Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Gyorsító opció


Patrik92

Kérdés

Sziasztok !

 

Hosszas huzavona után a Telekom egy olyan ajánlattal keresett fel hogy egy olyan modemet fognak kihozni amibe be van építve egy Sim kártya és az a mobil internetre csatlakozva fogja kiegészíteni a meglévő  10 megás  vezetékes sávszélességemet 30 megára.

Valakinél van már ilyen eszköz, esetleg valakinek valami infója róla ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 934
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
11 perce, anonymus írta:

4G beltéri lefedettségnek kell lennie, gondolom nem ajánlotta ki a rendszer az ügyfélszolisnak hogy van nálad 4g meg mobilnet meg ilyenek, 

Igen, lehetséges, bár nem igazán hatotta meg, hogy a 70 mbit-ről beszélek, amit telefonnal mértem, szal még ajánlani sem ajánlotta, hogy bemérik vagy nem tudom mit szoktak ilyenkor, mert nyilván utána tudnának jobban járni. :) De én is hibás vagyok, hogy nem voltam határozott... bár mint írtam ilyenkor mikor érzem a hangjukon, hogy "már megint egy *****" :D vagy hogy "mondjon már egy MT azonosítót" ilyenkor blokkol az agyam és inkább kihátrálok... de tovább lobbizok! :D És reménykedem egy normális ügyintézőért! :D Köszi a hozzászólásokat! :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
49 perce, anonymus írta:

Ahhoz hogy a megrendelést le lehessen adni ahhoz elég. Többit meg a műszak megnézi utána járnak stb

Amit én kifogásolok az az, hogy a lakossági ügyfél kénytelen megrendelni, hogy kiderüljőn, hogy bírja a vonala, nincs lehetősége megrendelés előtt müszaki szakvéleményt kérnie, és annak eredménye után dönteni, ez üzleti előfizetőknél alap.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Erre csak azt tudom mondani hogy itta már meg ennek efi a levét.  Én úgy látom hogy olyan dolgozóknak van nagyobb sikere akiknek a T egy hobby.  Szerintem nem akarod tudni mennyit szoktam telefonálgatni műszakkal és egyéb háttér osztályokkal hogy jó legyen az efinek. Persze hogy nem éri meg ennyire utána menni de naah nekem valahol fontos az ügyfél élmény de nem munka köri elvárásom. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

http://www.kepfeltoltes.hu/view/161022/14741843_1749123622008639_1945743249_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mobilinternet mért eredménye. 

http://kepfeltoltes.hu/view/161022/K_perny_felv_tel__281__www.kepfeltoltes.hu_.png 

Otthoni internet eredménye... eddig ment az 5 mega is, de ezek szerint ismét lelassult... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdvözletem!

A Huawei elosztó cucc nem engedi ki az internetre a saját voip adapteremet (amivel olcsón telefonálhatok kanadába). A készülék működik, két helyen kipróbáltam. Amíg a régi modemem volt, hibátlanul tudtam használni. Mióta idetették nekem ezt a hulladékot, azóta nem tud a szerverére csatlakozni. Van erre valami megoldás? Köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a választ. Megpróbálok válaszolni a kérdésekre:

"Nem kell valami portnyitás ennek az eszköznek/szolgáltatásnak portot nyitni? "

Nem tudom. De a 80-as portot használja, ha ez volt a kérdés. A régi modememmel és routeremmel hibátlanul megy.

" Esetleg upnp-t használ? "

Nem.

"Van a voip szolgáltatásodhoz PC-re telepíthető alkalmazás? "

Nincs, ez egy önállóan működő adapter, saját beállító HTML felülettel. Routerbe dugva működik, PC nélkül. A neve: Linksys PAP2 voip adapter. Több, mint 10 éve használom problémamentesen.

" A szerver amúgy pingre válaszol a hálózatodról megpingelve? "

Igen, tudom pingelni a szerverét, csomagvesztés nélkül működik. De ha visszadugom a régi modemet arról azonnal működik. Szerintem a Huawei nem engedi ki a voip protokollt, mert ő is azt használja a telefonhoz (a normál telefonom is arról megy, hála a "fejlődésnek"!) Próbáltam máshol, több alkalommal. Mindegy, hogy kábel, adsl, mindegyik routerre dugva működik. Csak ez a készülékkel nem megy.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Természetesen van szolgáltató, mint említettem, több, mit 10 éve használom... A szerver: sip.neophonex.hu

Az eszköz már a huawei minden portjába be volt dugva, semmi sem változott. Igen, a hua által kiosztott ip-t kap, tudom is pingelni minden gépről, ezzel nincs is gond, csak szegény cumó az internetre nem tud kimenni.

Ugyan ismétlem magam, de a linksysben semmiféle változtatás nem történt és mindenhol működik, itthon a régi modemmel/routerrel szintén. Most úgy használom, hogy amikor kell, huawei ki, modem be - és láss csodát: működik! Bár megjegyzem, hogy ez így rettentő macerás és a 21. század környékén már nem így kéne lennie, ennyi pénzért!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Djrush, köszönöm a választ! Ha lehetne, kifejtenéd egyszerű halandó nyelven is? Én nem tudom, mit jelent a nat, azt sem, mit tehetnék ellene. Valóban, gyorsító opcióm van, mert csak így tud a T "használható" internet szolgáltatást nyújtani. Persze azért vannak gondok, de lenyelném őket, viszont a voip nagyon kell, ezért nem fogom hagyni magam, kerüljön akármibe.

OFF: Amúgy már megszoktam, hogy a T-nél mindenért veszekedni kell, mire kegyeskednek tenni valamit. Senki ne értse félre, NEM a szerelőkre gondolok itt, hanem az ügyfélszolgálatra!

Most is, bejelentettem hibának, hogy nem megy a voip. Az egyik robot válaszoló nem akarta megérteni, mi a bajom. A másik lerázott azzal, hogy nem jó a voip adapterem. Na azóta már több helyen és többféle internet mögötti routerre volt dugva, érdekes, mindenhol működik! Csak ezzel a Sz*rral nem. /OFF

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia!

Nagyon köszönöm a gyors segítséget! Minden szavad szentírás! Felhívtam a hibabejelentőt, és megkérdeztem. Mondta, igen, privát ip-m van, de ha nem működnek a dolgaim, kérésre átkapcsolnak publikusra. Megtették, újraindítás után máris működik!

Nagyon szépen köszönöm a szakértelmedet és a segítségedet! Csak még érdekelne, hogy ezt a T-nél senki sem tudja??? Mert már bepanaszoltam párszor, de senki sem tudta ezt! (Vagy nem akarták tudni???)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Fizetős szuperszervíz? :-) Ez most komoly?

Amúgy korai volt az öröm... Akkor működött fél órát, aztán többet nem. Ma reggel el sem indult. Telefon, hölgy mondja, ő látja, hogy már saját ip-m van, de reseteli a szolgáltatásomat. Na megy *****án. Megint fél óráig! Azóta se... Most úgy van, hogy régi modem + router. Így órák óta minden teljesen jó!

Na ezt már nehezebb lesz kimagyarázni. Bár náluk ez nem gond...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Amikor nem működik,akkor a PC/Laptopodon nyiss egy parrancssort (futtatás cmd) és írd be, hogy tracert sip.neophonex.hu és képernyőmentéssel tedd fel ide az eredményét.

Nem tudom, hogy ebben a HGW-ben kikapcsolható e a mobil rész, de próbáld ki úgy is, hogy azt kiiktatod egy időre.

Telepítsd fel a neophonex alkalmazását PC-re egyfajta kontrollként, hogy látni lehessen, hogy ugyankkor van e probléma vele.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Érdekes hogy a tracerben kétszer van benne az 192.168.1.254 és 3 timeout is van.

Bix.hu-ra is tracertelsz egyet?

Szerintem  a mobilnet+dsl kombo működés miatt van még mindig a probléma, mert a mobilnetes ip címe még mindig NAT-olt a HGW-nek. A HGW beállításairól tudsz képeket csinálni?

Update:

Újabb érdekes adalék a dologhoz. Android kliensel / Neophonex szolgáltatással most kipróbáltam a dolgot egy Telekom által natolt neten (mire jó a szomszéd natolt netje :D ) és működött a rendszer, ezután kipróbáltam dupla natot oly módon, hogy egy openwrt router kliensként csatlakozik a HGW-re azaz egy wwann-al és még azon is átment portnyitás nélkül. Vezetékesről beszélgettem a 0621-es számommal. A következő lépés, hogy mobilnetet megosztom és azzal tesztelem.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Natolt mobilnet tesztelés Zoiper nevű programmal (Voip kliens, Playről ltölthető), Neophone szolgáltatással:

IMG_20161214_194454.JPG

Úgy tűnik nem zavartatja magát a működésben natolt mobilnet alatt sem (mobilnetet wifin osztottam meg, ezért látható jobb felső sarokban wifi jel).

Skype, Viber vagy hasonló cuccokat kéne ellenőrizned, hogy azokkal nincs e gond a hálózaton.

Illetve ha valakinek a fórumtársak közül, van dominós natolt mobilnete, az is ellenőrizhetné, hogy nála is ugyanígy működik e.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...