Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Gyorsító opció


Patrik92

Kérdés

Sziasztok !

 

Hosszas huzavona után a Telekom egy olyan ajánlattal keresett fel hogy egy olyan modemet fognak kihozni amibe be van építve egy Sim kártya és az a mobil internetre csatlakozva fogja kiegészíteni a meglévő  10 megás  vezetékes sávszélességemet 30 megára.

Valakinél van már ilyen eszköz, esetleg valakinek valami infója róla ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 934
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
6 perce, zoli62 írta:

Ők dolgoznak a Telekomnál.

No offense, de 10-ből kb. 8 tudja a dolgát rendesen. Pl. egy szolgáltatással kapcsolatban kérdezel, és csak keresget perceken át, mert nem tudja mi hol van az oldalon, vagy volt már olyan eset is, hogy azt se tudta miről beszélek. 

És ez elég sok szolgáltatónál így van. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
19 órája, zoli62 írta:

Nálam 10-ből 5 at arány nagy átlagban.  Sajnos ez is a képzésnek köszönhető.  Ettől függetlenül az ügyfél és az ügyintéző közül mégis az utóbbi dolgozik a szolgáltatónál. A gyorsító opcióra visszatérve, versenyterületen üzletpolitikailag nyilván indokolt.

Most nézem, elírtam. 10-ből 8 aki nem tudja mit kell csinálni. :D (Este már nehezebben gondolkodom, meg a kávé is kimaradt.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Megéri ez neked? 2év hűség +egyszeri 36eFt +havi 2,3eFt - és ez csak a gyorsítás, az adsl költsége még erre jön rá..

Főleg úgy hogy olyan helyre kell tenni (az adsl kábel miatt) ami rádiós szempontból a legrosszabb (szoba sarkában a földön a PC mögött)

Ha saját magad veszel 4G USB modemet + SIM kártyát bele azt akár a tetőre is kidughattad volna hosszú kábeltoldóval. (persze akkor kézzel kell váltani hogy vagy adsl vagy mobilnet)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
14 minutes ago, Roli82 said:

35.650 Ft belépési díjat elengedik ha hűséggel kéri! A HGW bérleti díját (1.500 Ft) akciós jelleggel szintén elengedik.

Igazad van. 1év hűségnél gondolom kevésbé engedékenyek..

ASzF szerint a szolgáltatás havidíja 760 + hgw bérleti díj 1.500 Ft = 2.260 Ft, az pedig hogy a hűség 1/4 ideje alatt elengedik az inkább 'mézesmadzag'.  És továbbra is olyan eldugott helyre kerül a hgw ahol nincs mobil térerő..

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Nálunk is hasonló a helyzet, a "vezetékes" megoldások közül jelenleg csak az xDSL technológia elérhető. A vonalhossz ~3 km, így a Netmánia S ténylegesen nettó 5,2/0,5 Mbps-t teljesít (ADSL2+) stabilan. Tényleg jól optimalizálták a vonalat, a paraméterek alapján a mostani a jelenlegi maximum. Amit nagyon köszönök a Telekom munkatársainak, mivel előtte a rendszer több alkalommal is 3,7 Mbit-re korlátozta a vonalat automatikusan, ez részben a sűrűn előforduló áramszüneteknek is köszönhető volt.  A jelenlegi állapot előtt futottam a jól ismert tiszteletköröket:  "Sajnos ennyit bír a technológia és a jelenlegi infrastruktúra (légkábel) és másnál még ennyi sincs, a garantált 1 Mbit viszont megvan...".

A gyorsító opcióval kapcsolatban jelenleg nem egyértelmű számomra, hogy

1. Ténylegesen felfüggesztésre kerül-e a kiegészítő szolgáltatás a napi 5GB és/vagy a havi 100GB adatforgalom átlépése után? Az ÁSZF szerint "a szolgáltató jogosult" a felfüggesztésre, de él is vele? Vagy központilag automatikusan szabályozott és letiltásra kerül a limit átlépésénél?

2. A HGW bridge módba állítható? (A szolgáltatás jellege miatt úgy gondolom, hogy nem.)

3. Tudom, hogy "friss" szolgáltatás hazai viszonylatban, de akinek esetleg már van gyakorlati tapasztalata, megköszönném, ha megosztaná: pl. megfelelő térerő esetén gyakorlati átlagos sebesség, stabilitás, publikus IP címet kap-e az eszköz?

Mikor először még csak ÁSZF szinten megjelent lehetőségként a gyorsító opció, elgondolkoztam rajta, de a táblázatot áttekintve, szembesülve a korlátokkal, költségeivel az ár/érték arány (még hűség vállalásával is) nem feltétlenül optimális számomra.

Feltöltési irányban ez a megoldás sem hoz jelentősebb felzárkózást a többi technológiához képest, bár tény, hogy javít az ADSL2+ helyzeten.

Gyakran jól jönne a nagyobb sávszélesség, de tartok tőle, hogy a kiegészítő opcióval az ADSL2+ vonali sebesség ismét csökkenne, s a napi gyorsító limit túllépése után ismét visszatérne a 3,7 Mbit/s, ami 3 eszköz számára már túl kevés. Túl sok a kérdőjel jelenleg a gyorsító opcióval kapcsolatosan.

 

Tamas586 felvetésére hosszabban reagálnék, hogyan is működnek az EU-s támogatások szélessáv kapcsán:

Ekkor: 2016. 03. 12., Tamas586 írta:

Remélhetőleg nem ezzel akarják megkerülni a 30Mbps EU szabályzást, hogy ne kelljen VDSL-re fejleszteni, hiszen ahol van ADSL (20Mbps) + LTE bővítőcsomag (10Mbps) = 30Mbps...  Tehát papíron nem kell sehol semmit fejleszteni (sőt a támogatás is felvehető?)

Támogatási oldalról vizsgálva:

A szélessávú fejlesztésekhez kapcsolódó EU-s támogatások hazai odaítélésénél az egyik alapelv a technológiasemlegesség. Elvileg bármilyen technológiával teljesíthető a vállalás, amellyel letöltési irányban névlegesen legalább 30 Mbps, feltöltési irányban névlegesen legalább 6 Mbps biztosítható. Ebből a garantáltan vállalt sebesség nem lehet kisebb 7,5 (le)/1,7 (fel) Mbps-nél. A garantált sebesség a hálózat csúcsterheltsége esetén is biztosítandó, ez alá nem csökkenhet. A garantált minimum technológiától és területtől függően vállalható magasabban is.

Ahogyan btz is említette: a 4G/LTE gyorsító opció egyik irányban sem nyújt garantált sebességet az ÁSZF szerint, tehát nem teljesíti az EU-s célkitűzéseket (jelen pillanatban) az ADSL2+ alapú Netmánia S és Netmánia M csomaggal sem. Valamilyen fejlesztésnek majd lennie kell, de "fehér" foltok is maradni fognak, ahol még támogatással sem vállalják a szolgáltatók a lefedést.

 

A támogatás "felvétele" tényleges fejlesztésekhez kötött:

Már elvégzett fejlesztésekhez,  vagy a támogatási kérelem benyújtása előtt megkezdett beruházásokhoz támogatás nem igényelhető. Például ha a Telekom egy-egy területre (járási szinten) támogatási kérelmet nyújtott be és a térségre más pályázó is bejelentkezett, akkor fontos szerepe lesz annak is, hogy milyen technológiai megoldásokkal fedi le a járás ún. igényhelyeit. Technológiai súlyozásban a legmagasabb pontot az optikai megoldások jelentik (FTTH, FTTB), utána jönnek az elérési hálózat utolsó szakaszait rézalapú megoldásokkal (HFC, VDSL2) megvalósítók, majd a vezetéknélküli technológiák (LTE, egyéb licenszelt sávú wireless megoldások, de akár 2,4 GHz vagy 5 GHz WLAN is lehet).

A magasabb pontszámú pályázó nyer. Ha a járásban nincsenek egymással versenyző projektek, akkor az érvényes pályázatot benyújtó lesz a nyertes, de csak akkor, ha a pályázata egyébként teljesíti az adott térségre előírt minimum feltételeket és elér minimum 45 pontot a 100-ból.

Viszont a technológiával a legjobb esetben is csak 27 pontot lehet elérni (ha mindenhova optikát visznek a járásban), egyéb tényezők is sokat nyomnak a latban. Minden járásra meghatároztak egy becsült várható költséget, amelytől ha kedvezőbben valósítja meg a fejlesztést a pályázó, akkor pontot szerezhet. Minden térségre van egy meghatározott maximális támogatási arány (30%, 50%, 70%, 90%) a nettó összköltséghez viszonyítva, a térség fejlettségi állapota alapján. Pl. ha vállalja a szolgáltató, hogy az 50% igényelhető támogatás helyett 42%-ot igényel, akkor szerzett további 11 pontot. Vagy vállalja, hogy X km optikai felhordóhálózatot épít saját erőből a kötelezően előírtan felül, vagy vállalja hogy többlet szabad szálkapacitást épít ki stb... Elég nagy a mozgástér.

 

Pénzügyi finanszírozás:

A nyertes projektekre a Telekom (mivel nagyvállalat) legfeljebb 25% előleget kaphat (max. 300m Ft erejéig). A támogatás többi részét csak utófinanszírozásban hívhatja le, azaz először megvalósít fizikailag egy ütemet, kifizeti 100%-ban, majd utólag lehívhatja a támogatást a nettó összegre. Adminisztrációban sem lesz kis munka, különösen a közbeszerzési eljárások hatálya alá tartozó beszerzéseknél. A nyertesek igényelhetnek egyébként támogatott beruházási hitelt, alacsony kamatra (kb. ~0,5%/év), de a tőkét azt vissza kell majd ütemezés szerint fizetni.

 

Határidők: Hazai célkitűzés 2018 év vége, az EU elvárása 2020. A jelenlegi pályázatok elbírálását nem régen kezdték meg. Eleve késett az eredeti ütemezésekhez képest a pályázati rendszer is, így az elbírálás és Támogatási Szerződés megkötése is késni fog. Ebből adódóan szerintem nehéz lesz tartani az ütemezést a megvalósításban is (bár ne így legyen), kivéve ha valaki benyújtást követően saját felelősségre megkezdi esetlegesen a kivitelezést (amire csekély az esély, mert mi van ha más nyer?). Valószínűleg legkésőbb idén nyár elejéig-közepéig megszületnek a döntések.

A pályázatból támogatott folyamat végeredménye pedig  csak a "homes-passed" lefedés, azaz hogy eljutott az igényhelyekig az NGA képes szélessávú technológia és az előfizetőkhöz történő bekötés megtörténhet 15 munkanapon belül, ha megrendelik. Az előfizetői oldalon elhelyezendő eszközökre elvileg nem jár támogatás, az is jelentős költség.

Szóval nem egyszerű a helyzet számunkra sem, de szolgáltatói szempontból sem.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 hour ago, Caligin said:

Ebből a garantáltan vállalt sebesség nem lehet kisebb 7,5 (le)/1,7 (fel) Mbps-nél

Ha igaz az amit az AnnexM topikban mondtak többen hogy nem fogják az AnnexM-et bevezetni, akkor AnnexB-vel max 1.8Mbps ATM(szinkron) azaz max 1.6Mbps IP feltöltés biztosítható csak, ami garantált mennyiségnek nagyon rizikós lenne ezért remélhetőleg ezen LTE bővítő szolgáltatással sem tartozik bele az ADSL2+ az EU támogatási kategóriába. és remélhetőleg bővíteni fogják előbb-utóbb a VDSL2 hálózatot. (vagy az optikait)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
20 minutes ago, Attila70 said:

A Telekom annexB-t hasznal amiatt, hogy egyseges legyen es ISDN es PSTN melle is mehessen ADSL. Az Invi pedig annexA-t itt csak PSTN melle mehet az ADSL. Ebben az esetben a kapott modemek nem kompatibilisek. Persze azek mellett mar mas ujabb dslamok (is) vannak. 

A modemek kompatibilisek, csak át kell állítani az üzemmódot ami PC-re dugva ~1perc munka..

Az pedig hogy az ISDN 128 kbps miatt (amit szinte senki nem használ lakossági körökben) feláldoztak 1900 kbps feltöltési sebességet....

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
29 minutes ago, btz said:

Modemben hiába álítod át Annex M-re az nem fog működni, a DSLAM-nak is "akarni kell", csak B-re álítva jön létre szinkron

Ez nyilvánvaló, olyat mondj amit még nem tudok..

Tavaly a másik topikban ezt írtad: " előbb van esélyed optikára mint Annex M-re. ". Vagy már akkor is AnnexJ -t írt ki a modemed? 

Eszerint megváltozott a véleményed? (J vagy M mindegy az EU szabály megkerülése céljából)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
21 minutes ago, btz said:

Amit belinkeltem HGW képet az nem a én vonalam, de ott kiírja a HGW, hogy annexJ-n megy, az én tipusom nem írja ki

Valószínűnek tartom hogy az Annex M és J teljesen kompatibilis egymással, azaz a Annex J dslam tudja venni a Annex M modem jelét és fordítva is. Hiszen csak az a különbség hogy az M-es modem nem küldi az első 24 vivőt, a J pedig küldi, ezért 200 kbps-el gyorsabb. (de te ezt akkor nem tudod megnézni)

Na majd kiderül mi lesz..

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. 03. 14., Tamas586 írta:

Valószínűnek tartom hogy az Annex M és J teljesen kompatibilis egymással, azaz a Annex J dslam tudja venni a Annex M modem jelét és fordítva is. Hiszen csak az a különbség hogy az M-es modem nem küldi az első 24 vivőt, a J pedig küldi, ezért 200 kbps-el gyorsabb. (de te ezt akkor nem tudod megnézni)

Na majd kiderül mi lesz..

Dslam tekintetében valószínű, tudja mindkettőt, modem tekintetében már nem vagyok annyira biztos benne hogy egy m-es modem tudná a j-s dolgot, majd megpróbálok utánnaolvasni, infót szerezni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
39 minutes ago, btz said:

Dslam tekintetében valószínű, tudja mindkettőt, modem tekintetében már nem vagyok annyira biztos benne hogy egy m-es modem tudná a j-s dolgot, majd megpróbálok utánnaolvasni, infót szerezni.

Aminek nincs értelme azt ne erőltessük. Ha valami működne Annex M -el akkor felesleges csuklózni J miatt csekély +6% ért, a meglevő M-et tudó modemeknél (letöltés mind3 esetben 24 Mbps az adsl2+ miatt) mivel a feltöltés egyirányú. (letöltés irány pedig mindháromnál teljesen azonos)

adsl2-Annex2_www.kepfeltoltes.hu_.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
On 2016. 03. 20., buda said:

Valaki tudja esetleg, hogy a 12. kerület hegyvidéki részén miért nem érhető el a gyorsító opció, amikor elvileg van ott a Telekomnak LTE lefedettsége, és csak a Netmánia S csomag érhető el ott, és az is csak 4,5 mbit/s-al?

Nálam Március 4.-e óta arra vár a szerelő hogy engedélyezzék neki hogy feltehesse a gyorsító opciós modemet, mert a Telekom saját rendszere szerint nincs 4G lefedettség az előfizetési címemen mikor az egész faluba kb 1 éve 4G van mindenhol.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

nekem soha nem ajánlottak ilyen gyorsító opciót ...látom hogy mobilnet .... 

vannak más alternatív opciók

A kék mobilos szolgáltató nagyobb GBot ad de viszont nincs vezetékes szolgáltatása ... 

otthoni csomagjához ad 100+100GB(esti) 4G hálózaton(úgy tudom együtt üzemeltetik vagy  mobilt hálózatot  együtt fejlesztik ?)  

T elbújhat mellette nagy mértékben(tudom német nagyfőnök dönt mi a jó neki )

jah és tudja a 80 megabitet min (max sebességet nem tudom)

home L csomagról beszélek 9000FT :D huawei 5186 router + sim kártya 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2016. 08. 24. at 15:54, Roli82 írta:

2016. augusztus 25.-től a Gyorsító opció igénybevétele esetén az otthoni internet sávszélességet az eddigi 20 Mbps helyett időszakosan 50 Mbps sávszélességű mobilinternet sávszélességgel növeljük.

Tök jó meg minden. De a havi 100GB és napi 5GB limitet elég karcsúnak tartom.. Annak a növelése nincs tervben?

Csak hogy ne az illegális tartalomról beszéljek, teszem azt letöltök steamen egy megvásárolt játékot ami 30GB.. le is jön az 5GB 10 perc alatt, és itt el is fogyott a forgalom, a maradék 25GB pedig egy egész délután hosszáig tart a 20Mbps netemmel (arról nem is beszélve hogy közben próbáljak meg YT-on videót nézni, vagy csak böngészni, nem fog sikerülni). Ezért adjak ki havonta +2260 Ft -ot? Annyiért már simán a korlátlan 50/15 ös XL csomagot kapnám (ha lenne persze...). Az e hónapi adatforgalmam jelenleg meghaladta a 300GB -ot ezzel a 20-as DSL-el, és még majdnem egy hét van a hónapból (nincs iptv, csak 2 gép + laptop + telefonok, tabletek), de ennél sokkal több is szokott lenni, akár 500GB is. Tehát így nem hiszem hogy megérné nekem ez a gyorsító opció, pedig szeretném nagyon a nagyobb sebességet... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ez csak egy extra sávszél, nem tudom mennyi az alapvető sávszélességed. Ez arra van hogy kipótold vele. Magyarán, ha te szeretnél az általad említett példában mondjuk Streamről játékokat venni, akkor az általad felhozott példán 5GB-osával lehet. 

Természetesen vannak játékok amelyek ennél jóval nagyobb méretűek. De Steamen van olyan opció hogy leállítod és később folytatod. Így akár 10-15 GB is lejöhet, akár 3 nap alatt. Ez sem egy tökéletes megoldás, viszont nem zabálja meg a neted a maradék időben.

A napi limitje elég karcsú, ez nem tagadás, de a 100GB azért elegendő lehet, mert mobilinternetről beszélünk. Megnézném hol kapsz 100 GB adatforgalmat / hó 2260 FT-ért. Ennyiért talán ha 2-5 GB adatforgalmat kapsz.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Van valaki akinek van már gyorsító opcioja? Csütörtökön fogják bekötni nálam. Már nagyon várom,mert a 3 megás net picit kevés! Nekem egy kérdésem lenne ! Ezt ,hogy értelmezi a telekom?

" Az adott napon fel nem használt mobil adatmennyiség a következő időszakra napra nem vihető át, ahogyan a fel nem használt havi mobil adatmennyiség sem vihető át a következő hónapra."

Matekból mindig gyenge voltam és nem értem!  Egy hónap 30-31 napból áll! Ha én naponta 5 gigát használok akkor 20 nap alatt elfogy! Többi 10-11 nap? De ha nem használom fel a napi 5 gigát nem vihetem át másik napra! Szóval esélye sincs ,hogy megmaradjon a következő hónapra! Sehogy nem értem. Ezek szerint nem egy hónapra szól! De lehet én vagyok a béna!  Ezért szeretném megkérdezni más ezt hogy értelmezi!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok, olvastam a témában pár dolgot... Hát mi is elég érdekes helyzetben vagyunk településünkön 8 Mbit/s elérhető persze 10 Mbit/s-ra vagyunk szerződve, de mivel olyan messze van a központ így a jel mire ide ér romlik és csak 5 Mbit/s az amit elvisz kifogástalanul a rendszer, erre be is lett állíttatva, így nem dobál le stb. Épp ma olvastam, hogy létezik ilyen opció, és hogy bizonyos esetekben elengedik a díjakat. Telefonáltam ügyfélszolgálatra, ahol a hölgy azt mondta ilyen létezik, de hogy jobban utána kell néznie! "Adja már meg az MT azonosítót".... :o:D Majd közli, hogy ez a szolgáltatás nálunk nem elérhető... :D hogy mért nem tudta... 

Szerintetek mi lehet az ok? Csak mert a mobilnettel mért érték letöltésnél pl. 70 mega volt... szóval a mobilinternettel pedig hasít. Vagy itt más állhat a háttérben? Minden esetben érdekes a dolog, mert fele annyit kapunk mint amennyi járna, persze a bűvös szó amit elmondanak, hogy a garantált 1 Mbit/s! :))) De mostanában jó fejek voltak mikor újra kellett állítani, az 5 megát, mert elismerték, hogy a jelenlegi 2 mega kicsit kevés! :) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 perce, Szilárd21 írta:

Sziasztok, olvastam a témában pár dolgot... Hát mi is elég érdekes helyzetben vagyunk településünkön 8 Mbit/s elérhető persze 10 Mbit/s-ra vagyunk szerződve, de mivel olyan messze van a központ így a jel mire ide ér romlik és csak 5 Mbit/s az amit elvisz kifogástalanul a rendszer, erre be is lett állíttatva, így nem dobál le stb. Épp ma olvastam, hogy létezik ilyen opció, és hogy bizonyos esetekben elengedik a díjakat. Telefonáltam ügyfélszolgálatra, ahol a hölgy azt mondta ilyen létezik, de hogy jobban utána kell néznie! "Adja már meg az MT azonosítót".... :o:D Majd közli, hogy ez a szolgáltatás nálunk nem elérhető... :D hogy mért nem tudta... 

Szerintetek mi lehet az ok? Csak mert a mobilnettel mért érték letöltésnél pl. 70 mega volt... szóval a mobilinternettel pedig hasít. Vagy itt más állhat a háttérben? Minden esetben érdekes a dolog, mert fele annyit kapunk mint amennyi járna, persze a bűvös szó amit elmondanak, hogy a garantált 1 Mbit/s! :))) De mostanában jó fejek voltak mikor újra kellett állítani, az 5 megát, mert elismerték, hogy a jelenlegi 2 mega kicsit kevés! :) 

Próbáld egy másik ügyintézővel 1412. ;)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
10 perce, ApaFia írta:

Próbáld egy másik ügyintézővel 1412. ;)

Az lesz, most várok egy két napot, mert hibabejelentések sorozatait adtam le és kicsit néha ég a fejem, mikor pl. ez az ügyintéző is megszólal, hogy már telefonáltam ma többször is... :D Jelenleg a vezetékes nem működik... ott egyből a Magenta ügyfélszolgált fogad, ott úgy vettem észre, sokkal kedvesebbek és segítőkészek. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...