Ugrás a tartalomhoz
  • 11

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében


anonymus

Kérdés

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

Mi ez a projekt?

EU gazdaságfejlesztési programjának része a SZIP, hogy az ország minden területén minden háztartásban elérhető legyen a 30 Mbit/sec sebességű internet 2020. Szeptember 30.

Miből áll ez a projekt?

Több szegmense van az egész történetnek. Alapvetően minden szolgáltató minden évben valamennyire terjeszkedni szokott, anyagi lehetőségektől függően... Ehhez az állam is hozzáadott egy hazai forrást (Pest megye), illeve EU-s források is rendelkezésre állnak a projekthez (országszerte). Mivel Pest megye túlságosan fejlett, így oda nem adhattunk be EU-s forrásigényt, ezért volt szükség hazai forrásokra.

A Magyar Telekom európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal el nem ért igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy az infokommunikációs hálózatok, eszközök, szolgáltatások és kompetenciák bővülése hozzájárulhasson az állampolgárok életminőségének, a vállalkozások versenyképességének és az állami működés hatékonyságának javulásához.

Támogatást nyert járások

Támogatást nyert járások

Közép-Mo nyertesei

Budakeszi-, Érdi-, Vecsési-, Szentendrei járások, valamint Kelet-Pest. 

Mikor kerül lefedettség alá a településem?

Ennek a kezdeményezésnek alapvetően az összes hazai szolgáltató a részese, azonban a kivitelezés konkrét dátumát hazai és EU-s források esetében is nehéz megjósolni... Egy biztos 2020. Szeptember 30 megtörténik a 30 Mbit/sec sebességű internet bevezetése országszerte.

NMHH jogforrások oldalán nyomon követhetők a kiadott építési engedélyek, előzetes építési bejelentések, használatba vételi engedélyek a hálózat fejlesztések kapcsán. 

Hol találhatom meg az aktuális lefedettséget?

Kifü térkép

Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is.

Milyen technológiát használnak ezen sávszélesség biztosítására?

 GPON hálózat kiépítésére kerül sor, amin akár 2000/1000Mbit-et nyújtunk előfizetőink részére.

Technológiától függően milyen sebességekre számíthatok?

Három eltérő technológiát használ a Telekom, és mivel 30 Mbit az alapelvárás, így a következő maximális lehetőségek jöhetnek szóba, amik a jövőben vDSL és Koax esetében is javulnak.

 

ewfwefewfewfew.png

Köszönöm @btz nek a segítséget!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.9k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0



Itt még nincs fent halásztelek. ha lesz is ott valami, az csak optika lesz, mert az olyan területeken ahol alapvetően más a szolgáltató, tapasztalataim szerint (mint pl. szigetszentmiklóson vagy szigethalmon) optikai hálózatot építenek ki. ha már oda betették a lábukat, akkor lehet, hogy htelekre is beteszik :womanwink:.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

gondolom azért, mert amit már átvettek, az a biztos.

persze a mi szempontunkból az lenne jó, ha a várható vagy folymatban lévő fejlesztések is megjelennének, de ha valahol vmi miatt homokszem kerül a gépetebe, az nagy blama a t-nek. ezt sztem egy normális szolgáltató sem igazán szeretné bevállalni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Budapesten 3 cégről tudok aki csinálja ezt nálunk úgy megy hogy meg kapjuk a címeket oda  ki megy meg beszél kapu kódokat kulcsokat stb be gyűjtjük. Majd ki megy egyik csapat fel méri terepet meg nézi mi kell mennyire valós a tervrajz utána el kezdjük egy tömbház átlag két nap alatt van kulcsra készen.  Persze vannak homok szemek bőven jelenleg három nap csúszásban vagyunk, ahol hétfőn kezdünk annak már most Szerdán kész kéne lennie. De meg szívtuk sok a be omlott aknánk nem is csoda átlag  1997 és 2004 közt nyúltak hozzá utoljára….. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tiszteletem!

 

Az lenne a kérdésem, hogy a Digitális Nyíregyháza program keretein belül be lesz kötve Nagyszállás?

 

Üdv

Tibor

Üdv!

 

Ugyan egyelőre még nem találtam semmiféle információt, ami konkrétan Nagyszállásra vonatkozna ezzel kapcsolatosan, de azt egy cikkben láttam megemlíteni Nyíregyháza honlapján, hogy bár (úgy tűnik) a Digitális Nyíregyháza program - egyelőre - konkrétan Nyíregyházára vonatkozik, azonban a T az ott leírtak szerint tovább folytatja Nyíregyházán és környékén a 4G hálózat kiépítését is. Elképzelhető, hogy ebbe esetleg Nagyszállás is beleesik. Itt  elolvashatod a cikket.

Ezen a linken az országos hálózatfejlesztési programról olvashatsz - a 2015 év végéig hálózatmodernizáláson/kiépítésen áteső települések listáját is megtalálhatod itt. Eszerint sajnos a Te településed nincs rajta ezen a listán.

A legpontosabb információval azonban az ügyfélszolgálat szolgálhat a kérdésben - erről a felületről küldhetsz e-mailt a részükre.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Még tavaly ősszel kaptunk egy levelet, hogy hálózatfejlesztés lesz a környékünkön (Szany). Január 1-re lett ígérve a fejlesztés, várva-vártuk a javulást, de azóta se változott semmi sem jó irányba. Sőt, az utóbbi időben elkezdett szórakozni a vonal, van hogy 2 percig nem történik az ég világon semmi, gyakran újra kell indítanom a routert, a sok szakadozás miatt. Kérdem én, akkor mire volt a nagy "hú-hó"?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Nemrég költöztem Tinnye relatíve új külterületi lakoparkjába (10-20 család laik itt), ámbár telefonvonal, vagy bármi amin netetet lehet vinni nincs a póznákon és a mikohullámu net ami itt kizárólagosan elérhető minősíthetetlen, de cserébe drága. Benn a faluban viszont már vannak vonalak, cirka 3 kmre.
Valalki tudja hogy mik a Telekom hálózatbővítés feltételei? Ök maguknak ütemezik ahonnan profitot remélnek, vagy külsö forrásból várják a bővítés költségeit (önkormánytati / EUs pályázati stb)? Kit kell noszogatni hogy elinduljon valami? :smileyfrustrated:

Köszi a válaszokat előre is :smileyvery-happy:

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia!

Hozzám Szigethalomra pár hete kötötték be a Telekom Optikai IPTV - NET - TELEFON kombóját, és erre reagálva a Halásztelken élő ismerősöm rákérdezett a 1412 -n hogy kb. mikortól szolgáltatnak majd nála és erre azt a választ kapta hogy az év végéig várható hogy oda is elviszik mert nagy hálózatfejlesztési munkálatok vannak folyamatban.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello mindenki

 

Egy kérdést szeretnék feltenni: Tavaly vásároltunk egy házat Nyiregyházán, elötte albérletben laktuk a várostól kb. 2 kilométerre, Abban az utcában be tudtuk köttetni a vezetékes internetet, ahol vettük a házat a városon belül ide nem tudtuk, mivel élő szerződésünk volt a telekommal, a meglévő vezetékes internet helyett felajánlották, a Sim kártyával müködő 4G ruteres internetet. Ebben az utcában kb. az utca 1/3-án van vezetékes internet a többi részébe, vagy elfelejtették tovább vinni, vagy nem is akarták. 

 

Tehát a kérdés: Van-e rá esély a közeljövőben, hogy vissza tudom cserélni a mobil internetet, vezetékes internetre?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@atis71

a nyíregyházi fejlesztésekről itt olvashatsz : "Nyíregyháza esetében a cél az, hogy a Telekom fejlesztéseinek eredményeként minden háztartás számára elérhetővé váljon a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a Telekom több százmillió forintos beruházással segít elő. Ezáltal azokban az otthonokban is elérhetők lesznek a legmodernebb digitális szolgáltatások, ahol ez korábban nem volt lehetséges."de ha megadod a pontos címed itt megtudod kérdezni , vszínű, hogy tudnak konkrétumot mondani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv.Gondoltam nyitok egy ilyen témát,abból a célból hogy ahol már megvalósultak a fejlesztések hogy s mint működnek!2500km kábel,2 millió otthonról van szó és ugyebár 2015 év végéig,ami barátok közt is már csak 3 hónap.A listát elnézve elég sok város/falu van a listában és jó része erre mifelénk van/az én városom is a listában van/ de még nem nagyon látom/hallom hogy akármi is történt volna.szóval ha valaki valamit tud,akár tapasztalt az bátran irjon ide!köszi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...