Ugrás a tartalomhoz
  • 6

Telekom Wi-Fi Fon


anonymus

Kérdés

Screen-Shot-2016-04-06-at-10.45.42.png

Tájékozódás aktív Hot Spotok helyzetéről, Telekom WI-Fi Fon térkép Nemzetközi Fon térkép.

Ismertető mi is ez valójában ?

Előfizetők otthonában lévő Home Gatewayek segítségével épül ki ez a hálózat, Minden eszköz egy második SSID kezd terjeszteni. Telekom-Fon vagy valami hasonló fantázia néven.   

Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ?

Egyáltalán nem! Fon hálózat teljesen elszeparálva működik előfizető hálózatától.  Nagyon alacsony prioritás szinten, ha minden jól működik, semmit nem vesz belőle az előfizető.  Hálózat és felhasználói beazonosíthatók esetleges bűncselekmények megoldása végett.

Mért jó ez nekem ?

Megosztom saját erőforrásaimat, cserébe országszerte ingyen internetezhetek.  Számos országban, világszerte némi pénzért. Összességében olcsóbb, mint a borsos mobilnet csomagok. Egyszerre 3 eszközzel csatlakozhatsz és akár 50 Mbit/s sebességgel. 

Mi a feltétele hogy jogosult legyek a Wi-Fi Fon szolgáltatásra ?

Otthoni előfizetőként

Sercomm Speedport W 724V és a  ZTE Speedport Entry 2i digitális elosztóval azaz HGW-vel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe. Későbbiekben többi eszközre is ki terjesztésre kerül a szolgáltatás.  

Mobil előfizetőként :

Telekom Wi-Fi Fon Alap belföldön 

Elérhető a fent megjelölt HGW-vel rendelkező előfizetőknél és az alábbi mobil csomaggal rendelkező előfizetőknél. 

Belföldön és külföldön 

Travel & Surf 

Fon alkalmazás letöltése

Google Play   App Store

Hogy mondhatom le ?

Abban az esetben ha nincs szükséged erre a szolgálásra, 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával mondhatod le.  De mért tennéd,  oszd meg a szabad erőforrásaidat mással. Sok helyzetben életmentő lehet valakinek. 

 

Fon gyakran ismételt kérdések

ÁSZF

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 267
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
10 perce, Robi79 írta:

Lesz felháborodás azért ebből az biztos.

írtam panaszlevelet, kíváncsi leszek mit írnak vissza... ha nem lesz benne érdemleges magyarázat hogy miért zárták ki a korábbi ügyfeleket ebből a szolgáltatásból akkor tovább lép a panasz a Fogy.Véd felé.... ezzel a lépéssel megkárosítja a szolgáltató a korábbi ügyfeleket amihez nincs törvény adta joga, tehát nem teheti meg amit megtett! én megkárosítottnak érzem magam, meg szerintem sokan mások is!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Spityu85
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
35 perce, btz írta:

Majd azt mondják, hogy köss új szerződést, új csomaggal, amiben benne van. Van rá lehetőséged, nem vagy kizárva a szolgáltatásból.

ha úgy nézzük akkor igen is ki vannak zárva a korábbi meglévő előfizetők mivel ők nem jogosultak, tehát a szolgáltató megkárosítja a régi őket azzal hogy nekik nem teszi elérhetővé az ingyenes szolgáltatás, holott ugyan azért a tarifacsomagért fizet mint egy új előfizető...az meg aránytalan ajánlattétel hogy valaki váltson vagy hozzon ki új előfizetést támogatott tarifacsomaggal hogy jogosult legyen a Telekom Fon szolgáltatásra, nem kötelezhet erre senkit... tehát nincs igazad...

nekem eleve olyan előfizetésem van ami támogatott lenne, azt meg pofátlanságnak tartom a szolgáltató részéről hogy fizessek +11.000 forintot havonta hogy egy ingyenes szolgáltatást biztosítson... ez már nonszensz és akkor már nem ingyenes! tehát megkárosít...akár hogy is nézzük mindig ugyan oda lyukadunk, a Telekom az új szolgáltatásával megkárosítja a meglévő előfizetőket!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Más szolgáltatókkal ellentétben a Telekomnál a régi ügyfél nem érték. Én ha jól emlékszem, 2005 óta vagyok T előfizető. Az új előfizetőknek több a kedvezményük, mint nekem. Úgy látszik, ők nagyobb hasznot hoznak a cégnek, mint a régiek. Dobbantanék is, ha lenne hova, ahogy a településen szinte mindenki. De hát nincs konkurencia, ez van.

Már csak ezért se várják el tőlem, hogy hotspotot üzemeltessek. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

ahogy vártam is, pár nap múlva visszaírt a telekom a panaszlevelemre...a telekom fon szolgáltatás-t üzletpolitikai kedvezményként adják az új előfizetőknek, tehát a korábbi előfizetők pofátlanul magas áron vehetik igénybe... magamat felhozva példának, Next S 8000 most, hogy tudjam használni a T-Fon-t 15000-re kéne váltanom, ami azt jelenti hogy ezt az "ingyenes kedvezményt" havi 7000 forintért igénybe tudjam venni(persze az ingyen wifi mellé korlátlan ingyen duma meg sms járna, de akkor is pofátlanul magas ár)...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 órája, anonymus írta:

Telekom otthoni előfizetőknek is jár FON hozzá férés. Amennyiben támogatott digitális elosztóval rendelkezel. Jelenleg ez csak a speedport, későbbiekben termesztésen a többire is kiterjesztésre kerül a támogatott.

Nem "jár" az a aszf szerint, a T adhat ha kedve van és jónak látja, és te engedheted hogy lerongálja 0ra a wifidet az arra kószáló netező (50mBit/sec-el használja a wifidet es te  akkor órákig másolhatsz  egy 700BMyte-os fájlt. Legjobb esetben az utcáról nem érhető el a hotspotod, de akkor minek használná a T? Mint látszik egy egy jó drága szolgáltatás (nem ingyenes- naná hogy nem) .

@anonymus talán a "ingyen"-t ki is lehetne venni a címből is :-)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

" de amúgy mindenkinek adja, akiknek tudja, jelenleg a Speedport W724V-seknek tudja,  "

Láttuk, annak is akinek nem is kellene :-)

"  T-t nem fogja érdekelni, hogy a x hotspot hatótávja nem ér ki az utcára, ezt nem hiszem, hogy ellenőrizni fogják vagy azankcionálják. "
Nálam félig tele a pohár, ha az ÁSZFben az lenne hogy mindenkinek jár akinek alkalmas a készüléke akkor el is hinném. De nem az van, Az van hogy annak jár akinek bekapcsolják valami rejtélyes okból a készülékén.  Igy nem kérhető számon a "csak igéret". A számonkérhetó rész az semmi jelenleg.

A lan sebességet nem veszi el, de olyanoknak ahol a gépek többsége wifin van ott azt lenyomja de nagyon. Szóval akkor nem bánt ha az összes telefon a vezetékes lanon lóg. (telefonon tipikus használat a tvgo, youtube 9mbit6sec per darab) És maximum 50mbsec-et láttam a dling dcm 704-en gyakorlatban

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

mi itt fejeztük a telekom otthoni szolgáltatását...beköttetünk másik szolgáltatót, ami jobb és gyorsabb netet ad olcsóbban, persze a hűség miatt sajnos fizetni kell, de ez van, be telt a pohár, a speedport meg jó lesz addig a másik nethez :D persze a beállításokról csinálok egy mentést :) ha majd vissza kell adni a routert a hűség lejárta után...10ezer most a telekom iptv HD csatornák nélkül(hozzáteszem +pénzért adnák, de ez is megint csapda, mert az új előfzetők ugyan annyiért ingyen megkapják a HD mint mi most a HD nélkül!), megrendeltük tavaly az 50es netet és nem képesek rájönni miért jön csak 30al, persze az 50es árán, persze hűség van az 50es neten meg meghaladja a sebesség az 50es csomagra garantáltat így még kártérítést sem adnak), jövőhéten megy a feleségem a szolgáltatóhoz bekötettni az újat, most 10-ret fizetek a tv-re(hd nélkül)+telefon+50(30as!)es net,. a tv minősége pocsék, nincs felvételi lehetőség, csak 1100ft-ért havonta, na persze.... az új csomag 2 évig 5800 lesz, 89csatorna+27hd( és az a 89 csatorna jobb minőségű),100/100as! net+telefon....a telekom fon úgy se fog menni mert nem fog csatlakozni a szerverre, de lehet meg sem fog jelenni ha beállítom az új szolgáltatót...úgyhogy nagy csalódás volt thome-ra váltani, a havi 7000plusz meg nem éri meg nekem a telekom fon szolgáltatás, olcsóbb az 1gb-os mobilnet havonta, 1590csak,  így a 1,5gb mobilnet meg untig elég :) 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Spityu85
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. április 16., acel írta:

Láttuk, annak is akinek nem is kellene :-)

A Telekom területen hurokáttengedéses ****sekre gondolsz?

Ekkor: 2016. április 16., acel írta:

Igy nem kérhető számon a "csak igéret"

Lehet hogy majd később módosítják az Ászf-t, addig sem tudja senki számon kérni őket, hogy nála miért nem megy, még akkor sem ha véletlen alkalmas HGW lenne az illetőnél, mégsem menne

 

Ekkor: 2016. április 16., acel írta:

A lan sebességet nem veszi el, de olyanoknak ahol a gépek többsége wifin van ott azt lenyomja de nagyon. Szóval akkor nem bánt ha az összes telefon a vezetékes lanon lóg. (telefonon tipikus használat a tvgo, youtube 9mbit6sec per darab) És maximum 50mbsec-et láttam a dling dcm 704-en gyakorlatban

 

Szerintem wifilan forgalom is priorizalva lesz. Mondjuk ami wifi résznél érdekes lesz az egy plusz SSID, ezáltal feleződik e a link sebessége, csökken e a hatótáv(?), ehhez még további működésközbeni tapasztalatra lesz szükség.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
más szolgáltató feltüntetése
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

Mert a 1412-őn a az ügyintéző hölgy 2év hűségidővel váltott magasabb csomagra, tehát nem lehet visszaváltani hűség idő alatt....

miért jöttünk a telekomhoz? mert kaptunk egy kedvezőbb ajánlatot 1 éve, beígért a telekom fűt fát, a fűt betartotta, a fát lehet még csak most ültetik :D:D:D  

úgy indult hogy kapunk iptv családi hd csomagot+30mb-es netet+telefont havi 5500ft ha hozunk ki TV-t, ez egyedi ajánlat volt...

hoztunk ki egy TV-t részletre, jött a pali, bekötötte és beaktiválta  a boxot, már akkor problémák voltak, a megrendelő papíron családi hd csomag volt, de a boxon csak a családi jött, a 30as netből is csak 10es volt... ja és mind ez 7500ra számlázták! holott 5500at ígértek... be lett jelentve... 3 nap múlva megjöttek a hd csatornák és a 10es net helyett lett 20as... majd 5 nap múlva csak úgy eltűntek a HD csatornák, de a rendszerben benne volt hogy aktív...megint tettünk bejelenrést a tv-re is meg a netre is.. erre 2 nap múlva megint lett HD csatorna, de a net maradt 20as... és ez ment hónapokon keresztül,majd 1 hónapra rá jött egy levél hogy technikai okok miatt nem tudják biztosítani a megrendelt csomagot, de a számlázás maradt a régi! és most untuk meg az egészet...az egész otthoni szolgáltatása úgy hulladék ahogy van...érdekes, a mobil szolgáltatásra egy panaszom nem lehet, nagyon jó, nagyon stabil, gyors a mobilnet is....ráadásul megrendeltük a filmvilág csomagot is anno... az is kabaré, mert hol van hol nincs, gondol egyet és kiírja hogy rendeljem meg az extrák menü alatt, majd visszaadja....ez is be lett jelentve, azóta nem tűnt el, csak sokszor beállnak egyes csatornák a filmvilág csomagból és az segít rajta hogy box áramtalanít, meg vissza... boxot is cseréltek, de a hiba ugyan úgy meg van...erre is kaptunk egy levelet hogy nem tudják kideríteni hogy miért produkálja a hibát...csak úgy mint az internettel...elérhető a címünkön az 50es net, de csak 30al jön...

 

remélem kielégítő választ adtam :)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Spityu85

Pont a másik topicban most beszéltük ki, hogy speciális esetben, mint amilyen az enyém, mint amilyen a tiéd is lehet, engedélyezik a lefelé valtást internet kapcsán.

A többi ügyhöz nem igazán tudok mit mondani. Olyan zavaros, hogy egy ügyvéd sem tuna itt már rendet tenni, vagy a bíróság.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
7 perce, btz írta:

@Spityu85

Pont a másik topicban most beszéltük ki, hogy speciális esetben, mint amilyen az enyém, mint amilyen a tiéd is lehet, engedélyezik a lefelé valtást internet kapcsán.

A többi ügyhöz nem igazán tudok mit mondani. Olyan zavaros, hogy egy ügyvéd sem tuna itt már rendet tenni, vagy a bíróság.

sajnos hiába a technikai hiba, köt a hűség, a kötbért 100be állapították meg, mivel egyszerre rendeltük meg és csak akkor tudják módosítani ha a hűséget felmoondjuk(indok a telekom részéről)...sajnos nincs mit tenni, egyedül a filmvilág csomagon nincs hűség mert az ugye csak kiegészítő, azt bármikor le lehet mondani...írtam a telekomnak hogy technikai hiba miatt a váltás kisebbre a csomagokat és máltányosságból engedjék el a kötbért, erre azt válaszolták hogy sajnálják a dolgot, de nem engedik a kötbért :( várjam meg még fejlesztik a hálózatot... nos erre se ... se nyelni nem tudtam...a fogyvéd velé írtam, azt írták vissza hogy nem tudnak mit tenni, a szolgáltatón áll a dolog...ennyit a fogyvédről... de ha utaltam volna egy "kisebb" összeget "támogatás címén akkor lett volna előre haladás...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@Spityu85

Lehet hogy nekem csak azért engedték, mert én nem lemondani akartam az egészet, csak a netet lejjebb vetetni, a technikai körülményekhez igazodva.

A fogyvédelem igazából egyszeri, egyéni ügyekkel nem is fog törődni, ettől ugyan jó ha be vannak jelentve az aggályos dolgok feléjük. Én egy ügyvédtől vagy egy bírósági ügyrendezésben több lehetőséget látnék.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
4 órája, Spityu85 írta:

de látszik a telekom is megválogatja hogy kinek engedi el, kinek nem

Elvileg mindenkinek engedni kéne, ahol egyértelműen látható technikai okokból nem tudnak szolgáltatni egy csomagot de egy kisebbet igen. Nem szolgáltathatnak olyasmit, ami "nincs" nekik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Van itthoni szolgáltatásom(tripla),van T-mobile előfizuból 2 a nevemen,egyik sem a legkisebb csomag,én mégsem kapom ingyen a T-fon-t. Nem értem,hogy akkor nekem vajon miért is kellene ingyen adni a wifit másnak? Hát megoldom másképpen,Wifi kikapcs, másik router a hgw mögé,és csinálok másik wifi hálózatot,aztán szevasz.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: friday
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
20 órája, btz írta:

@princz

Az ingyen wifi és az intternet elérés technológiai fejlesztése nem hiszem hogy korlátozó hatással lenne egymásra, így nem lehet azt mondani, hogy egyik helyett foglakozzanak a másikkal

szia értem de unalamas ingyen ez olvasni halani minden hol inkább foglalkozzanak vezetékes nettel igért optikával kéne foglalakozni amit igértek 2018 ra sok mindnent nem tapasztalni feljesztésböl 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...