Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Egyelőre várjuk ki ezt a hálózatfejlesztési projektet, utána talán valamit javítanak a koaxon is. Gyakorlatilag kiadható rajta simán az 500 Mbit/sec, ha normális deepfiberes hálózatot építenek belőle. Ha meg bevezetnék az új ED szabványt, akkor pedig szerintem a gigának se lenne problémája.

De az ugye egy ideig nem lesz, mert ahhoz teljesen új eszköz kell, a sagecom se támogatja... úgyhogy egyelőre a célt azt valahol 300-500 Mbit/sec környékén kéne meghúzni koaxon. Persze ez nem prioritás, hiszen sajnos a koax van abban a helyzetben, hogy egyelőre le lehet söpörni az asztalról, hiszen a kormányzati megegyezés az pont kifejezetten az ADSL/VDSL illetve optikai területet érinti.

Úgyhogy majd... egyszer... valamikor... 2018 után térjünk vissza erre o.O

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
1 órája, anonymus írta:

Katasztrófa hogy nincs gigabit, dögöljön meg a szomszéd tehene. Igaz hogy a 120-at se hajtom ki de akkor is.

Ez a másik, Gyáli speedtestekből 80-90 Mbit/sec sebesség látható csak.

Egyébként a koaxal az is a gond hogy még az ED2-es területek is teljesítik a kormányzati megállapodást, így még azok is "fejlettek" egyelőre.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Ha lezárnak egy hibát, akkor megoldottak egy gondot, még akkor is, ha az nem oldja meg a problémát. Jelentgetni kell újra. Egyébként én nehezen hiszem azt, hogy 120 netnél 5 mbitet adnának és ez így lenne jól szerintük is, esetleg ők nem látják a hiba okát és/vagy te nem kezeled megfelelően az ügyet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@László89

Koaxos net? Próbáltad azt már hogy reseteled a HGW-t? (Nem sima újraindítás)

120-as caomag esetén az 5 már jóval a garantált érték alatt van, szóval olyan nincs hogy bárki erre a T ügyfélszolgálaton azt mondja, hogy teljesen jól van.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
15 órája, acel írta:

 

A sagegmre váltás kérése előtt szerda olvasd el anonymous blogján a kommenteket. Ha jól értem @anonimous t akkor változott a frekvencia kiosztás, emiatt rosszabb a net nálad. A frekvencia változtatást a Cisco hgwn lehet kipróbálnám először a sage előtt, ha eddig nem volt probléma a Cisco-val

Szivarral el megy, ahogy tarja az ősi közmondás. Ki kapcsol rajta mindent és beállítja ugyan mint a mostani Ciscot akkor taaaláán jó lesz.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
17 órája, Horatius írta:

Köszönöm anonymous és acel a válaszaitokat. A frekvenciaváltoztatás alatt pontosan mit is értesz acel? Ebben esetleg egy kis segítséget tudnál adni, hogy mit és hogyan? A másik kérdésem az lenne, hogy hibára ma már ezt bejelentettem, de akkor ezek szerint ha a Cisco-nál említett frekvencia változtatás nem javít a helyzeten, akkor külön kérnem kell, hogy Sagemcom hwg-ét hozzanak és mi az esély arra, hogy valóban azt is hoznak? 

Lehúzod a koaxkábelt a Cisco-rol újra indítod meg nyitod a 192.168.0.1 lapot a böngészőben. Megjelenik egy rejtet menü ott kell megadnod egy másik kezdő frekvenciát pl 514. Bocsi de régvolt Cisco eszközöm és nincs előttem pontosan mi hol van benne. Le okézod és vissza kötöd a koax kábelt. 

 

Add le hibára és reménykedj ha semmi nem javít a helyzeten, nem tudom meg mondani mennyi az esély arra hogy Sagemet  kapj. De azért én próbálkoznék Ciscova és végső esetben mennék bele Sagem-re való cserében.  

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

MOndom, inkább telefonálj és magyarázd el a robotoknak, hogy mi a gond. Ha kijön a szerelő, ragaszkodj hozzá, hogy a NAS ilyet nem csinálhat /Egyébként tényleg nem..../ Nálam volt egy hasonló eset: elkezdődött  a letöltés és 1-2 percen belül leszakadt a net. kb 3 hónapig reklamáltam napinta, mire egy mérnök személyesen jött ki. Kiderült, hogy a 3925-nek a firmwareja bugos volt. Visszatett egy régebbit és helyreállt a rend. De annyit tudok segíteni Neked, hogy ha kijön a szerelő, akkor pingelj meg és beszélek vele. Engem kicsit nehezebb lesz leráznia:DDDD

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...