Ugrás a tartalomhoz
  • 11

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében


anonymus

Kérdés

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

Mi ez a projekt?

EU gazdaságfejlesztési programjának része a SZIP, hogy az ország minden területén minden háztartásban elérhető legyen a 30 Mbit/sec sebességű internet 2020. Szeptember 30.

Miből áll ez a projekt?

Több szegmense van az egész történetnek. Alapvetően minden szolgáltató minden évben valamennyire terjeszkedni szokott, anyagi lehetőségektől függően... Ehhez az állam is hozzáadott egy hazai forrást (Pest megye), illeve EU-s források is rendelkezésre állnak a projekthez (országszerte). Mivel Pest megye túlságosan fejlett, így oda nem adhattunk be EU-s forrásigényt, ezért volt szükség hazai forrásokra.

A Magyar Telekom európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal el nem ért igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy az infokommunikációs hálózatok, eszközök, szolgáltatások és kompetenciák bővülése hozzájárulhasson az állampolgárok életminőségének, a vállalkozások versenyképességének és az állami működés hatékonyságának javulásához.

Támogatást nyert járások

Támogatást nyert járások

Közép-Mo nyertesei

Budakeszi-, Érdi-, Vecsési-, Szentendrei járások, valamint Kelet-Pest. 

Mikor kerül lefedettség alá a településem?

Ennek a kezdeményezésnek alapvetően az összes hazai szolgáltató a részese, azonban a kivitelezés konkrét dátumát hazai és EU-s források esetében is nehéz megjósolni... Egy biztos 2020. Szeptember 30 megtörténik a 30 Mbit/sec sebességű internet bevezetése országszerte.

NMHH jogforrások oldalán nyomon követhetők a kiadott építési engedélyek, előzetes építési bejelentések, használatba vételi engedélyek a hálózat fejlesztések kapcsán. 

Hol találhatom meg az aktuális lefedettséget?

Kifü térkép

Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is.

Milyen technológiát használnak ezen sávszélesség biztosítására?

 GPON hálózat kiépítésére kerül sor, amin akár 2000/1000Mbit-et nyújtunk előfizetőink részére.

Technológiától függően milyen sebességekre számíthatok?

Három eltérő technológiát használ a Telekom, és mivel 30 Mbit az alapelvárás, így a következő maximális lehetőségek jöhetnek szóba, amik a jövőben vDSL és Koax esetében is javulnak.

 

ewfwefewfewfew.png

Köszönöm @btz nek a segítséget!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.9k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

nem kelene támogatni sportot telekomnak mert igy nem jut fejlesztésre csak akor kelene minden városba falvakba szeged rőszke ásothalom ruzsa őtőmős morahalom domaszék és őszes városba falvakba nem csinálja meg optikakábelt fejlesztes és mindenki eltudja érni 2000 megabit internete szeritem fontos mint sportot támogat telekomnak

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Azért ne felejtsük el hogy nem csak a telekom van Magyarországon, nem mindenkitől tőle kéne várni a fejlesztést.

Ott van a sok kisebb szolgáltató is, akik sok esetben el vannak szállva az árakkal. És még a hiba bejelentésre is csak annyi a válasz hogy "Nem tudjuk mi lehet a baj, várjon holnapig hátha magától megjavul."

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
11 órája, btz írta:

@Jimbo75

Olyan szinten nem ajánlás, hogy mivel EU-s pénzekről van szó, egyenesen Brüsszelből fogják ...be telefonálni az országunk kormányát, ha a pénzt nem a pályázati kiírásoknak megfelelően használják fel.

Na, erre kíváncsi leszek, még van félév, eddig nem sok jelét látom a fejlesztéseknek, se tájékoztatás semmi hasonló nincs róla....

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2015. 04. 18. at 10:14, zoli62 írta:

A Magyar Telekomnak a 29-es körzetben megéri fejleszteni, mert ezt a területet a ***** nem fejlesztette, tehát ez kivétel.

Ügyfélszolgálaton azt mondták max 15 Mbit érhető el  nálunk, akkor most összezavararodtam. Koaxon ennél nagyobb sebsség is elérhető?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Jimbo75
Rosszra válaszoltam...
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
19 perce, anonymus írta:

Nah újra: max 15 mbit az adsl. Koaxal tudnám lefedni a horog utca 20at. Ha felmérés után áldást ad a telekom. Koaxon most 500 a max majd lesz 1gbit is.

 

mi van itt társasház? Mennyi lakás?

Ok. Ez a Horog utca 1, nem 20.  Egy társasház és mellette a mi családi házunk van a címen. 

A 20 az a méter távolság a főúttól, félreolvastad:)

Felmérést simán kérhetem az ügyfélszolgálaton vagy valami más módja van? Köszi!

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdvözletem, szép délutánt!

Keleti országrész internet Saharájából jelentkezem Újfehértóról.:) Sikerrel jelentem hogy fejlesztés zajlik ha minden igaz lassan be is fejezik a légkábeles optikát. Sajnos tudtommal nem a Telekom fejlesztett hanem a ***** (és ha jól tudom Giganet is). Sajnost arra értem hogy hűségidős Telekomosak vagyunk. Olyan kérdésem lenne önökhöz, hogy tudnának-e arról információt szolgáltatni hogy a Telekom fog-e szolgáltatást nyújtani ezen az újdonsült hálózaton vagy sem? Kutatgattam de sajna nem találtam sehol ilyennemű információt, csak kizárólag a fejlesztés kivitelezéséről. Nem szeretnénk ölremenni szolgáltató váltás miatt, de muszáj lenne mert a jelenlegi internet az valami borzadalmas 2,5-4 Mb közt mozog.(Van gyorsító de az olyan bizonytalan és instabil hogy néha van néha nincs... legtöbbször nem kapcsol be) Pletykákat hallottunk, hogy elméletileg igen de inkább gondoltam rákérdezek itt fórumon is hátha van egy benfentes aki meg tudja erősíteni ezt a dolgot. 

A választ ha lesz előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szép Napot!

Meg tudja valaki mondani azt hogy Lepsénybe (Ságvári utca 20/c) mikor várható fejlesztés? Mert most a 20mbit van ami csak 15mbit többet nem tud a vezeték a szerelő szerint. Én már a 100/10mbit-nek is örülnék nagyon. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Portyázó
Javítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz  Pontosabban ha ezen városok kerületekben 1 db előfizetőnek is javult a helyzete, akkor az egészre azt mondták hogy kész, teljesült. :((

Pl én Bp 18.kerben vagyok ami szerepel a listában pedig már évek óta nem bírnak 14Mbps nél többet adni (xDSL) Persze fizetési szempontból 'teljesítve' hiszen 30 at fizetek. :((

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Van valakinek információja arról, hogy félbehagyott munkát nagyjából mikor szokott befejezni a Telekom? Koaxot építenek ki már másfél hónapja, de nem igazán halad a dolog, ügyintéző csak azt pampogja, hogy folyamatban van a munkálat. Értem Én, hogy le kell rázni az ügyfelet, csak nem ez a megoldás....

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2018. 08. 02. at 23:18, btz írta:

@zoli62

Itt van ez és ez. Ezeken a településeken már biztosított a minimum 30mbps névleges sávszélességet nyújtó hálózat. Összeadod az e településeken található lakossági, közintézményi illetve üzleti igényhelyeket, ezt kivonod a Telekom teljes szolgáltatási területen elérhető igényhelyek számából, kivonod még a nem Telekom által elnyert fejlesztendő igényhelyeket. A két adatból százalékot számolsz és megkapod az eredményt. ?

Ez a lista nincs aktualizálva, rettentő hiányos a GPON rész.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...