Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Még egyébként itt van a srác, kb dél óta járja az oszlopokat. Néha látom, hogy rendesen mozog a kábel.

 

Ment kb 3 hete egy szívhez szóló levél is ám a telekomnak, ahol közöltem, hogy ezen panaszom megy az NMHH-hoz, a GV-hoz, és a Fogyasztóvédelemhez is. :D Lehet ennek is van hozzá köze.

 

Most ha befejezi a szerelést, megnézem a digitális ktv-t, de nem hiszem, hogy ettől megjavult. De ki tudja. Csak várok, hátha még jön erősítőt szintezni is.

 

Lehet, hogy be volt ázva ez a tap, vagy ki tudja. Viszont mivel ez a második tap az utcában, szépen vihette tovább ha valami zavart keltett. Egyébként szerintem a leágazók 90%-a ilyen állapotban van, kívülről ez még jól is nézett ki. Vannak, amik ránézésre kukák. Lehet egész falut végig kéne így méricskélni.

 

Tovább csökkent az US, már csak 44,2. :D

DS is kezd beállni -2 környékére.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Oda nem ment, közbe már lement. Erősítőt nem szintezett.

 

Szép stabilnak tűnnek a szintek:

DS min.: -2,6

DS max.: -1,4

 

US: 44,2

 

Látszik egy megosztottság a DS csatiknál. Sajnos a modem nem írja a frekit, de van 4 csati, ahol erősebb a jel, ott 37 az SNR, és van 4 csati, ahol gyengébb a jel, ott meg 39 az SNR. Érdekes, hogy a gyengébb jelhez párosul a nagyobb SNR...

 

Ady utcában egyébként nagyon sokat panaszkodnak, vannak olyanok, hogy így magától 5-10 mp-re elmegy az analóg tv is, majd magától visszajön. De nem úgy, hogy egyre szemcsésebb, hanem mintha kihúznák a kábelt, majd vissza. És tök nyugos csendes időben.

 

Hát ráférne már egy teljes átviszgálás a hálózatra, az biztos. Meg ilyen csere-berék.

 

Digitális ktv nem javult meg. Kíváncsi leszek, hogy telekomos boxal is ilyen lesz-e. Illetve annyit javult, hogy nőtt a jelerő, és eltűnt a bithiba, de ugyan úgy dobál.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Persze, nem is gondoltam rá, hogy bejelentem vagy ilyesmi. Csak ha felhív a vezető... ha... úgy érzem direkt húzza az időt, várta, hogy rendbetegyék itt nálam. Akkor azért megemlítem, hogy van még egy ilyen, meg a DVB-C sem igazán megy, bár ott meg várom, hogy a telekomos beltéri mit fog szólni hozzá.

Nameg attól, hogy itt megcsinálták, nem vagyunk még jópajtások. A település maradék 80%-án ugyan úgy gyengus az egész. Szóval legkevesebb egy teljes hálózat átvizsgálás a teljes településen. Engem nem lehet azzal lekenyerezni, hogy itt megcsinálják. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nekem a szerelő azt mondta, hogy 21.én a központon is állítgatni fognak, ma 0:00 -kor egészen 1:00 ig nem volt kapcsolat, olyan mintha nem lenne bekötve a kábel.

Már örültem, hogy lehet hozzácsapják azt a 2 US csatornát hogy 3 legyen, de sajnos nem, bár lehet új HZ-eken megy a down mert a Cisco 417000000 nél állt meg és ott talált.

 

A jelszintek is egyből megváltoztak, de amikor ma reggel felkeltem nagy meglepetés fogadott, ilyen rossz értékeket mmwo nélkül még nem láttam :D

Direktbe megy bele és ilyen rossz:

 

Power Level:Signal to Noise Ratio:
Channel 1:-19.9 dBmV29.7 dB
Channel 2:-15.8 dBmV33.4 dB
Channel 3:-13.8 dBmV35.0 dB
Channel 4:-12.7 dBmV35.8 dB
Channel 5:-10.1 dBmV38.5 dB
Channel 6:-10.2 dBmV38.4 dB
Channel 7:-10.9 dBmV37.8 dB
Channel 8:-12.1 dBmV36.8 dB
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tedd vissza az mmwo-t, és hibabejelentés + vezetői visszahívást is kérj.

 

Bár lehet, hogy ma még mennek szintezni az erősítőket.

 

Apropó, vezetői visszahívás. Majd leírom mi volt, össze-vissza hazudozott a tag, de nem volt kedvem most leállni vitatkozni vele. Kb minden mondata hazugság volt, csak valahogy rázzuk le az ügyfelet alapon.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

MMWO nekem felesleges mivel csak az internet jön itt, de előbb hívtam közvetlen a szerelőt aztmondta teszteljem, majd holnap hív, de mondom ez így fos, majd hív...

 

Nem értem  a Telekomot, miért ilyen szemetek? Más szolgáltatónál nincs ekkora trógerság, csak a Telekomról hallani ilyen rosszakat...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ja tényleg, neked nem kell mmwo, el is felejtettem.

Viszont akkor akiknek van, azoknak most nincs net, mert 8 db-t lecsíp a DS-ből, és ott már szakad a modem.

De legalább annyi lenne a szerelőkben, hogy megcsinálja a karbantartást, és megnézi, hogy hány modem van fent, és mennyi esett le. Tuti pirossal villog bent minden, a te jelszintjaidre is riasztania kell már.

 

Nagyon durva, hogy ennyire nem foglalkoznak a dologgal. :S És ez valóban jellemző a telekomra nálunk is.

Itt is mondott már olyat a szerelő, hogy ha megint elmegy a net, ne jelentsem be, mert úgysem tud vele mit kezdeni.

 

 

Most a kedves vezető meg olyan hazugságokat sütött el:

- nem biztos, hogy hiba miatt van az évi 3-4 darab 2-3 napos kiesés, lehet, hogy éppen karbantartás van

- a 72 órán túl küldött nem találtak hibát sms-ekre is ezt mondta, hogy biztos nem volt hiba, csak karbantartottak

- digitális ktv azért nem működik 6 miltiplex, mert még nem indult el a szolgáltatás, majd október 1-éig fog elindulni

 

Még csak nem is aprókat csúsztatott, hanem bődületes baromságokat mondott.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Írj levelet (neten nmhh oldalán) és jelentsd be ott is és kérj kötbérigényt, de én azon is gondolkoztam, hogy a kötbért úgy is kijátszák, én ha nem javul a net 2 napon belül akkor a hűségidőm végéig Netmánia XXL-re tegyenek fel a Netmánia L áron, ezt nem tudják körbejátszani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát kb 2-3 órával lépték túl a 72 órát, nem igazán érdekel, de az felháborító volt, hogy nem találtak hibát sms ment ki mindenkinek.

 

Ami nálatok van, az viszont nagyon durva. Valami ******* hiba lehet, ha ennyi idő alatt nem találták meg. De egyszerű, ha konstans este jelentkezik, akkor ki kell küldeni 1-2 szerelőt este műszerekkel, és akkor méricskéljenek. Egyszer kibírják, hogy nem napközben dolgoznak, hanem este. Más szakmákban is előfordul ez néha. Ott inkább a nemakarást látom a dologban, elnavigálják a döcögő szolgáltatást, ameddig egy nagyobb fejmosást nem kapnak.

Nincs ott a környéken valakinek IPTV-je? Állítólag azt a hibát magasabb prioritással kezelik, lehet érdemes azt bejelentgetni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ugyanebben az utcában 2 embernek is IPTV-je van, ők 2 naponta jelentik a problémát, hát ott is este van vele probléma nagyrészt, de ezeket nem érdekli semmi sem, most is mmwo nélkül nézem -21dbvm, te jó isten, hogy lehet ilyen pocsékul hagyni miközben én szóltam telefonon hogy rosszak az értékek, ha ma nem lesz jó megy a levél 100%

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Már voltak kint Július elsején 4 kocsival, a vezető is köztük volt de azt mondták nem kell hibára jelenteni, gondoltam biztos lebaszták a fejüket, hogy havonta 30 hibajegy egy utcában amin van kb 13 fogyasztó kicsit sok.

 

Azért is jöttek ki mert azt is panaszba jelentettem, hogy a szerelők csak dísznek vannak a területen, azóta semmi változás nem történt, 20-as előfizetésem van azért nem jelentem már ezeket, annó 1 hónapnyi telefonálgatás került 3500Ft-ba a semmiért, még 1x nem fogom ezt eljátszani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ugyanebben az utcában 2 embernek is IPTV-je van, ők 2 naponta jelentik a problémát, hát ott is este van vele probléma nagyrészt, de ezeket nem érdekli semmi sem, most is mmwo nélkül nézem -21dbvm, te jó isten, hogy lehet ilyen pocsékul hagyni miközben én szóltam telefonon hogy rosszak az értékek, ha ma nem lesz jó megy a levél 100%

Nem védem Telekomot de te komolyan azt hiszed hogy nálad sz a r ? Gyere be Pestre amik ott mennek koax 90 fokba meg törve köteg utp kábel végük úgy kézzel be tekergetve valahogy. Fél óra volt míg vissza sikerült kötnöm minden házat amik optikai kábel húzás közbe tuti sérültek……

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Jó persze elhiszem, de itt volt 10x rosszabb is, novembertől egészen áprilisig minden apró széllökésnél szakadozott az internet, az az 1 héten minimum 4x-5x, tudjuk hogy elég szeles tél / tavasz volt ez.

Egyikük se nézte meg a kábelt hogy megvan-e törve, én mondtam nekik hogy csak szélben ******* szóval tuti meg van törve valahol, de nem, én voltam a hülye meg az eszközeim.

 

De én mai napig nem értem, miért csak a telekom, miért? (Mármint ilyen nagy arányban)

 

Ja igen, 2 oszlopnyira ismerősnél meg jók az értékek, 0.0 - 1.0 között mozog az összes csatorna, észrevettem hazafele, hogy valami közeg van a kábeleknél ami ismerős oszlopán nincs, az minek van ott és miért csak a mi oszlopunkon?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ha két oszloppal arrébb jók a jelszintek, netalántén még mmwo is van ismerősödnél, akkor ha jön a telekomos szerelő, márha az ilyet lehet annak nevezni, udvariasan kérd meg, hogy azon a két oszlopon legyen már oly kegyes, és mérjen jelszintet, és keresse már meg azt a bedöglött kábelt, vagy mivel elmondásod szerint azt már cserélték, valószínűleg az egyik leágazó lesz a ludas.

 

Ez valamiért náluk nagyon nehezen megy, nálam 6 év után jöttek rá, hogy a leágazó a rossz.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...