Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Egy sagemcom f@st 3686-os modem a rendes sávszélleségem 30 mbit de jelenleg egy speedtest oldal betöltése is ha betölt 5-10 perc. Érdekes mert internet, és kapcsolat van de áramszünet óta nem javult a helyzet reset is volt már számtalanszor! Nem tudtam reprodukálni mióta megvan két áram szünet esetén mindig volt valami probléma vele

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
9 perce, root írta:

Ezek szerint teljesen rendben van. Mérnél egy sebességet ezzel? http://www.dslreports.com/speedtest a cable lehetőséget válaszd és nézzük meg mi van. A speedtesttel mostanában sok a probléma....

Amint elérem ezzel a netsebbeséggel az oldalt természetesen! Jelenleg mobilról írok.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
8 órája, fgabor87 írta:

Igen, csak szintezés volt. A jelszintek ugyan úgy mozognak a hőmérséklet változásra. Ebből arra következtetek, hogy Telekom nem használ AGC-t, mert csak feltűnt volna már, hogy rossz.

Volt valami tervezett karbantartás Duna-kanyarban nem tudod? Reggel se vezetékes hálózat, se mobil hálózat nem volt. Telekomos kocsik meg álltak a faluban, pedig még elég korán volt (5:40 körül).

Agc nincs a T-nek:)

 

Este megnézem ránézek 10 kert szintezek most.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

System logból kiíratva terminálban így meg tudom nézni az ip címek lease time-ját.

Screenshot_2017-02-02-19-38-03.png

Szebb, jobb módszert nem találtam én sem, az openwrt fórumán eddig csak azt kaptam válaszul, hogy "cat /tmp/dhcp.leases", de ez a router dhcp szervere által kiosztott ip címek lease time-ját mutatja, nekünk viszont nem ez kell.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok, portforward témában kérném a segítséget, mert kifogytam az ötletekből. Az eszköz: D-Link DCM-704, szerintem jól van a portforward oldalon beállítva ami szükséges, többek között az ext. IP-re 0.0.0.0 van állítva. Azok alapján NAT-olva se vagyok, hogy  ugyanaz IP-m a router saját oldalán meg az Internetes oldalon is. Második router nincs , és tervezve sincs. Amihez kellene a portfw az nem PC-n futó játék v. torrent v. kamera ,  hanem egy intelligens IP-s eszköz (fűtésvezérlő) web szervere. DMZ-t még soha nem használtam, most se szeretnék. Az UPnP engedély már nem tudom mire van állítva, majd az ellenkezőjét is kipróbálom, de szerintem nem ezen múlik. HW:B4 ,  SW : 1.1.0.18
Bármilyen apró ötletnek örülnék, egyelőre azt se tudom hogy szolgáltatói  vagy HGW -s oldalon keressem-e a hibát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Még régebben beszéltünk arról, lehet, hogy az IPv6-os topicban, hogy a router logjában megjelennek ISP DHCP szerver konfigurációra vonatkozó hibák. Örömmel jelentem, hogy pár hete vettem észre, hogy ezek eltűntek a logokból, és megszűntek a feltehetőleg ehhez köthető hibajelenségek (netszakadás majd helyreállás után nincs net). :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
3 órája, Horatius írta:

Nálunk a környéken akiknél 120-as net volt/van, mindenhol anno cisco-t szórtak ki. Szinte kivétel nélkül mindenhol jelentkezett a lassulási hiba, főleg ha több eszköz volt rákötve és csúcsidő volt. Olyankor mindenkinél bőven a szavatolt letöltési sebesség (15Mbit/s) alatt 1-2Mbit/s-el csordogált a net. Emiatt már érdekvédelmi közösségbe is tömörültek a lakók, hogy lépéseket sürgessenek. Aztán itt a fórumon ajánlották, hogy kérjem a sagem modemet. Ezzel azonnal meg is oldódott a problémám és ajánlottam a többieknek, akiknél szintén ez az eszköz egycsapásra oldotta meg a problémát, amivel addig a telekom nem tudott mit kezdeni és csak cserélgette a cisco modemeket másik ciscora.

Nálatok csak ez volt megoldás. Nem lehet végtelenség bontani a 4es kötegeket hogy minden modem ugy vegye fel h nagyon tuti legyen.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Vegyél egy fam8-at :D A hálózat hivatalosan MMVO-ra van szintezve hogy annak a data ágán ami emlékeim szerint 8 at vesz le. Nagy vonalakban jó legyen erős idézőjelek közt persze.  Remélem ezt te se gondoltad komolyan hogy majd végig séta minden házon. Minden hova bekönyörgés kezeit  csókolom Telekom, hogy a D**i?  Neem a Telekom jaah a Matáv akkor gyere. Úgy hogy legtöbb társasházba olyan szutyok a csp hogy vááá. Szépen utána lesz szintezve majd idővel de ez több idő.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...