Ugrás a tartalomhoz
  • 5

Roli82

Kérdés

  • Válaszok 962
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Amennyiben scart kábelt használsz, akkor sajnos előfordulhat rossz érintkezés. Érdemes lenne mindkét aljzatban megmozgatni a scart dugót.

HDMI kábelnél kisebb a valószínűsége a rossz érintkezésnek, bekapcsolt állapotban nem célszerű próbálgatni, főként kihúzni-visszadugni. Itt egy másik kábellel lenne jó kipróbálni.

Ui: a leírásában nem láttam semmilyen hangbeállítási lehetőséget, ennek alapján nem valószínű egy rosszul sikerült felhasználói beállítás.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OldMike
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem biztos hogy a scart kábel a hibás. Én egy másik fajta tv-adás STB-jével jártam hasonlóképpen. Több kábelt is kipróbáltam, mindegyiknél volt hogy elment a hang részben vagy teljesen. Addig mozgattam amíg jó lett, utána ragasztószalaggal rögzítettem. Azóta jó. Szerintem az STB scart aljzata kontakthibás lehet, de nem érdemes javíttatni.

Nem HDMI csatlakozós a tévéd? Az USB lejátszás a tévén lévő csatlakozón megy, vagy az STB USB portján?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

hát énis cseréltem már scartot, a tv usbröl ment a zene az STB-n csak HDMI van de szerintem az sem jo mertki akartam cserélni, és a kép az jo volt hang is minden csak amikor az STB menüjébe léptem hogy épp csatornát váltsak,  akkora nagy betükkel adta ki hogy semmit nem lehetett kiolvasni mert nem fért el a képernyőn.. na az mitöl van? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nekem IPTV van (annak is van STB-je), ahol bizonyos hibákat ki lehet javítani az eszköz teljes újraindításával. Ez azt jelenti hogy áramtalanítani kell legalább a főkapcsolójával, de legjobb kihúzni az elektromos hálózatból. Legalább öt percig, de egyes vélemények szerint akár 20-30 percig is (amikor éppen nélkülözhető). Ezalatt kell leválasztani a scart kábelt az eszközről és a tévéről is, és ugyanekkor összekapcsolni ezeket a HDMI kábellel. A kétféle kábel egyszerre semmiképpen ne legyen bent.

Előfordulhat hogy a szoftverben beragadnak a scartos felbontás beállítások. Amennyiben nem segít, akkor be kell jelenteni a Telekomnak, lehet hogy eszközt kell cserélni.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a választ ,eddig eljutottam én is . Jelenleg a 4:3 képpel sikerült teljes képet beállítani , de alul (meg godolom felül is ) levág a képből . Nem látszik a feliratozás egy része . A 16:9 nem jött még össze . A HDMI cstlakozást  sem sikerült még behozni  .

 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Érdeklődnék! A hang minőségi problémáim vannak. Sat TV  +Hd csatorna előfizetésem van.A csatornák hang ereje zavaró számomra. Vannak miket alig lehet hallani.Csatorna váltásoknál egy két adó nagyon halk ,ha ráhangosítok akkor a másik  csatornán lesz zavaró a hangerő.Érdeklődnék máshol is fordul elő ez a probléma?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

A  se top-boksz HDMI -vel a van kapcsolva a tv-hez. Csináltam már gyári beállítás vissza funkciót is nála .

A tévé saját hangszórójáról működik normál beállításon .Ki van rajta mindenféle hangzás kapcsolva.Persze próbáltam már különböző funkciókkal beállítani de így sem tökéletes. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. 12. 24. at 11:54, OldMike írta:

Szia!

Nálam IPTV van ugyan, de lehet hogy van azért hasonlóság. Én egy minihifivel működtetem a hangot, nem egyértelmű hogy nálad miként van, de írtad hogy a tévé hangszóróján jó.

Én a beltéri egységben (menüből) a Térhangzás nevű beállítást használom, mert szerintem jobb a hangzása. A beltéri hangerejét a maximumra állítottam, ez nálam a 25-ös szint. A hangerőt pedig a minihifin szabályozom, szükség szerint. A beltéri és a tévé nálam is HDMI-vel van összekötve. Megjegyzem a tévéken szokott lenni valamilyen hangerő kiegyenlítés funkció, ez a saját hangszóróival működik is, de kimenet esetén nem.

Én azt figyeltem meg, hogy a HD csatornák más hangrendszerrel jönnek, mint az SD-k. Talán emiatt van hogy a HD csatornák hangerejét a beltéri saját szabályozójával nem lehet változtatni, azaz a 0 esetén nem szól, 1-től felfelé pedig teljes hangerővel. Az SD csatornák esetén viszont hatékony a szabályozás, így például közepesre vett hangerőn ugyanolyan eltérő lesz a hangerő a váltásnál, mint nálad. Tehát csak akkor fog minden fajta csatorna kb. azonos hangerővel szólni, ha feltekerem a 25-ig.. A Telekom szerint ez így jó, szerintem nem, de ehhez én kicsi vagyok :(.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

szia!

Nálam a szabályzókkal semmi gond.Mindegyikkel tudok rendesen szabályozni.De pl Hd csatarónák közt i váltásnál  lényeges hangerő különbségek vannak.A beltéri egység  saját érzékelt beállításán megy .A tv úgyszintén itt plusz kikapcsoltam a különböző extra funkciókat.De ha vissza kapcsolom . Akkor is fennállnak a  hangerő különbségek.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...