktuális képet és az időt. Ez szerintem nagyon gáz, de biztosan változik majd a fejlesztés során.
- A következő ami gondot okozhat az a 30 óra felvétel az előző 500 GB-hoz képest. Ez nagyon erős visszalépés, főleg egy 5 tagú családnak. Tudom, hogy pénzért bővíthető, de azért NA!
- Ami még negatív dologként érintett, hogy egyenlőre nem lehet egyéni csatornasorrendet beállítani. Ez azért okoz nehézségeket.
- Az android box belső tárhelye 4, 4 GB ami nem túl nagy ahhoz, hogy kiéld magad a Play áruház adta lehetőségekben.
- A cromecast működik telefonról történő képek átküldésénél de a videó már nem ment át.
- 28 órája él az új rendszer és volt már 2 lefagyás és 2 indokolatlan újraindulás.

A negatív dolgok mellett természetesen vannak pozitívak is:
- Bluetoth-os eszközöket könnyű csatlakoztatni és jól is működnek. Hangszóróval és fülhallgatóval kipróbáltam.
- Vezetékes és vezeték nélküli billentyűzet is működött (angol kiosztással)
- A távirányító egy egyszerű beállítás után már a TV-t is kezelte (ki*be kapcsolás és hangerő).
- Nálam az egyik szobában nem TV hanem monitor van ami nem képes hang leadására ezért a Boxba beledugtam egy USB-s hangkártyát ami már is továbbította a hangot a hangfalakra. De a Bluetoth-os hangfal is működő opció volt. A monitoron csak D-SUB (VGA) csatlakozási lehetőség van, így egy HDMI-VGA átalakítóval lett megoldva a képátvitel ami FullHD-ben működik.
- A felvétel beállítás és a felvett felvétel lejátszása is rendben van, bár sorozatfelvételt még nem állítottam be. SD minőségben vettem fel egyenlőre.
- Pendrive-ról és memória kártyáról történő film lejátszást is kipróbáltam (mp4, Avi, MKV), működött. Ehhez fel kellett telepítenem egy fájlkezelőt és a vlc-t mint média lejátszót.
- A Play áruházban elérhető játékok és aplikációk korlátozott számban érhetőek el. Van közöttük ingyenes és fizetős is. Belefutottam olyanba is ami az első használat előtt akart pénzt kérni. Értelemszerűen azonnal töröltem.
- Kipróbáltam a telefonról történő irányítást is, hát a minimális funkciókkal ellátott aplikáció végülis működik. Ezt az aplikációt Android TV nére keresztelték és képes több beltérit is kezelni, természetesen mindig csak a kiválasztottat. Bluetoth kapcsolat kell hozzá.

Na azt hiszem egyenlőre ennyi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 211
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
2 órája, Roli82 írta:

Telekom TV Record&GO Jogok frissültek. Link

Love Nature 4K már Magyar hangsáv is van, persze nem minden műsor szól Magyar nyelven, csak amit leszinkronizáltak. :) 

És akkor ez azt jelenti, hogy a közszolgálati csatornákról való felvételt el lehet felejteni, vagy később még azoknál is változhatnak a felvéti jogok?

Ha ez így marad akkor azért ez jó kis megtévesztés volt, mert a telekom oldaláról elérhető listában szerepeltek a felvehető csatrornák között a közszolgálatik is... Én az F1-et szoktam felvenni M4sport-ról, de akkor egyenlőre felejtős, ez szívás 😒

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
11 órája, Jlaszlo82 írta:

És akkor ez azt jelenti, hogy a közszolgálati csatornákról való felvételt el lehet felejteni, vagy később még azoknál is változhatnak a felvéti jogok?

Ha ez így marad akkor azért ez jó kis megtévesztés volt, mert a Telekom oldaláról elérhető listában szerepeltek a felvehető csatornák között a közszolgálati is... Én az F1-et szoktam felvenni M4sport-ról, de akkor egyenlőre felejtős, ez szívás 😒

Nem tudom, hogy lesz -e változás később :( 

Szerk

" Amint lesz használható EPG amit a "királyi adók" küldenek, ott is lesz felvétel. "

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nagyon ki van találva ez az új felvételi és timeshift opció. Gyakorlatilag eddig teljesen jól ment az, hogy 15 perccel később ülök be tv-zni évente arra az egy-két sorozatra, ami érdekel, és átpörgetem a reklámokat. Most kb amelyik csatornán ennek kimondottan lenne létjogosultsága, ott tiltott. Az előretekerés tiltása ráadásul ***** kellemetlenül van megcsinálva, mert ha élő adást visszapörgetem picit, akkor az élő adásig se tekerhetek vissza, vagy sok kattintásból van egy rejtett gomb, ami az élő adásra előretolja, vagy csatornát kell váltanom. Szóval nem csak a visszajátszást, de az élő adás timeshiftelését is eléggé használhatatlanná teszi ez.

A másik pedig, hogy a felvétel opció szintén ott engedélyezett kb, ahol nem akarnék felvenni semmit. Ahol mégis, azoknak a csatornáknak van külön felárért VoD szolgáltatásuk, ahol meg lehetne nézni azt, amit a korábbi rendszerben fel is vehettem volna.

 

A csatornaváltás külön érdekesség. Régi platformon tetszőleges módon vibrálhattam a csatornaváltó gombokon, a csatornák nevei úgy váltottak, így akár másodpercenként több csatornát is át tudtam pörgetni, ha csak pár adóval arrébbit kerestem, és nagyon hamar jött hozzá a pip kép is.
Na most itt pip nincs, elfogyott, ráadásul ha úgy váltok csatornát, hogy egyből kapcsoljon, akkor vagy nyomva tartásos módszerrel váltogat, vagy csak akkor veszi be a következő lenyomást, ha az első csatorna már megy jó 1-2 másodperce, így gyors nyomkodás lehetősége sincs. Ezen kívül igaz, hogy elég gyors és tempós a menüje, viszont ez csak akkor igaz, ha helyi dolgokkal dolgozik. Műsorújságon nagyon durván érezni a laggot, mikor tölt be valamit hálóról és mikor helyi.

Az viszont pozitívum, hogy mikrotik AP mögül wifin is stabil az iptv vétel plusz vevő kliens nélkül. Ilyenkor a net lámpa kékről fehérre vált. Nem sokat érintő probléma, de a boot ideje is relatív gyors, hálózat nélkül a hibaüzenetet le lehet nyomni és ha volt fent VLC, pendriveról eszi a filmeket platform nélkül is.  Ezen kívül ha sokáig offos a box, lekapcsolja az ethernet portját is, szóval tényleg nagyon spórolós a korábbiakhoz képest.

 

Mindent összevetve viszont sokkal inkább pozitívum az a része, amit egyébként is megkapnék egy androidos tv okosítóval. Szóval ténylegesen TV-t nézni sokkal kötetlenebb és egyszerűbb a régi platformon. Ezt még erősen lehúzza az, hogy 2 ilyen droidos box már drágább, mint egy hagyományos. Így ez jelen állapotban kegyetlenül nem éri meg, csak annak, akit kifejezetten technikai érdekességként érdekel.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ami még eszembe jutott: 
Kaphatna egy nagymama-verziót a box, amit bekapcsolva tényleg analóg tv szintjére butítva tudnák az idősek használni.

Úgy mint:
-ha nem nyúl semmihez, 20 másodpercen belül visszaugrik az élő adásra
-kb csak csatornát lehet váltani és hangerőt
-semmivel nem zargat, ajánl
-nincsenek appozások, idegen szavak, 
-bekapcsolás után egyből az élő adás jön, 
-betűméret idősek számára lehetne sokkal nagyobb

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 04. 13. at 21:14, Imre26 írta:

A színek is elég furcsák az Eurosport 4K-n. Most snooker van és a sárga felirat a HD-n sárga, a 4K-n max sárgás. Furcsa ez a nagy különbség. 

Én továbbra is azt látom, hogy furák a sárga bizonyos árnyalatai. És csak az Eurosport 4K-n. (A Love Nature szuperül néz ki) Valamint a többi csatornán se jön szembe ennyire fura sárga szín. A sárga egyes árnyalatai zöldessárgák. A Tour de France promoban szembetűnő a sárga trikósnál, valamint most néztem a WEC-et és ott a Corvette nem sárgának nézett ki, legalábbis nem olyan sárgának, amilyen valójában. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 órája, Imre26 írta:

Én továbbra is azt látom, hogy furák a sárga bizonyos árnyalatai. És csak az Eurosport 4K-n. (A Love Nature szuperül néz ki) Valamint a többi csatornán se jön szembe ennyire fura sárga szín. A sárga egyes árnyalatai zöldessárgák. A Tour de France promoban szembetűnő a sárga trikósnál, valamint most néztem a WEC-et és ott a Corvette nem sárgának nézett ki, legalábbis nem olyan sárgának, amilyen valójában. 

Az Eurosport 4K van HDR jel is emiatt tapasztalhatsz furcsa szín árnyalatokat, akár sötétebb képet is a Love Nature 4K-hoz képest, valamiért nem jól kezeli a box a HDR-t ugyan ezt tapasztaltam  Youtube 4K HDR videóknál is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 05. 27. at 22:56, Zibi írta:

Úgy néz ki, frissítették a hibaüzenetet 😩 Na de akkor ma sem tévézünk. Fizetek, hogy szivassam magam

 

 

5E61213A-335B-49B5-95D7-8617090EF127.jpeg

A legjobb az, hogy már telefonon sem lehet elérni a szolgáltatót! Egyszerüen kikapcsolták a lehetőséget.

Én ezt a szolgáltatást minősíteni sem tudom annyira gáz! El is döntöttem, hogy az első adandó alkalommal mennek a kukába, mert az a *****domb odavaló!  Mindigtv-s kártyával és a TV-re kötött adathordozóval azt veszek fel amit akarok és oda pörgetem ahava akarom. A Netflixen pedig szabadon válogathatok a kínálatból reklámok nélkül, ha egy filmet szeretnék esetleg megnézni. Hozzáteszem fele ennyiért.

Azt azért megkérdezném, hogy hűség idő alatt le lehet mondani a szolgáltatást ara hivatkozva, hogy elégtelennek minősítem és mivel nem tájékoztattak a korlátozásokról, gyakorlatilag át lettem verve?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 órája, Imre26 írta:

Javítására van terv? Kicsit sokallom, hogy 3 hónap alatt nem sikerült ebben előrelépni. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy továbbra is fennáll a probléma. 

Ha jól emlékszem akkor a TV-s csapat szerint le van adva partnernek javításra, de hogy az mikor készül el vele, azt nem tudom. :( 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
6 órája, Roli82 írta:

Frissült a Telekom TV Record&GO Jogok

Szuper HBO Pak és Szuper HBO MAX Pak csomagban található csatornákról is lehet már műsort felvenni, illetve a közszolgálati csatornák meghatározott műsorairól is! Kivétel az M1 és az M4 Sport ezekről nem lehet rögzíteni!

Remelem az m4 sport is engedélyezni fogja! Ha nem akkor amég mukodik a Cisco box addig hasznalom..

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

1. Melyik az az app, mellyel az android boxon lehet a hangerőt állítani telefonon keresztül ?

2. A Műsorújság  (Telekom app) hogyan párosítható az android tv-vel ? Az előző IPTV esetén remek volt, hogy a telefonon, a Telekom app-ban lehetett felvételt beállítani.

3. Időnként pattogó hang hallható. Hifi (sztereo) -> toslink -> android box. Beállításban PCM-re állítva a hang kimenet. Toslink kábel kihúz-visszadug-box újraindít megvolt, nem segitett.

4. "Elalvás" beállítása,  hogy standby-ba kapcsolódjon a box beállítható?

5. Mely appok (play áruház, nem játékok) , melyek hasznosak lehetnek ezeken kívül az általános felhasználáshoz, átlag felhasználónak ? (VLC, Kodi, File manager, Youtube)

A csatorna sorrend állítás, a tekeresnél nem látható jelenetek, hiánya sajnos még problémát okoz, az IPTV váltás után vagy épp a műsorok közötti léptetésnél a műsor újságban az épp léptetett csatorna élőképének hiánya is kellemetlen .

A képminőség jobb, ez mindenképp  előnye az új Telekom android tv boxnak.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne eme csodálatos szerkezettel kapcsolatba, hogy az összes létező csatornán nálam is eléggé csúszik a hang, mellesleg nagyon idegesítő is. 9.2.63 FW van rajta, új frissítéseket nem talál, gyáribeállítás visszaállítása sem oldotta meg a problémát. Arról nem is beszélve, hogy sem HDMI-n sem optikain keresztül nem tudok belőle 5.1-es hangot kicsikarni sehogy sem, még usb-ről sem. Ugyanazon a fájlon xy.mvk pl a tv simán kezeli az 5.1-es hangot benne, de a box csak sztereoba adja le, nem tudom miért (vlc, mxplayer-t is próbáltam). Azt még megemlíteném, hogy az ingyenes digitáli csatornák amiket egy normáli antennával lehet fogni pl M1HD és társain, gond nélkül dolby digital hang van, azonban boxon keresztül azok is csak sztereoba működnek. Van valakinek ezekkel kapcsolatba tapasztala, vagy valami megoldás rájuk?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 07. 28. at 11:45, Puckuny írta:

Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne eme csodálatos szerkezettel kapcsolatba, hogy az összes létező csatornán nálam is eléggé csúszik a hang, mellesleg nagyon idegesítő is. 9.2.63 FW van rajta, új frissítéseket nem talál, gyáribeállítás visszaállítása sem oldotta meg a problémát. Arról nem is beszélve, hogy sem HDMI-n sem optikain keresztül nem tudok belőle 5.1-es hangot kicsikarni sehogy sem, még usb-ről sem. Ugyanazon a fájlon xy.mvk pl a tv simán kezeli az 5.1-es hangot benne, de a box csak sztereoba adja le, nem tudom miért (vlc, mxplayer-t is próbáltam). Azt még megemlíteném, hogy az ingyenes digitáli csatornák amiket egy normáli antennával lehet fogni pl M1HD és társain, gond nélkül dolby digital hang van, azonban boxon keresztül azok is csak sztereoba működnek. Van valakinek ezekkel kapcsolatba tapasztala, vagy valami megoldás rájuk?

Sajnos nálam is fennáll a hangprobléma. Nem működik az 5.1, csúszik is, és néha pattog/megakad ~negyed-fél mp-re a hang, utóbbi nagyon zavaró. Szintén a legújabb 9.2.63-as fw.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egy hete lettem telekomos, androidos STB-t kaptam. Első benyomások...

Legfájóbb a kedvencek kiforratlansága. A szerelő nem tudott segíteni ("ő még nem ismeri, új dologról van szó"), az ügyfélszolgálatot hívva kapcsoltak a műszaki osztályra, ott se lettem okosabb ("még gyerekcipőben jár, csak márciusban... vagy májusban? nem is tudom..."), ő is valahol a neten nézett utána, hogy mit tud és nem tud a STB. Na jó, azért csak eltelt már jó pár hónap, én csodálom, hogy nem érezték égetőnek az olyan szerintem alap fejlesztéseket, mint csatornák sorrendbe rakása, szűrése, hogy a csatornaváltás csak a kedvencek között lépkedjen stb.

Meg is botlik elég gyakran, egy hét alatt háromszor veszítette el a netet (pedig kábellel megy a szintén telekomos routerbe) és négyszer akadt ki (ebből kétszer csak az áramtalanítás segített). Úgy, hogy nem is tévézek sokat.

Amúgy nagyon hasznos eszköz.

Tetszik, hogy a távirányító bluetooth-os és a tévét is tudja kapcsolni, de nem tetszik, hogy egyszerre csak 1 gombot érzékel - játékhoz nem túl jó - és a kiosztás sem nekem való az alulra került számokkal.

Tetszik, hogy android fut rajta, így egyszerűbb irányítású játékokat is rá lehet tölteni.

Tetszik, hogy van rajta USB. Pendrive-ról filmezéshez én úgy találtam, elég pl. a VLC, nem kell külön fájlkezelő, mert a VLC-n belül is lehet böngészni a pendrive tartalmát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintem ez az M4 letiltotta a felvételi opciót csak kamu duma! Maga a Telekom korlátoz, hogy később be tudják vezetni az extra felvételi opciót amiért több pénzt gombolhatnak le rólad. Undorító társaság. Én már eldöntöttem, hogy ezek mennek a kukába. Megyek a netflixre és nem kell fizetnem azokért a csatornákért amiket a büdös életben nem is nézek. A TV szolgáltatók ideje evvel a hozzáállással lejárt. Profitorientált társaságok az ügyfél lesz@rás@ opcióval spékelve. nálam betelt a pohár!

Mindenkinek azt ajánlom, hogy ne váltson mert nagyon megszívja (Tapasztalatból mondom)! Az új ügyfél ne kössön szerződést, inkább kísérje figyelemmel a fórumot. Itt jelezni fogják a felhasználók, hogy mikor lesz használható a rendszer, mert jelenleg kritikán aluli!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Karesz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...