Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

akos88 írta:

Akkor így világos, mert vettem tabletet. Mondjuk a Netmánia XL mellé vettem, aztán kb fél év múlva, feljebb váltottam XXL-re és akkor megújult a hűségidő. Úgyhogy gyakorlatilag nem az XXL mellé vettem.Ebben az esetben valóban kötbéres a lefele váltás.Talán vezetői engedéllyel megoldható,hogy kötbérmentesen le tudj váltani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Valószínűleg valóban megoldható engedéllyel, viszont a 15 mbit/s garantált letöltés az remek kifogás erre. Nem szoktam én kötöszködni, de ha rámbeszélnek valamit (ami hozzáteszem nem volt nehéz, mert szeretek lépést tartani a lehetőségekkel és kiaknázni a technológia adta lehetőségeket), akkor szeretném megkapni azt amiért én fizetek. Tényleg nem azt várom, hogy 24/7 120 mbit/s-ot mutasson a speedtest, de a 30-40 az nagyon kevés a 120-hoz képest.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

*akos88 írta:

Valószínűleg valóban megoldható engedéllyel, viszont a 15 mbit/s garantált letöltés az remek kifogás erre. Nem szoktam én kötöszködni, de ha rámbeszélnek valamit (ami hozzáteszem nem volt nehéz, mert szeretek lépést tartani a lehetőségekkel és kiaknázni a technológia adta lehetőségeket), akkor szeretném megkapni azt amiért én fizetek. Tényleg nem azt várom, hogy 24/7 120 mbit/s-ot mutasson a speedtest, de a 30-40 az nagyon kevés a 120-hoz képest.A Telekomos HGW-k jó esetben max 80 tud kihajtani,ha optimálisak a feltételek nálam pl max 50 tud 2.4GHz-en.*

5 GHz-en viszont lazán kijön a 120 mega.Viszont ezzel reklamációt nem igazán tudsz leadni,mert a Telekom a wifire és annak minőségére - sebességére nem vállal garanciát, ez csak egy feature, továbbá az üzletkötő nem tudhatta előre,hogy Te wifi-n keresztül használnád a szolgáltatást tehát nem hibáztatható,de ha tudta volna akkor se tudja megjosolni,hogy mennyi lesz,nem erre vannak kiképezve,hanem csak értékesítésre.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mindent meg tudok érteni és elfogadom az észérveket, de nagyon dühít, hogy az üzletkötő szó nélkül eladott nekem egy olyan szolgáltatást, amit nem tudok igénybevenni, és volt szó róla, hogy csak wifin használom. Pontosan idézni nem tudom de körülbelül azt nyilatkozta, hogy abban a szobában ahol a router van nem lesz gond a sebességgel, a távolabbi szobákban előfordulhat, hogy csak 80-100 mbit lesz a max a jelveszteség miatt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves illetékesek!

Nem tudtam hova írni, mert nem találtam olyan topicot, hogy honlappal kapcsolatos észrevételek, pedig nagyon elférne.Hatalmas hibát találtam, ami a cég számára kellemetlen, nem az előfizetők számára.

Miközben böngésztem az internet, meg IPTV kínálatot, beírtam a lakcímemet, mert erőszakoskodik, hogy adjam meg. Innentől kezdve akármilyen szolgáltatást nézek, azt írja, hogy az én címemen nem érhető el. Mivel kb 2005 óta Telekom előfizető vagyok, ez elég érdekes.

Vagy ez egy beismerő vallomás, hogy amit nálunk nyújtanak, az nem szolgáltatás.

Ilyenkor lennék kíváncsi, hogy a fejlesztők hogy tesztelték meg ezt a modult, és mióta van ez a hiba, és ezzel hány előfizetőt sikerült kb 2 perc alatt elkergetni a weboldalról.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ez hasonlóan érdekes lehet,mint 4 éve történt meg velem:Budapesten béreltem egy lakást ahol DSL alapú IPTV és internet volt. Kiköltözés után bő fél évvel hív a lakás tulaj, hogy neked ott milyen formában volt TV és internet? Elmondtam neki és az új lakóknak azt mutatta a webes felület csak SAT TV érhető el. Kicsit furcsának tartottam az esetet, de azt mondtam ez valami tévedés lehetett. Menjel el valaki személyesen egy ügyfélkapcsolati pontra és tisztázza. Vagyis említse meg aki előtte ott lakott annak működtek más szolgáltatásai. Bementek, tisztázták és 5 nap múlva már ment minden.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...