Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kaon CG3000 problémák


balu01

Kérdés

Üdv! 

Eddig 150/5 mbps sebességű internetünk volt egy Cisco EPC3925 HGW-t. Átváltottunk 1000/50-es netre meg az IP-TV kötelező volt mivel műholdat már nem engednek. Kaptunk hozzá egy Kaon CG3002 HGW-t. A régi felszerelés az a Cisco HGW és egy asus access point volt. Mivel az AP nem volt elég a sebességekhez ezért használtuk a beépített Wi-Fi-t. Ez a wifi állandóan ledobált, nem volt net stb.. Ugyan ez volt a régi ASUS routerrel. Bejelentettük a hibát, kijöttek és megnéztek a Koax kábel jelét. Azt mondták minden ok és ennyi volt. Továbbra is folytatódott a probléma mikor megint bejelentettük és azt mondták hogy tápegységet kifogják cserélni legközelebb, meg még azt is javasolták hogy vegyük meg az okoswifi csomagot mert "az tuti biztosan jó". Kijöttek kicserélték és nem volt jó, megvettük az okoswifit ugyanezek a problémák. Kijöttek kicserélték a HGW-t egy Kaon CG3000-esre. Folytatódott a probléma. Jelenleg egy Raspberry Pi 4B van bekötve OpenWRT szoftverrel ami DHCP-t és DNS-t szolgál. A HGW-n pedig be van állítva DMZ-nek. Így most nem dob le a hálozat hanem elmegy az internet 10-15 másodpercre kb 20 percenként. 

Használhatok-e egyedileg vásárolt modemet a Telekom internettel. Pl. Random Motorola 32x8 Docsis 3.0 modem + egy gigabit router. Jelenleg annyit tudok hogy DHCP a kapcsolat és (egy IGMP képes router kell az IP-TVhez?). 

Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia

Csak a Telekom által biztosított modemet használhatod. A routert viszont szabadon választhatod.

A szakadozás okát ki kell deríteni. Ha szolgáltató oldaláról szakadozik, az látszódik a modem logjában és a központban is. Ha ezek nem mutatnak semmit, akkor a modem utáni hálózatot kellene ellenőrizni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...