Ugrás a tartalomhoz
  • 4

btz

Kérdés

  • Válaszok 728
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Helló!

 

Az a kérdésem lenne hogy jelenleg domino-s vagyok, de nemrég dominosoknak is elérhetővé vált a LTE/4G hálozat... Nekem régi simkártyám van és ez lett nano simnak kivágva. Ezért szeretném kicseréltetni új fajta 4G-s nano sim-re... Megfelelő csomagom is van hozzá. Probálkoztam a weboldalon cserét megrendelni de sajnos nem sikerül mert mindig a "Regisztárició ezzel a számmal nem lehetséges" üzenetet kapom. Probáltam hogy My T-mobile-ba belépve is ahogy Ügyfélszolgálaton mondták de igy se sikerül. Ebben szeretném a segitséget kérni...

 

Előre is köszönöm

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Én már többször próbálkoztam a regisztrációs oldalon két számmal is (dominó net és domino 5), de mindig azt a hibaüzenetet kapom, hogy az "Igénylés feldolgozása közben hiba történt, próbálja meg később.". A My T-Mobile oldalon semmit sem lehet ezzel kapcsolatban intézni. Mit lehet tenni? Egyébként az új 4G-s sim kártyát lehet használni régi 3G-s készülékben tovább?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ma kaptam volna meg a sim kártyát, viszont ez egy elég szerencsétlen helyzet miatt meghiúsult. Leírom mi történt, hátha valaki ugyanígy jár. A rendelés leadásánál egy olyan helyre kértem a kártyát, ahol egy területen több cég is található. Mivel az épület mezőbe nem tudtam beírni rendesen az épület nevét, így ezt üresen hagytam és a megjegyzés mezőbe írtam le ezt. A rendelés egy adatkártyával volt kapcsolatos, így annak a száma volt megadva. A futár cégtől ma reggel megkaptam az email-t, hogy délelőtt jönnek, viszont gyanús volt, hogy az adatoknál nem láttam azt, amit a megjegyzés mezőbe írtam a rendelés során. Ezzel még nem is lett volna baj, mert lehet csak nekem nem küldték el, nekik megvolt. Viszont úgy tűnik náluk is lemaradt ez az információ. Emiatt amikor a futár meg akarta volna kérdezni, hogy merre vagyok, akkor hoppon maradt, mert az adatkártyát nem lehet hívni... Szóval ilyen esetben érdemes felhívni a futárt és egyeztetni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0


Új ügyfél vagyok a Telekomnál (de amúgy sem értek hozzá), emiatt az alábbi kérdés:

milyen díjcsomagra/stb lesz szükségem _kártyás_ként (nem havidíjasként) hogy _chat_elésre a
* Skype-ot
vmint a
* Google Hangouts-t
_wifi nélkül_ is tudjam használni?

(leginkább csak e kettő miatt kéne a net amikor éppen nem wifin vagyok)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kíváncsi lennék a többi fórumozó véleményére a topic témájával kapcsolatban. Ugyanis az út mentén és a médiákban tele a 4G-vel a Balatonnál, de ez a valóságban mégsem így van. Konrét tapasztalatom van:


Balatonmáriafürdő központjában tökéletes a mobilnet, majd a központtól alíg 1 km-re leesek EDGE-re és ez egészen Balatonfenyvesig így van. Balatonfenyvesen a központ-vasútállomás mellett lent a házban vagy a teraszon fent is marad az EDGE. Sőt sokszor az alap hang beszélgetés indítása vagy fogadása is kudarcba fullad. Ahhoz, hogy magasabb H+ vagy 3G netet kapjak a vízbe lépő lépcsőre kell leülni. Egy parti pad vagy egy vendéglő helyeire ülve ingadozik a térerő. Kerékpárral tovább haladva majdnem Balatonfenyves/Fonyód határa az ahol stabilizálódik a valódi nagysebességű kapcsolat.

 

Teszem hozzá évek óta amikor még csak 3G volt, akkor is ugyan ez a tendencia létezett. Vagyis EDGE és szakadozó hívás fogadás v. lehetetlen kezdeményezés. Ezzel a teljesítménnyel itt azt lehet elérni a nyaralók főleg mobilnetre a konkurenciától vesznek szolgáltatásokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

 

Nagyon érdekes témát vetettél fel. Meglehet, hogy a 4G-s száguldáshoz szó szerint kell értenünk a reklámot és konkrétan a Balatonból kell csatlakoznunk a hálóra... Persze csak viccelek! :smileyvery-happy:

Komolyra fordítva a szót: ez a jelenség sajnos nagyon gyakori - és nem csupán a Balaton környékén. Elég, ha vonatra száll az ember és máris megtapasztalhatja az általad említett hálózati "sokszínűséget". Gyakorta tapasztaltam, hogy elég volt éppen, hogy csak kilépni egy nagyvárosból és az addigi 3G-ből máris EDGE lett (jó esetben, ha épp nem a "Nincs hálózat" díszelgett a kijelzőn), de tapasztaltam már egy-egy utca között is ilyen drasztikus váltást. A Balaton térségében elérhető sebesség, valamint szolgáltatáskínálat  magától értetődően a különböző reklámok egyik népszerű témája, hiszen nyaranta az egyik legkedveltebb hazai turistacélpont. És sajnos ezidáig a tapasztalataim hasonlóak voltak a tieidhez - az északi part több strandjáról sem mindig sikerült hívást kezdeményezni sem - ezek után persze nem próbálkoztam a netre csatlakozással. Még emlékszem, hogy már a kezdet kezdetén, amikor még csak hanghívás és SMS létezett a Balatont az elsők között igyekeztek lefedni. És az első tapasztalataim pozitívak is voltak. Az is igaz, hogy azokat még egy féltéglával (hatalmas külső antennával) szereztem.  A 3G-s ill. 4G-s adótornyok hatósugara azonban kisebb, a mai okostelefonokat pedig "tökéletes" hálózati körülmények közé tervezték, ahol a torony mindig, mindenhol kellő jelerősséggel ad(na). A régi készülékek nagy nyereségű antennái vígan vették a jelet, még akkor is ha az adótól több tíz km távolságra voltak (akár 20-30 km-ről is).

Fontos lenne ezért szerintem, hogy pontosabban lássák a hálózati struktúrákat tervezők, hogy egy adott területen milyen a valós teljesítmény. Hogy szolgáltatófüggő-e a dolog? Hát... az egyik az egyik helyen jobb, a másik a másikon és tapasztalataim szerint ez a Balaton térségére hatványozottan igaz.

Megmosolygom a különböző honlapokon lévő lefedettségi térképeket, mert azok valóban csupán tájékoztató jellegűek, ahogy erre nagyon helyesen fel is hívják a figyelmet - de az azért mégis elgondolkoztató, hogy egy olyan helyen, ahol elvileg 3G-nek kellene lennie, megeshet, hogy még a hanghívás sem mindig jön össze. Én mindenesetre egy dolog miatt bizakodó vagyok: a 4G egyre inkább elterjed - egyértelműen ez a technológia mutat a jövőbe, és én nagyon bízom benne, hogy, ahogy mindinkább elterjed a 3 és 4G ha nagyon lassan is de képes lesz megbízható sebességet hozni. Ehhez azonban kétségtelenül nélkülözhetetlen a már említett hálózati állapotfelmérés. És szerintem a Balaton és környéke, kedvelt nyaralóhely voltából fakadóan erre a fejlesztéssorozatra elsők között számíthat.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm részletes válaszod. Igazából szomszédok és ismerősök bosszankodó tapasztalatai miatt ragadtam billentyűzetet tegnap este. Illetve magam is részben tapasztalhattam ezt a problémát tegnap is (mobilnet). A többiek a hanghívások miatt panaszkodtak. A harmadik szomszéd öt éve megunta ezt és végigkérdezett mindenkit. Majd attól rendelt stick-et és csomagot akinek itt valóban minőségi netje van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A végigkérdezéses módszer a legbiztosabb! :smileyvery-happy:

Egyébként érdekelne, hogy a vezetékes szolgáltatások terén is ilyen lehangoló a kép a net sebessége terén? Milyen technológián  jön? Sima  DSL van, vagy elérhető esetleg ED3 kábel vagy optika? Persze a mobilnet hordozhatósága fontos szempont, úgyhogy abszolút megértem a felháborodást... 

Mindenképpen érdekes téma, ahogy már írtam, úgyhogy én is kíváncsian fogom figyelni a további hozzászólásokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintem ebben a régióban hasonló. Balatonmáriafürdő központ ASDL szuper akár 10 Mega felett is van, de ahogy távolodunk a központtól romlik a minőség. Vagy sok helyen a rossz infrastruktúra miatt kiépíthetetlen. Balatonfenyvesen a központban egy ismerősnek van ADSL 1/0.5-ös! Fonyódon már jobb a helyzet, de ott sok konkurencia is van:

Mikrón, KábelTV-n is adnak.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A 800 MHz-es frekvenciának megvan az a fizikai sajátossága, hogy nagyobb a hullámhossz, emiatt kevesebb toronyra van szükség. Persze a Dunántúli területeken a domborzati viszonyok is befolyásolják a térerősséget. Egyébként meg az is igaz,hogy korábbi a külső antennás nem okos Nokia valamint  Ericsson feature mobiloknak a mai  beépített antennás okotelefonoknál nagyobb volt a vételi érzékenysége.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

hát remélem, hogy a T&T kooperációja megoldja a balaton felvidéki lefedettség problémáját. sokat járok arrafelé túrázni, kicsit bosszantó volt, hogy a "hegytetőn" tök jó volt a lefedettség, de a faluban, ahol a szállásunk volt, ott edge volt....bár nem netezni mentem oda, de reggel kávézás közben szeretem elolvasni mi történt a nagyvilágban...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nos ebben a térségben a domborzat nem lehet probléma. Ugyanis Balatonkeresztúr és Fonyód közötti terület totál lapos. Ami baromi érdekes, hogy pl. Balatofenyves központjától délre kb. 800m megy az M7-es ott már elfogadható a térerő. Lehetséges, hogy az M7 átadásával csak antennákat forgattak át és így gyorsan megoldották a feladettséget?

 

Ez a lassulás és a sima hanghívás kiesése kb. az autópálya átadása óta van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...