Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
Ekkor: 6/13/2017 at 20:34, prisz írta:

Nálunk már kb. 5. éve hiba nélkül megy a Cisco epc3925 (Docsis3 8/2). 120/10-net, 126/11-et hoz. 3 válaszfallal, még az erkélyen is tudok probléma mentesen netezni. Úgyhogy nem kell feleslegesen hangulatot kelteni, semmi gond nincs a cisco modemekkel, a 95nm-es lakás legtávolabbi pontján is vígan van wifi jel. Inkább érdemes lenne ahogy írod a "dzsunga" vevő eszközeidet lecserélni...

Hát ezek szerint dzsunka a samsung, a mediatek, az intel is, de a cisco az nem :DD

Papírfalon lehet átmenne nekem is, de attól még a szakadozása ott maradna ami akkor is törénik ha ráteszem a cisco hulladék tetejére az eszközöket, de nem történik ha azok egy kínai 2000 forintos AP-ra csatlakoznak...

 

Általában stabilabb, de nehezebben kapsz biztonsági frissítést ha csak nem valami alap csomagot választasz. A programok installálása naprakészen tartása egy rémálom, egy ***** program telepítőt  kell telepíteni, sokszor kapsz verzió összeegyeztethetetlenséget a programjaid között, gyakran magadnak kell fordítani programokat mert csak forráskódban létezik a te változatodra. A linux jó ha tudsz angolul és nem kell látványos felület, Ha szeretnéd a friss biztonsági csomagokat megkapni akkor a  W majdnem hogy biztonságosabb 

Hát ez így nem igaz. Nem sokat láthattál linuxot, se régen, se mostanában.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: disconnect
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nyontató segítség kellene

Van egy dlink704-es hgw-m és egy Canon MGxxxx wifis nyomtatóm. Csak wifivel csatlakozik a hálózathoz a nyomtató. Nyomtatáskor viszont mindig a masig gép használja a nyomtatót hibaüzenet jelenik meg. Cserébe a dlink 704 print server oldalán "az oldal nem elérhető" üzenet van,  nyomtató ip címével (192.168.0.10). nyomtató és gép újrainditásával néha elérhetővé válik a nyomtató.

Most bekapcsoltam a print servert (cups 1.5) igy talán megszűnt a hiba. 

Valaki meg tudja erősiteni hogy tényleg ez okozta a hibát? Nypmtatóra csatlakozhatott valamiért a hgw kikacspolt printserver metllet?
hasonlót tapasztelt valaki?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
1 perce, root írta:

Ezt nem értem. Minek kell a printserver egy wifis nyomtatóhoz???? Állíts be a nyomtatón egy fix IP címet, és a softverek majd megtalálják a printert.

Én sem értem miért kell a print server, ez a kérdés, viszont ha kikapcsolom akkor a hwg admin oldalán  a nyomtató ip cime jelenik meg, mint nem elérhető, és a nyomtató foglaltat jelez ha más gépről nyomtatnák vele.

Csatoltam http://192.168.0.1/RgUsgPrint.asp oldal tartalmát, ahol kiírja hogy a  "A(z) 192.168.0.10 visszautasította a csatlakozást. "
 

nyomtato.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Ezt írtad : 

Setup/ Lan Setup menüben tudod átírni dns címet Lan1 static DNS 1: hez beírod hogy 8.8.8.8 Lan2 Static DNS2 höz meg 8.8.4.4 mentés újra indul Hgw ha meg újra Telekomos DNS-t akarod használni akkor törlöd a be írt dolgokat és ugyan úgy mented.

A Cisco 3925-tel beállítottam, de ezen a Sagemcom-on ezek szerint nem lehet

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Mivel van egy Tp-link TL-WR941-es routerem, ezt utána tenném a Sagemcomnak. Beleolvastam a dupla-routeres topikba amit indítottál :

 

  • Van iptv előfizetésem: Saját routerben akkor ki kell kapcsolni a dhcp servert és az egyik lan lábára kötni az utp kábelt. Ilyenkor fontos módosítani azt a címet amin eléred. Tehát ha a saját routert a 192.168.0.1 címen éred el és  a T-s HGW-nek is ez a címe, akkor a saját routered nem fogod elérni. Ezért célszerű módosítani egy másik címre.  Illetve a T-s eszközben célszerű egy statikus címgofalást csinálni és dmz be rakni azt a címet amit ki osztott, a saját routerünknek.

Odáig értem, hogy Sagemcomban dhcp server kikapcs, lan-ra, az utp az bele a Tp wan-jába. A Tp-n milyen címet állítsak be ? És a Sagemcomban? A S-ban a statikus címfoglalásnál a "Címfoglalási lehetőségek és információk" mit kell bepipálni ill. beírni?

Bocs hogy ilyen szájbarágós választ szeretnék :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
5 minutes ago, Joshi said:

tiszta eszköz?  két laptop két tv és három wifin lévő mobil. Kéne vennem vezetéket s rádugni az egyik lapit és úgy mérni? A régi vezeték megvan csak a falban nincs kedvem kihúzni :)

Biztos vagy abban, hogy a laptopon nem szaladgál semmi? Csak azért kérdem, mert én cca 25 év gyakorlattal nem merem egyértelműen kijelenteni egy winfosról.... De a lényeg az, hogy kábellel dugd rá a telekom eszközére és mérj  sebességet. Ha ott is problémás, akkor valóban nem Nálad van a gond. Ismétlem: ez akkor igaz, ha a laptopodon nincs semmiféle olyan kártevő, amelyik befolyásolná a hálózati kapcsolatot.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...