Ugrás a tartalomhoz
  • 0

HD adás


jani44

Kérdés

  • Válaszok 248
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

  • 0

Biztos én nem akarom megérteni, de attól, hogy a Telekom nem értékesít analóg és digiális KTV-t, az élő szerződés élő szeződés és nem hiszem, hogy indok lehet a 'nem is értékesítjük' akkor, amikor azt kérdezik, ilyen módszerrel miért nincs továbbítva?

 

Az analóg nézőket DVB-Cre migrálják és ők maguk mondják, hogy DVB-C képes készülékkel nézhető. Alkalmas a rendszer HDre? Alkalmas. Engedik? Nem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Áttolják IPTV-ről DVB-C-re is?

Mert közben utánanéztem, és Attila70-nek igaza volt, nem szűnik meg a DW HD az MTVA-tól, de csak és kizárólak IPTV rendszeren továbbítja a szolgáltatók felé.

Sok szolgáltató csak műholdról, meg a DVB-T-ről veszi a forrásokat, ott biztosan megszűnik majd a HD. Ezek szerint a T megoldja egy IPTV->DVB-C konverzióval.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hírek a teljes ip alapú szolgáltatásra való átállásról szólnak, Maga az iptv  nagyon sokat javult a kezdeti bevezetés óta terültetekkel van több baj, koaxon optikán és vdsl-en nem lásíthatná be internet sebességét. Direkt meg néztem most is koax x mbitem meg van mellette megy egy felvétel és nézek egy másik csatornát.

 

 

113956_dt_mwc2014_2.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Koaxom van, de nagyon gyenge a szolgáltatás minősége.

Majd ha már nem kellenek olyan boxok, amik 3-4 percig kapcsolnak be, vagy stand-by-ba kell tenni, és akkor 0-24-ben eszi az áramot, és amikor nem lesz 3 tv-s korlátozás, és normális routereket adnak. Na kb ennyi. :)

Ja, és stabil lesz a net, és nem megy el havonta legalább egyszer. Így is elég nagy baj, hogy ilyenkor telefon sincs. De legalább a tv működni szokott ilyenkor is az esetek 80%-ában.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

IPTV-vel annyi a bajom, hogy beltéri+db korlát+vagy sokat vársz, vagy eszi az áramot.

 

A vonallal valami van, minden évben be van jelentve, de csak áthidaló megoldások vannak. Ez általában annyiból áll, hogy állítanak az AGC-n.

Jelenleg a visszirányom éjjel-nappal 51 dB, csodálkozom is, hogy nem szakad a modem. A down az estefelé -3 körül, napközben nem vagyok otthon, de 6 körül mikor még meleg van -8.

Amikor még nem a T volt, akkor a visszirány 42 körül volt.

 

AGC állítgatás után 1-2 dB javul, tehát olyankor is nagyon határérték, de a szerelő elvégzettnek tekinti a munkát, mert a modem felcsatlakozik. :/

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem szabad elfelejteni azt, hogy van egy nagyon széles réteg, aki az STB kialakítás miatt KÉPTELEN kezelni az IPTVt. Nekem családon belül volt 3 ilyen átalakításom, 85 éves rokonhoz kivitték az ED3 modemet, IPTV STBt és csak akkor tudtuk meg, hogy nagy a baj, amikor nem mert bemenni a szobába, mert villognak a dobozokon a lámpák és fél. Az ilyen esetekből csak az analóg/DVB-C/SMART TV app/HDMI CEC lehet a kiút, de ezek közül a Telekom egyiket sem támogatja. Ha erőszakkal akarják az emberekre rátolni az IPTVt, ilyen környezetben erős a gyanúm, sokan fognak inkább MindígTVre vagy egyéb lehetőségre váltani.

 

Ne magatokból induljatok ki, a 20-30-40-50es generációknak ez a probléma fel sem merül, engem 30asként csupán irritál a túlbonyolítás, anyám viszont nem tudja bekapcsolni! Ha a Telekom nem engedi az ilyen vételt, nem lesz más lehetőségem, le kell mondjam, mert használhatatlan lesz. Nem leszek vele egyedül, ha pedig nem komplett ment el a józan eszük, akkor erre rá is fognak jönni.

 

Amúgy ma kaptam egy levelet és SMSt, hogy elkezdték a DTV hibabejelentésem vizsgálni. Nem jelentettem be hibát, csupán megkérdeztem, hogy a jogszabályokban előírt HD csomagot miként kívánják biztosítani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Teljes mértékben egyetértek veled.

Nálunk inkább a szüleim nézik a tv-t, mondjuk ők sem túl gyakran. De nekik minden, amin nem csak csatornát lehet váltani, bonyolult. Nem tudják azt sem megszokni, hogy két távirányító van, és akkor most mihez melyiket, mert nem jegyzi meg, hogy ez a tvjé, az meg a beltérié.

 

Arról meg nem is beszélve, hogy akinek csak tv előfizetése van, viszik a modemet, 0-24-ben fogyaszt 15 wattot, viszik a beltérit, az is 0-24-ben szerintem minimum ugyan ennyit.

Sokan meg úgy csinálják, hogy amikor nem nézik a tv-t, kinyomják az elosztó kapcsolóját. namármost ez egy ilyen IPTV-s kütyünek, amin windows fut, biztos baromi jót tesz. És nem lehet nekik már elmagyarázni, hogy ezt így nem szabad. Egyrészt megszokta, másrészt azt sem tudja, mi az a számítógép, max képen látott olyat, nem érti, hogy ez miért probléma.

 

Ezért írtam, hogy rugalmatlan a rendszer, és hiába ez a fejlődési irány, sajnos teljesen kivész a tv-ből is az egyszerűség. És ahogy írtad, még itt van az a nem kis generáció, akik nem tudják/nem akarják a bonyolultabb dolgot megtanulni/megszokni.

 

Az ilyen alapvető dolgok, mint a TV és a rádió maradjanak meg egyszerűnek, mint a bot. Akinek meg több kell, az fizessen elő IPTV-re, de nem kéne elvenni az egyszerű megoldást.

 

Szerintem elég lenne a DVB-C-re 50-60 csatorna, az meg 6-7 multiplexben lazán elfér. Ennyit meg elbír a hálózat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintemis lazán elfér akár 10 csatorna is DVB-C használatra. Az analóg közel 40 csatornát foglal, ha ennek csak a felét adják adatra és a felét IPTV minőségnövelésre, akkor ennél nagyobb igényt már nemigazán lehet támasztani. Szerintem azért sem, mivel az US csatornák száma korlátozott és a végtelenségig nem lehet növelni a DS irányt US nélkül. A KTV hálózatnak valószínűleg nem az a jövője, hogy lesz rajta 100DS és 4-8US, hanem hogy csökkentik a coax szegmenseket ls egyre közelebb viszik az optikát a lakásokhoz., egyre sűrűbbre telepítik az optikai nodeokat. Ebben az esetben pedig nem szükséges rengeteg DS csatorna.

 

Alapjában véve végülis ez a hálózat broadcast-ra lett kitalálva, de duplex forgalom is zajlik rajta. A szűk kapacitás az interaktív igények miatt az US lesz, tehát felesleges azon vitatkozni, hogy lesz e elég hely a DVB-C vagy IPTV broadcast csatornák részére.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem kívánok ebben senkivel vitázni, mert mind két félnek igaza van szerintem. 84 éves nagyimnak pont elég analóg alap ktv neki szerintem dvb-c is sok lenne esetleg új dvb tuneres tv vel nem lenne gond. Mind a mellet iptv is be fog szerintem kúszni mint anno dvb-c tuner.  DS/US csatornákhoz annyit tudok hozzá tenni hogy Telekomnál jelenleg leg jobb tudomásom szerint 24/4 csatornás cmts a leg nagyobb, nálunk 24/3 csatorna van plusz a többi kártyán ami minket nem érint környező x település csücsül. Ed3 nál úgy tudom 8 csatorna lehet a max de ebben nem vagyok biztos. Mi területünkön analóg családi, dvb-c családi + mini csomagok, és a 24/3 Ds/Us csatorna de mégis ki kerül egy adag analóg csatorna pl azért hogy alacsony frekin lévő ds csatornáknak legyen máshol hely.  Végezetül pár spektrum kép lehetséges megoldás  ED3 koax hálózat analóg digitális stb tartalommal amit át építenek teljes mértékben ED3.1 szabvány szerint. (Ezt itthon hárombetűs kft lépheti meg leg hamarabb itthon több okból)

 

Képkivágás.PNG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Iptv távirányítót lehet univerzális távirányítónak használni. Egy távirányítóval lehet kezelni a dolgokat. Nem idetartozik de 85 évesen már nem hiszem hogy lehet valakit egyedül hagyni, már ha az illető adott szellemi szinten van. Meg amúgy is ha szellemileg egészséges, ilyen korban már a test sem teljesen úgy szolgál ahogy kéne, bármikor történhet baj is. Úgy ahogy egx gyereket sem hagyunk őrizetlenül. A lényeg hogyha kapcsolni kell akor akár szólhatna a kedves idős néni / bácsi a "vigyázójának".
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ok, ha a D3.1 32 csatornát használ, még akkor sincs kihasználva a 200-800MHzig terjedő tartomány, erre mondom azt, hogy szerintem nem lehet kihasználni 600MHz tartományt csak DS célokra. Ha az IPTV beköltözik a TVkbe és NATÍVAN lehet használni, akkor semmi ellenvetésem nincs, valóban gazdaságosabb csak 1 rendszert fenntartani. De amíg ez megtörténik, valaminek lennie kell, addíg nem lehet azt mondani, hogy aludj egy nagyot..

 

A 84 éves nagyival kapcsolatban pedig két gondolat: A Telekom most szünteti meg az analógot. Akkor az pont elég? Idág arról volt szó, hogy nincs elég hely a DS részére. Akkor hagyjuk meg az analógot a nagyinak a DVB-C helyett, ami 8szor annyi helyet foglal?

 

Nos, aki úgy gondolja, hogy a folyamatos felvigyázó majd kapcsolgatja a TVt... Kívánom, soha ne juss el oda, hogy megtudd mi 24 órás felügyeletet tartani egy idős rokon miatt, mert akkor majd rádöbbensz, mekkora baromságot sikerült mondani...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nagyis részhez csak kifejtettem hogy én nagyimnak analóg adás felel meg neki a dvb-c box sok lenne, max akkor lenne jó neki dvb-c ha kap / vesz egy beépített tuneres tv-t. De őt még ez nem érinti mert analóg alap csomag marad még egy ideig.

 

Felvigyázós tv átkapcsolós részre inkább semmit nem mondok.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Nyilván nem egy emberre gondoltam, aki 24 órán át felvigyáz.
Benne voltam ilyenben én is, nekem is volt 83 éves nagymama, anyóséknál is ott van egy gondozni való testvér,és lassan egy dédnagymama is rá fog szorulni a télen már nem alszik otthon, nekem is ott van a 69 éves anyám, aki bizony nem fog már fiatalodni, de már jönnek rajta a bizonyos jelek, hogy nemsokára bizony jönnek a gondok, mert a nagymama agyi begségének tünetei mutatkoznak rajta, de családon kívül is ismerek embereket. Szomszédunkban is van egy nem épp 84 éves de agyvérzéses beszélni nem tudó félig nem látó nő, mégis meg van oldva gondozása, igaz ott unoka sem mindig a haverokkal lóg, hanem bizony néha nagyira vigyáz.
Ha pedig se idő sem ember nincs a felügyeletre, akkor léteznek erre is a megfelelő intézmények.
Persze minden család más és itt most hosszas filozófiai vitát lehetne folytatni hogy szégyen vagy jó dolog ilyen helyre beadni a rászorulót.
Nem akarok dicsekedni vagy fellengzeni vagy hogy is mondjam, de ha valaki hát én bizony ismerem a szitut. Így bátran kijelenthetem, hogy TV-t kapcsolgatni a legkisebb gond az időseknél.
De ennek a kommentnek a nagyrésze itt off.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Értem. Ebben az esetben képzeld el a 60-65 éves szüleimet, akik még fiatalok, tudatuk teljes birtokában vannak (ahogy a 85 éves rokonom is volt szerencsére) pontosan tudják mit akarnak, tudnak gondoskodni magukról, de a tvn csak az on-off, p+ p- v+ v- gombokat ismerik és nem is akarnak többet. Amikor pedig beraktam az IPTV boxot, akkor csak annyi volt a kérdés: "Minek kéne két távirányító 1 tvhez? Hagyj ezzel a sz@ral" Megpróbáltam a TV/STB módot is. Elbukott, nem értik miért kell nekik ez. Nekem ez a tapasztalatom, időskori nehézségek ide vagy oda. Nem lenne gondom a STBal, ha tudna HDMI-CECet... Ehez csak szoftvert kéne fejleszteni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...