Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Gyorsító opció


Patrik92

Kérdés

Sziasztok !

 

Hosszas huzavona után a Telekom egy olyan ajánlattal keresett fel hogy egy olyan modemet fognak kihozni amibe be van építve egy Sim kártya és az a mobil internetre csatlakozva fogja kiegészíteni a meglévő  10 megás  vezetékes sávszélességemet 30 megára.

Valakinél van már ilyen eszköz, esetleg valakinek valami infója róla ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 934
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

@b10up
Igen én is furcsállottam de úgy emlékszem felhasználási feltételekben szerepel hogy korlátozhat kimagasló forgalom mellett. Bár ez nem tudom a valóságban mit jelent.

@anett85
Reméljük így is marad :) A 38 valóban nem túl acélos, jelenleg nekem is annyit ír de sokszor lemegy 34-re is. Viszont nálam az esetek többségében tökéletesen működik, csak max a letöltési sebesség ingadozik néha.

Látom a "30 Mbit/s minden háztartásba..." témában is próbálkoztál, így csak reménykedni lehet, hátha valamelyik szolgáltató meg szán... :-/

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Caligin

Valahol már írtam, hogy szerintem monitorozzák a hálózatot, ahol nagy a hosszú idejű terhelés ott beavatkoznak. Egyszeri 60-100GB letöltésekért nem hiszem hogy zargatni fognak bárkit is. Viszont, ha a torrent megy 3 nap 3 éjszaka szakadtatlan, ott lehet hogy rászolnak az illetőre. Kiváncsi leszek azért az ügyfél sztorikra ebből fakadóan (ha lesznek)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
3 órája, btz írta:

@b10up & @Gabi0

Nyugi, nem lesz limit. Sőt a Jún 1-től hatályos ASzF-ben már nem fog már szerepelni a limit tétel. Pont most mennek ki azok a számlák, amiben erről tájékoztatják az ügyfeleket.

Remélem igazad lesz, mert elég sokat kellett szívni, hogy ide is be lehessen kötni. De ha ezt meglépik, akkor repül vissza. Alkalmi Youtube stream miatt lenne lényeges főleg, de így pont arra nem lenne jó, amire kéne.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Az a gind,hogy asszony sem tudja/emlekszik,hogy milyen csomagot adtak neki.O rendelte es szegenyt minden *****sagra rabeszeltek(sat tv,telefon,net)igy fizetunk majd 8500 korul.

A 2 megat azert irtam,mert par eve volt a nevemen internet szolgaltatas,de pont a sebesseg vegett szuntettem meg akkor.Akkor is a rendszer max 2 megat tudott,azt sem mindenutt a faluban.

Jelenleg csak egy megaval uzemel.Akkor gondolom megtudjak oldani a Telekom uzletben,hogy atteszik a Netmania S csomagba es megtudra rendelni egyuttal a kiegeszito szolgaltatast is.

Sajnos itt ennyit bir a rendszer.

7-8km a kozpont ahova kotnek es a gerinc vezetek is gondolom rez meg.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
20 órája, qu1cKr írta:

Sziasztok . Segítségre lenne szükségem . Elég gyakran van probléma az internetszolgáltatással , konkrétan 2 hetente telefonálni kell a Telekomnak , mert 10mbit/s sebesség helyett 0.5-2mbit/s-al töltök le . Körülbelül már 10x jöttek ki , utoljára végre sikerült egy értelmes szerelőt kifogni . 

Ajánlotta a gyorsító opció lehetőséget , ( bemérte telefonnal a sebességet 4G képes , 30-40mbit-re emelkedne ) elmondta hogyan működne és így elméletileg nem lenne a gyakori internetszakadás , kevés sebesség . 

A településen ahol lakom Netmánia S a legnagyobb szolgáltatás , ezért kapóra jönne ez a gyorsító opció , VISZONT itt jön a bibi.

Megkötöttük a szerződést még húsvétkor a szerelővel , kiszámolta és konkrétan 100Ft-al kevesebbre jönne ki a havidíj ( ez vicces ) ,   azt mondta húsvét után a kollegája kijön és megcsinálja mert ő szabadságon lesz , valamiféle szűrőt kell leszerelni és bekötni a gyorsító opciót . Persze,  kijött a kolléga , valamit állított a villanykarón de nem szerelt se be , se ki semmit , azt mondta ez nem az ő dolga ő a hibát javította és távozott.

A minap felhívtam a Telekomot mert lassan 1 hónap telt el és még mindig semmi , az ügyfélszolgálatos hölgy közölte, hogy törölve lett a gyorsító opció a  mert műszakilag nem kivitelezhető .

Ezt nem igazán értem , mert a szerelő szerint pedig kivitelezhető Netmánia S az elérhető legnagyobb csomag , és 4G képes helyen lakom.

Szerintetek próbálkozzak az ügyfélszolgálaton ,hogy próbálják megoldani ,vagy mit csináljak ? Mindenképpen a gyorsító opció lenne a megoldás az internetszakadozásokra .

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Ez merre történt konkrétabban? Villanykarón miért alkottak egyátalán?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@zs1991

A jelenlegi hatályos ÁSzF-ben benne van a napi 5GB havi 100 GB, de Február óta nem alkalnazzák, egy két esettől eltekintve, nem sokan panaszkodtak limitálásról. Június 1.-étől változik az ÁSzF és hivatalosan is megszűnik mindenféle limit, vagyis a limit a rendeltetésszerű használat lesz, ami nincs számszerűsítve az új ASzF-ben. Lehet hogy csak valamiféle átmeneti limitációt kaptál, vagy valami technikai hiba van, ez utóbbinak a Hibrid HGW böngészőben elérhető felületén járhatsz utána.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@b10up

Akkor a szolháltató nem fogja betartani az ASzF-ben foglaltakat, mivel a limitre vonatkozó rész pont kikerül. Így napi 5-10GB után sem mondhatják, hogy limitálnak. Extrém használónak még minősíthetnek, de ahhoz kb 100-200-300 GB-n felül kell teljesítened egy nap, De szerintem első körben tájékoztatnak, hogy azért ennyire mégsem kéne. Aztán tiltanak csak kisebb nagyobb időre. Legalább is úgy értem, hogy ez lenne az etikus eljárás.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Farao

Azért piaci alapon ők sem vihetik egekbe az árat, hisz minél nagyobb áron adják el a szolgáltatásukat, annál kevesebb vevő lesz rá. Így előfordulhat olyan helyzet, hogy alacsonyabb ár nagyobb bevételt, hoz sok előfizetővel, mint magas ár kevéssel. Meg kell találniuk nekik is egy bizonyos árszintet, ahol a profitjukat maximalizálni tudják.

Egy 9500 forintos 30 mbps-nek már komoly ellenfele tud lenni a gyorsító opcióval ellátott Telekom szolgáltatás és ezt tudni kell a kis szolgáltatónak is. Ha nem tudja, akkor pénzt veszít, még magas árral is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Farao

De ha észreveszik, hogy a Telekomos gyorsító opció versenytárs, akkor akkor mérsékelhetik az áraikat. De még ha konkurencia sincs van az az ár amit akkor sem adnának meg érte a fogyasztók, ha nincs alternatíva, ezért is nem lehet a csillagos égbe emelni az árakat, még egy monopólium esetében sem. Szerintem az új építésű hálózaton viszonylag jó áron fognak szolgáltatni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@noobi78

Én úgy tudom hogy az IP TV csak a DSL-t használja gyorsító opció esetén is, kb 6 megát fog le a netből elméletileg. Oké hogy ott a gyorsító opció ami többé kevésbé stabil, de lehetnek a mobil szálon lassulások és kihagyások a technológiából adódóan. Na meg a mobil hálózat erősen korlátozva van, nem is győzné ha mindenki azon csinálna mindent. :) Szerintem a HD-t nem feltétlen kéne erőltetni.

A SIM kártya beállításait szerintem jobb békén hagyni :)

@zs1991

Tegnap direkt figyeltem, a letöltésem vígam ment elég sokáig, majd 9 gigánál egy pillanatra megtorpant vissza állt a letöltés az alap sebességre. De pár perc múlva újra folytatta, később amikor néztem 22 gigát mutatott a mobil szálra.

Én csak arra tudok gondolni hogy központilag a mobil hálózatra van beállítva egy limit hogy X giga után bontja a kapcsolatot. Ugyanúgy mint régen (nem tudom még él-e) hogy óránként bontja a kapcsolatot telefonálás közben. /ha tévednék javítson ki egy nálam okosabb :D /
Nálad az lehet a baj hogy megszakítja de nem engedi újra folytatni.
Lehet megérné telefonálni és egy szakértőt kérni aki vágja ezt a gyorsító opciót. Hisz a telekom oldalán aprós betűs részbe sincs limit és ahogy látom másnál sincs. Ha jól tudom ilyen szakit csak hétköznap munkaidőbe lehet elérni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...