Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 3

2018. Május. 7-től az Otthoni Internet 500M (koax) az alábbi településeken válik elérhetővé:

Budapest: 3 kerület

Barcs,Dévaványa,Kisapostag,Létavértes,Mezőfalva,Nagykarácsony,Nagyvenyim

2018. Május. 31.-től az Otthoni Internet 500M (koax) az alábbi településeken válik elérhetővé:

Békéscsaba és Körösladány.

Megrendelés online / 1414 / személyesen.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
rendelhető online is és település bövítés május 31.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Majdnem. php és sql winfos alatt is rendelkezésre áll és persze kell hozzá egy apacs is mint webszerver, de sosem fog olyan stabilan működni mint egy linuxos. Nem véletlen, hogy a M$ kritikus serverei Redhatok, és nem az agyonreklámozott winfos serverek valamelyike. Javaslom olyan szolgáltató keresését, aki Centossal v Redhattal dolgozik és ad Cpanelt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

A legjobban akkor jársz ha veszel valami kis gépet - nekem egy Asus Pundit van. C2D proci 6gb ram. Erre van feltolva egy centos, és erről megy minden. A honlapok, v-one.hu , v-two.hu , és ez szolgálja ki a telefonokat is. Tehát nem a googleval szinkronizálnak, hanem ezzela serverrel. Ezen kívül fut még rajta pár hasznos cucc: torrent, jelszókezelő, és egy php alapú finance progi. És persze egy külön vinyón ott van rajta a képek, filmek, zenék, amik samban v DLNA-n is elérhetőek:))

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Ez webtárhely.  Sztem csak méretben tér el egymástól. Sima statikus cuccok. http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/tovabbi_szolgaltatasok/honlap_csomagok itt vannak a honlap csomagok, de ne is beszéljünk róla, mert ez egy vicc. Vagy el van írva, és azok ott éves árak:)))) Az én szolgáltatóm 6990 Ft ért ad 4.5Gb tárhelyet, korlátlan SQL és adatforgalom:)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Sőt, vannak nemzetközi szolgáltatók, ahol még a szerver helyét is megválaszthatod (USA, EU, Ázsia, satöbbi) :)

 

Én nem evezek ilyen téren,de egy cimborámmal beszélgettem a témáról és ő messziről kerülné a win megoldást, igaz kocka a gyerek és meg van őrülve a linuxért...

 

Nem tudom mennyire igaz, de állítólag a linux stabilabb és kvázi majdnem sebezhetetlen, míg a win környezetben lehet találni biztonság iréseket...

Ez mennyire igaz, ha már így vágod a témát?

 

Érdekes módon egyre több hosternél lehet választani, hogy melyik gépen kéred a tárhelyet. Fene se érti.... És érdekes módon, akkora árkülönbségek nincsenek, pedig az MSSQL procilicence nem épp olcsó szórakozás...

 

A cimborádat szerintem legközelebb kérdezd meg, hogy vajon miért léteznek (és szolgálnak ki brutális méretű rendszereket) Windows alapú szerverek. Mert világcégek úgy gondolják, hogy fizetnek egy talicska pénzt a MS-nak, csak hogy a sokszor még drágább üzemeltetőszemélyzetet is fizetni kelljen, és még instabil és sérülékeny is legyen a rendszerük? Ami pénzről egy komoly rendszer esetében beszélünk, akár a teljes újraírás is beleférne PHP-ben meg MySQL alapon, főleg hogy ugye úgy sokkal jobb is lenne... Amíg erre nem tud értelmes választ adni a cimbora, addig érdemes helyén kezelni az ilyen kinyilatkoztatásokat. :D

 

Persze tény, hogy egy _szimpla_ webshop, üzemeltetéséhez bőven elég egy sima LAMP, és egy IIS/.NET/MSSQL ágyúval verébre megoldás lenne, de ez nem jelenti azt, hogy aki az utóbbit használja, annak nincs meg rá a maga nagyon is nyomós oka.

 

(Mondom mindezt úgy, hogy az esetek többségében én is Linux alapú serverekkel dolgozom, és szeretem is őket... de csak azért, hogy Linux legyen egy vas, nyilván nem fogom magam szopatni, ha az érvek amúgy a Windows felé mutatnak) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Mivel egyikben sincs bridge funkció ezért nem lehet öket bridgbe rakani

Pontosan egyikben sem található meg a Bridge mód.

 

2010-ben Cisco EPC3825 kezdtem abban sem volt,aztán lett kérve kábeltelefon is és akkor jött az EPC3925 abban sem volt.

 

D-Link DCM704B és Technicolor TC7200.20 szintén nincs Bridge mód.

 

Megy az IPTV vele? IGEN.

Megy a Kábelnet vele? IGEN

Megy a Kábeltelefon vele? IGEN!

 

Tehát amire adta a szolgáltató arra teljesen megfelel.

 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Nálam most éppen egy rakás oldal nem töltődik be rendesen (CSS és/vagy képek nem töltődnek be, töltéscsík soha nem ér végig). Pl facebook, instagram. Ha jól tudom ezek egy helyre tartoznak, olyan, mintha nem menne a forgalom arrafelé. nem az első eset sajnos. Próbálom más DNS szerverrel is, de ugyan az. Modem és router restart is volt már. Számítógépről és mobilról is ugyan ez a jelenség.

Update:
speedtest.net: kiszolgáló nem található. Ping 100% veszteség. Úgy látszik, hogy szinte az összes külföldi oldal elérésével gondok vannak.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
Ekkor: 2016. április 25., mahagon68 írta:

Az egyéb, általam használt készülékekhez semmi közük, az az én problémám. Igen ám! Minden készülék rendben működik, informatikusokkal beállíttattam a hálózatom, a T-Home eszköze ettől függetlenül újra éa újra kikapcsol!!!

Hello Mahagon68, a Téseken kívül milyen készülékek lógnak az Asus-on? És van esetleg egybeesés valamelyik bekapcsolása, használata és a Cisco újraindulása között?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
Ekkor: 2016. április 28., mahagon68 írta:

Üdv teherwagon!

Az ASUS-ra kapcsolódik UTP kábelen 2 számítógép, wi-fi-n 1 laptop és mobiltelók. A készülékek bekapcsolásától függetlenül kapcsol ki-be a Tések eszköze. Szombaton 20 perc alatt HÁROMSZOR kapcsolt ki, majd pedig vissza.

Hello mahagon68, a korábbiak (szerelők nem találtak semmit, hgw csere után sincs változás) és ez alapján én az elektromos hálózatra és azon belül az hgw-t árammal ellátó dugaljra, elosztóra is gyanakodnék. próbáld ki elosztó nélkül (írtad, hogy az is van közbeiktatva), másik elosztóval és ha nem oldja meg, akkor másik dugaljban az eredeti és másik elosztóval. közben figyeld, hogy mikor nem produkálja a hibát. a dugaljra másik eszköz is csatlakozik esetekben azt is nézd, a hgw-jel együtt az is újraindul-e ilyenkor (a múltkor megúsztam volna egy routercserét, ha előtte lett volna időm ugyanezekre. szándékosan nem írom egyébként, hogy sajnos, mert az új Asus nagyságrendekkel jobb, mint az előző B|)...

ja, és feltételezem persze, hogy más eszközök másik dugaljakon nem produkálják ugyanezt, mert ha igen, akkor villanyszerelő vagy áramszolgáltató lesz belőle

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: teherwagon
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
11 perce, fgabor87 írta:

Nem nálam van a hiba. Még tavaly volt kint egy T-s szerelő, azóta nem működik az AGC, aminek pont az lenne a feladata, hogy a hőmérséklet változás függvényében állítsa az erősítő teljesítményét. Télen -10 fokoknál +17 dBmv volt a DS power, most -1. Az US-t télen nem figyeltem.

Délelőtt mikor elérte az 51-et az US, kivettem a 3 dBs csillapítót, amit a téli extrém magas DS miatt kellett betenni, de mostanra újra elérte az 51-et. Délelőtt 21 fok volt, most olyan 26-27 körül van.

Nem tudom kivenni az MMWO-t, mert akkor meg tv nem lesz. Lehet, hogy visszateszem a csillapítót, aztán betelefonálok, hogy ***** a net, jöjjenek ki megcsinálni.

Egyszer már hagyta itt úgy valaki az erősítőt, hogy ki volt csúszva belőle az AGC kártya. Szóval nem az első eset. >:(

Lehet hogy van benne AGC csak, hogy a Telekom nem használja. :D 

Mondjuk nálam meg se moccan az US. Éjjel is és napközben is fixen 47dBmV.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...