Ugrás a tartalomhoz
  • 3

jabyga

Kérdés

A következő történettel kapcsolatban szeretném kikérni a Telekom állásfoglalását. IPTV és DSL internet szolgáltatást veszek igénybe tavaly február óta. Úgy alakult, hogy a jelenlegi címemről, elköltöztem egy új lakásba.(mindkét lakás Szekszárd belterülete) Ennek megfelelően a 1412-n megrendeltem a szolgáltatás átköltöztetését, melyre a szerződésem szerint lehetőségem van külön díj ellenében. Két hét után felhívtam újból az ügyfélszolgálatot, ahol a következő érdekességgel szembesített az ügyintéző:
Az új címemen optikai hálózat érhető el, amit a jelenlegi 7590ft-os havidíjam helyett 7990ft-ért kaphatok meg. Nemtetszésemet fejeztem ki, mivel én nem erre kötöttem szerződést. Elmondtam a hölgynek, hogy februárban lejár a hűségidőm, addig adják a régi szolgáltatást a régi feltételekkel, mivel utána úgysem szeretném már igénybe venni, ugyanis kihasználatlanság miatt felmondom a tv előfizetést. Erre a hölgy közölte, hogy akkor ennek tükrében most már csak havi 6.850ft-ért adná ugyan ezt a csomagot az optikai hálón(milyen érdekes, egyből van kedvezmény). Én továbbra is mondtam, hogy nekem erre nincs szükségem, nekem jó a hagyományos hálózat, azokkal a feltételekkel, mint amik eddig voltak. Ekkor jött a fekete leves: gyakorlatilag két lehetőségem van. Vagy szerződést bontok és kötbért fizetek, vagy igénybe veszem az új ajánlatot, amihez újabb egy év hűségszerződést kötelező jelleggel alá kell írjak. Nem értettem a dolgot. Az ügyintéző egyre csak azt hajtogatta, hogy az optikai hálózat sokkal korszerűbb és jobb, és csak ezen keresztül tudnak szolgáltatni, de ehhez nekem alá kell írnom egy újabb szerződést(most, novemberben). Enélkül nem megy. Tehát vagy aláírok még egy évet, és akkor átköltöztetik a szolgáltatást, vagy szerződést bontok kötbér ellenében.
Megkérdeztem az ügyintézőt, hogy hol szerepel olyan kitétel a szerződésemben, hogy én ha egy olyan helyre költözök ahol magasabb minőségű szolgáltatás érhető el, akkor én azért köteles vagyok magasabb árat, és főleg új hűségszerződést aláírni?! Erre ő elismerte, hogy ilyen kitétel nincs a szerződésemben. Ezek fényében úgy gondolom, hogy ez egy egyoldalú szerződésmódosítás a Telekom részéről. Ugyanis bele akar kényszeríteni egy helyzetbe, amire én a szerződéskötéskor nem vállalkoztam.
A következő az álláspontom:
A Telekom hűségszerződést írt alá velem ez év elején, melyben vállalja, hogy számomra a szerződésben foglaltak szerinti szolgáltatást szolgáltatja minden olyan helyen, ahol erre technikailag képes. Az adott helyen technikailag lehetőség van TV és Internet szolgáltatás nyújtására is, az, hogy ez miként valósul meg(sat-dsl vagy optiaki hálózaton), NEM az én dolgom! Ha nem szolgáltat, akkor szerződést szeg. Ha szerződést szeg, akkor jogomban áll nekem is elállni az adott szerződéstől mindenféle következmény nélkül, mivel a másik fél (Telekom) nem teljesíti a szerződésben foglaltakat! Ezzel szemben a Telekom szerződésbontás esetén kötbért követelne tőlem(az ügyintéző hölgy elmondása szerint).
Kérem ezen felületen(is) fejtse ki a Telekom képviselője/megbízottja, a cég álláspontját!

Köszönettel:
Zs.M.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 842
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Sziasztok!

Nekem van egy Huawei HG8245H -s routerem melynek a Wifi -je valami csapnivaló(Legalábbis nálam) mi elött bekötötték hozzám a Telekom Optinet szolgáltatását egy D-Link DIR jelzésű router teljesített szolgálatot még hozzá remekűl mérföldekkel jobban mint a Huawei pedig a D-Link régebbi.

Ezért arra gondoltam hogy a Huaweihez hozzákötöm a D-Linket de valakinek lenne valami ötlete hogy hol és mit állítsak át a routeren?

 

A választ előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

A következő problémám van. Adott egy Huawei HG850a GPON ONT amelynek az RJ1 aljzatán lehet a PC-vel csatlakozni és internetezni, az RJ2-n pedig az IPTV megy. A hiba az, hogy internet nem megy, mivel az ONT DHCP-je nem oszt ki IP címet a PC-nek. Ha manuálisan beállítom a 192.168.1.3/24 IP címet (eddig mindig ezt osztotta ki), akkor sem tudom pingelni az ONT 192.168.1.254 IP címét így be sem tudok lépni web böngészővel a kezelő felületre. Gondolom a factory reset segítene, de nincs rajta ilyen gomb, szoftveresen meg azért nem tudom kiadni, mivel nem tudok a kezelőfelületre belépni. Érdekes, hogy a VOIP által használt 192.168.100.1 címen be tudok lépni (a PC-nek manuálisan 192.168.100.2/24 IP címet beállítva) az ONT kezelőfelületébe, de ott csak a VOIP beállítások látszanak és factory reset sem található csak restore default configuration, az meg nem javította a hibát.2016-01-24_11h48_08_www.kepfeltoltes.hu_.

Mi lehet a megoldás?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

A Huawei HG850a egy Bridge-elt ONT. Ez többek között azt jelenti, hogy nincs benne DHCP szerver. Nem fog neked IP címet osztani. A LAN1-es lábán tudsz PPPoE kapcsolatot létesíteni (a számítógépeddel vagy router-rel) és utána hozzáférsz az internethez. A LAN2-4 portjára pedig az STB-ket tudod kötni.

Mivel Bridge-elt ONT, így nem kell rajta semmit sem beállítanod és gyakorlatilag nem is lehet, ezért nincs is rajta factory reset lehetőség.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 órája, Explomic írta:

Két lehetőséged is van. Az első, hogy a D-Linken beállítod a WiFi-t, majd kikapcsolod a DHCP szervert rajta és utána összekötöd az egyik LAN portját a HG8245H egyik szabad LAN portjával...

Szia!

Köszönöm a válaszod! Sikeresen összetudtam kapcsolni a kettő eszközt az általad leírt 1. módszerrel.

De van azzal egy kis gond mert a D-Link Wifije nem használható, azaz Táblagépen és Notin is próbáltam de az IP Cím lekérése sikeres volt de a Hitelesítésnél megreked.

 

Már megpróbáltam mindent hogy sikeres legyen még gondoltam arra is hogy kikapcsolom teszt képpen a Huawei WLAN -jét hogy nem-e összeakad a két eszköz "aurája" de nem ez volt a bibi.

Annyit tudtam tenni hogy a D-Linken vagy egy un. Access Point funkció melyet a router kb. 70 másodperc alatt aktivál és segitségével működik a D-Linken is a Wifi de valamiért azonban a D-Link admin felületét nem érem el sem Wifin sem Lan -en keresztűl.

Így csináltam egy Hard-resettet a D-Linken majd beállítottam a Wifit kikapcsoltam a DHCP -t majd bekapcsoltam az Access Point -ot így már működik rendesen a Wifi mindkét eszközön. Csak annyi hogy a D-Link admin felületét nem tudom elérni csak a Huawei -ét de a D-Link admin felületére már nincs szükségem hisz a Wifit aktiváltam és beállítottam rajta a LAN -t pedig a Huawei szolgáltatja(Bár kipróbáltam és a D-Link azt is adja külön beállítás nélkűl a hozzákötött gépeknek). A 2. lehetőséget azért nem tudom gyakorlatba ültetni mert mert miután bekötötték az Internetet és a szerelő beállította a netet a routeren én ***** nem írtam le a csatlakozáshoz szükséges adatokat azonnal és másnapra tönkre ment az akkori telefonom így nem is piszkálom a Huaweit ne hogy törölje a csatlakozási adatokat.

 

Egy-szó mint száz köszönöm hogy leírtad hogy mit bűvészkedjek velük, mert mióta írtam az első posztot szinte mindent kipróbáltam és mindenhogy összekötöttem őket de csak annyit értem elvelük hogy egyik sem adott sem admin panelt sem netet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Heló!

 

Ma beléptem a HG8245 GPON-ra, aztán látom ám, hogy teljesen más felület fogad. Firmware frissítés volt. Tud valaki róla valamit, mit javított az új firmware? Azon kívül, hogy már meg lehet változtatni az alap jelszót..... Iszonyú nulla fapad egy firmware volt az eredeti. Port mapping rules-nál aztán rögtön internal error hibával fogadott, de azt megoldottam. Nem a legjobb eszköz... Gondolom ameddig jó, addig hiába kérem, hogy adjanak szebbet, jobbat, újabbat. Van egy csomó szürke menü, ami valószínűleg admin jelszóval érhető el (megvolt, de elfelejtettem).

Esetleg azt tudja valaki, hány szabály adható hozzá a port mapping-nál?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ilyesmit nem vettem észre. Illetve azt a bődületes *****ságot, hogy az alap jelszót nem lehetett megváltoztatni még meg is oldották. Amit eddig is admin jelszóval lehetett állítani azt most is csak úgy. Sőt most hogy nézem asszem még UPNP se volt eddig, most van. Rosszabb nem lett. Illetve kicsit lassabban reagál, mondjuk memory usage 94%..... De a net megy ugyanúgy, telefon is, szal végül is, eddig, teljesítménybeli gond nincs. Azon a fapadon már nem volt mit tiltani. Lett aztán DDNS is, igaz  no-ip nincs.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: okostojás
csak
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Nekem is ilyen HG8245H van.

Ma megpróbáltam belépni(legalább 4 hónapja nem léptem be), hogy portot nyissak de ez fogadott:

too many retrials, please retry   és itt egy számsor ami másodperceket számol vissza, amit kiszámoltam és 336 órára jött ki >:(

Mi lehet a hiba illetve miként tudnék belépni?

Köszi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
22 órája, Komi írta:

Sziasztok!

Nekem is ilyen HG8245H van.

Ma megpróbáltam belépni(legalább 4 hónapja nem léptem be), hogy portot nyissak de ez fogadott:

too many retrials, please retry   és itt egy számsor ami másodperceket számol vissza, amit kiszámoltam és 336 órára jött ki >:(

Mi lehet a hiba illetve miként tudnék belépni?

Köszi

Ha HG8245H-d van az nem HG8245, 2 okból is, az egyik fehér, a másik fekete, de önmagában ha ez nem elég, az egyik egy szándékosan lebutított verzió, a másik majdnem ugyanaz, csak ott minden butítás (vagyis a döntő többség) elérhető és a H-s verzió pont az, ami már okosan konfigurálható... (vagy legalábbis volt, nem tudom hogy az új firmware le-e butította, de nem hiszem. hiszen pont ez lenne a lényege hogy legyen konfigurálható eszköz is.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

De nem ezt kérdezte. Fapad az összes. Még admin jelszóval se lehet beállítani a felületén a binding-et a nethez. Rendben is volna, össze-vissza állítgatják aztán telfonálnának hogy rossz a net. De akkor meg miért nincs benne egy passthrough. Aztán akkor utána van rakva az én routerem. Így is, csak így DMZ-ben. Szóval megnézném a ***** ábrázatját, amelyik szerint a t-nél ez a firmware jó. Igaz most frissítés után lett DDNS, persze no-ip.com még véletlenül se. Ilyen szintű káoszt én még a honvédségnél se láttam katonakoromban, mint ami a T-nél van. Legyen az telekom fiók, ügyfélszolgálat, minden.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 órája, okostojás írta:

De nem ezt kérdezte. Fapad az összes. Még admin jelszóval se lehet beállítani a felületén a binding-et a nethez. Rendben is volna, össze-vissza állítgatják aztán telfonálnának hogy rossz a net. De akkor meg miért nincs benne egy passthrough. Aztán akkor utána van rakva az én routerem. Így is, csak így DMZ-ben. Szóval megnézném a ***** ábrázatját, amelyik szerint a t-nél ez a firmware jó. Igaz most frissítés után lett DDNS, persze no-ip.com még véletlenül se. Ilyen szintű káoszt én még a honvédségnél se láttam katonakoromban, mint ami a T-nél van. Legyen az telekom fiók, ügyfélszolgálat, minden.

Azért nincs benne  passthrough mert az a fehér H-s verzióban van... a sima az egy butított verzió.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mivel jobb a  Passthrough mint a DMZ ?

Nekem ugyan nincs ilyen routerem, mert még ADSL-t használok külön modemmel, de ha elér a váltás szele nem akarom hogy meglepetés érjen, mert több szerverszerű alkalmazást is futtatok amit DDNS címemmel érek el.

A meglevő TP-link routeremen is létre tudnék hozni pppoe kapcsolatot (1-LAN to 2-WAN) egy második routerrel, de szerintem semmiben se lennék előrébb, hiszen már az 1. is NATolt netet küld a 2.nak pppoe-n keresztül is.  Vagy a szolgáltatós passthrough nem natolt netet küld tovább? És ha a mostani DDWRT routerem lecserélésre kerül egy Huawei-re akkor DMZ vagy passthrough lenne a jobb..?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
30 perce, Tamas586 írta:

Mivel jobb a  Passthrough mint a DMZ ?

Nekem ugyan nincs ilyen routerem, mert még ADSL-t használok külön modemmel, de ha elér a váltás szele nem akarom hogy meglepetés érjen, mert több szerverszerű alkalmazást is futtatok amit DDNS címemmel érek el.

A meglevő TP-link routeremen is létre tudnék hozni pppoe kapcsolatot (1-LAN to 2-WAN) egy második routerrel, de szerintem semmiben se lennék előrébb, hiszen már az 1. is NATolt netet küld a 2.nak pppoe-n keresztül is.  Vagy a szolgáltatós passthrough nem natolt netet küld tovább? És ha a mostani DDWRT routerem lecserélésre kerül egy Huawei-re akkor DMZ vagy passthrough lenne a jobb..?

Azért szeretik az előbbit mert ott nem az ilyen dolgokról van szó, hanem arról, hogy konkrétan átlépsz a kapott eszközön és egyből a saját routered intézi a forgalmat. azaz a saját routeredben beállíthatod kedvedre a beállításokat... Ez általában egy nagyon okos router esetében jelentős... A központi modemben meg nagyon nem kell így semmit sem állítgatni...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Passthrough-nál amit ezek home gateway-nek, HGW-nek mondanak csak egy modemként működnek tovább. Olyan lesz mint egy sima modem, csak optikai. A routererden kell beállítani minden, port forwarding, stb. DMZ-nél ahogy nálam van úgy mindent átenged a routerem felé, aztán ott állítom be a port forwaringot stb. De ebben az esetben a HGW-n kell beállítani a jelszót, azonosítót a nethez. Passthrough-nál ezt is a routered intézi. Mindent. Nálam így DMZ-ben is elérem a gépeket be, lehet állítani. Most ez csak egy példa volt nálam a passthrough, hogy annyira csupasz a firmware ebben a HGW-ben, hogy ez sincs benne. a nagyobb gond az az volt, hogy ezen a huawei-en van ugye négy port. Mint egy routeren, ez tulajdonképpen az is. Optikai modem, router egyben. De csak egy LAN porton megy a net, ahhoz van beállítva a "kötés" binding. Csak azon megy a net.  A többi szerintem az IPTV-nek volna. Ezt admin jelszóval se tudod változtatni. Van amúgy egy szervízszoftver, amivel lehetne állítani. Meg van a service manualja. Illetve ha telefonod is van, VOIP, akkor nem rakthatnád passthrough-ba amúgy sem, mert a telot is a HGW intézi ( 10.X.X.X. IP címmel). Akkor csak a DMZ marad. Szintúgy szerintem ha van IPTV is. Aztán az az egy LAN port ugye kevés lesz, de rakhatsz rá egy switch-et. Amit nem kéne, ha aktív lenne a HGW mind a négy LAN portja.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kedves Fórumozók!

Az új optikai kábelünkhöz új routert adott a Telekom (Huawei HG8245H). A régin be tudtam állítani időkorlátot minden MAC címhez, ami teljesen jó volt a gyerekek internet hozzáférésének a szabályozására. Az újon csak komplett blokkolásra van lehetőség - ez nem praktikus.

Többféle megoldást el tudok képzelni, de érdekelne, kinek van már tapasztalata!

Pl. vehetnék olyan routert, ami tudja ezt - de melyik az?

Vagy OpenDNS-en keresztül netezzünk?

A Windows szülői felügyeletet próbáltam, de egy idő után bedöglik és amúgy sem használható a szokásos mobil eszközökre, szóval mindenképp MAC cím szintű felügyelet kéne.

Előre is köszönöm!

Péter

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...