Ugrás a tartalomhoz

Forummotor csere


Vendég

Ajánlott posztok

Sziasztok!

Izgalmas időszak elé nézünk, Lithiumról IPB-re cseréljük a Telekom fórum motorját. Meggyőződésem, hogy jól járunk vele - más, szerintem sok szempontból jobb és később könnyebben módosítható, fejleszthető lesz a működés. Ugyanakkor sejtettük, és a háttérmunkák alapján most már látjuk is, hogy nem kicsi és csöppet sem egyszerű a feladat, de igyekszünk mindent úgy megoldani, hogy minél kevésbé érintsen benneteket, leginkább a csere előnyeivel találkozzatok. Szeptemberben indul az új felület, addig jövök még részletekkel.

Köszönöm a megértéseteket, szép napot:

István

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Sziasztok, nehéz kérdéseket feszegettek :D Az viszonylag hamar kiderült ugyanis, hogy bár a két felület célja azonos, a megközelítés, a logika nem, így kb. olyannyira egyszerű összehasonlítani azokat, mint egy almát és egy körtét.

• Mások az erősségeik és a gyengeségeik.

• Felhasználói oldalon jónéhány funkció másképpen működik majd, de ezek inkább előnyös vagy semleges változások lesznek. Egyetlen lényeges, de szerencsére csak átmeneti kihívás részünkről ezzel kapcsolatban, hogy technikai okok miatt az átálláskor az augusztus eleji adatokkal feltöltött fórumot látjátok, használhatjátok majd. Az augusztusi adatokat utólag, manuálisan töltjük. Úgy gondoltuk, hogy az ezzel járó kellemetlenség eltörpül ahhoz az eshetőséghez képest, hogy egy hónapra csak olvashatóra állítjuk a fórumot.

• A háttérben már vegyes a kép, bizonyos téren az egyik, más téren a másik erősebb. Az új rendszer óriási előnye például a fejleszthetősége, így könnyebben az igényeinkre szabható, a gyengeségei gyorsabban kiküszöbölhetőek - hogy mást ne mondjak, mobil verzió ebben nem lesz, cserében hamarosan meg tudjuk majd ugorni végre a reszponzív megjelenést. Ugyanakkor szeptembertől másféleképpen, bizonyos szempontokból egyszerűbben, más szempontból külön fejlesztés nélkül kevésbé paraméterezhetünk.

• Bug-ok ebben is lehetnek, de ahogyan a korábbit, ezt is teszteljük majd, illetve itt is lesz lehetőségetek jelezni, ha valami nem oké, vagy másképpen szeretnétek.

Köszi, szép napot:

István

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

Közérdekű hírek:

• Az új rendszerben felhasználónév és jelszó páros helyett e-mail cím és jelszó párossal lehet majd belépni - ezzel készítjük elő a majdani Telekom fiók integrációt. Plusz az első belépésnél jelszócserét kérünk - erre meg biztonsági okokból van szükség, és a regisztrációkor megadott e-mail címre küldött levél segítségével oldható meg. Így az átállás előtt, még augusztusban érdemes ellenőrizni, él-e még a regisztrációkor megadott e-mail címetek, ha nem, akkor pedig egy füst alatt cserélni azt. Értelemszerűen ha a közelmúltban ugyanazt az e-mail címet, címeket használjátok, akkor ez az ellenőrzés felesleges.

• Az előző válaszomban említettem, hogy az augusztusi adatokat manuálisan mentjük. Nos a privát üzeneteknél erre sajnos nincs lehetőség, így ha ragaszkodtok az augusztusi terméshez, az átállás előtt mentsétek le magatoknak azokat, kérlek benneteket - darabonként másolás, majd beillesztés pl. egy Word-be.

Köszönöm, szép napot:

István

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

@István

Ezzel készítjük elő a majdani Telekom fiók integrációt.

off:Nekem a Telekom fiók regisztráció nem akar sikerülni...Az elsődleges e-mail címemet amit itt is használok nem hajlandó megenni,azt mondja már regisztrálva van,pedig... Ha másik email címet adok meg akkor azt természetesen elfogadja :)

on

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Sziasztok!

Már csak pár nap az átállásig, 2015.09.01-jétől - jövő keddtől - már az új motor szolgál ki bennünket!

Nagyon lelkesek vagyunk, nagyon várjuk, hiszen ahogyan korábban írtam, az új rendszer sokkal könnyebben fejleszthető. Így az átállást követően sok kisebb-nagyobb általatok kért vagy általunk tervezett fejlesztést meg tudunk lépni vele. Ami előttünk áll:

• az átállás sikeressége érdekében ma estétől hosszú hétvégére megy a jelenlegi fórum, 09.01-jéig csak olvasható lesz

• a tényleges átállás alatt - várhatóan 08.31-én délután-este-éjjel - a fórum helyett egy karbantartó oldal lesz látható

• a fórum főlinkjei - https://kozosseg.telekom.hu vagy http://www.telekom.hu/forum - nem változnak, az új motort is ezen éritek majd el

• az új motoron az első belépéskor biztonsági okokból kifolyólag módosítanotok kell a jelszavatokat. Ehhez a belépéskor a regisztrált e-mail címetekre küldünk egy levelet - feladója a Telekom fórum -, ami tartalmazza a jelszómódosító linket

Szóval szép hétvégét kívánunk, és 09.01-jétől újra várunk benneteket és a kérdéseiteket, válaszaitokat!

Köszönjük:

A Telekom fórum csapata

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Értem, csak pl. ha megnézed a Weboldalt, rengeteg a 404, 503, elavult hivatkozások, régi (nem aktuális) hírek, félbehagyott leírások/információk, sok az olyan tartalom ami szintén régi, el van távolítva, mégis innen-onnan megtalálható...

A GYIK (leírások) átláthatatlan, ha nem tudok valamit, előbb kérdezek akár online chaten, mintsem kikeresem, hisz lehetetlen rajta eligazodni. A főoldal meg 2-3 perc mire megjelenik.

Sok helyen kiesik a jelenlegi kinézet is, valahol meg még a régi kinézethet húz az oldal. Néhol pedig már esztétikai fejlesztés is ráférne. Kicsit most olyan hogy vegyünk egy kanállal innen, onnan, amonnan aztán az jólvan az úgy.

Itt legalább megcsinálják amit megkell

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Tudom jól milyen a weboldal állaga és igazat adok neked hogy így nem a jó de ez van jelenleg ebből kell meg lenni. Most csak pro és kontrát tudnék írni hogy weblap mér olyan és a fórum mér ilyen, no meg hogy milyen háttér munka van a mögött hogy életre hívtuk ezt a fórumot és most a motor csere is.

@István Kalappal hiszek benne hogy jó döntés

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...