Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Igen de ok okazti függés van ez a hiba alap járaton mikro szakadást jelent. Modemed és a cmts közt valami hiba maitt. Ennek mindig van egy kiváltoja pl ***** jelszint de ez nálad nem ál fenn. Alapesetben pár másodperces szakadásnak kéne csak lennie semmi többnek. Látatlanba max codeword hibára tudok gondolni. 1412 lenne a legjobb megoldás szerintem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
5 órája, Ferenc Szûcs írta:

Nemrég váltottam a 120-as netre. Azonban csak nagyon ritkán van meg ez a sebesség. Általában 40-80 Mbs van meg. Ez még mindig magasabb mint a kötelező sebesség, de azért tisztességtelennek tartom, hogy a 120-as díj ellenében csak ennyit tudnak biztosítani. Tudom reklamálni nagyon nem lehet, de amikor fejlesztettek erre a sebességre a kapacitását jobban fel kellet volna mérni.

Üdv!

Helyileg hol vagy? (képen látható IP címed alapján Hódmezővásárhely) Milyen eszközöd van? Ha Cisco, akkor a helyedben lecseréltetném (pl olyan hibára hivatkozva hogy,random elkezd sípolni...) Sagemre (más nincs már úgy sem) az több csatornát fog össze és azzal meg van a sebesség mindig! Jelszinteket sem ártana megnézetni! ;)

Ui: Szintén vásárhelyi vagyok de sagemmel a sebesség mindig maxon pörög!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok ugyan evvel a problémával vagyok én is :) meg nálam nem érzékeli masik szobabam a wifit. Tegnap meg tettem a bejelentést és ez volt a válasz üzenet.

Tisztelt Ügyfelünk! A(z) 66488971.2 számú bejelentése hátterében 2017-03-12 11:47-ig nem találtunk Otthoni internet szolgáltatását érintő meghibásodást a Magyar Telekom hálózatában vagy eszközeiben. Amennyiben a hibát továbbra is tapasztalja, számítástechnikai kérdésekben ajánljuk figyelmébe a Szuperszervizünk szolgáltatásait. További részletekről a honlapunkon tájékozódhat. Üdvözlettel: Magyar Telekom Nyrt.
 
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 03. 12. at 17:13, király Norbert írta:

Evvel tisztában vagyok de ez nem állapot 3x voltak kint meg nézni de mindig azt mondták hogy nincs semmi baj. De a hiba utána is ugyan úgy fent áll 

Neked is javaslom, hogy ha 8 csatornás eszközöd van, cseréltesd le sagemre, vagy legalább is próbáld meg kiharcolni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
5 órája, oldmumus írta:

Voltam a szüleimnél Somogyban pár napot. Kábelnet a "mumus" CISCO GW-vel:

Legrosszabb sebesség 102.87/9.76 a  legjobb 123.56/11.04 volt !
Amúgy érdekes, hogy nálunk van IPv6 meg új opciók a Cisco eszközben, a szomszédnak nincs.  Igaz neki csak IPTV meg Netmánia L van.

IPv6-ot ezekre a típusokra kapcsolják be. Cisco EPC3925, Cisco EPC3825, Cisco EPC3010, Cisco EPC3212,Thomson TCM470,Thomson THG570, D-Link DCM-301. A  Technicolor TC7200.20, D-Link DCM704 B4 és B3, és Sagemcom F@st 3686AC szoftverén még csiszolni kell. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
14 órája, klacirtg írta:

Üdvözletem a fórumtársaknak! A problémám a következő: van egy D-Link 704 kábelmodem, 120 MB net, IPTV set- top box. Ha rögzítek mondjuk 2 db HD műsort a set- top box-szal, használhatatlanná válik a WIFI-jel, nem lehet kapcsolódni sem a kábelmodem WIFI-jéhez, sem a továbbfűzött másik router WIFI-jéhez. Viszont a többi gép, amelyik ethernet kábelen kapja a netet, hibátlanul működik. Aztán, ha megszűnik a felvétel, működik a WIFI is. 

Szeretnék tanácsot kapni, van-e olyan beállítás pl. a modemen, hogy a wifi független legyen a műsorrögzítéstől. Előre is köszönöm!

Így nehéz elnönteni mi történik de valőszínű a masodik routeren lehet kiküldöd az udp csomagokat a wifire, ezzel ellehetetlenitva a csatonát. Ezt kellene meggátolni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Üdv!

Sima TV nézés közben is jelentkezik a hiba?

Mi történik azokkal a wifi eszközökkel, amik a felvétel indítása előtt már kapcsolódnak a wifire, ledobódnak?

Mikor nem tud felcsatlakozni a wifi eszköz a felvétel ideje alatt, akkor megjelenik valamilyen hiba üzenet? Router naplójába milyen bejegyzések kerülnek be egy ilyen felcsatlakozási hiba esetén?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@klacirtg

Home routereknek általában webböngészőn elérhető adminisztrációs felülete van, a saját routered pontos típusát nem adtad meg, de ha a neten keresel hozzá manualt, biztosan megtalálhatod, hogy milyen menüpontok alatt érhetők el a napló bejegyzések.

A Dlink kábel modemnek is van hasonló böngészőben elérhető felülete. User manuálját megnéztem, naplózási lehetőségekről sajnos semmit nem ír, de ettől még lehet benne. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
7 órája, klacirtg írta:

Lehet, hogy be van kapcsolva... Ha hazajutok a melóból, megnézem!

Az firewall menüben az "IP flood "detection"-t kapcsold ki, Egy próbát megér.

A wireless menüpontokból jól lenne egy képernyőkép a szenzitív adartokat (mac adress wean addres) kitörölve
Valami távoli naplózás lehetősége van, még nem próbáltam. Haaz usb protra kötöttél vlamit az szedd le és a "USB" menüben kacsol ki a féjl és media megosztást.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...