Ugrás a tartalomhoz
  • 11

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében


anonymus

Kérdés

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

Mi ez a projekt?

EU gazdaságfejlesztési programjának része a SZIP, hogy az ország minden területén minden háztartásban elérhető legyen a 30 Mbit/sec sebességű internet 2020. Szeptember 30.

Miből áll ez a projekt?

Több szegmense van az egész történetnek. Alapvetően minden szolgáltató minden évben valamennyire terjeszkedni szokott, anyagi lehetőségektől függően... Ehhez az állam is hozzáadott egy hazai forrást (Pest megye), illeve EU-s források is rendelkezésre állnak a projekthez (országszerte). Mivel Pest megye túlságosan fejlett, így oda nem adhattunk be EU-s forrásigényt, ezért volt szükség hazai forrásokra.

A Magyar Telekom európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal el nem ért igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy az infokommunikációs hálózatok, eszközök, szolgáltatások és kompetenciák bővülése hozzájárulhasson az állampolgárok életminőségének, a vállalkozások versenyképességének és az állami működés hatékonyságának javulásához.

Támogatást nyert járások

Támogatást nyert járások

Közép-Mo nyertesei

Budakeszi-, Érdi-, Vecsési-, Szentendrei járások, valamint Kelet-Pest. 

Mikor kerül lefedettség alá a településem?

Ennek a kezdeményezésnek alapvetően az összes hazai szolgáltató a részese, azonban a kivitelezés konkrét dátumát hazai és EU-s források esetében is nehéz megjósolni... Egy biztos 2020. Szeptember 30 megtörténik a 30 Mbit/sec sebességű internet bevezetése országszerte.

NMHH jogforrások oldalán nyomon követhetők a kiadott építési engedélyek, előzetes építési bejelentések, használatba vételi engedélyek a hálózat fejlesztések kapcsán. 

Hol találhatom meg az aktuális lefedettséget?

Kifü térkép

Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is.

Milyen technológiát használnak ezen sávszélesség biztosítására?

 GPON hálózat kiépítésére kerül sor, amin akár 2000/1000Mbit-et nyújtunk előfizetőink részére.

Technológiától függően milyen sebességekre számíthatok?

Három eltérő technológiát használ a Telekom, és mivel 30 Mbit az alapelvárás, így a következő maximális lehetőségek jöhetnek szóba, amik a jövőben vDSL és Koax esetében is javulnak.

 

ewfwefewfewfew.png

Köszönöm @btz nek a segítséget!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.9k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Költözés lesz a megoldás... csak várd ki. Most regisztráltam be magam a fórumra, hogy leírjam, hogy jártunk net-ügyben. Most már nem kezdek bele, de holnap leírom az egész sztorit, lesz min pislogni, az tuti. Eleőljáróban annyit, hogy ******* EZEK FEJELSZTENI BÁRMIT IS! Nagy netfejelsztés pályázati és állami pénzből ide vagy oda! Ez a büdös-rohadt valóság!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Megnéztem ezt a telekom.hu/fejlesztes oldalt. Nos annyi biztos, hogy idén itt ahol lakom nem lesz fejlesztés, de ez nem is lep meg. Itt 2004-óta mióta ADSL van (a központ a szomszéd településen van) fejlesztés nem volt. Úgy érzem 2018 legvége lesz a várható időpont :) Bezzeg a közeli nagyvárosban ahol már optika is van meg mindenféle jó dolgok ott fejlesztenek. Jó tudom ne elégedetlenkedjek eljön az ideje...hát igen 2004-óta várunk, mi már ez a 3 év ahhoz képest :)  Nagyon nehéz kivárni és azt érezni, hogy kissé mellőzve vagyunk.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na, csak leírom most.

Történetem 2006-ban veszi kezdetét. Ekkor kötöttünk be ugyanis először netet. Tudni kell, hogy megyeszékhelyen, egész pontosan Nyíregyházán élek, egy családi házas övezetben, ami ugyan nincs a belvárosban, de a külvárosban sincs, szóval a kettő között helyezkedik el. A várost körbeölelő körúttól néhány száz méternyire van az utcánk, de olyan szinten nincs itt semmi sem kiépítve, hogy az már-már világfájdalom. Egyedül az ADSL net jövetett anno szóba, ugyanis a T-Com (akkori nevén) rézdrótos telefonhálózata kivételesen megtalálható volt az utcánkban, de se kábeltévé se kövesút... semmi, a mai napig. A műholdas tévé szolgáltatásokkal manapság már semmi gond nincs, és a HD adások is szépen jönnek műholdról, de az internet már nem ennyire egyszerű.

Szóval, adott a T-Com rézdrót hálózata az utcánkban. Megrendeltünk egy Szereled Magad csomagot a GTS Datanet netszolgáltatótól, ami egy 4 megabites csomag volt (papíron ez volt a letöltési sebesség) a feltőltés nem tudom mennyi volt, bizonyára elhanyagolható. Tehát a netet a GTS szolgáltatta, de a T-Com fizikai vonalán. Anno még kötelező volt telfon előfizetést is kötni az ADSL-hez, a meztelen ADSL megoldások csak később kezdtek elterjedni. 

A szolgáltatás minősége kezdettől fogva kritkán aluli, de hamar kiderült, hogy ez a T-Com sara, ugyanis nyilván a fizikai 'rézdrótos' hálózat volt a gyenge keresztmetszet. GTS Datanet felé ment a panasz, sz*r a net, ők ugye nem tudtak mást tenni, csak szólni a T-Comnak, hogy valamit csináljanak, mert az ügyfelük panaszkodik. A T-Com kiküldte a szakit, az mért valamit és közölte a válaszok válaszát. SAJNOS TÁVOL VAGYUNK A KÖZPONTTÓL. Mondom, jó, akkor mégis mit lehet tenni? Válasz: SEMMIT. Ez a helyzet. Azért mindig babráltak valamit, mikor kijöttek (megjegyzem az évek során rengetegszer szálltak ki hozzánk, de nyilván nem csak mi tettünk állandóan panaszt, hanem az utcában mások is. 

A kritikán aluli szolgáltatás mégis mit jelentett: Elmondom. Milyen internet az, amikor még a tárgyfelvételt és a vizsgára jelentkezést sem tudod elvégezni, mert kevesebb, mint egy perc alatt újra és újra megszakad az egész sz*rság? Milyen internet az, ahol napokig nincs semmilyen szolgáltatás, ha mégis van a falat kaparod az instabilitásától? 

2006 és 2012 között lényegében semmi sem változott... Azaz hazudok, volt változás, az egész dolog odáig fajult, hogy először a 4 megabitet levették 2-re, majd azt is le akarták venni 1-re. Itt mondtam azt, hogy ez már mindennek a teteje. Hába felezték a sebességet az instabilitás szinte teljesen ugyan úgy megvolt. Aztán odáig jutott a dolog, hogy szinte már nem is tudtak szolgáltatni. Már a sima telefonálás is majdhogynem lehetetlen lett, annyira zajos volt a vonal. Aztán végső elkeseredésemben valamikor 2011 végén vagy 2012 elején megkértem az egyik éppen kint lévő szakit (mert akkor megint éppen nem volt net több, mint egy napja ... azért hívtuk ki a szerelőt) hogy őszintén mondja meg. Mikor lesz ebben az utcában érdemi fejlesztés net-ügyben. A válasza megvonva a válát és nagyot vigyorogva csak ennyi volt? "Tényleg őszintén? Szerintem soha."

:) :) :D :D

És ez volt az a pont, amikor már nem tudtam mondani semmit sem. 


Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egy kedves barátom tanácsát kértem ki, aki mikrohullámú netet használ, mert nincs más lehetőség számukra (mivel egy nem túlságosan kieső tanyán laknak, de annyira azért kiesik, hogy semmi ne legyen net szempontjából kiépítve) csak ez a megoldás, és ő mondta, hogy stabil és megbízható. Oké, nem a legolcsóbb net a világon, de jobban megéri, mint a folytonos szakadozás és naphosszat tartó teljes kimaradás, ha meg mégis működik, akkor lassabb, mitn egy csiga. 

Bepróbáltuk a mikrohullámú netet. Kijöttek, felmértéek, Köthető. bekötötték... és azóta az van. Soha semmi baj nem votl vele. Tökéletes stabilitás, a papíron kínált sebességet fel és le is abszolút adják és maga a szolgáltató is rendkívül korrekt és ügyfélbarát (egy nyíregyházi, helyi szolgáltató) a baj ezzel az, hogy a technológiájából adódóan sajnos arany árban mérik. Jelenleg egy 15/3-as netért (mivel lejárt a hűség így hűség nélkül havi 9200Ft-ot fizetünk érte) hűséggel egy 8500Ft lenne... még úgy is iszonyat drága. Lehet kérni tőlük 40/10-es csomagot is. Ez egy nemrég bevezetett csomag. Ennek a havidíja hűséggel 15.990Ft, hűség nélkül: 19.990Ft. Szóval világos, hogy miről van szó. Kegyetlen sok és ahhoz képest a sebesség nem olyan eget rengető, sőt. Viszont cserébe atomstabil és totálisan problémamentes.

Mikor jött a hír, hogy a Telekom fejelsztést kezd 2015-ben a NAGY NETFEJELTSZTÉS keretén belül, ahol EU-s és állami támogatás egyaránt van a projectre, arra gondoltam, hogy ha a Telekom nem fejleszt most, akkor itt, ebben az utcában tényleg nem lesz soha érdemi előrelépés net ügyben, ahogy az a szerelő is mondta néhány éve. Éppen ezért idén február végén besétáltam egy T-Pontba és megérdeklőúdtem, hogy az utcánkba várható-e fejelsztés. Az ügyintéző hölgy belenézett a gépébe és azt mondta, hogy időpontot ugyan nem tud mondani, de a gépben be van jegyezve, hogy az utcánkba optikai hálózat kiépítésére van tervezet. Ennyire jó hírre nem is számítottam, szinte repültem hazafele a jó hírrel, mert úgy tűnt, hogy mégsem lesz igaza a szerelőnek, mégis lesz itt fejelsztés, az UTCÁNKBAN! Méghozzá optika. A hölgy elkérte a telefonszámomat, mert megígérte, hogy amint sikerül beszélnie a műszakisokkal, akik pontosabb infókat tudnak adni a bekötést illetően, felhív és tájékoztat. Örömmel adtam meg neki a számom. Néhány óra elteltével fel is hívott és lényegében megerősítette azt, hogy jön az optika terv szerint az utcánkba. A műszakisok sem tudták megmondani a kiépítés idejét, de valamikor nyár végét - őszt tippelték. Nagyon örültem. De nem tartott túl sokáig az öröm.

Május környékén a Facebook-on a Telekom HU oldalán érdeklődtem privát üzenetben, amire választ is kaptam. Érdeklődésem tárgya ugyan ez volt. Gondoltam rákérdezek, hátha már tudnak pontosabbat mondani. Aztán jött a lehangoló válasz, amit szeretnék pontról pontra beidézni:

"Kedves Zoltán! Megérkezett a válasz :) Műszaki munkatársaink visszajelzése alapján egy idei fejlesztésnek köszönhetően a Kulcsár utcában már elérhető akár 30 Mbit/s sebességű internet, IPTV és telefonszolgáltatás is. A rézhálózaton nyújtott fejlesztésnek köszönhetően sajnos optikai hálózat kiépítését nem tervezzük 2015-ben. Javasoljuk, hogy rendeld meg nagysebességű Netmánia L hozzáférésünket, melyhez ha rendelsz telefont és televíziót is, Netmánia L csomagunk havidíja mindössze bruttó 5175 Ft, 2 év hűségidővel. A hozzáférések megrendelésekor, kérjük, hogy a 4400 irányítószám helyett technikai okok miatt a 4405-ös irányítószámot add meg. Rendelhetsz honlapunkon, telefonon és a www.telekom.hu/irjonnekunk felületen keresztül is. Ha megadod kapcsolattartó számod, visszahívunk."

Mindenre számítottam, de erre a válaszra nem. Először még optikáról volt szó, most meg már ÁLLÍTÓLAG az ősi, borzasztóan teljesítő rézdrótos vackot "fejlesztették", hogy elbírja a 30/5-ös Netmánia L csomagot. Mégis mit gondoljon az ember egy ilyen után? Így tényleg nem lesz érdemi előrelépés ebben az utcában net terén, ha elavult hálózatot "fejlesztenek". Szóval az optika állítólag 1000%, hogy nem jön. Ha most, a Nagy Fejelsztés évében nem jön tényleg nem fog jönni soha. Ebben az utcában az aszfaltot is csak várjuk és várjuk és várjuk, de nem lesz abból se semmi... ebben az utcában NINCS SEMMI! Pedig MEGYESZÉKHELY! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mondanom sem kell a 2006-tól 2012-ig tartó vesszőfutásunk a T-Com irdatlan és minősíthetetlen DSL szolgáltatása után mennyire bízunk ugyan abban (de állítólag felfejlesztett) rézdrótos megoldásában?!! SEMENNYIRE!

Némi további beszélgetés után ezt az üzenetet kaptam szintén a Telekom HU Facebook oldaláról:

"Kedves Zoltán! A weboldalunkon feltüntetett lehetőségek csak tájékoztató jellegű információt adnak, így ezért fordulhat elő az, hogy ott csupán a NetMánia M csomag megrendelését kínálja fel az oldal. Területileg illetékes kollegáinktól viszont azt a tájékoztatást kaptuk, hogy címeden a 30 Mbit/ s sebesség is elérhető. Pontos eredményt a megrendelést követő műszaki felmérés után tudunk adni, azonban nagy valószínűséggel elérhető a 30 Mbit/s sebességű csomag is, aminek garantált feltöltési sávszélessége 5 Mbit/s ! Kérjük, hogy megrendelésed ezért e-mailben jelezd nekünk a www.telekom.hu/irjonnekunk oldalon, amiben irányítószámként a korábban jelzett 4405-öt jelöld meg, valamint hivatkozz arra is, hogy az elérhető sávszélességgel kapcsolatban már egyeztetés történt a kollegákkal így a NetMánia L csomagot szeretnéd igénybe venni. Leveledben megadhatod elérhetőséged is, amin visszahívunk, így telefonon is tudunk egyeztetni. Abban az esetben, ha esetlegesen mégsem tudnánk az ígért sávszélességet biztosítani, akkor következmény nélkül elállhatsz a rendeléstől. Bízunk azonban abban, hogy ez nem így lesz, és újra Ügyfeleink között üdvözölhetünk ! Várjuk megrendelésed!"

Így tehát a jelzett helyen és módon MEGRENDELTEM a Netmánia L csomagot úgy, ha nem tudják akadásmnentesen biztosítani lehetőleg nem a csomagban foglalt sebesség (főleg a feltöltés érdekel) tizedét, akor mehet a móka, de ha nem, akkor ennyi, elállok a rendeléstől. Erre pár nap elteltével ezt a választ kaptam e-mailben:

"Ügyfélszolgálatunkra érkezett levele alapján tájékoztatjuk, hogy levele nem tartalmazza az előfizető saját kezű aláírását, ezért kérését sajnos nem tudjuk teljesíteni.

Kérjük, levelét egészítse ki és ismételje meg aláírásával hitelesítve az alábbi módok egyikén, vagy Online felületünkről írva."

Itt már hangosan röhögtem. Sehol nem volt szó arról, hogy saját kezű aláírást is tartalmaznia kell, és a fent beidézett ügyintéző sem említette ezt egy árva szóval sem, de ezen ne múljon. Szépen újrafogalmaztam a rendelési szándékomat, kinyomtattam, majd elláttam aláírásommal. Bescanneltem és elküldtem. Aztán jött rá kb 3 napra ez a válasz:

"Előminősítő rendszerünk alapján az Ön által megadott címen: 4405, Nyíregyháza, K************** utca ****. a Netmánia L szolgáltatás nagy valószínüséggel nyújtható, mindazonáltal a ténylegesen elérhető sebesség csak a létesítést követően, a már üzemelő szolgáltatás alapján állapítható meg.

Szolgáltatásainkat a 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon tudja a leggyorsabban megrendelni, melyhez az alábbiak szükségesek:

-          Igénylő neve, lakóhelye (állandó lakcíme), tartózkodási helye (értesítési/számlázási címe)

-          Az előfizető születési neve, anyja születési neve, születési helye és ideje, személyi igazolvány száma"


Itt már megint vertem a fejem a falba, méghozzá két dolog miatt.

1. Bakker és RENDELÉST adtam le, azt írták nekem, hogy írásban is lehet rendelni. Akkor miért dobják vissza megint azzal, hogy telefonon rendeljek. Öcsém, ilyen tényleg nincs. Akkor az ügyfélszolgálatos miről karattyolt? Ehh!

2. Ha a ténylegesen elérhető sebességet csak a létesítést követően lehet megállapítani, értsd a bekötés és szerződés aláírás után... sz*rt sem érek, mert nekem CSAK akkor kell, ha stabilna adja a papíron foglalt sebességet, vagy legalább csak kismértékben tér el tőle. Nincs se kedvem, se energiám, pénzem meg pláne, hogy újraéljem/újraéljük a 2006-2012 között tapasztaltakat. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Alaposan átrágva és meggondolva a dolgot ma mégis megrendeltem telefonon a Netmánia L csomagot, és ami nagyon pozitív meglepetés volt, hogy egy rendkívül segítőkész és ügyfélbarát hölggyel beszélhettem a telefonban, aki minden szükséges információval ellátott. Elmondta azt is, hogy természetesen a szerződés aláírása előtt lehetőség lesz arra, hogy a szakik bemérjék pontosan a vonalat és megállapítsák annak stanilitását és pontos sebességét. Ha erre rábólintok csak akkor kell aláírnom a szerződést, ellenkező esetben következmények nélkül elállhatok a rendeléstől. 

És amin teljesen megdöbbentem, az volt, hogy elvileg 15 napon belül veszik fel velem a kapcsolatot a kiszállás megbeszélését illetően. Ehhez képest a rendeléstől max 2 óra telt el, amikor már hívott is a fószer, hogy holnap délután 13:00-15:00 között érkeznének, ha nekem is jó. Na ez a gyorsaság (valószínűleg egyszeri eset volt... véletlenül) teljesen meglepett, szintén pozitívan és egyelőre nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy a szolgáltatás értelmes lesz, amit érdemes bekötni. 

Szóval holnap már ki is derül minden. Kíváncsian várom a fejleményeket. Természetesen ha érdekel benneteket be fogok számolni, hogy mi volt :)

Bocsi, hogy hosszú lett, de még így sem írtam le mindent, csak a leglényegesebb dolgokat azok közül, amik az eszembe jutottak.

Egy kis kiegészítés a régebbi esethez:

Most jutott csak eszembe, hogy anno eléggé rá voltam pörögve arra, hogy ha a T-Com nem tudja (vagy inkábbb nem is akarja) megoldani ezt az problémát, amit hangsúlyozom nem az én problémám volt csak, hanem az egész környéké. Akkor megpróbálok valamit tenni én az ügy érdekében. Így utána néztem a dolognak és megtudtam, hogy létezik egy olyan modem (szakmai fórumon is ajánlották), nagyjából elérhető áron, aminek van egy olyan tulajdonsága, hogy a nagyon azt a vonalat, amiben nagyon zajos és gyenge a jel, megpróbálja úgy kezelni, hogy ne dobja azonnal a kapcsolatot, hanem max a sebességet csökkentse és csak legvégő esetben dobja a kapcsolatot. A T-Com által kínált modem ezt nem tudta, ergo nekem kellett egy megfelelő modemet vennem, ami anno (2008-2009 körül) 10-11ezer Ft körüli áron mozgott. A modem típusa (még mindig megvan, most kotortam elő) D-Link DSL-321B ADSL2+ Ethernet Modem Annex B. Ez a modem egy ideig mondhatni bevált, ritkultak a szakadozások, ami már valamelyest előrelépés volt. De a helyzet, ahogy telt az idő, és ahogy említettem csak még rosszabb lett, egy idő után már hiába volt használatban ez a modem, nem ért sz*rt sem. Teljesen el lett lehetetlenítve 2012-re a net ezen a környéken... és ekkor kényszerültünk mikrohullámúra válatni, amit már leírtam. 

Szóval ez az én történetem. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Annyi a probléma a 

 

telekom.hu/fejlesztes

 

oldallal, hogy: "Hülyeség arra alapozni".

 

Leírom részletesebben miért is:

Éppen most hogy végeznek Monoron, mennek Monorierdőre, sőt, Bugyin is építik az optikai kábeleket. A Weboldalon még sincs semmi, mivel még nem adták át a Telekomnak mivel... még el sem kezdték....

 

Miért?

 

Mert ha a Telekom megsaccolja azt hogy Pl. Hernád mikor lesz kész, idén vagy jövőre, akkor én megeszem a kalapom, méghozzá azért, mert egyrészt a Telekom alvállakozókkal dolgozik, másrészt pedig adminisztráció az egész. Pl. Örkény, Hernád már csak Démász megállapodás kérdése, de mivel még nincs konkrétum, ezért nincs is rajta a listán. Sőt mi több, ősz végére igérték.

 

Ahol ADSL van ott nem lesz optika, ott vDSL fejlesztés valószínű, viszont az még ráér, 2018-ig.

 

Majd a weboldalon megjelennek a települések szépen lassan, mihelyst konkrétizálódnak a dolgok...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Hát ebben történetben semmi különös nincs. Messze volt a dsl központ, így a technológia adottságai jól kijöttek, aztán később raktak egy vdsl2 képes központot, valószínűleg kevesebb mint 1 km-re optikai megtámogatással, amin már stabilan nyújtható a 30/5 megabit.
Nekem is ez volt. Szakadozó 1 megabit 2012-ig, most 20/1 megabitem van 2012 óta és szakadás a 3 év alatt egyszer sem volt, csak egy modem probléma, de az mellett még a net is ment, de cserélték.
Most készülök 30/5-re váltani mert bírja a rendszer. Tulképpen 70/20 megabitet is bírná, csak azt rézen nem adják ki, és nincs is ilyen csomag, de az 50/5-öt is simán hozná ez a vonal.
Teljesen általános eset amit leírtál. Annyit én még elintéztem magamnak anno az 1 megabitre, hogy 3200 ft-ot kelljen rá fizetni, mert bekötötték ugyan a 3 megabites csomagot de nem bírták szolgáltatni, ekkor bementem panaszra és az új díjjal jöttem ki.
Most a 20/1-es netre fizetek 4400-at.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát kinek mi a különös. Nekem különös... pláne azért, mert 1 kilóméterre sincs tőlünk a körúton egy tömbházas rész (oké, az tömbház, más kategória, de akkor is) ahol már évek óta minden földi jó megtalálható net-ügyben, és olcsóbbnál olcsóbban, a Gigabites Digitől kezdve a Telekomon át a helyi szolgáltatók szintén iszonyú gyors internet csomagjain keresztül a UPC FiberPowerig. A tőlünk távolabb eső részeken, ami meg már jócskán külvárosnak tekinthető pedig legalább kábelnetre van lehetőség, CSAK nálunk nincs semmi más a nyavajás rézdróton kívül. Szóval ebben az esetben ez a sztori igenis tragikomikus és különös!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na inkább hadd ne mondjak semmit a közeli nagyvárosra..... ?
Megyeszékhelyű város ( KAPOSVÁR) kertvárosi részében, ahol lakom, kemény 2,5 mbit/s-el
A város túlsó végén ( lakótelep) meg már évek óta a **** nyomja 100mb/s-el.
A Telekom.hu\fejlesztés oldalon meg elég a KA beirasa ahhoz, hogy sírhatnékom támadjon..... ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Na inkább hadd ne mondjak semmit a közeli nagyvárosra..... ?
Megyeszékhelyű város ( KAPOSVÁR) kertvárosi részében, ahol lakom, kemény 2,5 mbit/s-el
A város túlsó végén ( lakótelep) meg már évek óta a **** nyomja 100mb/s-el.
A Telekom.hu\fejlesztés oldalon meg elég a KA beirasa ahhoz, hogy sírhatnékom támadjon..... ?

75 kilométerre Kaposvártól detto ugyanaz a helyzet, 2009-ben  optikát olyan lakókörzetben épített ki itt a Telekom, ahol többnyire idősebbek laknak.  Nyilván  kisebb a kereslet.100-ból talán 13 végpontra kötöttek be előfizetőket.Aztán következő évben, ahogy a **** elkezdett terjeszkedni, hirtelen abbahagyták. Hozzám azóta sem jutottak el. Annyival  volt jobb a helyzet, hogy mivel itt a *** a legelterjedtebb, ADSL-t kevesebben használnak,. Amíg nekem volt, addig 10 Mbs volt az elérhető sávszélesség. Kertvárosba nálunk egyszer fejlesztettek, amikor évekkel ezelőtt VDSL-t építettek ki. Egyébként ugyanaz van, mint nálad, ránézek a térképre, beírom a város nevét, és semmit sem találok évek óta. Annyival jobb a helyzet, hogy azóta kiépült a ****, így lehet választani., nekem már az van. A stabilitással semmi gond nincs. Szerintem ár érték arányban a sorrend: ****, ***. T-Home.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Amíg ADSL vagy esetleg 2+ van sok helyen, nincs technikailag megalapozva a sávszél emelés. Hiába lesz minimum 30 megabites csomag ha adal2+-al a legjobb esetben is 24-25 megabitet lehet szolgáltatni. Jó lenne arról némi érdemi infó, hogy ahol nem tervezik egyenlőre az optikai internet kiépítését, ott hogy halad a vdsl kiépítése.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...