Ugrás a tartalomhoz
  • 4

btz

Kérdés

  • Válaszok 728
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Csak figyelj a hardver verziójára is, bár úgy látom, csak A1-es van, viszont már van 1.06-os fw is. Meg úgy rémlik, hogy a router van annyira intelligens, hogy nem enged rosszat feltölteni.

Nem értem egyébként, hogy ezek miért nem kerülnek ki a honlapra is, amikor nekem D-Link routerem volt, a support mondta, hogy FTP-ről szedjem az FW-t, mert ott van frissebb. :/

ftp://ftp.dlink.eu/Products/dwr/dwr-116/driver_software/

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tavasszal munka miatt a szokásosnál többet fogok utazgatni itthon és külföldön egyaránt. Európa, közeli országok. Ezzel kapcsolatban felmerült az adathasználat költsége, mivel a cégem azt nem fizeti. Nézegettem a fenti nemzetközi csomagokat, aztán kicsit keresgettem a neten, és találtam egy megoldást, amivel erősen leszoríthatnám ezt a tételt. A közösségi wifi megosztáson alapszik, pofonegyszerű, csak egy párezres router kell hozzá, az oldal szerint meg világszerte majdnem 19 millió ponton elérhető. Szóval csábító. De pusztán a marketing alapján nem ugranék bele :). Kérdés tehát, ez a közösségi wifi hálózat megoldás a gyakorlatban mennyire működik? Mit gondoltok? Van esetleg valakinek tapasztalata ilyenben wifi adó vagy kapó oldalról? Nyilván nem a benzinkutas, szállodás, gyorséttermes élmények számítanak, azokat én is ismerem :) Köszi a segítséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszi, persze, előtte ellnőrizném a helyeket, ahová megyek :). A kérdés így a tempó, igen, meg persze a tényleges lefedettség. Utóbbinál gondolok például egy családi házra, nyaralóra. Ott vajon fel kell kenődnöm a kerítésre, hogy menjen? Ilyenek érdekelnének. Az ÁSZF-nél mire gondolsz, a Telekomnál is van ilyen? Kerestem, de nem találtam...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
32 minutes ago, Oberon said:

előtte ellnőrizném a helyeket, ahová megyek :). A kérdés így a tempó, igen, meg persze a tényleges lefedettség. Utóbbinál gondolok például egy családi házra, nyaralóra. Ott vajon fel kell kenődnöm a kerítésre, hogy menjen?

Szerintem túl optimista vagy.. olvasgass az adott térségből származó azon ország nyelvén íródott fórum-véleményeket..  MO-on pedig úgy se működne úgyhogy híába vennél.

De talán kint is lehet sim kártyát vásárolni, és ennél jobb olcsóbb megoldások is vannak..

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszi, jogos, keresem :) Itthon nem kérdés, megoldom egy nagyobb adatcsomaggal. A külföld az érdekes tehát, és mivel 6 vagy 8 országba megyek országonként pár napra, így a külföldi sim biztosan sokkal macerásabb és drágább lenne, mint a Telekomos adatroaming. Ezért merült fel az univerzális közösségi wifi megoldás. Közben megnéztem a lefedettségi térképüket, a célországok majdnem mindegyikében esélyes lenne.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Gondolom tudod hogy egy magyar szolgáltató is indított pár éve egy Wi-Free nevű szolgáltatást ugyanezen elven (ugyanúgy megy mint az általad linkelt) és az előfizetők ugyanennyire szeretik (deaktiválni ezt a routerükben) itthon mint ott ahova te készülsz. Úgyhogy hiába lenne jogosultságod rá (amit szerintem csak azon pár országban az előre kifizetett napi/havi díj lehetne), nem fogsz lefedettséget találni csak ha sikerül beszöknöd egy-egy lakótelepi ház lépcsőházába..

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
35 minutes ago, Attila70 said:

Altalaban sok helyen a presszokba, kajaldakban is van wifi eleres. 

Ezeken a helyeken jellemzően kizárólag a 80-as és 443-as portot engedik ki, azaz kizárólag Webezni, Skypolni és WebDAV fileátvitelt lehet használni, mert csak ezek jutnak ki. Semmi más (pl az extrém olcsó VoIP, vagy az FTP, telnet, stb) nem fog működni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A gondom a következő: Előfizettem Domino surf díjcsomagra. A felhasználható adategyenlegnél csak a 150 MB jelent meg, az extra 1GB, amit az első 3 hónapban kéne kapjak, az nem. Továbbá a 2500 Ft-os feltöltésért járó feltöltési bónuszért sem kaptam meg látszólag a 100 MB adatforgalmat. Ezeknek nem kéne itt látszódniuk? Előre is köszönöm a segítséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hogyne lehetne? Beállítások, helymeghatározás, kiveszed a pipát a vezeték nélküli hálózat elől. Akkor nem fog mobilhálózaton helyzetmeghatározni.

Szerintem a mobil adatforgalom kikapcsolása erre is hatással van, nekem évekig volt napi netem, és soha nem volt ilyen probléma. Pedig nekem az előbb említett opció engedélyezve van. A mobil adatkapcsolat tiltásának globálisan kell mindenre hatnia, különben semmi értelme. Nem mindenkinek van mobilnet előfizetése, aki okostelefont használ.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
47 minutes ago, fgabor87 said:

Nem mindenkinek van mobilnet előfizetése

A 'baj' csak az hogy Gagamil-nek van előfizetése. csak nem akar fizetni minden napra. Ha nem lenne nyilván hiába küldözgetné az adatcsomagokat, nem számláznának érte semmit.  A sok rejtett adatgyűjtő app meg gyűjti és küldözgeti az adatokat - ha kell ha nem. Még a gyári firmben is található ilyen trójai.  Szóval Gagamil hogy tudja szerinted használni biztonságosan a napi netjét? én nem tudtam rá megoldást.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nekem is évekig volt napi netem, az adatforgalom ki volt kapcsolva, és soha nem aktiválódott a napinet. Ha lenne olyan app, ami a kikapcsolt adatforgalmat megkerülve mégis adatot küld, az egy bug az androidban. Ilyen módon biztosan nem kerülhető meg. Persze csak feltételezem, hogy android van neki. Azt nem tudom, hogy van-e olyan program, amit így már vírusnak hívunk, ami aktiválni tudja a felhasználó tudta nélkül. Ha van, akkor az biztonsági rés.

Nekem is volt olyan, hogy repülő üzemmód helyett véletlenül az adathálózat üzemmódot nyomtam meg (egymás fölött van), vagy egyik nap használtam a napi netet, és mikor estére repülő üzemmódba tettem/kikapcsoltam a telefont, elfelejtettem letiltani az adathálózatot, és másnap reggel bekapcsolásnál egyből aktív volt.

Azért az esetek többségében kiderül, hogy felhasználó/előfizető a 'hibás', esetleg kisgyerek/barátnő/feleség/ő maga véletlenül engedélyezte az adatkapcsolatot, aztán gyorsan ki is kapcsolta, de akkor már mindegy volt.

Összegezve: a napi net teljesen biztonságos, ha a készüléken nem aktív az adathálózat, akkor nem is fog adatokat forgalmazni. 4 éve van meg ez a telefonom, talán 3 évig volt napi netem, soha nem volt vele semmi probléma.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Huawei E5377T LTE modemhez keresnék windows xp drivert, de se a t-mobile, se a huawei oldalán nem találom. Hol lehet ilyet beszerezni? Ügyfélszolgálaton azt mondták, internetről lehet letölteni, bár ez is érdekes, hogy tölts le valamit az internetről, ha még nincs is neted, mivel kéne hozzá driver...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...