Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Kár, hogy ez (is) kimaradt belőle. Egy olyan háztartásban, ahol többen használják a netet. QoS nélkül használhatatlan az egész. Mondjuk értem én mögötte az üzletpolitikát. Kisgyerek/kamasz gyerek nyomja a torrentet/videochat-et, lefoglalja a feltöltést, ezért a szülőknek még a sima weboldalak sem töltődnek be. Telekom felhív, lassú a net, kéne nagyobb csomag.

Évekig szenvedtem azzal, hogy ha valaki jobban meghúzta a netet, semmi más nem működött. Aztán jött a mostani router QoS-sel, és láss csodát. Ma 3 gigát toltam fel felhőbe, és mellette úgy töltenek be a weboldalak, mintha semmi nem menne a háttérben. Pedig nincs feltöltési korlát beállítva a gépen. Sőt, tegnap még Skype videohívás is ment vele párhuzamosan, mondjuk ott már azért észre lehetett venni, ez az 1 mega fel nem elég erre. De nem szakadt, nem állt be.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Én attól félek, hogy mivel a HGW-k is routerek, és forgalomirányítást végeznek, hogy akár bele is kavarhatnak a QoS-be, de amúgy másba is. Sajnos egyáltalán nincs rálátás, hogy miket művel odabent.

Anno a nagy Cisco mindenbe bekavart, amit csak ért, hiába lett a lehető legjobban lebutítva. Azért kértem egy másikat, kb fél év alatt egy másik családtól leszerelt kis Cisco-t tudtak hozni (akkoriban még nem volt engedélyezve a dridge mód a nagyon, viszont a neten található áthackelő megoldásokra már benne volt a védelem).

Mit fogsz errefelé csinálni? Becsöngetsz mindenhova, és ajánlod az IPTV-t, meg a gyorsabb netet? Minket nyugodtan kihagyhatsz. :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Senki nem tervez semmi gonosz dolgot hgw-kel ugye ez meg van ? 

Adott emberek lelki világát kell fel zaklatnom, nem én döntöm el ez nem így megy. Masszívan folyik még a  környék tervezése. De ilyen "régi" nem társszolgáltatós területre ezzel be menni amúgy full értelmetlen. Szal Simán lehet hogy ki fog maradni az egész. Visegrádban több potenciál van, most kaptak Gpon-t. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
17 órája, anonymus írta:

Jó de te is tudod hogy ez még mindig csak egy szolgáltatói vas alap dolgokra

Akkor én szeretném a sajátomat használni nem alap dolgokra.

Ja - azt sem lehet :-(,

Legfeljebb ha szerencsém van es  hídba tudom kötni az internetet  az asszony meg iptv-t vesz csak és villannyal fűtjük  a lakást. Ráadásul 1000+++ forinttal többet fizetünk érte,  Szóval ráférne a szolgáltatásra egy kis szolgáltatói szemlélet a mostani örülj hogy ennyit kapsz hozzá állással szemben.
 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Be ülsz a fejlesztési osztály és a marketing osztály közzé.  Mind ezek mellé szemezel azzal a csoporttal akik a pénzelnek. Ha utóbbi kettővel meg küzdesz nyert ügyed van. 

 

IPV6 ot egyik ötök se tartaná jó megoldásnak ?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
5 perce, anonymus írta:

Be ülsz a fejlesztési osztály és a marketing osztály közzé.  Mind ezek mellé szemezel azzal a csoporttal akik a pénzelnek. Ha utóbbi kettővel meg küzdesz nyert ügyed van. 

 

IPV6 ot egyik ötök se tartaná jó megoldásnak ?

v6, kérdés  a Nem a v4-el van problémám hanem a használt szközökkel, szotvrekkel. Ha ezt megoldja a ipv6 akkor ok.

 

http://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/problemam-van/szolgaltatassal/sebessegteszt-otthoni-internethez#

itt mi lenne szerintetetek?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem vagyok annyira a HGW ellensége, mint amennyire az látszik. Nagyon jó azoknak a családoknak, akik nem értenek az informatikához, eddig volt egy modemük, amire rá volt kötve egy gép. Most kapnak ingyen egy HGW-t, és már rá is tudnak kötni bármilyen eszközt, nem kerül nekik plussz költségbe.

Én tartózkodom ezektől az eszközöktől, miután a nagy Cisco-val fél évig bajlódtam, nem tudtam itthonról dolgozni, mert folyton bontotta a kapcsolatokat. Nem kockáztatok még egyszer.

IPTV-re való átállásban is ez a legnagyobb visszatartó erő, sajnos a T még saját felelősségre sem engedi a saját eszköz használatát.

IPV6 jó lenne, de úgy látom, a T közel sem áll ennek bevezetéséhez (lásd ügyfél IP-k NAT-olása). majd egyszer talán. Én azt sem tudom most hirtelen, hogy az én routerem WAN oldalon tudja-e az IPV6-ot. A modem biztosan nem tudja szegény.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
56 perce, anonymus írta:

Ergo ha nekem meg felel bizonyos mértékeken belül a hgw akkor egy 0 info tudással meg áldott család vagyok ? Köszio.O

 

Te húztad ki a gyufát...:D 

Ha megfelel akkor nem játszol online fps-t, nem csinálsz két dolgot egyszerre (böngészés és (távoli asztal, kép-video archiválás, letöltés), nincs több wifin egyszerre telefonon videózó családtagod miközben böngésznél, vagy van NAS-od vagy nincs rajta több tízezer képed és pár legálisan letöltött filmed, nem használsz hálótazi vpn-t távoli hálózatmegosztást,  443-on befelé port forwardot, nincs távolról elérhető wifi webkamera, nincs ethernets tv. konzol, nyomtató, set top box, NAS, nincs több csatornás wifi .... A listát ismered :-)
Viszont elég sok felhasználó beleesik ezekbe a kivételekbe ha nem is tud róla.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ezek szerint te is inkább csak elfogadod, hogy ez van, de ha nem így lenne, boldogabb lennél. :)

Most a kis Cisco van nálam (EPC 3212), előtte amivel gond volt az az EPC3925-ös volt. ED3-ra való átállás miatt kaptam Thomson helyett. Nem volt másik, csak ez az egy féle. Bridge mód nem volt rajta engedélyezve akkor még. Valami D-Link volt mellette, ami csak modem, de az meg nem volt VOIP-os. Mondjuk itt egy szavam nem lehet a T-re, mert be volt adva hibajegynek, jó sokszor, persze mindig lezárták, mert nem tudtak vele mit csinálni. Aztán egyik nap megcsörrent a telefonom, egy szerelő volt, hogy pont most szerelt le Dunakeszin egy EPC 3212-t, és ha megfelel, még ma délután kihozná. :) Rá pár hónappal meg engedélyezve lett a Brige mód is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na a 3212-es Cisco-n hód semmi akadály nincs ipv6-nak, 3925-böl ki indulva a wan részen írnia is kéne az aktuális ip módot ipv4. 3925 másabb téren volt problémás érkezett belőle egy sz*r széria.  Táp körön ki száradtak a tekercsek és el kezdett zúgni.  

 

Ez így van, ebből kell most főzni, forgalomban is csak ez van szal.... Többi típus meg szépen fogy mennek tönkre főleg 3925.  Azt hitted azért van Sagem cikkem mert annyira szeretem ? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
21 perce, acel írta:

Na látod, :-) nem te sem vagy "eléggé jó a hwg ahogy most van" felhasználó.

Mentalitás beli dolgok is szóba jönnek már ami másik cégben meg van engedik. T-ben soha nem volt meg, saját modem/hgw elméleti síkon nincs akadálya. Azt hiszem Usa-ban van is ilyen talán ? Paszolom igazából, de nálunk pl egy új modem hgw modem  mielőtt ki kerül sok hónapos tesztek vizsgálatok stb. Egy példát mondjak csak rendes ütemezés docsis szinten  beállítás hogy ne szakadjon minden x percben meg minden. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A problémának nem megoldódnia kéne, hanem leginkább elő se jönnie. Igen, kell ez a stílus, mert ezzel jelzem a probléma súlyosságát, és ahhoz képest, amennyire bosszantó ez az egész, most visszafogtam magam. Főleg ha arra gondolok, hogy én ezért fizetem a havidíjat. Örülök, hogy egyáltalán ezt a fórumot be tudom éppen tölteni, mert _sajnos_ nincs rá garancia, hogy ez a legközelebbi frissítésnél is sikerülni fog. Az internet mára már az egyik legkritikusabb közmű, az ember elvárná, hogy a leállások előtt legalább értesítsék, vagy valami áthidaló megoldást kínáljanak, mielőtt felforr az agyvize. Szerintem ez az ügyfél részéről minimum jogos lenne ez a felháborodás, ha mondjuk a fűtés esne ki télen napokra, vagy a vízszolgáltatás.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A probléma egyik vonulata éppen az, hogy én is túlzásnak érzem az 1-2 napos leállást. Nem írtam volna ide a fórumra, ha nem fordulna elő. Az előre bejelentett leállásokat meg internet nélkül nemigazán tudom csekkolni amikor megtörténik a baj, És a problémakör másik vonulata pont ez, hogy nincs is előre bejelentve, mert konkrétan üzemzavar.
A routernek és a modemnek semmi baja, mindig annak az ellenőrzése szokott az első lenni, aztán persze mindig kiderül a telefonos ügyfélszolgálaton, hogy már éppen tíz órája dolgoznak odakint a problémán. Az utóbbi két évben minden esetben ez volt, mindig tudtak már a problémáról és mindig dolgoztak rajta, de én ezzel nem tudok mit kezdeni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy tudnak a problémáról (ha már a fél város leesik a netről valami központi hiba miatt), és az is teljesen nyilvánvaló, hogy ha már tudnak róla, akkor dolgoznak is rajta. De ha ez rendszeresen előfordul, akkor egy idő után már unalmas a 1412-t hívni azért, hogy ezeket elmondják, addig persze a telefon itteni végén megáll az élet és a munka.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Miért? Túl rég nem panaszkodtam? :D

Tegnap nem volt jó valami, de szerintem belső hálózati hiba. Néha áramszünetek után nem áll jól fel a rendszer. Modem és router is szünetmentesen van, de ugye modem leszakad. Aztán mikor visszajön az áram, felcsatlakozik, de valami nem stimmel a routinggal ilyenkor.

Modem kikapcs, vár, visszakapcs segít ilyenkor. Vagy router ugyan ez, de inkább modemet szoktam.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...