Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
14 órája, btz írta:

Igen, ez a dsl egyik hátránya, a távolság, ha hallani innen onnan problémákat körülötte, az általában ebből fakad. 2012 óta 4 km-ről hozták pár 100 méterre a dslamot, azóta egy "atom" stabil szolgáltatást ismerek a dsl technológia alatt, pedig még nem vdsl2-n van a vonalam, csak adsl2+-on ment.

50\15 ös csomag feltöltése is fö szempont, plusz stabilitás is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
55 perce, anonymus írta:

50\15 ös csomag feltöltése is fö szempont, plusz stabilitás is.

Igen, nekem is ez az egyik fő szempontom. Még a koaxos 120/10-nél is nagyobb feltöltést ad, ebből a szempontból is előnybe került a  vdsl.    IP kameráim vannak, otthoni kis adattár FTP, fontos hogy a feltöltés minél nagyobb legyen, ezért is váltok az 50/15-re hamarosan, koaxon 30-hoz és az 50-eshez is 5 megabit a felfelé irány, ha jól tudom, ott nem érné meg a plusz pénzt az 50-es (legalább is nekem, másnak lehet hogy más miatt iigen). A bonding dolog is remélem hamar elterjed, és talán az optikai csomagokhoz hasonló feltöltést is kiadhatnak egyszer pl 50/25 vagy 120/50.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. 02. 04., fgabor87 írta:

Ezek a szép csatornák közötti különbségek normálisnak mondhatók?

Downstream Channels  
        
                        Power Level     Signal to Noise Ratio
Channel 1:    5.1 dBmv         39.4 dBmv
Channel 2:    5.3 dBmv         39.4 dBmv
Channel 3:    5.5 dBmv         39.2 dBmv
Channel 4:    5.2 dBmv         39.1 dBmv
Channel 5:    1.8 dBmv         40.0 dBmv
Channel 6:    1.9 dBmv         40.4 dBmv
Channel 7:    2.0 dBmv         40.4 dBmv
Channel 8:    2.0 dBmv         40.0 dBmv

Van ez, vagy van egy másik (ág?), ahol csak 1 dB eltérés van max, de ott mindegyik csatorna 9 dB körül van. Még a thomsonnal lehetett így lépkedni, fel is voltak írva a megfelelő frekik nekem, de Cisconál már csak szerencse kérdése, hogy hova lép fel. Vagy ha éppen nem tud fellépni, akkor előadja a freki bekérős felületet, de aztán ki tudja, hogy oda is mászik-e fel. :)

Eddig a 9 dB-s részre voltam felcsatlakozva, csak pár napja volt szolgáltatáskimaradás (nem meglepő), és utána ide mászott fel. Tegnap este még itt is +8 és +4 volt a max/min. Csak hát azóta melegebb lett odakint. :)

Teljesen normális 4 es blokkonkénti eltérés. 1-4 chanel static iptv ennyi az oka nem befolyásolja a működést.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hali!

Nálam ugyanez a probléma, még az időintervallum is stimmel és kb fél éve van szívás.

Többször bejelentettem, szerintük nincs hiba. 

Sokáig nagy t fan voltam de mióta több más dolog is úgy működik náluk mintha a 80-as években lennénk kicsit kiábrándúltam.

Amúgy meg nincs más helyette.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Van csomagvesztésed is?
Indíts el úgy egy pinget, hogy ping 84.2.44.1 -t > D:\ping.txt

Ez a parancs a pingelés eredményét elmenti egy txt-be, ezt lehet mutogatni nekik. Az ip a telekom dns szervere, amikor én ilyet csináltam, a bix.hu-t pingeltem, és kifogásolták, hogy az hálózaton kívül van, bármi lehet. Bár ha hálózaton kívül van a hiba, az is hiba. A parancs addig fog futni, amit nem nyomod meg a CTRL + C billentyűkombinációt. Mivel ilyenkor nem mutatja a pingelés eredményeit, én szoktam indítani még egy parancssort, és ott is indítok egy pingelést (ping 84.2.44.1 -t), így látom, hogy vannak-e olyan esetek, amire szükségem van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A probléma nem csak online játékoknál jelentkezik. "csúcsidőben" 16-23 között használhatatlan a net online streamek nézésére is. Pl.: twitch.tv, crunchyroll.com. Talán a netflix volt az egyetlen ami működött valami csoda folytán.  Érdekes hogy nekem a 120-as nettel a twitch pl. akadozik, folyamatosan töltöget esténként. Haveromnak  *****-s nettel gond nélkül megy ..... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A fentebb leírt problémák még mindig léteznek, sőt amit elmondtak a többiek is igaz(twitch stb). Egy szerelő kijött egy hete, mindent rendben talált és mondta hogy ők ezzel igazaból nem tudnak mit csinálni, fönt meg szép szóval fogalmazva nem érdekli őket. Elszomorító.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Akos2g
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

A napokban váltok thome szolgáltatásokat.
Eddig adsl volt, most viszont kábelre és iptv szolgáltatásra váltok.
Két szintes a lakás és a felső szinten van most az adsl modemje (telekomos), illetve a saját wifi-s, gigabites routerem, viszont a tv, amihez megrendeljük az iptv-t, az alsó szinten van. Szeretném ha a felső szinten megmaradna a router és értelem szerűen az alsó szinten lenne a stb. Nem vagyok jártas a témában, mert még sosem láttam kiépített iptv megoldásokat és eddig nem sikerült kiderítenem, hogy pontosan hogyan épül fel és milyen eszközök szükségesek hozzá. Ami eddig valószínűnek tűnik, hogy a t egy olyan kütyüt akar beszerelni, ami wifi-s router és modem egyben...

A kérdésem a következő: megoldható-e az, hogy a tőlük kapott kütyünek csak a modem részét használom (és ha kell azzal kötöm össze a stb-ot), illetve az, hogy a stb és a modem közé rakható-e switch (több eszközt csatlakoztatnék, többek közt a tv-t, esetleg egy nas-t a hálózathoz akkor az alsó szinten)?

A válaszokat/kérdéseket előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Csak úgy tudod megoldani, hogy a telekomtól kapott HGW egyik portjára kötöd a saját routered (ahogy most is össze van kötve a modemmel), a maradék 3-ra meg mehet az IPTV. Probléma akkor lesz, ha ugyan az a HGW és a saját routered IP-je. Akkor picit állítgatni kell még.

Szerintem a HGW és az IPTV vevő közé nem köthető switch, és semmilyen más eszköz. De ezt majd mások megmondják.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
17 órája, kovabunga írta:

A kérdésem a következő: megoldható-e az, hogy a tőlük kapott kütyünek csak a modem részét használom (és ha kell azzal kötöm össze a stb-ot), illetve az, hogy a stb és a modem közé rakható-e switch (több eszközt csatlakoztatnék, többek közt a tv-t, esetleg egy nas-t a hálózathoz akkor az alsó szinten)?

 

17 perce, fgabor87 írta:

Szerintem a HGW és az IPTV vevő közé nem köthető switch, és semmilyen más eszköz. De ezt majd mások megmondják.

Igen rakhatsz Set top box és a szolgáltató hgw (modem+router) közé saját eszközt de fontos hogy igmp képes legyen.  Szolgáltatótól kapott eszközt csak abban esetben használhatod sima modemként ha nincs iptv előfizetésed.  Általában úgy szokták ezt megoldani hogy hgw-ben dmz be teszik a saját router ip címét, vagy  saját eszközben ki kapcsolják a dhcp server és lan csatlakozóra kötnek mindent. Mind két megoldásnál fontos hogy eltérjen a hgw és a saját router ip címe amint eléred.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm!

Legfőképpen azért szeretném használni a saját routerem, mert gigabites és most is csatlakozik hozzá egy nas, ami nem lenne túl szerencsés, ha 10/100-on lenne, illetve a wifi-je is elég erős (nagy hatótávú), gondolom ezeken a hgw-ken nem gigabitesek a portok, meg nem hinném, hogy 3 antennás meg 802.11ac-s (igaz ezzel csak egy két eszköz kompatibilis a háztartásban, de akkor is :)). A switch ötlete azért jött a képbe, mert most a tv wifin keresztül csatlakozik a halóhoz, de gondoltam, ha már úgyis a tv környékére telepítenek kütyüket, akkor kihasználom és felcsapom a lan-ra vezetékkel azt is (de a mostani routerem, amit a jövőben is szeretnék használni, portjai megteltek).

Jól érzem, hogy ha a hgw 10/100-at tud csak, akkor nekem nem lesz mostantól gbites hálóm, vagy még így is megoldható, hogy a hgw-n kikapcsolom a dhcp-t és összekötöm a mostani routeremmel, ami osztaná az ip-t? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Amennyire jól esik, ki osztható cím tartomány nagysága, fixen 192.168.0.x szokott lenni, bérleti idő stb static címzés (ez nem mindegyik eszköznél teljesen okés de meg lehet oldani. ) Wifinél mód csatorna szélesség titkosítás melyik csatornát használja  szűrések wps wmm wifi Bridging átlagban kb ezek szoktak lenni. Van valami kifejezett igény vagy kérdés ami érdekel hogy kivitelezhető e T hgw vel ?

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
On 2/25/2016, 10:26:05, fgabor87 said:

Csak úgy tudod megoldani, hogy a telekomtól kapott HGW egyik portjára kötöd a saját routered (ahogy most is össze van kötve a modemmel), a maradék 3-ra meg mehet az IPTV. Probléma akkor lesz, ha ugyan az a HGW és a saját routered IP-je. Akkor picit állítgatni kell még.

Szerintem a HGW és az IPTV vevő közé nem köthető switch, és semmilyen más eszköz. De ezt majd mások megmondják.

A lényeg: a HGW  ne belső IP-t küldjön tovább. Ez a bridge funkció. ha IPTV-d van, akor ez nem elérhető számodra. Saját routerről csak akkor tudsz rendes forgalomirányítást végezni, ha a modemed tud bridgelni és a külső IP_t tovább tolja a lan porton.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...