Ugrás a tartalomhoz
  • 6

Telekom Wi-Fi Fon


anonymus

Kérdés

Screen-Shot-2016-04-06-at-10.45.42.png

Tájékozódás aktív Hot Spotok helyzetéről, Telekom WI-Fi Fon térkép Nemzetközi Fon térkép.

Ismertető mi is ez valójában ?

Előfizetők otthonában lévő Home Gatewayek segítségével épül ki ez a hálózat, Minden eszköz egy második SSID kezd terjeszteni. Telekom-Fon vagy valami hasonló fantázia néven.   

Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ?

Egyáltalán nem! Fon hálózat teljesen elszeparálva működik előfizető hálózatától.  Nagyon alacsony prioritás szinten, ha minden jól működik, semmit nem vesz belőle az előfizető.  Hálózat és felhasználói beazonosíthatók esetleges bűncselekmények megoldása végett.

Mért jó ez nekem ?

Megosztom saját erőforrásaimat, cserébe országszerte ingyen internetezhetek.  Számos országban, világszerte némi pénzért. Összességében olcsóbb, mint a borsos mobilnet csomagok. Egyszerre 3 eszközzel csatlakozhatsz és akár 50 Mbit/s sebességgel. 

Mi a feltétele hogy jogosult legyek a Wi-Fi Fon szolgáltatásra ?

Otthoni előfizetőként

Sercomm Speedport W 724V és a  ZTE Speedport Entry 2i digitális elosztóval azaz HGW-vel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe. Későbbiekben többi eszközre is ki terjesztésre kerül a szolgáltatás.  

Mobil előfizetőként :

Telekom Wi-Fi Fon Alap belföldön 

Elérhető a fent megjelölt HGW-vel rendelkező előfizetőknél és az alábbi mobil csomaggal rendelkező előfizetőknél. 

Belföldön és külföldön 

Travel & Surf 

Fon alkalmazás letöltése

Google Play   App Store

Hogy mondhatom le ?

Abban az esetben ha nincs szükséged erre a szolgálásra, 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával mondhatod le.  De mért tennéd,  oszd meg a szabad erőforrásaidat mással. Sok helyzetben életmentő lehet valakinek. 

 

Fon gyakran ismételt kérdések

ÁSZF

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 267
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 4

@ciki

Sajnos jelenleg a hivatalos letöltési forma a Play. A többi nem hivatalos és ezek használata nagyobb biztonsági kockázatot hordoz magában, mint a Google Apps használata.  Ha lesz lehetőség a Telekom Fon APK letöltésére a Telekom.hu weboldalról, akkor itt majd jelezzük.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Mi a feltétele hogy jogosult legyek a Wi-Fi Fon szolgáltatásra ?

Otthoni előfizetőként

Sercomm Speedport W 724V digitális elosztóval azaz HGW-vel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe. Jelenleg csak ez a HGW Fon képes, későbbiekben többi eszközre is ki terjesztésre kerül a szolgáltatás.  

Mobil előfizetőként :

Telekom Wi-Fi Fon Alap belföldön :

 Elérhető az alábbi újonnan megrendelt vagy a Fon szolgáltatás bevezetése után magasabb csomagra váltás után Telekom mobil díjcsomagokban: Next S, Next S AranytárskártyaNext M, Next M Aranytárskártya, Next XL, Next XL Aranytárskártya Music XSMusic SMusic M
 
Minden Next XL (fő és társkártyás) csomaggal alapból elérhető a szolgáltatás. 

Belföldön és külföldön

Travel & Surf és EU 100 vagy EU Plusz csomagok mellé belföldön és külföldön egyaránt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Mivel tulajdonképpen más emberek HGW-én kalandozunk a használata során, ezért első szempontnak szerintem az adatbiztonságnak kell lenni, a HGW-re rácsalakozó T ügyfél meghatározása. Ez sajnos a kényelem rovására megy valamilyen szinten, de meg kell érteni, hogy ez nem az a helyzet, amikor a saját otthoni routered ssid-jére csatlakozol.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
4 minutes ago, fgabor87 said:

Másfelől az emberek inkább utazás közben neteznek, hogy elüssék az időt, erre ez meg pont nem alkalmas. Ahhoz, hogy használd, meg kell állni az adott ponton, és végig ott maradni, amíg használod.
 

Én szoktam várakozás, sorbanállás közben is netezni, és ilyenkor teljesen jó lenne, mert egy helyben vagyok.

Ez egy plusz szolgáltatás, ami jól jöhet bizonyos helyzetekben, és mivel ingyen adják, ezért hasznos újítás.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

@zrx8

 

Köszönöm hogy idéztél az általam írt tájékoztató anyagból. Esetleg nem fordulhat elő hogy nálad lévő hgw egy sz*r ? Ha így működne minden hgw ahogy írod. Rég tele lenne hisztizve a fél internet, meg több címlapos cikk. De gondolom életbevágó szükséged van a FON jelszóra és ezért nem kapcsoltatod ki.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
Ekkor: 2017. 10. 07. at 20:23, btz írta:

Szerintem ezek lesznek a FON-os FW-k

IMG_20171007_201850_760.jpg

Az előző a T2P3 verzió. Kiváncsi leszek, hogy a szomszédomé frissül e. 

Itt is frissült a szomszédé :D A Local Network\ Status fülön ott a fon állapot, de csak annyit ír alá, hogy "NOT OK".

Egyébként csak egy elméleti kérdés, még nem volt időm tesztelni:
Fon esetében hogyan van az access pointok közötti váltás? 
U_P_C  Wi-Free esetében ugye nincs captive portal, csak radiusos hitelesítés, és ha jól látom, az egész egy nagy alhálózat. Ott ha mozgok ilyen pontok között mobillal, gond nélkül ugrál közöttük, lanos IP változatlan és a publikus is.

Na de itt ez a Fon, minden access pointon ott a captive portal vezérlője, mindegyik egy saját kis alhálózatot alkot, itt ha AP-t vált az eszköz, változik a publikus IP, a lanon ráadásul nem is fog kérni az eszköz újat, akár ütközhet is. Valaki ezt tesztelte? Mert ha most a sok entryn is bekapcsolják, szerintem ez a szakadozások melegágya lesz. És azért aki a portálon keresztül vesz egy X órás jegyet pénzért, nem biztos, hogy örülni fog neki, ha az eszköze nekiáll AP-ket váltogatni bizonyos esetekben.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: b10up
Nem kell ide az a cenzúra
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

@b10up

Nekem fent van a szükséges applikáció, így ezzel simán le fel csatlakozik menet közben. (Kocsiból próbáltam pont nem rég). Captive portállal nem próbálkoztam közel egy éve, de kipróbálom majd, ha lesz időm. 

Fonnál egy NAT-olt IP van és 100.X.X.X kap az eszköz Ifac-e. 

A captive portál nem a HGW-ben van, az egy távoli autentikációs szerveren van. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Új mobil előfizetés mellé jár csak, Fon szolgáltatást 1412 számot felhívva ki kapcsoltathatod. Ezáltal nem kell saját routert pluszba üzemeltetned. Otthoni mellé kéne járjon, jelszavakat ki postázzák elméletileg. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
17 perce, princz írta:

szia értem de unalamas ingyen ez olvasni halani minden hol inkább foglalkozzanak vezetékes nettel igért optikával kéne foglalakozni amit igértek 2018 ra sok mindnent nem tapasztalni feljesztésböl 

Akkor ne olvasd ha unalmas. Nekünk is unalmas olvasni az írásaidat hogy 1-2 hetente meg kérdzed ugyan azt. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
Ekkor: 2016. 06. 01. at 9:23, btz írta:

Végre sikerült egy kiválló 32%-os "térerejű" hotspotot fognom, így sikerült bizonyosságot szereznem, hogy márpedig CAPTIVE PORTAL létezik! 

Mit jelent ez nekünk a gyakorlatban? Azt hogy ezzel a Telekom Fon szolgáltatást natív kliens nélkül is tudjuk használni, bármilyen wifis eszközzel tudjuk használni, amin legalább egy alap webböngésző elfut! Tehát Windowsos laptopon, Windows phonenon, Linuxon, Limpuszoszun, Winuxon, Gentoon, Bantoon, Okos kávéfön, Okos TV-n, minden böngészővel felszerelt wifis cuccon!

Természetesen a telepíthető programmal könnyebb az élet, de ezzel belépni sem ördöngős mutatvány. Az ingyen 15 percemet (jelszó nélkül) majd egy nagyobb jelerőséggel bíró hotspot mellett fogom ellőni, ha találok olyat, lessz speedtest kép vagy bármit amit akartok.

Screenshot_2016-06-01-08-59-17.png

Próbáld ki a feljebb lévő írással hátha. WP tulajdonosokon szinte mindenhol spórolnak.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
29 perce, zrx8 írta:

ez csak egy feltételezés volt, a jelenség az, hogy a saját SSID látszik ugyan, de semmilyen eszközt nem enged csatlakozni a HGW

 

ezt írtam: "Persze a Fon-os SSID ezután is tökéletesen működik, tehát ha Önnek megfelel, hogy vadidegenekkel azonos prioritással használja az Ön által fizetett netet, nincs semmi probléma"

Nem olvastad figyelmesen, a fenti mondat a FON-os SSID-re vonatkozott, és ha azt használom, semmilyen prioritást nem élvezek a vendég userekkel szemben.

A probléma egyébként megoldódott, a FON és a saját WiFi is automata csatornaválasztásra volt állítva, és interferáltak. A sajátot átállítottam egy "szélső" csatornára, így jó lett. Habár a jelszó dologban tévedtem, de a tény attól még tény marad, a FON igenis hatással van az otthoni wifire az automata csatornaválasztás miatt, ha úgy tartja kedve.

Ott van lejjebb az is, ha jól gondolom (ez nem biztos) a fon engedélyezésekor a felhasználó elveszíti a dupla sávszélesség használatát (40mhz-kiesik) ami eleve lassítja a maximális sebességet. valamint interferálhat is 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...