Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 2
1 perce, Roli82 írta:

Kábelnet 1000 Mbit/s bevezetése!

2019.09.02.-án  bevezetésre kerül kábelnetes portfólióba az 1000 Mbit/s le és 25 Mbit/s fel csomag.

Garantált értékek: 100 Mbit/s le és 4 Mbit/s fel!

Az új csomag csak az új, ED3.1-es HGW-vel létesíthető (Sagemcom F@st 3890 V3 a másik Kaon CG3000), induláskor minden 1000 Mbit/s új megrendelés és erre történő díjcsomagváltás esetén személyes kiszállással létesítik az új HGW-t!

Szerintem akkor nálam ez tárgytalan lesz sajna, hacsak nem derül ki, hogy fejlesztenek erre is?!
Amúgy mért minden HWG álló? Nem tudom nagyon sehol se rendesen elhelyezni, fekvő változat sokkal jobb lenne. Tudom nem kívánságműsor, csak kérdezem. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Lamp, illetve Wamp. Nem javasloma windowsos server használatát semmiképp. MEgbízhatatlan. Az apaccsal rendszeresen gondjai vannak. Egyébként magát a kérdést nem értem. Mit jelent a sima tárhely? Statikus tárhelyre gondolsz:?

 

 

 

 

Mint otthoni előfizető 3 ingyenes tárhely csomag áll rendelkezésemre 0 leírás melyik miben tudna többet nem hiszem hogy pl a Linux tárhely mellé adna a T php-t és sql-t.

 

Webtárhely Lakossági weboldal menüs web

 

Webtárhely Lakossági weboldal Linux

 

Webtárhely Lakossági weboldal Windows 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A legjobban akkor jársz ha veszel valami kis gépet - nekem egy Asus Pundit van. C2D proci 6gb ram. Erre van feltolva egy centos, és erről megy minden. A honlapok, v-one.hu , v-two.hu , és ez szolgálja ki a telefonokat is. Tehát nem a googleval szinkronizálnak, hanem ezzela serverrel. Ezen kívül fut még rajta pár hasznos cucc: torrent, jelszókezelő, és egy php alapú finance progi. És persze egy külön vinyón ott van rajta a képek, filmek, zenék, amik samban v DLNA-n is elérhetőek:))

 

 

Hardver szinten Raspberry Pi tudok felmutatni, internet nagyobb gond 1 mbit feltöltés van csak. Van szerverhosting-nál  vps  de az teljesen más célra arra nem raknék otthoni dolgokat .. digital-server.eu De ha már itt vannak ezek a Telekomos csomagok ingyen érdekelt melyik mit ad.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Linux vs win szerver : A tárhely szempontjából különbség nincs a kettő között. A szerverek 99%-a Linux alapon futó Apache szerver, mert ingyenes, míg a Windows jogdíjas. A szerver szolgáltatások ( mysql, php,cgi, fájl kezelés) a szolgáltatótól függ. Az már más, hogy a linuxos Apache szervert a megbízhatósága miatt szeretik, szabadon, tág barátok között paraméterezhető, míg egy windowsos szerverről ez nem mondható el. ... :)
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nakérem. Akkor máris van 3 érvünk, hát pl. ilyen okok miatt van létjogosultságuk a windowsos servereknek, és ezért szerepel a szolgáltatók kínálatában.

 

Meg vannak még szakmai érvek is, de nem mennék jobban bele a flamewarba, mert azon mindig csak felhúzom magam. :)

 

Amúgy jó ez az új fórum, de pl. ebban a topicban még csak 1, többé-kevésbé a címre vonatkozó hozzászólás volt... ezt nem akarja valaki rendben tartani? :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok!

 

Netmánia XXL csomagom van... kábelen hozza is a 120 megabitet. Bárhogy állítgatom az eszközt nem tudok 30-40 megabitnél gyorsabb letöltést kitaposni belőle a laptopon.

 

A laptop 2 éves, támogatja az N szabványt is. Közvetlenül 2 méterre vagyok a modemtől egy légtérben, nincsen fal. Van ötlet vagy praktika vagy konkrét beállítás-sorozat, hogy ne legyen ilyen siralmas a wifis net egy ekkora csomagnál?

 

Jah, csekkoltam a csatornát is... közelébe sincsenek a szomszéd wifik jelei az enyém csatornájának.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
  • Telekom

Hiába az n szabvány, örülhetsz a mért értékednek...

Nem csak az számít, Te milyen közel vagy a routeredhez. Sajnos. Pár dolgot leírtál te is, de az utókornak itt az én listám.

  • mennyi egyéb Wi-Fi hálózat üzemel a környékeden
  • azok milyen csatornán tolják az adatot
  • milyen frekvencián használod
  • mennyi eszközzel
  • MiMo képes-e a router, illetve a "vevő" oldal

Sok Wi-Fi hálózat, neadjisten ugyanazon a csatornán -> zavar lesz az erőben :)

 

 

Lehetséges megoldások, amennyiben az eszközeid képesek rá:

  • keress egy ingyenes Wi-Fi scanner appot, és futtasd mondjuk fél órán keresztül. Látni fogod mennyi eszköz van a környéken, és milyen frekvencián (2.4GHz vagy 5GHz) broadcastolják az SSID-jüket.
  • Ha ezzel megvagy, keress egy szabad csatornát. Ha sokan használják az 1-es csatornát, akkor te ne azt, és ne is a mellette levőt, hanem használd a 3-as csatit. Az 5GHz mindig "szabadabb", az is segít ha arra átállsz, de ezt nem minden eszköz támogatja...
  • Az eszközök száma is lényeges. Bele sem gondol az ember. 1TV, 1 NAS, 2-3 telefon, 1 tablet, 1-2 laptop nem kirívó a családban. Ez alsó hangon 6 folyamatosan kommunikáló IP cím a hálózatodon.
  • MiMo képes eszköz. Tipikusan a "sok antennás" Wi-Fik ilyenek. pl a Linksys EA6900 Ez 1.3GBps-t ígér, és ha nem is a plafont hozza, de jól megközelíti. Nem olcsó, de valamit valamiért... Mondjuk van is benne 3 külső, meg 3 (vagy 4) belső antenna.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
  • Telekom

Szevasz!

 

Érdemes rákeresni a laptopod WiFi adapterére, hogy mekkore sebességet tud. Az nem elég, hogy támogatja az N szabványt. Sajnos ez tényleg elég sok tényezőtől függ, tapasztalataim alapján 60-70 Mbit-nél nem nagyon szokott több jönni.

 

De ha a 120-at nem is, a felét simán elérheted azok alapján amit CharlieBrown írt le.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia,

 

 

A kérdés:

MINEK?

 

-  Mert szeretnék saját routert utána kötni -> így is megtudod tenni

- Van értelme? -> nincsen mert nem fog menni az IPTV 

-  nem Fog menni a VOCA (Kábeltelefon)

- Portot kéne nyitni, vagy társai? - Meglehet így is tenni

 

Esetleg ha leírod a konrét kérdést avagy a problémát lehet hogy tudunk is benne segíteni.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

 

Hónapról,hónapra egyre rosszabb a vonalam,legalább is ha a HGW által vissza adott adatokat alapján,rengeteg nem javítható DS codeword hiba arány, ez a D-Linken az Uncorrectables táblán látható.Napi szinten általában reggel és délután jelentkezik a feltételezhetően zajbetörés,ilyenkor a Downstream frekvenciák (alsó-közép-felső frekvenciák)  teljesítmény akár 7-10dBmV zuhan (igen tudom ,hogy a külső környezeti hőmérséklet is befolyásolja ,de nem ennyire,hogy egyik pillanatban még jó erős a jel aztán pislantunk egyet és már gyenge is :D ) illetve SNR is 44dB-ről 34dB-re is lezuhan, ez általában 10-20 percig tart majd vissza áll minden a normál értékre és a bit hibák szaporodása megszűnik,aztán újra kezdődik. Próbáltam másik frekvenciákra felvinni a HGW-t de ezeken a frekvenciákon is ugyan ez van.

 

Mi okozhatja ezt?

 

Amikor fentebb vázolt dolgot tapasztalom,akkor az IPTV akadozik jellemzően a HD csatornák, illetve a net is egy kicsit kómás és a sebesség maxon pörög,csomag vesztést nem tapasztalok,ping is rendben (10ms),viszont nem mindig!

 

A kábelezés így van kialakítva:

10 emeletes panelban egy fekete RG59 koax (tizenéves) van behúzva feltételezem nem is 3x árnyékolású..

Ennek a koax végére csatlakozik egy ilyen kompressziós F csatlakozó,amihez egy ilyen F toldo csatlakozik aztán egy ilyen RG6 koax ami szintén ilyen kompressziós csatlakozókkal van szerelve és igy csatlakozik a HGW-hez. MMWO nincs berakva,mivel nem használunk már AKTV-t, (ha be volt rakva MMWO akkor se volt jobb a helyzet).

 

Mi okozhatja ezeket a hibákat?

Erősítő? Rossz kötés?Kontakt hiba? Sérült koax kint az utcán?

 

Amikor minden szép és jó volt, tavaly szeptemberi kép:

 

 

D-Link DCM704B.PNG

 

Amikor pedig probléma van

 

System Up Time4 days 16h:39m:47s

 

D-Link.PNG

 

Naplóban tegnap ezek kerültek

 

DS con.PNG

 

Bejelenteném de, nem igazán szeretik a műszerészek a bonyolult hibákat megoldani,rendszerint mindig modemet akarnak cserélni :D

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Pontosan én is így tudom hogy követelmény a 3X árnyékolású koax és korábban számtalanszor kértem, a műszerészt hogy cseréljék le,de nem cserélik,gondolom azért mert az elosztó szekrény több emelettel lejjebb van és hát nagy munka lenne a csőben felhúzni... 86 óta itt lakok de soha nem láttam,azt hogy a koax kábelt cserélnék a panelban.

 

Sajnos ez a szomorú valóság itt Hódmezővásárhelyen.

 

A házban van egy másik kábel szolgáltató is ő kapásból 3x árnyékolású RG6 koaxot húz be az előfizetőnek és nem is nagy cég,csak egy pici helyi szolgáltató.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Áááá egyre rosszabb akadozik össze vissza az IPTV!

 

Felhívtam a 1412 egy segítő kész hölgyhöz kapcsolt a rendszer és rögtön kiszúrta ő is hogy nagyon gáz a kapcsolat, újraindította a HGW-t és percek alatt rengeteg hiba lett a vonalon! Valami olyasmit mondott,hogy a HGW folyamatosan elveszti a kapcsolatot egy-egy pillanatra.

 

 

System Up Time0 days 00h:07m:49s

 

d-linkdcm.PNG

 

Időnként még a moduláció is unknow-ra vált

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...