Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Gyorsan merül az akkumulátor


asiandream0

Kérdés

Tisztelt Mindenki/lehetésges segítők!

 

 

Olyan kérdéssel fordulnék segítséghez, ami kicsit összetettebb és nem is biztos, hogy hiba... február 15-én vásároltam online egy LG G2 mini készüléket, amivel nagyon meg is voltam elégedve, illetve még most is az vagyok, de sajnos problémém adódott.

 

Az elmúlt egy héten azt tapasztaltam a készülékkel kapcsolatban, hogy borzasztó gyorsan merül az akkumulátora. Telefonálásra, sms-zésre és internetezésre használom, és nem lógok rajta minden nap, nincs a kezemhez nőve, mégis... este mindig fel kell tennem töltőre, reggel 100%-os töltöttséggel leszedem, majd talán ha maximum fél órát használom és nap végére mindig 10%-ra csökken. (A futó alkalmazásokat be szoktam zárni, nincs rajta semmi felesleges alkalmazás sem, ami enné az energiát).

 

Ötletek illetve teendők ezzel kapcsolatban? 

 

Köszönöm szépen előre is! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Szia!

 

Tudnál képernyőképeket megosztani az akkumulátorhasználatról? (Bár az túl mély statisztikákat nem mutat, de kiindulási alapnak nem rossz.)

 

Nem volt olyan alkalmazás, amelyet nemégiben telepítettél fel? Ha nagyjából akkortól merül gyorsan a telefonod, akkor az egy lehetséges hibaforrás, így a törlését javaslom.

 

Ha nem lesz kézzelfogható oka a gyors merülésnek, szükség lehet egy gyári adatok visszaállítására (illetve így látatlanban is ezt tudom javasolni, mint abszolút megoldás), viszont ebben az esetben minden törlődik a telefon belső memóriájából (a SIM és a microSD érintetlen marad – utóbbi nem feltétlenül, több telefon is felajánlja, hogy formázza a memóriakártyát is, de ez opcionális), így szükség lehet biztonsági mentés készítésére a fontos adataidról (képek, videók, valamint telefonszámok, ha azokat a belső memóriában tároltad).

 

Ha még ez sem oldja meg, akkor lehet gyanakodni hardveres problémára, azaz az akkumulátor hibájára. Mivel februárban vásároltad a készüléket, az akkumulátorra is érvényes még a garanciád, innentől pedig adott a teendő – persze reméljük, nem lesz szükség a garanciáztatásra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...