Ugrás a tartalomhoz
  • 6

Telekom Wi-Fi Fon


anonymus

Kérdés

Screen-Shot-2016-04-06-at-10.45.42.png

Tájékozódás aktív Hot Spotok helyzetéről, Telekom WI-Fi Fon térkép Nemzetközi Fon térkép.

Ismertető mi is ez valójában ?

Előfizetők otthonában lévő Home Gatewayek segítségével épül ki ez a hálózat, Minden eszköz egy második SSID kezd terjeszteni. Telekom-Fon vagy valami hasonló fantázia néven.   

Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ?

Egyáltalán nem! Fon hálózat teljesen elszeparálva működik előfizető hálózatától.  Nagyon alacsony prioritás szinten, ha minden jól működik, semmit nem vesz belőle az előfizető.  Hálózat és felhasználói beazonosíthatók esetleges bűncselekmények megoldása végett.

Mért jó ez nekem ?

Megosztom saját erőforrásaimat, cserébe országszerte ingyen internetezhetek.  Számos országban, világszerte némi pénzért. Összességében olcsóbb, mint a borsos mobilnet csomagok. Egyszerre 3 eszközzel csatlakozhatsz és akár 50 Mbit/s sebességgel. 

Mi a feltétele hogy jogosult legyek a Wi-Fi Fon szolgáltatásra ?

Otthoni előfizetőként

Sercomm Speedport W 724V és a  ZTE Speedport Entry 2i digitális elosztóval azaz HGW-vel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe. Későbbiekben többi eszközre is ki terjesztésre kerül a szolgáltatás.  

Mobil előfizetőként :

Telekom Wi-Fi Fon Alap belföldön 

Elérhető a fent megjelölt HGW-vel rendelkező előfizetőknél és az alábbi mobil csomaggal rendelkező előfizetőknél. 

Belföldön és külföldön 

Travel & Surf 

Fon alkalmazás letöltése

Google Play   App Store

Hogy mondhatom le ?

Abban az esetben ha nincs szükséged erre a szolgálásra, 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával mondhatod le.  De mért tennéd,  oszd meg a szabad erőforrásaidat mással. Sok helyzetben életmentő lehet valakinek. 

 

Fon gyakran ismételt kérdések

ÁSZF

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 267
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
9 órája, btz írta:

Egyenlőre gondolom csak azoknak adnak, akik maguk is hotspotot üzemeltetnek, habár az én HGW-m nem az, mégis betudtam lépni a FON aplikációba a pppoe hitelesítő adataimmal,persze ettől még nem biztos hogy jogosult leszek kapcsolódni a netre is, holnapi nap folyamán tesztelem, mert eddig nem voltam belépve az aplikációba.

Amúgy Captive Portált is emlegettek hitelesítént, most akkor az app hitelesít majd vagy még azután is kell captive portálozni?

az app beenged, de a hotspotba nem fog beengedni, a 1430 szerint majd csak 10-12.-e körül indul majd normál üzembe....

amúgy remélem hogy a korábbi előfizetők is kapnak hozzáférést, azért van különbség egy új előfizető és egy meglévő előfizető között...a régi ügyfelek ugyan úgy jogosultaknak kéne lennie mint az új előfizetőknek, ez a kizárás már diszkriminációnak minősül, erről panaszt is tettem a telekom oldalán, de ha nem adnak érdemleges választ arra hogy a régi előfizetők miért lettek kizárva a Telekom Wifi Fon szolgáltatásból akkor tovább küldöm a FogyVédhez hogy vizsgálják ki, mert szerintem ez jogtalan és megszegi a szolgáltató az ÁSZF-t szerintem.... amúgy többre kéne becsülnie a a régi előfizetőket a szolgáltatónak....de ahogy elnézem inkább******* ******** őket... az FB valami Petra azt írta hogy ha igénybe szeretném venni a szolgáltatást mint régi előfizető váltsak NextXL-re, kis híján nem küldtem el melegebb éghajlatra!

amúgy kíváncsi leszek hogy kapunk-e hozzáférést mivel a Gateway-ünkön már megjelent a "Telekom Fon" SSID...

amúgy vicc az egész telekom, a net is mást ír, a 1430-on délelött egy pali azt mondta hogy jogosult leszek a TWF(Telekom Wifi Fon)-re, ha megkapom az sms-t be fogok tudni lépni, bementem a T-Pontba, ott nem is hallottak erről a szolgáltatásról, délután megint felhívtam a 1430-at, ott egy meg azt mondta hogy nem leszek jogosult... na akkor ilyenkor mi van????? az egyik A-t mond, a másik B-t, a harmadik C-t, és melyik a valós :/

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
trágár, sértő kifejezések
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
15 hours ago, anonymus said:

Persze hogy marketing fogás kérlek :D Ha nem tetszik bármikor le mondhatod mondjuk ez rád nem érvényes mert modemmel rendelkezel. 

Plusz ugye kábeles. Van előfizetésem a hárombetűs szolgáltatónál is, ahol ez már működik talán 1 éve, ott is lemondtam. Nem látom értelmét/hasznát. Persze biztos van egy szűk réteg, akik majd rendszeresen használják.

Csak ne olyan legyen, mint a MÁV-os Telekomos ingyen Wi-Fi, ami az esetek 80%-ában nem működik. Pedig annak több értelmét látom.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
11 minutes ago, fgabor87 said:

Plusz ugye kábeles. Van előfizetésem a hárombetűs szolgáltatónál is, ahol ez már működik talán 1 éve, ott is lemondtam. Nem látom értelmét/hasznát. Persze biztos van egy szűk réteg, akik majd rendszeresen használják.

De miért kell lemondani, ha nem zavarja a saját forgalmadat? Így mások sem tudják használni a tiédet, ha alkalmilag szükségük lenne egy wifi kapcsolatra éppen. Ha neked nincs is szükséged rá, másnak esetleg lehet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
6 minutes ago, anonymus said:

Jelenleg most még nem indul el az összes  otthoni digitális elosztón a szolgáltatás.  Csak a  Speedport w724 rezesen.  Így én pl nem kapok hozzá férést mert Tecnilincolor 7200 van nálam.

OK, de ezek szerint aki maga is szolgáltat, az kap hozzáférést. Ezt csak azért kérdeztem, mert fent mintha olyan felvetés hangzott volna el, hogy a user wifijét használják, de ő maga nem kap másokéhoz hozzáférést. Ezt akartam tisztázni. Ilyen ezek szerint nem lehet, vagyis akkor nem inkorrekt a dolog.

Az nem lenne rossz, ha eleve mindenki kapna hozzáférést, de mivel kölcsönösségi alapon megy a hálózat, ezért azzal nem látok különösebb problémát, hogy a user akkor kap elérést, amikor már maga is szolgáltat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Illetve azok a vezetékesek, akik nem szolgáltatnak ugyan, de olyan mobil előfizetésük is van, amiben bennefoglaltatik ez a szolgáltatás, ők a mobil szolgáltatás keretében úgymond megfizetik a használatot.

Ebben az esetben nem feltétel, hogy szolgáltasson wifi font a vezetékes előfizetésén, vagy hogy egyáltalán rendelkezzen vezetékes előfizetéssel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sajnos fel jelenteni szinte felesleges, az wifi szolgáltatás egy üzletpolitikai kedvezményként kerül értékesítésre szerintem,  tehát annak adható akinek a T szerint megéri adni. (ld kedvezmények több szolgáltatóval lefedett területeken). Ettől akinek nincs annak drágább az előfizetése (mint pl adsl drágább a koaxnál, hiszen nincs szabadon fogható csatorna és azokra felvételi lehetőség ugyanazon árért)
A mobil előfizetőknek akkor éri meg használni ha rendszeresen nem elég az adatmennyiségük, vagy ezzel kisebb adatcsomagra térhetnek át.
Pl ezzel elérhetővé válik a tvgo ami nem minden csomagnál ingyenes forgalom.
Otthoni előfizetőknek akkor ha a wifijük nem elérhető közterületről,  és nincs mobil előfizetésük és utazás közben használnának wifit.
ezzel eléggé leszűkül a felhasználók száma.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

IT café meg jelent  egy cikk az alábbi címmel  "Nem várt helyeken bukkant fel a Wi-Fi Fon"   röviden annyi a cikk lényege hogy állítólag. * *  * * * * * területén  ahol T meglévő hurkokat át engedte  a másik cég részére. Itt is meg jelent a Fon.  A cikket itt olvashatjátok.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
más szolgáltató feltüntetése
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@acel

Az Ászf rizsa egy dolog, de amúgy mindenkinek adja, akiknek tudja, jelenleg a Speedport W724V-seknek tudja, majd adja a többieknek is, ha megoldják azokra is, hogy üzemeljen rajtuk a hotspot funkció.

Mivel a hotspot üzemelteltető LAN/Internet forgalma is prioritásban lesz, nem fordulhat elő, hogy lassuljon sem egy internetes letöltés, sem egy LAN-os másolás (már ha minden üzemszerűen működik, ha nem, akor tudjuk, hogy bármi lehetséges.)

A T-t nem fogja érdekelni, hogy a x hotspot hatótávja nem ér ki az utcára, ezt nem hiszem, hogy ellenőrizni fogják vagy szankcionálják.

Hogy ez a szolgáltatás mennyire ingyenes, ez már filozófiai kérdés, ebben nem kívánok nyilatkozni, állastfoglalni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
21 órája, btz írta:

@princz

Az ingyen wifi és az intternet elérés technológiai fejlesztése nem hiszem hogy korlátozó hatással lenne egymásra, így nem lehet azt mondani, hogy egyik helyett foglakozzanak a másikkal

 30mbit/s elérést igértek 2018-ra, amit rézen is igen ám rézem pont olyan van egy kocsim kivüröl csili bili motrom meg el rohad benne 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...