Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Huawei P8-at vagy Samsung Galaxy S5-öt vegyek?


tuli

Kérdés

Sziasztok!

 

Egyszerűen nem bírok dönteni a két teló közt, erre a kettőre szűkítettem most már a választásomat. Vélemények? Majdnem ugyanazt tudják, és mindkettő egyformán szimpatikus...

 

Amúgy van valakinek infója arról, hogy a Huawei P8-nak levehető-e hátlapja? Ha nem, akkor lefagyás esetén milyen mód van az újraindításra az aksi leszedéséen kívül?

 

Köszi!

 

tuli

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia!

 

Huawei P8 mellett szól:

- Több, mint egy évvel később jelent meg, ezért várhatóan nagyjából ennyi idővel tovább lesz támogatott szoftveresen a gyártó által.

- 3 GB RAM (S5: 2 GB), így pl. több alkalmazás egyidejű futtatása elméletben zökkenőmentesebb lesz a P8-on.

- Optikai képstabilizátor, azaz a telefon a kamera használatakor nem csak szoftveresen próbálja meg kompenzálni a kézremegést, rázkódásokat, hanem a lencsék elmozdulásával is, ennek köszönhetően a felhasználó nagyobb eséllyel kap éles fotót, simább videót vagy jobb minőségű éjszakai képet.

- Jobb, 8 megapixeles előlapi kamera (S5: 2 megapixel; persze azt le kell szögezni, hogy önmagában nem mérvadó a megapixelszám, de itt valóban jobb minőségről beszélhetünk a P8 esetében).

- Van FM rádió.

 

Samsung Galaxy S5 mellett szól:

- IP67-védettség, azaz por- és mérsékelten vízálló (vagyis pontosabban a Samsung szerint cseppálló).

- Kivehető/cserélhető az akkumulátor (a P8-nál nem; még nem volt alkalmam kipróbálni, hogy hogyan indítható újra fagyás esetén; lehet, felületes voltam, de az útmutatóban sem találtam).

- Bár egyáltalán nem gyenge a P8 sem hardveresen, de az S5-ben lévő Snapdragon 801 SoC grafikus gyorsítója még mindig erősebb, így nem kizárt, hogy pl. a számításigényesebb játékok futtatására gördülékenyebben képes.

- Jobb videófelvétel: Ultra HD (4K, 2160p) 30 képkocka/mp-cel, Full HD (1080p) 60 fps-sel (P8: max. Full HD 30 fps-sel), tehát S5-nél jobbak az utómunkázási lehetőségek, valamint opció a lassítás is. Igaz, 4K videóból egyhuzamban legfeljebb 5 perc rögzíthető, de maga a képesség jól rámutat a mai okostelefonok hardverének elképesztő nyers erejére: 1 képkocka 3840x2160 pixel felbontású, magyarán úgy is felfoghatjuk, hogy a készülék másodpercenként 30 darab 8,29 megapixeles fotót lő!

- Jobb hazai garancia: a my.samsung.hu-n beregisztrálva a készüléket a garancia teljes ideje alatt igénybe vehető a Samsung helyszíni javítás vagy prémium assistance szolgáltatása (azaz amennyiben megoldható, háznál javítják a készüléket, vagy elviszik, majd amikor készen vannak a javítással, vissza is viszik házhoz). Természetesen azért reméljük, hogy nem lesz baja a készüléknek, bármelyikre is esik a választás. :)

- Hardveres extrák: ujjlenyomatolvasó, pulzusmérő, barométer, infra port (pl. televíziók távvezérléséhez), microUSB 3.0.

 

Hirtelen ezeket tartottam kiemelésre érdemesnek a két modellnél, ha az olyan ízlésbeli kérdéseket nem vesszük bele, mint pl. formaterv, anyaghasználat, kijelzőtechnológia.

Úgy gondolom, egyik okostelefonnal sem tudsz mellényúlni, ezek már közel sem a „tépem a hajam, mert állandóan lefagy” típusú telefonok. :) Remélem, a listámmal kicsit tudtam segíteni, ez alapján esetleg mérlegelhetsz, hogy melyik telefonnál tudtam több számodra fontos tényezőt megfogalmazni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Kedves Gábor!

 

Nagyon köszönöm a kimerítő választ!

 

Nyilván a P8 mellett szól még a minőségi fém ház is (elvileg reset gombbal újraindítható esetleges fagyás esetén), míg az S5 még mindig full műanyag.

 

Valójában továbbra sem bírom eldönteni, mert tulajdonképpen abszolút elégedett vagyok az S3-ommal is - vagyis csak voltam, míg meg nem kapta a KitKat frissítést, mert onnantól kezdve falhozvágóssá vált a sok fagyás, összeomlás miatt.

 

Igazából nem égető kérdés most rögtön telefont vennem, bár a fentebb említett problémák miatt már erősen érik a dolog. Ha legalább sejthető lenne, hogy a Honor 7 mikor érkezik Magyarországra, és egyáltalán kapható lesz-e a T-mobilnál, akkor inkább kivárnék, mert ütős és olcsó telefon lesz.

 

Még egyszer köszönöm szépen!

 

tuli

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...