Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Gyorsító opció


Patrik92

Kérdés

Sziasztok !

 

Hosszas huzavona után a Telekom egy olyan ajánlattal keresett fel hogy egy olyan modemet fognak kihozni amibe be van építve egy Sim kártya és az a mobil internetre csatlakozva fogja kiegészíteni a meglévő  10 megás  vezetékes sávszélességemet 30 megára.

Valakinél van már ilyen eszköz, esetleg valakinek valami infója róla ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 934
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Üdv gyorsító opciósok!
Nektek él a napi 5GB és 100 GB havi forgalmi limit? Mert úgy néz ki, hogy az ASzF-ből mégsem került ki annak ellenére, hogy a hivatalos gyorsító opciós oldalból kikerült ez a tétel és egy ASzF módosításban is olvasható volt, illve hallottam mástól is, hogy a havi számláján olvasott hasonlót.
Telekom ügyfélszolgálaton arról tájékoztattak egy ügyfelet, hogy él ez a limit.

Május 1-től érvényes ASzF:

Screenshot_20170502-151817.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hát ahogy én olvasom ezt az AFSZ-t nem azt írja hogy az adott adatkorlát után "lassításra kerül" az internet sebessége hanem hogy "jogosult rá" ez kb az ilyen amcsi féle ne tegyél a mikróba macskát elv... inkább beleírják az a biztos hogy ne panaszkodhasson a kedves ügyfél ha belassítanánk, de amennyire a hivatalos gyorsító opciós oldalon olvasható ez inkább a hálózat notórius leterhelése esetén lép érvénybe amelyet valahogy számszerűsíteni kellett, bár eddigi tapasztalataim szerint (szerencsére) ezt nem a feltüntetett határ tükrözi.

Remélem nem mondtam nagy *****séget de javítsatok ki ha ti máshogy gondoljátok/tapasztaljátok :)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@kato8818 Nerm mondasz *****séget, a telekom weboldalán is ez olvasható apró betűs részben:

" a szolgáltatás átlagos fogyasztást feltételező felhasználás céljait ( rendeltetésszerű használat) szolgálja, így  folyamatos, nagy mennyiségű adat fájlcserélő, fájlmegosztó, vagy egyéb, esetlegesen jogsértő tartalmak továbbítását szolgáló,  a rendelkezésre álló kapacitást lefoglaló, más előfizetők kiszolgálását veszélyeztető felhasználásra nem alkalmas. Amennyiben az előfizető a rendeltetésszerű felhasználástól eltérően, olyan módon használja a szolgáltatást, amely a szolgáltató hálózatát, más előfizető szerződésszerű kiszolgálását veszélyezteti, úgy a szolgáltató a felhasználástól  függően jogosult a forgalom lassítására vagy a szolgáltatás korlátozására, súlyos szerződésszegés esetén a szerződés  pedig felmondására. "

Amúgy most néztem meg jobban a képet amit @btz kirakott, és úgy látom abban még 2017 januári dátum szerepel az alján. Utolsó módosítás pedig 2016... A módosítás pedig februártól él ha jól rémlik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, btz írta:

@Caligin

Közben én is ezt az információt kaptam, hogy 2017.06.01-én válik hivatalossá a limitek eltörlése (ami tulajdonképpen február óta gyakorlatban már így van) ekkor ki is kerül az ASzF-ból.

Akkor lehet ez a pár hónap volt a tesztidőszak, hogy letolja-e a gatyáját a rendszer?...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@b10up

Ez is előfordulhat, bár mikor februárban életbelépett ez, akkor nem említette senki, hogy ez most csak teszt jellegű. Én is abban voltam, hogy ehhez már hozzáigazították az ASzF ezen részét is, csak mikor egy ügyfélnek nemrég a T hivatalosan mondta, hogy él ez a limit, akkor néztem meg és döbbentem, hogy ez meg, akkor hogy.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziaszttok

Gondoltam leírom a saját tapasztalatom ezzel a szolgáltatással. Lassan egy hete megvan és rendben is műdödik, de nekem napi 10Gb mobil adatforgalom után korlátozzák, olyan 4-5 mega mobil ág marad. Mindegy hogy a forgalom miből jön össze. Ameddig nem érem el a 10Gb forgalmat tőkéletesen működik több nap is néztem direkt csak utána lassul be. Itt a fórumon olvastam , hogy eddig senki se találkozott ilyennel,meg főleg ennyi adatforgalommal, ezért betelefonáltam ,hogy lassú a mobil ág és mondta az ügyfélszolgálatos azért, mert elértem a napi limitet , én mondtam, hogy fórumon olvastam senki se találkozott ilyennel, erre ő mondta a napi 5Gb mindig is élt , kérdeztem ez a korlát fog-e változni azt mondta az elkövetkezendő 30 napon belül biztos nem, mert akkor már értesíttetek volna.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na mint kiderült, tényleg lesz limit. Eddig azt mondták, hogy volt, csak  gyakorlatilag nem. Aztán eltűnt ez az info. És most lesz ismét. Elvileg az újaknak alapból limites, akinek pedig eddig korlátlan volt, azoknak fokozatosan kapcsolják be a limitet.

És amint eljutnak hozzám, szedem is össze, és dobom be vele a kirakatot, mert bár erre nem, de a netre újraindíttatták miatta a 2 évet :)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@b10up @Gabi0 @btz

Kíváncsi leszek, hogyan alakul majd ténylegesen, ahogy egyre több előfizető lesz az opcióra. A 2017.06.01-től hatályos ÁSZF 5c mellékletben így fog szerepelni a honlapról már ismert szövegrész:

aszf_5c_melleklet_20170601.png

A "rendeltetésszerű használat" fogalma elég nagy mozgásteret ad.  Felvet egy nagyon fontos kérdést:

Mi számít átlagos fogyasztásnak vagy nagy mennyiségű adatnak?

A felsorolás szinte nem is lényeges. Elég, ha teljesül a "rendelkezésre álló kapacitást lefoglaló" rész. Mivel nincs számszerűsítve, így bármilyen korlát alkalmazható lesz, ha szükségessé válik.

Például érdemes lenne megnézni az optikai fejlesztéssel érintett területek átlagos fogyasztási szokásait, ahol eddig csak Netmánia S csomagra lehetett előfizetni, de a fejlesztéseknek köszönhetően elérhetővé vált az XL, XXL, 1000 csomag. Kíváncsi lennék, hogy mennyivel növekedett az előfizetők forgalma a váltást követő néhány hónapban?

Nem törvényszerű, de a nagyobb sebesség növelheti az átlagos fogyasztási szokásokat.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Caligin
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok . Segítségre lenne szükségem . Elég gyakran van probléma az internetszolgáltatással , konkrétan 2 hetente telefonálni kell a Telekomnak , mert 10mbit/s sebesség helyett 0.5-2mbit/s-al töltök le . Körülbelül már 10x jöttek ki , utoljára végre sikerült egy értelmes szerelőt kifogni . 

Ajánlotta a gyorsító opció lehetőséget , ( bemérte telefonnal a sebességet 4G képes , 30-40mbit-re emelkedne ) elmondta hogyan működne és így elméletileg nem lenne a gyakori internetszakadás , kevés sebesség . 

A településen ahol lakom Netmánia S a legnagyobb szolgáltatás , ezért kapóra jönne ez a gyorsító opció , VISZONT itt jön a bibi.

Megkötöttük a szerződést még húsvétkor a szerelővel , kiszámolta és konkrétan 100Ft-al kevesebbre jönne ki a havidíj ( ez vicces ) ,   azt mondta húsvét után a kollegája kijön és megcsinálja mert ő szabadságon lesz , valamiféle szűrőt kell leszerelni és bekötni a gyorsító opciót . Persze,  kijött a kolléga , valamit állított a villanykarón de nem szerelt se be , se ki semmit , azt mondta ez nem az ő dolga ő a hibát javította és távozott.

A minap felhívtam a Telekomot mert lassan 1 hónap telt el és még mindig semmi , az ügyfélszolgálatos hölgy közölte, hogy törölve lett a gyorsító opció a  mert műszakilag nem kivitelezhető .

Ezt nem igazán értem , mert a szerelő szerint pedig kivitelezhető Netmánia S az elérhető legnagyobb csomag , és 4G képes helyen lakom.

Szerintetek próbálkozzak az ügyfélszolgálaton ,hogy próbálják megoldani ,vagy mit csináljak ? Mindenképpen a gyorsító opció lenne a megoldás az internetszakadozásokra .

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Mi is szeretnénk a párommal megrendelni ezt a kiegészítő szolgáltatást.Amit tudni illik,hogy itt ahol lakom az elérhető maximális letöltési sebesség 2Mb/s.Természetesen ebből jobb esetben megvan az 1Mb/s.Ha nem,akkor telefonálgatás következik.Elég baj ez.

A szerelést végző szakember ajánlotta,hogy van ez a lehetőség a "gyenge" letöltési sebesség mellé.

Mivel párom nevén van a szolgáltatás és most kötötték be tegnap,így mondtam a páromnak,hogy igényelje meg ezt a kiegészítést.

Olvasván a fórumot,már úgy mondtam neki,hogy ne hagyja magát lerázni,mert könnyen megteszik.Így is volt.A megadott számon lerázta a központos hölgyike azzal,hogy csak 10Mb/s csomagtól lehet megrendelni a kiegészítést.Amennyiben jól tudom,Netmánia S a legkisebb csomag,amit otthoni internethez kötnek.Így hát nekünk is az lehet(ha csak nem indítottak egy új csomagot miattunk"szarkazmus") és ott az alap letöltési sebesség a 10Mb/s.

Akkor mégis mi a jó fészkesért koptatta le a páromat azzal a szöveggel,amit már említettem?Hát a max 1 Mb/s nem alacsonyabb mint a 10?

Mégis,mi a francért úgy van hirdetve akkor,hogy gyorsító?

Na mindegy is.Bement a párom a Camponába lévő Telekom üzletbe,majd ott közölték vele,hogy a központos úgyszólván egy b**om.

Természetesen megrendelhető számunkra is a kiegészítés!Mivel van benti lefedettség LTE hálózaton,ezért hatalmas előrelépés lenne a mostani sebesség mellé.Munkámhoz nélkülözhetetlen az internet.

Fejlesztés a Telekom részéről nem várható!Másik szolgáltató már kiépítette az optikai gerincet,de állítólag elfogyott a pénz,így abból is csak 2018-ra lesz valami.

Kérdésem,hogy mennyire megbízható ez a technika?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, b10up írta:

Ez merre történt konkrétabban? Villanykarón miért alkottak egyátalán?

Bács-Kiskun Megye  , Tiszakécske. Kecskemétről szoktak a szerelők kijárni . 

Őszintén szólva,  fogalmam sincs mit állítanak a villanykarón , nálunk mindig az az első ,hogy a központban csinálnak valamit , vagy a villanykarón van elméletileg elmozdulva-leszakadva valami és azt javítják , ilyenkor durván 1 hétig működik a dolog , 7-8Mbit/s a sebesség , de utána megint belassul az egész. 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: qu1cKr
Szöveg módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
12 perce, szabob írta:

Világos, de ez most látványosan lecsökkent úgy tűnik tartósan, miközben a telepítés óta Excellent (45-46?) volt a jelszint és a sebesség is csutkán jött majdnem.
Végül is nem dőlt össze a világ, csak érdekes. Lehet az egyre több gyorsítós előfizető hatása!?

Tavasz van. Növények virágoznak, ha éppen útban van, még akár az is lehet. Nálunk egy pár telekkel arrébb van wifi kapcsolat, belelóg egy diófa. Lombhullatás előtt van 70%-os jelminőség meg 30MBit/s átvitel, lombhullatás után felugrik 100%ra meg 60MBit/s-re. 

Igazából millió dologtól lehet. De ameddig hozza a sebességet, nem dobál el, addig végülis mindegy.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

Nálam kedden kötötték be a gyorsító opciót és az tapasztaltam, hogy kb10 giga letöltés után már csak max 10 Mb/s-re egészíti ki  a 4G a DSL sebességét. Fórumokon viszont azt olvastam, hogy kb mindenki korlátlanul, teljes sebességgel tud letölteni a gyorsítóval és az ÁSZF-be sincs írva semmilyen forgalmi korlát. Akkor most hogy is van ez? :(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz 

Igen nyilván több felhasználó nagyobb terheltséget hozhat magával, és akkor még nem beszéltünk az egyre nagyobb adatforgalmat kínáló mobil tarifákról sem.

Szerintem mindd ezzel a telekom is tisztában van, és tudja hogy ez az egész gyorsító opció nem megoldás. Csak ideiglenes tüneti kezelés.

Hosszú távon mindenkinek csakis az optika jelentheti a megoldást.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nem hiszem, hogy a hálózat terheltsége miatt van. Amint eléri a 4G adatforgalma a 9 gigát, automatikusan visszaveszi 10 megára a net sebességét. Eddig ez minden nap így volt és ma már pl reggel visszavette. Ilyenkor csak másnap lesz újra teljes sebességű a net, pont addig, míg a 4G el nem éri a 9-10 giga körüli adatforgalmat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@zs1991

Akkor nem tudom mi okozhatja a problémát, esetleg próbáltál már manuálisan újra csatlakozni a mobil hálózatra? Utána is ugyanúgy lassú?

@btz

Amilyen nagy volumenű (szerencsére) ez az egész min. 30 megabites EU-s támogatás, úgy hiszem nem igazán lesz olyan térség aki kimaradna, talán csak külterületek és rendkívül ritkán lakott részek.

A legtöbb bajt szerintem inkább a kis szolgáltatók fogják kreálni, a borzasztó nagy áraikkal. A városunkban jelen lévő szolgáltatónál például egy 25 megás csomag 9500 Ft-ba kerül, de láttam már ennél sokkal meredekebb árakat is. Ennyit meg nagyon kevesen fognak kifizetni érte. Inkább maradjon a gyorsító opció jelentősen olcsóbban jobb esetben jelentősen gyorsabban, igaz elég instabilan... Ilyen területekre meg nem jön EU-s pénz, hisz a technológia megvan.

(Nem lett volna rossz az uniós pénzek kiosztásakor azt is nézni hogy az adott szolgáltató milyen tarifával dolgozik...)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...