Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

@jkop

Ennyi infóból nem lehet megtudni, sok minden okozhat olyan hibát, amit hosszabb ideig kell javítani. Optikaszakadás, fájállomáson tönkremegy valami, optikao node halt be, áramszünet valahol a hálózatban, stb...

Nálunk volt olyan hiba is, hogy minden este x időpontban nagyon megnőtt a zaj a hálózatban, és szép lassan fokozatosan állt helyre. Kb 2 órán keresztül volt rossz. Két hónapig keresték a hibát, figyeléseket indítottak, de soha nem lett meg. Egyszer csak magától megszűnt.

Be kell jelenteni rendszeresen, sok bejelentés után tudsz kérni vezetői visszahívást. Ilyenkor elméletileg felhív valami csoportvezető, tőle meg tudod kérdezni, hogy mi az oka a rendszeres hibának, stb. Hacsak nem olyat fogsz ki, mint én, szerintem engem valami 0 szinten lévő vízhordó hívott fel, mert hallhatóan köze nem volt semmihez. Vagy ha tényleg valami csoportvezető féle volt, akkor értem, hogy miért volt nálunk rengeteg hiba. :)

De tapasztalatból mondom, hogy kitartó hibabejelentésekkel egy idő után megoldódnak a zűrök.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves fórumozók. A TELEKOM egy SAGEMCOM  routert szerelt be hozzám. 2,4 GHz-en működik minden eszközömmel, viszont nagyon lassú, max 30-40 Mbit/s . 120 Mbit/s az előfizetésem. Kábelen simán jön is, nagyon jó.Egy régi, kb 8-10 éves laptopom van, az látja az 5 Ghz-et, és közel 120Mbit/s-el megy is. A problémám a telefonommal, és a tabletemmel van. Arra már rá jöttem, hogy egyik sem ismeri az "a" szabványt. Nem értek hozzá, ezért kérdezem. Ha a router beállításokban az 5Ghz-nél az "n" szabványt jelölöm ki, akkor miért nem látja a tablet? Lehet ezzel valamit kezdeni? Ha veszek egy routert, ami szintén tudja az 5Ghz-et, akkor azzal sem fog működni? Esetleg egy jobb router tudja ezt is? Valamint abban kérnék még tanácsot, hogy mivel ez a router a 2,4 GHz-nél max 40Mbit/s tud, akkor egy pl/ asus RT-AC87U / tud ezen a frekvencián gyorsabb netet? Ha valaki tudna ezekre a kérdésekre választ, azt kérem írjon. Köszönöm

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na én ilyeneket nem tudok :) ,de azt hiszem nem is teljesen érthetően írtam a problémát. A Laptopom régi, ennek ellenére az látja az 5 Ghz-es wifit. A router dual band típusú. A laptop látja mindkettő wifi hálózatot.  A beállításoknál eltérő neveket adtam meg. A telefonom, ami egy iphone4s, és a tabletem, ami egy asus zenpad, nem látja az 5 Ghz-es hálózatot, csak a 2,4 -est. Azokra tudok csak csatlakozni. Az a lassú, ,mert csak 30-40 Mbit/s tud. A laptoppal próbáltam, az 5ghz hálózaton, közel 120 megy, a 2,4-en csak 30-40, pont, mint a telefonon. A telefont, és a tabletet használom a legtöbbet, tehát jó lenne, ha ezeken is ki tudnám használni a 120-as netet. Persze a telekom álltal adott routertől nem várok csodát, de nem tudom, hogy ha veszek egy "márkás" routert, azzal előbbre vgfyok-e. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A válaszokat köszönöm. A 40Mhz-s csatornát a 2,4 GHz-nél gondolod? Az 5 GHz vevő, gondolom az "a" szabvány. Az nincs benne. Csak nem értem, hogy a router beállításnál az " n"-t jelölöm, az akkor nem ott adja le a jelet? Egy komolyabb, drágább router azért 2,4-en is leadja a 120 közelit? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a válaszokat, és a segítséget. Pár hét múlva lenne majd pár kérdésem ezzel a routerrel kapcsolatban. Akkor fogom véglegesen használni itt. Pl. VPN, ha jól mondom. Valaki azt mondta, hogy külföldről úgy tudok bizonyos oldalakat elérni, ha a routeremre itthon beállítok egy VPN-t. Kint dolgozom télen, és pl. a HBO-GO-t nem érem el. Valamint FTP szerver beállítás, és nem tudom van-e ezen a routeren nyomtató szerver. Esetleg ha ezekre tudnál választ. Még egyszer kösz mindent. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv. egy kis segítségre lenne szükségem. 2 napja vettem egy Huawei P9 lite-ot, most egy félórája pedig kaptam egy új wifis modemet a egy munkatárs által, egy hibabejelentás következtében.  a srác azt mondta ez egy bitangszuper modem, 2 wifi csatorna van. az egyik a klasszik, a másik az 5 ghz s rövidebb hatótávú, de sokkal gyorsabb. állítgatta itt össze vissza a modemet. majd elment. a problémám csak annyi hogy a telefonom bitangul nem látja azt a szupergyors netet, akárhogyan is állítgatom ... tudna valaki segíteni ? SagemCom router ... köszönöm szépen. :R :R

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...