Ugrás a tartalomhoz
  • 0

M1 HD halk hang


Andras

Kérdés

Üdv!

Budakalászon vagyok IPTV (családi + HD) előfizető. A közszolgálati HD adások (M1, M2, Duna, M4) hangja nagyon halk a többi HD és SD adáshoz képest is. Állandóan a hangerőszabályzóhoz kell nyúlnom ha odakapcsolok, vagy elkapcsolok onnan. De nem csak nálam van ez így a településen. Mi okozza ezt? Lehetne ezen változtatni központilag?

 

Köszi,

András

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

16 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Hello!

 

Köszi a választ! 

Nekem is kb. 10-zel kell megnövelni az STB hangerejét, hogy az M1HD, DunaHD úgy szóljon, mint a többi. De inkább a TV hangerejét szabályzom, a STB-t hagyom fixen. Térhangzásra állítva se lett jobb a helyzet, bár így még nem teszteltem le az összes csatornát. Az AnimalPlanetHD hangerejét este letesztelem! Ha az is halk, akkor valami közös pont kell, hogy legyen az MTVA-s csatornákkal, amin el lehetne indulni.

Nekem is 3 éves LG 42 LED tv-m van, pontos típusa fejből nem megy, este megnézem. De nem hiszem, hogy azzal bármi gond lenne. 

Ugyanígy nem tartom valószínűnek, hogy műsorszolgáltatói oldalon lenne a gond, mert pl. ugyanazon a településen *******-n tökéletes az M1HD hang.

Köszi az infókat, majd még jelentkezem...

Üdv,

András

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia!

 

Kipróbáltam a másik LG tévénkkel is, amihez egy másik STB - cisco 2001 - kapcsolódik (a tegnap leírt készülékhez egy felvevős - cisco 6030 - van kapcsolva). A Stereó beállításnál lényegében azonos a tegnapival, viszont a Térhangzás esetén egy kicsit más. Itt is a DiscoveryShowcaseHD a leghangosabb, de ehhez képest a közszolgálati HD-k csak egy kicsivel halkabbak, sőt még az AnimalPlanetHD is hasonló hangerejű.

 

Ebből szerintem két dolog következhet:

vagy a tévék kezelik eltérően az STB-ből a HDMI kábelen jövő audió jeleket, vagy az STB-k firmware-i eltérőek ebből a szempontból.

 

Igazából az átcserélés mutathatná meg, de nálam ez annyira bonyolult lenne, hogy nem tudom kipróbálni. Tulajdonképpen nem is lenne értelme, hiszen sem a tévék, sem az STB-k firmware-vel nem tudunk kezdeni semmit. Ezt csak a Telekom tudja módosítani, ha akarja (a menürendszer miatt szoktak rajta változtatni, de a műszaki részhez nem nyúlnak).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

 

Nekem a Cisco 2001 (nem felvevős) beltérim van. LG42LW4500  3D led TV. Térhangzás bekapcsolásánál én nem tapasztaltam javulást. Viszont megnéztem az AnimalPlanetHD-és tényleg halkabb.  2 hangsávja van, egy magyar(AC3) és egy angol(AC3).  A közszolgálatiaknál is hasonlóan AC3-ba vannak kódolva az "eredeti" és a magyar  hangsávok. Legalábbis ezt írja ki a beltéri. A többi csatornánál nem írja ki, hogy AC3, persze, mert azok szerintem HE-AAC -be vannak kódolva, nem AC3-ban. És szerintem itt van a  probléma, valahol elrontják ezeknek az AC3-as hangsávoknak a kódolást/dekódolását. 

De most eszembe jutott még valami. A set-top-box analóg stereo kimenetén küldöm ki a hangot erősítőre, és úgy tesztelem a csatornákat. Ezzel hdmi, TV máris kizárva... este megnézem.

 

Üdv,

Andras

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nálam sajnos nem, mert a tévéről az optikai kimeneten küldöm ki a hangot egy DAC-ra, és onnan egy analóg 2.1-es aktív hangfalra. Az optikáról meg az jön ki - igazából módosítás nélkül - ami a tévébe bemegy.

@anonymus

Valóban volt egy ilyen javítás, de azzal az egészen elképesztően halk hangot javították, így most már kb. 10 hangerőfokozaton belül van minden csatorna.Koax; IPTV Családi+HD; Netmánia L; VoIP; Cisco 3925 HGW

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szevasztok! Bocsi,ha térhangzásra állítod át,több csatornának nem lesz hangja.Némelyik televízión van hangkiegyernlítő üzemmód -nem a hirdetések ordító hangjára gondolok,az a funkció nem jó,mert mindent levág,még a zenét is - az az,érzékeli a csatornák közötti hangerőbeni eltérést, és egalizálja

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Mirr-Murr! Tanuld meg a Tkom,maga a megtestesült hibanélküliség!!! Én ennyire gyalázatos szolgáltatást a 63 évem alatt nem tapasztaltam. Minden téren,nemcsak az IPTV-nél. Próbáljegy készüléket-akár- (eszedbe ne jusson) megrendelni. írtam egy pár sort a tv vásárlásnál,olvasd el. Szóval csak annyit,anyukámnak rendelte 91.szülinapjára egy tv-t ,amiről szerződést is kaptam,azután eltűnt az oldalamról,felhívtam az ügyfélszolgálatot,ott sincs meg a tv-m. Viszont elmentettem a szerződést,amit aláírt Christopher Mattheisen és Méry Katalin. Amennyiben nem kapom meg elmegyek a végsőkig,megszüntetem az összes hűségnyilatkozatos szerződésemet,a telekom szerződésszegéséért. teljesen mindegy milyen témában szegtek szerződést,nekem már a törvény szerint jogom van nem megbízni bennük. Jó,én szerencsés helyzetben vagyok,mert az utcában,ahol lakom,pár hete bejött egy másik szolgáltató,a maga akár 1000 sebességű internetjével.a 91 csatornás tv csomagjával,amiből 25 HD,olcsón!! Ennyi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@nagymaki

Általánosságban elmondható az,hogy nagyon sokan meg kapják a visszaigazolástól számítva 1-2 hét alatt a rendelt TV,laptop , táblagép, és persze vannak olyanok is akiknek hibára fut, IT-nek küldenek róla egy belső hibajegyet és a többi az IT-n áll,ők meg el vannak havazva szinte mindig, aztán valószínűleg gyors megoldásként törlik a rendelést és újra feladást javasolnak szerintem. A szerződés automatikusan generálódik és automatikusan kerül rá aláírás is, és töltődik fel a dokumentumok mappába, azt gondolom nem gondoltad komolyan,hogy több száz megrendeléskor mindegyiket személyesen alá írja az említett két személy. :)Az újra indított hűség időt vissza lehet töröltetni az eredeti állapotra,amennyiben nem kéred,nem adod fel újra a megrendelést.Egyébként ez melyik TV lenne? Mert a másik topikban Samsung 40" 79 990 Ft említesz és ennyiért nem találtam a weboldalon.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia! Ezt már levették az oldalról. Egy összegben,további 2 év hűségny.al 80 000 Ft Ez egy nem okos SAMSUNG UE40EH5000WXXH FULL HD LED TVTudom,hogy nem személyesen írják alá /:):):) / Rengeteg szerződést köttöttem míg dolgoztam. Ettől még érvényes a szerződés. Úgyhogy már felvettem a kapcsolatot ma délután a másik szolgáltatóval,megbeszéltem mit mennyiért és hogy,de még várok egy keveset,mit lép a Tkom.. Jogász barátom,akivel együtt dolgoztam,megerősített abban,ezen szerződés nemm teljesítése szerződésszegésnek minősül,ezért engem minden hűségnyilatkozat alól felment,ha én kijelentem,a nem teljesített szerződés miatt,minden bizalmam elszállt a tkom irányában. Ennyire egyszerű. A kérdés az, megtartanám a telefonomat a tkomnál,akkor a modemet itt kell hagyniuk-átkötötték a Tkomosok az én kérésem nélkül internetes telefonra a sima vezetékesemet-nagy kalamajka is lett belőle,de nem részletezem. Szóval annyi atrocitás ért a Tkomtól az utóbbi években,már besokaltam. Soha semmi sem működött úgy ahogy kell,hiába beszéltem meg valamit az ügyfélszolgálattal,a szöges ellentéte következett be,stb. Hosszú történet és egyszer sem én voltam a hülye,persze ők mindig annak néztek. Sokuk azt sem tudta mi az antenna, amikor én már építettem,szereltem stb. Jó,manapság már más a helyzet,én amatőr módon csináltam. A számítógépet azóta ismerem és használom,amióta a commodore bejött az országba. Nem most volt. Hű,hogy örültem egy szallagos háttértárnak. Még mindig van egy hozzávaló olivetti nyomtatóm :) Kiváncsi vagyok a tv re. Ma akartam egyet vásárolni anyukámnak,de most már megvárom ennek a végét. Az az,adok egy esélyt a szolgáltatónak. Nem él vele,akkor váltok. Eleget mérgelődtem. Néha olyan érzésem van,az összes ócska berendezés az ostoba emberekkel mind ott dolgozik. Mivel soha senkit nem bántottam meg szándékosan életemben -legalább is remélem- ilyet nem állítok,de hogy valami nagyon sántít a tkomnál,az biztos. Szia,kellemes estét

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • -1

Üdv!

 

Én már több helyen - a Telekomnál is - szóvá tettem az IPTV csatornáinak nagyon eltérő hangerejét. A Telekom annyit válaszolt, hogy az ő rendszerükben nincs hiba. Ebből arra gondolhatok, hogy a műsorszolgáltató paraméterei ilyenek, és ebbe a Telekom nem nyúl(hat) bele.

Egyébként nálam elég sok csatornához (lehet SD és HD is) elegendő az STB távirányítóján a 4-es hangerő, ugyanakkor az M1HD és a DunaHD meg 14-es hangerőt igényel. De ugyanilyen például az AnimalPlanetHD hangereje is.

Nem tudom próbáltad-e már az STB-n a digitális hangkimenetet a Stereo helyett a Térhangzásra állítani. Ott nincsenek ekkora eltérések, én azonban mégsem tudom használni, mert a DiscoveryShowcaseHD hangereje annyira magas, hogy nem lehet hallgathatóra beállítani. Mág az 1-es fokozat is túl hangos.

 

Sajnos még az sem kizárt, hogy az STB és a tévékészülék van valamilyen kompatibilitási gond. A jelenség eléggé hasonló mindkettőnknél, nekem egy három éves LG LED LCD tévém van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...