Ugrás a tartalomhoz
  • 11

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében


anonymus

Kérdés

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

Mi ez a projekt?

EU gazdaságfejlesztési programjának része a SZIP, hogy az ország minden területén minden háztartásban elérhető legyen a 30 Mbit/sec sebességű internet 2020. Szeptember 30.

Miből áll ez a projekt?

Több szegmense van az egész történetnek. Alapvetően minden szolgáltató minden évben valamennyire terjeszkedni szokott, anyagi lehetőségektől függően... Ehhez az állam is hozzáadott egy hazai forrást (Pest megye), illeve EU-s források is rendelkezésre állnak a projekthez (országszerte). Mivel Pest megye túlságosan fejlett, így oda nem adhattunk be EU-s forrásigényt, ezért volt szükség hazai forrásokra.

A Magyar Telekom európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal el nem ért igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy az infokommunikációs hálózatok, eszközök, szolgáltatások és kompetenciák bővülése hozzájárulhasson az állampolgárok életminőségének, a vállalkozások versenyképességének és az állami működés hatékonyságának javulásához.

Támogatást nyert járások

Támogatást nyert járások

Közép-Mo nyertesei

Budakeszi-, Érdi-, Vecsési-, Szentendrei járások, valamint Kelet-Pest. 

Mikor kerül lefedettség alá a településem?

Ennek a kezdeményezésnek alapvetően az összes hazai szolgáltató a részese, azonban a kivitelezés konkrét dátumát hazai és EU-s források esetében is nehéz megjósolni... Egy biztos 2020. Szeptember 30 megtörténik a 30 Mbit/sec sebességű internet bevezetése országszerte.

NMHH jogforrások oldalán nyomon követhetők a kiadott építési engedélyek, előzetes építési bejelentések, használatba vételi engedélyek a hálózat fejlesztések kapcsán. 

Hol találhatom meg az aktuális lefedettséget?

Kifü térkép

Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is.

Milyen technológiát használnak ezen sávszélesség biztosítására?

 GPON hálózat kiépítésére kerül sor, amin akár 2000/1000Mbit-et nyújtunk előfizetőink részére.

Technológiától függően milyen sebességekre számíthatok?

Három eltérő technológiát használ a Telekom, és mivel 30 Mbit az alapelvárás, így a következő maximális lehetőségek jöhetnek szóba, amik a jövőben vDSL és Koax esetében is javulnak.

 

ewfwefewfewfew.png

Köszönöm @btz nek a segítséget!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.9k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Szerintem túlvállalták magukat, nem fog eljutni az optikai internet/VDSL annyi helyre idén, mint ami a honlapjukon szerepel. Még rengeteg település van hátra a 2015-re tett vállalásokból - értsd alatta ezt az oldalt:

http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes

ugyanakkor az évből gyakorlatilag 4 hét van hátra, mert december 18 után már sok történést nem várhatunk. Talán több alvállalkozót kellene foglalkoztatni a hálózatépítésre.

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2015. 04. 14., Deino írta:

Egyébként itt a 29-es körzetben szinte villámsebességgel dolgozik a Telekom alvállalkozója. Nagyobb városok (15.000 lakosság körül) 1-2 maximum 3 hónap alatt készvannak kisebbeknek elég 1-1,5 hónap is. Megállás nélkül dolgoznak, ha valahol végeznek mennek máshova.

 

Ekkor: 2015. 04. 14., Deino írta:

Egyébként itt a 29-es körzetben szinte villámsebességgel dolgozik a Telekom alvállalkozója. Nagyobb városok (15.000 lakosság körül) 1-2 maximum 3 hónap alatt készvannak kisebbeknek elég 1-1,5 hónap is. Megállás nélkül dolgoznak, ha valahol végeznek mennek máshova.

szia mert mit dolgoznak telekomosok?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Érdeklődtem! Nálam 3028-ban lesz fejlesztés... (vicc volt)

Egyébként, érdekességképpen anno megszűnt a 15Mbit-es díjcsomag, ezért NetMánia M-es csomagom lett, ami 20Mbit-et igér.  Azóta nem jön 11Mbit-töl több, ami különös, mert amikor 15-re fizettem elő legtöbbször annyi is volt...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

ájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Telekom Nyrt. hálózat korszerűsítést végez az alábbi időpontokban és helyszínen:

  • 2016. január 20-án 03:00 és 07:00 között: Budapest 11., 13. kerületeinek és Abony, Albertirsa, Ároktő, Bakonszeg, Báránd, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Biharnagybajom, Bihartorda, Bogács, Borsodivánka, Bükkábrány, Bükkzsérc, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Csökmő, Dánszentmiklós, Darvas, Derecske, Esztár, Farmos, Földes, Furta, Gáborján, Girincs, Hejőbába, Hencida, Igrici, Jászkarajenő, Kaba, Kismarja, Kocsér, Komádi, Konyár, Köröstetétlen, Körösszakál, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Mikebuda, Nádudvar, Nagycsécs, Nagykereki, Nagykőrös, Nagyrábé, Nyársapát, Pocsaj, Püspökladány, Sajószöged, Sály, Sárrétudvari, Szentistván, Szerep, Szomolya, Tápiógyörgye, Tápiószele, Tápiószőlős, Tard, Tépe, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszakeszi, Tiszatarján, Tiszaújváros, Törtel, Újiráz, Újszilvás, Vatta, Zsáka települések egyes részein

A munkák következtében analóg és digitális telefonszolgáltatásunk, internet és IPTV szolgáltatásunk szünetelése várható.

Amennyiben a jelzett időszakokon túl is szolgáltatásunkban üzemszünetet tapasztal, és rendelkezik digitális elosztóval, akkor kérjük szíveskedjen újra indítani készülékét, amelynek segítségével az esetleges hibák megszűnnek. Abban az esetben, ha az észlelt hiba ezután is fennáll, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a Magyar Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1412-es telefonszámon!

Az esetleges kényelmetlenségért Ügyfeleink elnézését, egyben szíves megértését kérjük.    

sziasztok ezt találtam új infó ez mit jelent? nem igaz ezekre fejlesztés ki irás? kamu?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
duplikált posz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Pont hogy az ilyen internettel kapcsolatos dolgokat éjjel célszerű csinálni, nagyobb portáloldalak karbantartását is ha lehetséges, az éjfél utáni hajnali órákra teszik, hiszen ilyenkor a legkevesebb a felhasználó, látogató, ilyenkor okozza a legkisebb kellemetlenséget.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2015. 12. 20., princz írta:

2016. január 20-án 03:00 és 07:00 között:  érdekes hajnalban miz tudnak csinálni?

Kicserélnek pl. egy elosztó egységet. Most ez egy ***** példa, de ilyen karbantartásoknál végeznek el ilyeneket is....

Nem hálózatot építenek... hanem karbantartanak. Gondolom néznek teszteket, megnézik az olyan főbb egységeket amik régebbik, leltároznak is stb. Ami meg úgy van hogy idejétmúlt azt cserélik... Tudod egy ilyen nagy cégnél vannak olyan alkatrészek amiket akkor is cserélnek ha az még működik.

Ahol hálózatot kell építeni ott nem 4 óra a munkaidő és nem "feltétlen" hajnal. De lehet eljő az idő, amikor majd hajnal 2-ben is húzzák az optikát, mert úgy le vannak maradva :D 

Másrészt pedig hálózatot építeni alvállalkozó épít, amit nem szokás közvetlen kiírni a weboldalra...

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: ‎2015‎. ‎02‎. ‎27‎.‎, anonymus írta:

http://szelessav.e-epites.hu/map-core/  Kinél mit mutat a térkép ? Jelmagyarázat jobb oldali menüben. 

2016.01.13.-ai állapot szerint nálunk 30Mbit és felette...az 50es csomag 30al jön...legalábbis a speedport router szerint,már több újraindítás is volt

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nekem is: 20-at fizetek de csak 12Mbps IP jut el hozzám* és tele van hibával az átvitel (kivéve amikor kijött a szerelő). Állítólag új iptv se lehet a környéken mert nem bővítik a közeli dslam-et valamiért... :(

360R-14_www.kepfeltoltes.hu_.png DSL-360R

* 14333-14% = 12.3 Mbps ....

Ez ma Budapest - Pestimre ... :(

Pedig a fenti térképen minden kék a környékemen (30+)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...