Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
Ekkor: 11.1.2017 at 8:49, Horatius írta:

Sziasztok :) 

Ismét jelentkezem és a változatosság kedvéért sikerélménnyel. Nálam az volt a helyzet, hogy Pest megyében lakom, netmánia XXL csomagom van (koax). Eredetileg egy Telekomos Cisco epc3925 modemem volt. A 120 Mbit/s sebesség csak hajnali és reggeli órákban működött, majd napközben fokozatosan mindig egyre rosszabb lett és nap végére lényegében a használhatatlan szintet érte el. Többször lejelentettem hibára, de a szerelő aki kijött, nálam hibát nem talált. A biztonság kedvéért akkor lecserélte a csatlakozókat és a modemet egy másik ugyanilyen Ciscora. Azzal sem oldódott meg a probléma. Ugyanúgy ingadozott a sávszélesség nagyon széles skálán. Ráadásul sebesség teszt közben is a grafikonon szemmel láthatóan komoly ingadozások voltak mindig. Ezután újra le lett hibára jelentve, de közben felkerestem ezt a fórumot, ahol root és anonymous nagyon kedvesen segített is tanácsokkal, amit ezúton is köszönök. Ők mondták, hogy ez valószínüleg szegmentálási probléma, amit esetleg az új Sagencom modem orvosolhat. Nos valóban ez oldotta meg a problémát, nem is akárhogy. Stabilan jön a net, 2 iptv használat mellett sem esik 120 alá a letöltési sebesség, mérés során a grafikon stabil, nincsenek ingadozások. Tehát összefoglalva, akinek 120-as netnél hasonló sebességproblémái adódnak, azoknak a megoldást a Sagencom F@ST3686AC modem jelentheti. A rajta lévő Szoftver verzió: MAGYAR_2.84.3

Ez pedig már a Sagemvommal mért érték úgy, hogy közben a háttárben ment a két iptv:

5954424398.png

hmmm ez érdekes. Nekem a CISCO üzemel több mint 4 éve és ebböl a felénél több 3 STB-t visz, több PC, IP kamerák, de csekély a sebesség csökkenése szerencsére.  :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hmm ez "*****i" érdekes, mert ahol a szüleim laknak szintén több 120-as van és több végponttal és nagy adatforgalommal. Mégsem voltak ilyen problémák sosem (kopp kopp)...


Nálunk 3 STB van, ebből gyakran 2 aktív igaz nem HD-vel. Van még 3 IP kamera, 3 PC, valamint a szomszédnak WIFI-n PC és egy tablet. Igaz Ő időszakosan használja, de ha igen akkor teljes aktivitással. De a szomszéd eladta a házát, így a hónap végével az ő forgalma is kiesik. De a legnagyobb terheltséggel sem esett le a sebesség 40 alá!

Jómagam a kábelnettel nagyon meg vagyok elégedve, persze hetente min. 1x van CISCO GW reboot.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve. Február 28-án karbantartás volt nálunk a XIV. ker-ben (többször el is ment a szolgáltatás) és olyan módon elszintezték a hálózatot, hogy elképesztő. A modem értékei szerint az eddigi down 0-2 helyett, most 2!!! osztás után felment 13-15-re, az up az eddigi 44-45 helyett pedig felment 51-52-re. A digitális tv 2 osztás után is megközelítőleg 100% jelerősséget mutat az eddigi 75-85 helyett. Jelenleg tehát a bejövő jelem több mint 80dB. Mivel 8 lakásos társasház, a háznak van saját erősítője, de ahhoz biztosan nem nyúltak hozzá. Inkább valamelyik póznán cserélhettek erősítőt. Iszonyatosan túlvezérelt az egész rendszer. Teljesen érthetetlen, hogy ilyen esetben miért nem szintezik be a társasházi erősítőket is. Mivel bejelenteni nem tudom, mert eddig (még) hiba nem volt, nem tudjátok milyen irányba indulhatnék el?

Minden ötletet megköszönnék...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv.

Pedig mindíg a "prioritás 3 kritikus hiba " időpontjában van újraindulás.

Máris berakok 2 képet, mert egyben nem látszik:

Még annyit csináltam tegnap este, hogy szünetmentes tápegységre raktam a modem tápját. Szerintem így már biztosan kizárható a hálózati feszültség hibája.

hiba2.png

hiba3.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv.

A 1412 csak annyit tud amit már le is írtam: kábelcsere, modemcsere és várunk, mert a hiba mindíg 2 óránként jelentkezik. Most is be van jelentve, várom a szerelőt. Az egyik srác azt mondta, hogy valami régebbi modemet hoz majd ami kevésbé érzékeny, de azzal meg ugrik az 5GHz Wi-Fi. 21. századi internet? Hát érdekes... elszomorít a helyzet, mert itt Dévaványán azóta szívunk, mióta van internet. Drága és legtöbbször valami gond van vele.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nagyjából 1 hónapig tökéletesen ment a szolgálató DHCP szervere, most újra kezdi, és netszakadások után (ami elég gyakran van sajnos) újra nincs internet, mert behülyül a router:

Mar 11 13:18:45 dhcp client: bound 31.46.197.68 via 31.46.196.1 during 65046 seconds.
Mar 11 13:18:46 WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nemrég váltottam a 120-as netre. Azonban csak nagyon ritkán van meg ez a sebesség. Általában 40-80 Mbs van meg. Ez még mindig magasabb mint a kötelező sebesség, de azért tisztességtelennek tartom, hogy a 120-as díj ellenében csak ennyit tudnak biztosítani. Tudom reklamálni nagyon nem lehet, de amikor fejlesztettek erre a sebességre a kapacitását jobban fel kellet volna mérni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tisztelt Telekom!

Hálózati problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Van otthon 2 db. routerem, az egyik egy Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 (Tcom-os), a másik egy Asus RT-N18U (saját).
Kb. 2 héttel ezelőtt előfizettem a Netmánia XXL (120Mbps) csomagra.
Az új csomag aktiválása után probléma volt itthon a net sebességével.
Bejelentés után kijött egy kollégájuk és megállapította, hogy a régi routerem (ASUS WL-520GC) már nem bírja el az új net sebességét. Ezután vettem egy szép új Asus RT-N18U routert. A kábelnetre először a Cisco router van kötve, és utána jön az Asus router.
A Cisco routeren van még 3 db. IPTv is.
A probélma az, hogy az Asus routerre kötött számítógépen főleg esti órákban rendszeresen megszakad a net kapcsolat. Ez annyit jelent, hogy az online film megáll, az online játékból pedig kidob a program kapcsolati hibára hivatkozva. Film vagy játék indítás után kb. 5-10 perc után jön elő a hiba. Cirka 1 hete keresem, hogy mi lehet a probléma. Mindehol UTP-s kábel kapcsolat van!
Ha a régi Asus routert visszarakom, akkor igaz hogy lassabban, de minden jól megy, stabil a net kapcsolat. Tehát gondolom a patch kábel és hálókártya hiba kizárva.
Wifi csak az új Asus routeren van. Az Asus routeren tűzfal, VPN, USB, kikapcsolva. DHCP, QoS megy.
Hely: II.kerület, Rószadomb,
Segítséget kérnék, ötleteket várok a hiba megoldására...:S
Köszi
Matt


 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...