Ugrás a tartalomhoz
  • 3

jabyga

Kérdés

A következő történettel kapcsolatban szeretném kikérni a Telekom állásfoglalását. IPTV és DSL internet szolgáltatást veszek igénybe tavaly február óta. Úgy alakult, hogy a jelenlegi címemről, elköltöztem egy új lakásba.(mindkét lakás Szekszárd belterülete) Ennek megfelelően a 1412-n megrendeltem a szolgáltatás átköltöztetését, melyre a szerződésem szerint lehetőségem van külön díj ellenében. Két hét után felhívtam újból az ügyfélszolgálatot, ahol a következő érdekességgel szembesített az ügyintéző:
Az új címemen optikai hálózat érhető el, amit a jelenlegi 7590ft-os havidíjam helyett 7990ft-ért kaphatok meg. Nemtetszésemet fejeztem ki, mivel én nem erre kötöttem szerződést. Elmondtam a hölgynek, hogy februárban lejár a hűségidőm, addig adják a régi szolgáltatást a régi feltételekkel, mivel utána úgysem szeretném már igénybe venni, ugyanis kihasználatlanság miatt felmondom a tv előfizetést. Erre a hölgy közölte, hogy akkor ennek tükrében most már csak havi 6.850ft-ért adná ugyan ezt a csomagot az optikai hálón(milyen érdekes, egyből van kedvezmény). Én továbbra is mondtam, hogy nekem erre nincs szükségem, nekem jó a hagyományos hálózat, azokkal a feltételekkel, mint amik eddig voltak. Ekkor jött a fekete leves: gyakorlatilag két lehetőségem van. Vagy szerződést bontok és kötbért fizetek, vagy igénybe veszem az új ajánlatot, amihez újabb egy év hűségszerződést kötelező jelleggel alá kell írjak. Nem értettem a dolgot. Az ügyintéző egyre csak azt hajtogatta, hogy az optikai hálózat sokkal korszerűbb és jobb, és csak ezen keresztül tudnak szolgáltatni, de ehhez nekem alá kell írnom egy újabb szerződést(most, novemberben). Enélkül nem megy. Tehát vagy aláírok még egy évet, és akkor átköltöztetik a szolgáltatást, vagy szerződést bontok kötbér ellenében.
Megkérdeztem az ügyintézőt, hogy hol szerepel olyan kitétel a szerződésemben, hogy én ha egy olyan helyre költözök ahol magasabb minőségű szolgáltatás érhető el, akkor én azért köteles vagyok magasabb árat, és főleg új hűségszerződést aláírni?! Erre ő elismerte, hogy ilyen kitétel nincs a szerződésemben. Ezek fényében úgy gondolom, hogy ez egy egyoldalú szerződésmódosítás a Telekom részéről. Ugyanis bele akar kényszeríteni egy helyzetbe, amire én a szerződéskötéskor nem vállalkoztam.
A következő az álláspontom:
A Telekom hűségszerződést írt alá velem ez év elején, melyben vállalja, hogy számomra a szerződésben foglaltak szerinti szolgáltatást szolgáltatja minden olyan helyen, ahol erre technikailag képes. Az adott helyen technikailag lehetőség van TV és Internet szolgáltatás nyújtására is, az, hogy ez miként valósul meg(sat-dsl vagy optiaki hálózaton), NEM az én dolgom! Ha nem szolgáltat, akkor szerződést szeg. Ha szerződést szeg, akkor jogomban áll nekem is elállni az adott szerződéstől mindenféle következmény nélkül, mivel a másik fél (Telekom) nem teljesíti a szerződésben foglaltakat! Ezzel szemben a Telekom szerződésbontás esetén kötbért követelne tőlem(az ügyintéző hölgy elmondása szerint).
Kérem ezen felületen(is) fejtse ki a Telekom képviselője/megbízottja, a cég álláspontját!

Köszönettel:
Zs.M.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 842
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0
1 órája, anonymus írta:

az alapértelmezett átjáró címén lehet elérni általában a hgw-t.

Igen. Abból megállapítható, ha valaki elállította a default értékről. Most épp a http volt a gond, azért nem jött be neki, valószínűsítem hogy https, de maradt az alapértelmezett 192.168.1.254.

1 órája, szomih írta:

"Add meg a vevő eszköz specifikációját is."  Ezt hol tudom megadni? Milyen analyzert ajánlasz?

Köszönöm szépen!

Mi a tipusa a wireless eszköznek, amivel csatlakozol a routerre? Ebből megállapítható hogy mit tud az eszköz, milyen a max linksebesség, milyen wifi szabványt támogat (b/g/n/ac stb)

Én az InSSIDer-t használom PC-n, Androidon simán az a neve az appnak, hogy Wifi Analyzer.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm Mindenkinek!

Amit Eddig csináltam:

Átállítottam 40 MHz-re a sávszélességet. 

Az a furcsa, hogy a leírásban látja, hogy 130 Mb, de más routert ír. Nem Atheros AR928X vezeték nélküli hálózati adapter.

Elvileg az alapértelmezett IPv4 cím jó ,de az IPv4 cím más.

Hogyan tudok képet csatolni? :). Egyszerűbb lenne. Nem vagyok IT zseni, mint kiderült :)

Lehet, hogy újra hozzá kell adni a hálózathoz, vagy letölteni vmilyen Huawei drivert.

 

Köszönöm! Addig nem nyugszom amíg meg nem oldódik.

 

 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ha a Tplink WR740N-t kötötted hozzá, akkor sajnos az csak draft N-es eszköz, max 150 mbps linksebességgel, az nem fogja wifin áttvinni a 120 megabites netet.

Ez a HG8245H gondolom nem draft n-es, hanem  300 mbps? Sehol nem találtam erről infót, a gyártó oldalán is mindent írnak, csak azt nem. De gondolom 300, ha már a 120-as csomaghoz adják.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szia,

Erre nem is gondoltam, hogy a laptomom a gyenge láncszem.

A wifi adapterem Atheros AR928X elvileg 300Mb bír. Nekem is ennyi van a 8245H-ról , de még nem volt időm belemerülni.

http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/digitalis_eloszto_hg8245h_hasznalati_utmutato.pdf

Vagy lehet a wifi adapter kellene updatelni? 

 

Köszönöm!

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
12 órája, szomih írta:

Sziasztok,

Díjcsomagot váltottam. HD családi + net mánia XXL, ami 120 Mb. Kicserélték a modemet Huawei HG8245H-ra. Örültem neki, hogy wifi-s, és nem kell külön routert csatlakoztatni. De a wifin csak 60Mb jön, és néha akadozik. Kábelen megvan a 120Mb. Biztos vagyok benne, hogy a modem képes leadni a 120Mb-et, és valami beállítási probléma van. Kérdeztem a telekomot. Azt mondták a 120Mb kábelen garantált, és próbáljam rákötni a modemre a régi routeremet. Hát nem tudom, állítólag a huawei jobb, mint az én TP-link WR740N-em, és szerintem nem ez a megoldás. 

 

Tudnátok segíteni? Hogyan lesz a wifin is 120Mb?

Köszönöm!

Misi

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de ne is reménykedj,hogy 2.4GHz-en eléri valaha a 120-at.

Ha tudná az 5GHz-et a Huawei és az eszközöd is képes lenne rá, akkor lazán meglenne a 120.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 perce, szomih írta:

Köszönöm! Csak nem értem  miért adták hozzá. Adok is, meg nem is. Ha azt akarom hogy 120Mb jöjjön, vennem kell egy 5 Ghz-es routert, ha jól értem. Akkor ez is megoldódott :)

Köszönöm Mindenkinek!

De akkor korán sem biztos, hogy a wifi kártya tudná kezelni. Azt hiszem beletörődök. 60 Mb sem kevés :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Bekötötték az optikai netet egy HG8245H elosztóval.Melynek a wifi jelét messze már nem lehet érzékelni.A régi netemhez volt egy Asus RT-N14U routerem,aminek teljesen jó volt a jele.

Kérdésem,hogy tudnám ezt beiktatni a rendszerbe.(Szájbarágósan leírva) :D Köszi.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Mazdarobi
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sokféleképpen összelehet kötni két routert, attól is függ, hogy melyik a legjobb megoldás, hogy mi a cél vele. Mivel leírásod alapján nincs semmi különösebb elvárásod a wifi hatótáv kiterjesztésén kívül, ezért az a legjobb ha egy LAN kábellel ösekötöd a két eszközt (LAN portból LAN pprtba kötve). Ha az Asusodban van olyan instant beállítási lehetőség, hogy AP mód, akkor arra állítod, ekkor letiltja benne a natot és HG8245-től kapja meg az ip címét.

Javaslom tanulmányozd mindkét eszköz User manuálját.

Ha elakadtál, akkor kérdezz itt is vagy bármelyik routeres tech fórumon a neten.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok,

A problémám hogy 1 hete már Telekomos 120mbs/10mbs-es előfizetőként a torrent letöltés száguld de a feltöltés egyáltalán nem megy.
Az ip címem publikus, a router beállításokban az upnp bekapcsolva, portok nyitva  mégsem produkál semmit.  (Az előző internetszolgltamnál hibátlan volt a dolog tehát a kliens biztos jól van beállítva)
Modemem: Huawei HG8245H

Valakinek van-e esetleg tanácsa,javaslata, hasonló "élménye"?
Köszi!!!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
35 perce, btz írta:

@Dani30

Publikus IP címed van? Mert hallani ilyesmit is néha hogy NAT-olnak optikán is, persze ez csak amolyan városi legenda féle szinten megy, de azért ezt is érdemes ellenőrizni.

Igen publikus az IP címem. 81.xxxx A kérdésem szerintem valamelyik moderátor tette be ide. :) Ellenben a környék összes Telekomos ismerősömnek ugyanez a jelenség.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...