Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

 

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

 

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen


Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

 

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

 

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

 

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

 

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Kellemes húsvétot a T-Társaknak!

 

Pár napja frissült a HGW firmware-e, a jelenlegi verzió epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre.

 

Azóta van némi packet loss, amit a fw upgrade előtt nem tapasztaltam. Dróton (GE), közvetlenül a HGW-re dugott gépen ezt mondja:

 

Ping statistics for 193.239.149.1:    Packets: Sent = 342, Received = 330, Lost = 12 (3% loss),Approximate round trip times in milli-seconds:    Minimum = 6ms, Maximum = 167ms, Average = 17ms

 

Van amikor a loss felmegy 10% köré is, változó, csinálja reggel is, este is, éjjel is, minden irányba. A lossok egy kupacban fordulnak elő, tehát mondjuk 3 percig minden oké, 5-10 sec kimaradás, aztán megint megy.

 

Az érdekes, hogy minimálisan néha magát a HGW-t pingelve is maradnak ki válaszok, de az elhanyagolható, meg nem tudom, hogy ez új jelenség-e.

 

Sávszélesség amúgy megvan, gond eddig nem volt, jelszintek rendben (ld. alant). Érd, EPC3925, XXL.

 

           Power Level: Signal to Noise Ratio: Channel 1: 1.1 dBmV     40.8 dB Channel 2: 1.4 dBmV     40.8 dB Channel 3: 0.9 dBmV     40.5 dB Channel 4: 0.9 dBmV     40.3 dB Channel 5: 0.2 dBmV     40.8 dB Channel 6: 0.6 dBmV     40.4 dB Channel 7: 0.5 dBmV     40.8 dB Channel 8: 0.4 dBmV     40.3 dB            Power Level: Channel 1: 46.0 dBmV Channel 2: 45.7 dBmV Channel 3: 45.5 dBmV Channel 4: 45.7 dBmV 

 

Másnak is csinálja, vagy csak engem szórakoztat ezzel a technika?

 

Köszi. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Hátőőő... nálam amióta sz eszemet tudom 4 US volt (legalábbis amióta ED3 van), de most, hogy elveszett belőle 3, kétszer is újraindítottam, és mindig 1 árva US csatornával indul el. Amíg emiatt nem lassul be, nekem mindegy hány van...

 

Viszont sebesség most megvan, ping nem lossol... nincs ugyan csúcsidő, de egyelőre jól néz ki.

 

Mivel viszont elfogytak az US-ek, és én ilyet biztos, hogy nem tudok csinálni, ezért a jelek szerint tudnak róla hogy nyűg van, és szenvednek vele. Akkor én most leültem, és várok, reménykedve, hogy ez a dolog lefutott, és most megint minden rendben van.

 

Jelszinttel amúgy nem hinném, hogy gond van, eddig is 47 körül voltak, most is annyi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Igen, van egy MMVO, meg még rakott rá egy 80-as szűrőt is az egyik szerelő, mert kiakadt, mikor meglátta, hogy nincs. Mondtam neki, hogy dehát ebben az elosztóban van szűrő, de ő ragaszkodott rá, hogy rátesz még egyet. :/ Szerintem ki fogom szedni, mert teljesen felesleges.

Csak a padláson van az osztó, ember legyen a talpán, aki ilyenkor felmegy oda. :D :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Ja, most hülyeséget mondtam, valamiért azt hittem, hogy a szűrő a modem ágán van, pedig nem. Szépen is néznénk ki akkor. :D

TV ágon meg nem érdekel, hogy mi van, mert nem használom.

 

Akkor jövő héten bejelentem, bár az a baj, hogy munkahelyemről nem látom a jelszinteket, de majd amikor már jó meleg van, bejelentem. Most, hogy már hült a levegő, már "csak" -5 a DS power, de az US újabban már folyamatosan 51 és 4 csatornán van fent vele. Csoda, hogy napközben nem szakad, igazából el sem hiszem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nem, azt elvitettem velük, mert használhatatlan volt. Folyton bontotta a VPN kapcsolatot, meg az FTP-t, meg az IMAP-ot, meg kb mindent, amit el lehet képzelni.

EPC 3212

Most már csak -3 a DS power, és már 37 az SNR. Iszonyat mértékben ingadozik Ezért is csodálkozom, hogy a most is 51-es up napközben is bírja még. :O

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szó nélkül fel is vették a hibajegyet, meg már kaptam sms-t is, hogy az elsődleges vizsgálat hibát állapított meg. :)

 

Azt nem értem, hogy minden nyáron ez van. Radásul teljesen ugyan úgy. Délután 3 körül kezdődik a szarakodás, és este 7-8 fele jön vissza a net. De elég éles az átmenet.

Ja és persze analóg ktv is borzasztóan szemcsés ilyenkor.

Amíg nem a Telekom üzemeltette a hálózatot, addig nem volt ilyen gond. Azóta évi kettő ilyen van, egyik tavasz elején, másik nyár elején. Elég idegesítő.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szerintem ma rendet vágnak a hálózaton. Mindig ez van, szerintem már tudják hova kell menni.

De a legközelebbi hibánál elsőre vezetői visszahívást fogok kérni, az tuti. Ha neadjisten most nem lesz jó, és újra be kell jelenteni, akkor meg pláne.

 

De igazából folyamatosan bejelenthetném, mert a modem up nem igen szokott 49-50-nél alacsonyabban lenni, csak sajnos a hibafelvevő nem szokta tudni, hogy miről beszélek ilyenkor. És nem veszi fel hibára.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Én erősítőre tippelek. De mindig azt mondják, hogy optikai hiba volt.

Most rosszul jelentettem be, mert úgy szoktam, hogy se tv, se net ,se telefon. De most csak netet jelentettem. :(

Mondjuk mivel mások is bejelentették, azért gondolhatják, hogy globális hiba.

 

Mindegy, írtam ügyfélszolgálatnak egy levelet, próbálok vezetői visszahívást kérni. Leírtam, hogy mióta a Telekom átvette, azóta képtelenek orvosolni ezt a hibát, és mindein évben 3-4x menetrendszerint ugyan olyan előjelekkel és lefolyással visszatér.

 

Hátha. Ha meg ott nem, akkor majd köv bejelentésnél kérek. Mostmár azért elegem van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nem tudom mi lehet ott, de múltkor is az ment tönkre. Nem is a szokásos terepjáróval jöttek ki, hanem egy hatalmas sárga villogós mikróbusszal.

Múltkor mikor itt szereltek, valami optikáról magyaráztak. De egy node csere nem tarthat ennyi ideig, úgyhogy nem értem. Merthogy még mindig nem jó. Mondjuk az analóg ktv úgy láttam már működik, csak a net és a telefon nem. Nem tudom, hogy még dolgoznak-e, vagy már feladták. De azért ez nagyon dühítő, gyakorlatilag szombat 2 óta semmi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Köszi.

Lehet, hogy csak hétvégén lesz időm foglalkozni vele, mert ez linuxos cucc. Vagy felteszek egy linuxot, vagy átköltöm windowsra. :)

 

Közben amúgy utánajártam, és már 51 az US, és -6 a DS, azaz jókorát ingadozott reggel óta.

Azt is megtudtam, hogy még csak sárgával vagyok jelölve. Ezek szerint nem veszik figyelembe, hogy ED3-as, hanem onnantól van riasztás, mikor már közel van a modem a végleges szakadáshoz. Azaz gondolom ilyen 54-55 körültől.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Akkor ez is olyan, hogy ahány szerelő...

Bár úgy rémlik, hogy régebben volt egy másik D-link, ami gagyi volt, de ez most valami új. Lehet, hogy neked még az előzőt szídták. Bár annyira nem követtem ezeket.

 

40 perc múlva lejár a 72 óra, és még nincs lezárva a hibajegyem. Gondolom az utolsó pillanatban zárják majd. Lehet még figyelik. Vagy még mindig nyenge az SNR.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Hát lezáró ellenállás kb sehol nincs, illetve az előfizetői rg6-os kábelek csak 2x-esen árnyékoltak (ahova még Dunainfo kötötte), nem lepődnék meg, ha az rg11 is a legolcsóbb fajta lenne.

 

Csak azért kérdeztem, hogy érdeme-e majd említeni a vezetőnek, de szerintem is az, és most megerősítettél benne.

Csak ne lehetetlen pillanatban hívjon. :D

 

Próbálom fejben összeszedni, milyen hibákat soroljak fel. Nem könnyű ,mert jó sok van. :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Én a helyedben bejelenteném, hogy rádőlt a fa az oszlopra, kijön a szerelő, megnézi. Max mindent rendben talál.

Kp hibánál nekem azt szokták mondani, hogy felveszik a hibajegyet, mert akkor legalább kapok sms értesítőt, amikor a hiba elhárult. És akkor legalább látszik is, ha nálam is van valami hiba esetleg.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

A modem csere ezen nem fog segíteni, nem is indokolt, a jelszintjeid rendbe vannak. Valami zajbetörés lehet a hálózaton (okozhatja ezt egy rossz kötés is pl)  inkább a vonalasoknak kell megoldani. Wifi jel erősségét tedd vissza 100%-ra felesleges volt lejjebb venni. Biztos,hogy B3? Helyileg hol vagy,frekvencia kiosztásból ki indulva Hódmezővásárhely környéke!?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szintén Hódmezővásárhely Hódtó 120/10 B4 1.1.0.6

Nálam a sávszélesség a gázos :D

4984779421.png

Uncorrectable/Correctable elég magas, bent a DS codeword hiba arányt nézik arra mondhatta a 1412 hogy gázos... :)

Itt az enyém nálam csak ennyi van, nem használok osztót.

jelszint_www.kepfeltoltes.hu_.png

MMWO volt már cserélve? Simán okozhat ilyen hibákat.

Azt próbáld meg hogy a kezdő frekvenciát megcseréled.

Újra indítod a HGW-t amikor a DS led elkezd villogni belépsz és be írod ide

start_www.kepfeltoltes.hu_.png

546000000-os  értéket rá nyomsz az apply gombra és ha szerencséd van rá lockol.

B3 verzióról nem hallottam még, olyan nagy különbség nem lehet köztük.

Folyamatosan jelezni kell a hibát ha nem javul a 1412-nek.

Vásárhelyi szerelőkre nem igazán tudok rosszat mondani. :)

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nálam System Up Time 0 days 08h:19m:50s

A letöltésnek semmi köze ahhoz a két táblázathoz az nem azért pörög mert hogy forgalom van.

Feltételezem egy HPF szűrő van benn és annak a TV ágon kell lennie, ha Data ágon lenne akkor nem lenne neted.

MMWO cseréltesd ki, indítsanak egy 1-2 napos figyelést , az majd figyeli mi a helyzet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Kedves @kkovax38

"A pontokat viszont nem értem hogy mire vonatkoznak, mivel sem a kliensen, sem pedig a Cisco EPC3925 -ön nem találok számozást. "

A pontokat erre értettem ezeknek ehhez a problémához nincsen köze:

"3./ T-com szélessávú internet sebesség ingadozása okozza?

4./ Internet sebessége: 50 Mb/s ről 120 Mb/s, megoldja a hibát?"

"Adminisztráció menedzsment a 4xxx5 a statikus IP címem, ami minden képen (4xxx5) formában, Az IP címem pedig (192.168.0.xxx) jelenik meg."

A 4xxx5 az nem IP cím hanem maga a port.

Adminisztráció menedzsment: itt a  Remote Management tiltsd le, torrenthez ez nem kell. Ez arra van pl ha távolról akarod elérni a Cisco-t.

Mivel az UPnP engedélyezve van, így a port nyitás automatikusan történik tehát azt már nem kell beállítani az már más kérdés, hogy nem egy biztonságos megoldás, mert kéretlen alkalmazásoknak is portot nyithat.

Port Filtering ide semmit nem kell írni.

Port range forwarding erre akkor van szükség ha az UPnP nincs engedélyezve, ha engedélyezve van akkor nincs szükség erre sem.

A kép alapján ha azt az IP címet osztotta a gépednek a Cisco-amit beírtál a Cisco-ba akkor ez is rendben van.

Port range triggering erre szintén nincs szükség.

A kliens elég régi, nekem ezzel nem igazán ment a feltöltés rendesen ezért frissítettem.

A Cisco ki-be kapcsolgatása szükségtelen. :)

Szerintem itt igazából nincs probléma, nem vagyok benne biztos, de folyamatosan nem is kell hogy aktív módba legyél.

Email címet nem szokás ki írni nem is jó ötlet mert könnyen landolhat rá kéretlen levél stb,szóval szerintem a moderátor törölni fogja. :)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...