Ugrás a tartalomhoz
  • 4

btz

Kérdés

  • Válaszok 728
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

ÁSZF szerint:

A Maraton eseti adatopciók bennefoglalt adatot tartalmazó hang díjcsomagokhoz, és hang szolgáltatás mellé igénybe vett adatdíjcsomagokhoz (lezárt csomagokhoz is) használhatók.
A Maraton eseti adatopciók bármilyen típusú adatforgalomra felhasználhatóak.

A NapiNet szerintem nem díjcsomagban foglalt adat... Ennél konkrétabban az ÁSZF sem fogalmaz, mindeössze ennyit ír.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

De pl Domino 5 csomagban automatikusan aktiválódik a NapiNet tehát benne foglalt adatot tartalmaz.

" A Maraton eseti adatopciókban foglalt adategyenlegek érvényessége megegyezik a SIM kártya érvényességével, a bennfoglalt adatforgalom ez alatt az idő alatt használható fel, A Maraton eseti adatopciók használatának további feltétele, hogy a SIM kártyán aktív netszolgáltatás legyen, akár hang díjcsomagban foglalt adat, akár hangszolgáltatás mellé igénybevett adatdíjcsomag formájában. Amennyiben a netszolgáltatás deaktiválódik, a Maraton opció egyenlege nem vész el, azonban csak a netszolgáltatás újraaktiválása után használható tovább. "

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

De a napi net csak 1 napig aktív/érvényes szerintem. Utána lejár, és újabb adatforgalmazás hatására aktiválódik újra.
Amúgy nem fogalmaz egyértelműen az ÁSZF, de ezzel senki nem fog bíróságra járkálni. :D

Én lennék az egyik legboldogabb, ha működne a Domino5 + napinet + maraton, de szerintem nem lehet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Mobil internetet keresek és igazából csak chat-elésre kellene ezért most a lehető legkisebb csomagot választottam. Láttam hogy egyszerűen egy sms elküldésével is lehet. Ez egy 200MB-os csomag amit a feltöltött keretemből vont le. A kérdésem az lenne, hogy kell majd még sms-t küldenem vagy autómatikusan vonja a pénzt ezentúl?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tiesto22
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

 

Nagyon sokat utazok Szeged-Budapest közt az IC járatain.

Mikor érjük azt el,hogy folyamatosan tudjam használni a mobil internetet ezen a szakaszon?

4G lenne az isten,de valahol még telefonál sem lehet  2017-ben!

Minden szolgáltató hirdeti magát ,hogy 99% lefedettség. A valóságban azonban katasztrofális a helyzet.

Mindezt persze Európa egyik  legdrágább díjszabásáért. :(

 

ui: Tavaly reménykedtem amikor minden falú és város állomásán adótornyokat állítottak fel.Majd kiderült,hogy ez a MÁV saját tulajdona. 

 

 

 

 

 

 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: san2000
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Én autóval járom az orszagot, igaz a kék szolgáltatónál vagyok, de úgy tudom a telekommal közös a 4g lefedettség vidéken.

Valóban vannak vak foltok a puszta közepén de szerencsére hazánkban viszonylag sűrűn vannak a települések és ilyen helyen nem szokott baj lenni.

Én úgy tudom hogy a hírdetett 99% lefedettség lakott területre vonatkozik.

Javítsatok ki ha tévedek :-)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tudna nekem alaki segiteni, hogyan kell csatlakoztatni a laptopomhoz, és ezzel beállitani a wifi kapcsolatot a ma újjonnan vásárolt előfizetésemhez kapott Huawei Mobile Wifi eszközzel? Amint bekaocslom, a kis készülék kéri a PIN kódot, de hiába csatlakozok rá a webes felületre, ott próbálnám beirni a 4 jegyű PIN kódot, de felugrik egy BEJEENTKEZÉS felület, és ott is kér egy jelszót, de fogalmam sincs, milyen jelszó az? Már minden lehetséges jelszót kipróbáltam, és nem enged tovább, értelem szerően, a SIM kártyához tartozó 4 jegyű kódot sehogy nem tudom kivenni/letiltani. Kérem, ha valaki tud, segitsen!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Hát emberek, ez valami borzasztó. Domino Fix csomagom van és megrendeltem hozzá egy 1 gigás Maratont. A megrendelt szolgáltatások oldala simán a képembe hazudja, hogy 4G használható, de a sebesség csak a gagyi 3G-re butul, annak is a legbutább verziójára vagy egyszerűen egy idő után szétkapcsol.

Két külső antennás 4G routerben használom a kártyát, a router 12 V-os 1 A-es hálózati áramforrásról működik, szóval nem mifi meg nem modem. De kipróbáltam 4G-s modemben is ott is ezt a hasonlóan ótvar sebességet produkálta:

le: 6.19 megabit/sec

fel: 1.54 megabit/sec

Alapból a térerő is gagyibb..

Ugyanazon a helyen hagytam a routert és ***** SIM-re cseréltem, ami alapból stabilabb és a sebesség pedig: 64 / 35.

Szóval nem valószínű, hogy a routerrel van gond. Ja és a net természetesen ethernet cat5e kábelen van továbbosztva, nem wifin.

Tehát akkor mi a megoldás, hogy legalább olyan sebességet produkáljon mint a *****?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv @ntamas

4G lefedettség van azon a helyen ahol próbálod?

Pontosan milyen 4G frekvenciát támogat az a router, pontosan milyen típus?

4G modem szintén milyen frekvenciákon működik, mi a konkrét típusa?

Milyen kapcsolódást jeleznek az eszközök? Csak 3G-t vagy kiírja, hogy 4G hálözaton vagy és azon keresztül jön ez a sebesség?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mivel korábban már a Telekommal is használtam itt a környéken 4G-t, így valószínűleg igen. Szóval a lefedettség stimmel.

Nem tudom, hogy milyen frekvenciákat támogatnak.

Archer MR200 Firmware: 0.9.1 1.1 v004a.0 Build 160905 Rel.60037n

Huawei E3372 Firmware: 

Hardware Version: CL2E3372HM
Firmware Version: 21.180.09.00.264
Software Version: 23.015.11.00.264

Megfelel?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen megfelel, így meg tudtam nézni az eszközök specifikációját. Mindkét eszköz támogatja a kellő frekvenciákat. Ez alapján, ha a lefedettség is adott, akkor 4G-re kéne, hogy kapcsolódjanak az eszközök.

Nem hassználtam még a fix díjcsomagot, de a Dominó csomagok egyikében sem korlátozzák a 4G-re való kapcsolódást, legalábbis nem hallottam mostanában ilyenről.

Említetted, hogy azon a területen már használtál 4G hálózatot. Az ugyanezzel a SIM kártyával történt vagy másikkal?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

btz:

Bocs, ezt nem vettem észre:

Milyen kapcsolódást jeleznek az eszközök? Csak 3G-t vagy kiírja, hogy 4G hálözaton vagy és azon keresztül jön ez a sebesség?

A router automatán van és a 3G-t írja ki. A modem meg ugye elvileg a színekkel jelzi, hogy éppen milyen sebességen van vagy mit csinál, de hogy őszinte legyek nem tanultam be a led színek jelentését. Magát a térerőt és a 3G vagy 4G infót csak a hozzáadott program írja, ha közvetlenül csatlakoztatom a modemet. Ha normál wifi router usb portjára dugom, ott ha jól tudom nem közöl ilyen infókat.

Próbáltad már, hogy csak 4g-re jelentkezzen fel ne automatán legyen, esetleg az is okozhatja a problémát.

Igen. Ha 4G onlyra teszem, akkor nem hajlandó csatlakozni a hálózatra egyáltalán. Ha automatára teszem, akkor meg automatikusan 3G-re teszi.

3G onlyval nem próbáltam, de nyilván ugyanaz a helyzet, mint automatán.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kipróbálhatnád a SIM-et egy 4G LTE800-at ismerő mobillal is, 3 eszköz már biztosan nem véletlen produkálná ugyanazt, amennyiben az is 3G/HSDPA-ra kapcsooódna.

Nincs okostelefonom. De ha PC-n akarok netezni nyilván rohadtul nem vigasztalna, ha esetleg egy okostelefon normális sebességet produkálna, bár kétlem.

Meg tudsz egyáltalán valami ésszerű, értelmes magyarázatot adni arra, hogy ha működne egy okostelefonban, akkor egy 4G routerrel meg egy 4G-s modemmel miért nem megy rendesen?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egy fura dologra lettem figyelmes már egy ideje. Amikor utazom hazafelé, van egy kb 10 km-es szakasz, ahol nincs 4G, viszont van 3G, pontosabban HSDPA+ (H+-t ír ki a telefon). Térerő majdnem maximális, viszont a mibilnet ennek ellenére sem megy. Nem lassulást tapasztalok, hanem teljes megszűnést. Ilyenkor az appok hálózati hibára panaszkodnak, még egy mailt sem lehet elküldeni, vagy messengeren annyit, hogy szia.
Azt gondoltam, hogy a telóval, vagy a beállításokkal lehet valami, így most kipróbáltam, hogy átállítottam csak 3G-re, meg is jelent a H+ felirat, de itt Budapesten tökéletesen megy a mobilnet így is. Tehát teló hiba kizárva.

Mitől lehet ez? Elképzelhető valami adótorony hiba? Régen ezen a szakaszon nem volt gond, csak egy pár hete.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne:

Van egy 30Gb.os modemem,és mostanság észrevettem,hogy ha letöltök valamit akkor azt az adathasználatban duplán számolja. (ott ahol naponta ellenőrizni tudom mikor mennyi adatom fogyott a keretből)

Pl.:Elindítok egy film letöltést ami legyen mondjuk 1.2gb akkor azt 2.4gb-nek számolja az adathasználatban.Még úgy is hogy mellette nem megy semmi ami az internetet igénybe venné csak a letöltés megy.

Ugyan fel van tüntetve,hogy "A használati adatok becslések.A pontos adatokat,és díjakat a számláján találja.",de korábban ezt nem tapasztaltam.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem akarok *****séget írni és pontosan még nem tisztázottak a feltételek de: 

Eu Plusz romaing csomag szerintem csak a régi porfólios csomagok melllé vehető igénybe. 

Júliusig lezársa kerülnek a régi csomagok ezért jó kérdés hogy mi kerül bele és mi nem, úgy lenne sprotszerű hogy  a régi portfólios csomagokban foglalt perceket és adat keretet. Külön díj és egyéb nélkül használhatod. Viszont ennek részletei még nem lejátszott vagy én nem ismerem szóval :D

Ami viszont biztos az új portfólios csomagokban már nincs romaing felár.

+ Anglia lesz még érdekes kör Eu-bol való kilépés nem kilépés miatt, hogy ez őket hogy érinti. Ez sem lejátszott mecs még. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...