Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
Ekkor: 2016. 02. 25., anonymus írta:

Ha a kábel alatt  koaxot értesz akkor nincs akkora gond :D koaxnál összes eszköz amit ad a T gigabites.  Koaxon legújabb eszköz Sagemcom F@ST 3686 AC  wifije  802.11n @2.4GHz 3x3  &  802.11ac @5GHz Video Grade 3x3.  Tv mellé érkező lan kábelt szét oszthatod passzív módon. Két utp csatlakozó kerül fel utp kábel végére és így egy kábel szálít 2 db 10/100 as vonalat. Gondolom a tv-nek nincs szüksége gigabites vonalra. 

 

 

Hűha mi van ebben. talán érkezik ez ac-s gép a házba, ehhez jól jönne ez a hgw. Jelenleg dlink 704 van, de az nem vált be :-) . Nas nak lassú, ha a gyerek tvgot néz akkor én nem remote desktopolok , a dlna- használhatatlan, upnp-t meg a tv nem tudja. csak a mobil eszközök.  Be lehet hibára jelenteni szerinted hogy ac-val nem tudok a hgw-re csatlakozni?

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Már csak ez kerül újként beszerzésre maradjunk annyiban ő kijutott a tesztelés alatt fázisból, társa sajnos nem volt olyan szerencsés még.

Sage-t új előfizetők kapnak mindenképpen, be nek be jelentheted de ha minden jól megy ki megy a szerelő és meg kérdi mért nem utp kábelt használsz jók a jelszintek viszlát. Szóval ezzel csak azt akarom mondani mindegy mire adsz le hibát ha eljutsz vele oda hogy szerelővel beszélj utána már szerelő jó indulata / hogy van e raktáron. Mert azért régi tc,d-link,cisco használt eszközökből van még bőven polcon.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
8 órája, anonymus írta:

Már csak ez kerül újként beszerzésre maradjunk annyiban ő kijutott a tesztelés alatt fázisból, társa sajnos nem volt olyan szerencsés még.

Köszönöm.  Majd nyáron ha nem lesz jó a jelszint megpróbálom. Az asszonynak nem tetszik hogy 10mes kábeleket húzzanak a gyerekek. Se az hogy még egy-egy  lyukat fúrjunk a kívül vezetett koax mellé.  Kínomban már majdnem vettem egy powerlinket de most olvastam hogy attól is maximálisan 40 -60mbit/sec várható. Bár a honlapja alapján ez a sagem is "megfelelő" minőségű lehet. A dlink jobb mint a Cisco volt de nekem nem jött be és kinőtte a család , előtte volt saját dlink 300n - es saját routerem de ezt a telefonok nem bírták. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2016. 04. 02., acel írta:

Sziasztok

 

Kábelneten dlink dcm 704 hgw-re szeretnék ethernettel csatlakozni. A gép a következőkről tájékoztat:

"

 Link speed: 100Mbps. The link partner 
        is not capable of higher speeds. 

"

A specifikáció szerinte a dcm 704 gigabitet is tud, de ez cáfolni látszik. Van valami Ts fejlesztés ami letiltotta a gigabites sebesség használatát? A kábel jónak túnik, kabelellenőrzővel megnéve jó.

Ilyet tapasztaltam már én is, de nem a HGW-nek volt baja, mint utólag kiderült, hanem a hálózati kártya valamiért gondolt egyet és gigásról átváltott 100-ra. Drivert újra telepítve a probléma megoldódott.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
12 perce, acel írta:

Upnp, Dlna vagy mindkettő esetleg egyik sem?
Hogyan adom meg milyen fájlokat share-eljen?

A dcm704 dlna-val nem működik nálam. 

DLNA, Samba, és FTP elérés van. Beállítható, hogy mit akarsz megosztani, és mit nem. Screenshot

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Shadowprince
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Lehet, de elképzelhető, hogy a beázott, szétrohadt kábelek/osztók cseréje célravezetőbb lenne. Meg a bedöglött AGC-t sem lenne hátrány kicserélni így egy év után. Nem hiszem, hogy normális, hogy reggeltől délre 6-7 dB-t mászik a jelerősség, majd estére ugyan ez visszafelé. Bár ha az 3 évig tartott, hogy egy rossz leágazót megtaláljanak, akkor ez is bele fog telni egy pár évbe.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Hát ezek a mostani hőingások nem nevezhetők extrémnek. Korábban jó volt egyébként, úgy egy éve szállhatott el.
Mostanában rettentő keveset vagyok otthon, de ha egyszer netalántán véletlenül összefutok egy szerelővel, majd megkérem, hogy nézzen rá.

Amíg működött, addig egyébként stabil 0 volt a DS power, most +3dB csillapítással van +6-8 környékén, télen meg +14 környékén volt (nyersen tehát +11 körül most, és +17 környékén volt télen, MMWO-val). 20 fok körül van ilyen 0 és 3 között valahol csillapítással. Legalább van tartalék a nyárra, ha addig nem oldódna meg. :D

(A digitális ktv-n a TV2-es hibát meg persze, hogy elfelejtettem megnézni hétvégén.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

 

51 perce, mahagon68 írta:

Üdv teherwagon!

Az ASUS-ra kapcsolódik UTP kábelen 2 számítógép, wi-fi-n 1 laptop és mobiltelók. A készülékek bekapcsolásától függetlenül kapcsol ki-be a Tések eszköze. Szombaton 20 perc alatt HÁROMSZOR kapcsolt ki, majd pedig vissza.

Nekem többször be kellet jelenteni mire megtalálták a rossz csatlakozót az oszlopon,  volt hogy ujrahúzták az egész koax kábelt félúttól előtte. Sajnos attól függ milyen szerelőt húzol. Esetleg erős elektromágneses teret generáló eszköz nincs  közelben? (riasztó mobil stb..)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Erre vannak a lakásodba ki szálló szerelők hogy megoldják.  Jah bocs nem, értékesítő szakbarbárok vannak már csak tisztelet a kevés kivételnek.

 

Amíg nem haladod meg a szélső értékeket addig nem hiszem hogy gondod lesz vele. De ha meg is haladod nem feltétlen szakad inkább csak riasztást generál a ktv adminban. Nekem 22 vel el ment simán a Sage :)  Nálam 43-44 közt van fixen a vissza irány. Ds meg el kezdett ismét felmászni +1 -  +3 közt van 0 helyett de ez még bőven jó. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@fgabor87

 

Nos a dvb-c csatorna rendezés eredménye megvan, ma hajnali karbantartás alatt. Át helyezték a docsis csatornákat jobb helyre, ki zárták az alsó frekiket végre.  Illetve be kapcsolták az utolsó vivőt is, így minden csatorna egyaránt 256 qam el üzemel. 

2db mmwo-val

Képkivágás.JPG

 

1db mmwo val

1db mmvo.JPG

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...