Ugrás a tartalomhoz
  • 2

IPV6


okostojás

Kérdés

  • Válaszok 372
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1
13 perce, btz írta:

@Pityesz

Azt jelenti hogy a Lan-ra kaptál egy teljes ipv6 tartományt, amit kioszthatsz 255 eszköznek, 60 perc (?) az érvényességi ideje a címeknek. Támogatja a módosított EUI-64 címzést, azaz a MAC címből való utótagos ipv6 címek használatát.

Köszönöm a válaszod!

A rapid commit és az unicast mire jó?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Fent van valami kiegészítő, nem tudom a nevét, de azt jelzi ki, hogy az adott oldal 4-es vagy 6-os ip-n jön-e.
Modemen kicsit nehezebb nézni, mert pontosan nem tudom, hogyan működik, de már nem köthető rá más MAC című eszköz (használtan kaptam alapból, eddig 1 eszköz lett rákötve), így ha a saját gépem kötöm rá, nem ad netet. Át kellett írni a hálókártya MAC címét, amit még ki kellett nyernem a routerből. :D Na de sikerült.

Minden jel arra utal, hogy a hiba teljes egészében az Asus routerekben van. Most a windows 10 sem tűnik hibásnak. Ráadásul az a fura, hogy routerrel is csak vezetékes kapcsolat esetén, WiFi-n tökéletes. A kapcsolat sebessége egyszerűen lekorlátozódik 800 kbps-re. És minden alkalommal ennyire. A windows hálózati forgalom mérésénél is ennyit ír, e fölé soha nem megy.

Ebben talán az egyetlen pozitívum, hogy az asus support-tal picit könnyebb felvenni a kapcsolatot, mint a microsoft-tal.
Mivel WiFi-n jó a dolog, így feltételezem, hogy a konfiguráció helyes. IPv6 tűzfalat kikapcsolva sem javul meg. Innentől átadom az ügyet az Asus supportnak. Addig meg kénytelen vagyok letiltani az IPv6-ot a routerben, ugyanis minden vezetékkel kapcsolódó eszközön jelentkezik a hiba. Windows 7-esen is. A jelenség ugyan az: nem kap IPv6-os DNS címet, és korlátozva van a sebesség 800 kbps-en.

Úgy tudom, hogy az összes Asus router ugyan azt a firmware-t használja (többnyire), így az Asus router tulajok jobb, ha figyelnek. Jobb esetben szoftver hiba, rosszabb esetben hardver.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Én pingelésnél nem tapasztaltam magas válaszidőket, szerintem pénteken este néztem.

Mindazonáltal én is kikapcsolva tartom az IPv6-ot, bár nálam más problémák akadtak. Szerintem nem sürgős a dolog, nyugodtan ki lehet kapcsolni, aztán majd ha kiforrja magát, akkor engedélyezni.
 

Úgy tűnik, hogy a hálózati terhelésből adódó lassulás fokozottan jelentkezik, elképzelhető, hogy még nincs annyi eszköz mögötte, mint kéne. Idővel fejlődni fog.
Én akkor tudok érdemben tovább tesztelni, ha megoldódik a router gondom.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Egyelőre csak ezek a távoli szerverek vannak. Szerintem ezt nem is nagyon fogják fejleszteni, meg kell várni, míg a speedtest.net megcsinálja az ipv6-os dolgait. Gondolom lesz nekik. Címük már van, ha jól láttam, de nekem 4-es-en töltött be az oldal, és azon is tesztel.

Ping-et nem próbáltam, de azt lehet futtatni windows parancssorból is:
- nslookup youtube.com -> fogsz kapni egy darab IPv6-os címet, azt kimásolod (win10-nél azt hiszem simán lehet másolni (enterrel), régebbi verzióknál jobb gomb, megjelölés, akkor ki tudod jelölni, és enter a másol)
- ping jobb gomb, beillesztés

Egyszer próbáltam, de nem igazán tudtam értékes adatokat leszűrni. IPv6 nálam is lassabb volt, mint a 4-es, de nem drasztikusan.
 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
20 órája, fgabor87 írta:

Már nem az első eset, hogy a szolgáltató DHCP szervere elkutyul valamit, mind IPv4, mind IPv6 esetén. Ma 11 óra óta nem volt internet, mert rossz IP-t osztott:

Dec 13 11:01:24 dhcp client: bound 31.46.197.156 via 31.46.196.1 during 60735 seconds.
Dec 13 11:01:25 WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly.
Dec 13 11:01:30 dhcp6 client: bound address 2001:4c4c:202:9:611f:e225:d95d:1f35/128, prefix 2001:4c4c:1263:8800::/56

Se a 4-es, se a 6-os IP-n nem volt internet. Pedig nem tűnik nehéz feladatnak egy DHCP szerver üzemeltetése...

Még jó hogy ugyan azon a hálózaton szervereken keresztül netezünk.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok,

Előre leszögezem, hogy nem értek az IPv6-hoz, de lenne pár kérdésem.
A Telekom nálunk is bevezette az IPv6 dual stack megoldását. Cisco EPC3925 HGW-nk van, s hiába kapcsolom ki a LAN IPv6 menüben, az Android-os mobil eszközeim ugyanúgy kapnak IPv6-os címet is.  A problémám az, hogy Android-os eszköz alatt nem működik az IPv6-os névfeloldás (3 eszközön próbáltam, egyiken se működik).  Ezeket a DNS szervereket kapom Android-on:

getprop net.dsn1 2001:4c48:2::1
getprop net.dsn2 2001:4c48:1::1
getprop net.dns3 8.8.8.8

Igazából már pingre sem válaszolnak a Telekom IPv6-os DNS szerverei, míg pl. Ubuntu-n gond nélkül működik, pingik, nevet old stb... Android-on az alkalmazás (pl. böngésző) hosszú-hosszú másodperceket vár míg IPv6-tal próbálkozik, majd áttér IPv4-re. A Telekom által javasolt tesztoldalakon mindent rendben talál:

Tesztelés IPv4 DNS rekorddal    
rendben (0.214s) kapcsolat: ipv4
Tesztelés IPv6 DNS rekorddal    
rendben (0.232s) kapcsolat: ipv6
Tesztelés Dual Stack DNS rekorddal    
rendben (0.230s) kapcsolat: ipv6
Dual Stack DNS és nagy csomag tesztelése    
rendben (0.229s) kapcsolat: ipv6
IPv4 teszt DNS nélkül    
rendben (0.223s) kapcsolat: ipv4
IPv6 teszt DNS nélkül    
rendben (0.229s) kapcsolat: ipv6
Nagy IPv6 csomag tesztelése    
rendben (0.248s) kapcsolat: ipv6
Az internetszolgáltató IPv6 DNS tesztje    
rendben (0.226s) kapcsolat: ipv6
Find IPv4 Service Provider    
rendben (0.156s) kapcsolat: ipv4 ASN 5483
Find IPv6 Service Provider    
rendben (0.181s) kapcsolat: ipv6 ASN 5483

Viszont az http://ipv6-test.com/ oldalon a droidok az alábbiakra unreachable-t mondanak: (Ubuntu-n Reachable)

DNS6 + IP4 Unreachable    
DNS6 + IP6 Unreachable

Mi lehet a probléma? Nekem már az is jó volna, ha simán ki tudnám kapcsolni az IPv6-ot, de azt sem a HGW-n, sem a NEM root-olt Android-on nem tudom megtenni.

Köszi

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 9/1/2016 at 19:34, btz írta:

A legtöbben azt sem tudják mi az. Nálunk az egész utca abban van. Nem is tudnak róla, nem is magyarázom nekik, majd ha valamelyik ip kamerát akar.

De nyilván minden szolgáltató rajta van az ipv6-on, nem az orbaszájba natolás az irányvonal sehol.

Szia!

Végre egy nyom! Kb. ősz óta nem működik a remote desktop-om külső hálózatról, azelőtt ment és minden beállítás, portforward, stb. azóta is stimmel. Ma újra nekiültem a dolognak, és nem találtam megoldást. A publikus IP címem a 134.255 tartományban van. Ez lehet a problémám, hívjam az ügyfélszolgálatot?

Köszi, üdv:

Csaba

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@disconnect

Igen azért nem kap mert csak a CMTS-en van engedélyezve, minden Cisco eszközön megjelenik az IPV6 menüpont és ahol fel van konfigolva ott fel is veszi a v6 címet, ahol nincs ott az van mint nálad. Az utcát továbbítom. Majd írok ha van fejlemény.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Roli82

Telekomtól még nem kaptam rézen. IPV6 in 4 tunelen másik szolgáltatótól saját routeren használok ipv6-ot. (Ha valakit érdekel, akkor segítek benne)

@disconnect

Mi az IP címed a what is my ip oldalak szerint? Ha nem egyezik a HGW wan oldali címével,,akkor azon kétlem, hogy be megy bemegy bármilyen kérés kintről a 80-as porton a HGW-d felé.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@fgabor87

Nem is az a lényeg, hogy látni lehessen a Wan ip-t. Sokan panaszkodnak NAT-olásra, de egy részüknek nincs lehetősége vagy tapasztalata belépni a digitális elosztójukba, ezért akartam egy olyan módszert, amivel kicsit egyszerűbben lehet kideríteni a NAT-olás tényét. Mivel koaxon hivatalosan nem natolnak, így a dsl esetén a net típus ismeretében még alkalmzható ez a módszer. Most kideült, hogy koaxon megjelenik ez a 10.22....cím, így módszert kell váltanom, ha koaxon is NAT-olni kezdenek, de már van rá egy ötletem, talán még a tracertesnél is egyserűbb. (What is my ip oldal hostname lockuppal való host név megnézésről nenne szó. Amennyiben a hostnévben benne van, hogy NAT, akkor az ip cím NAT-olt, más esetn pl dsl.pool vagy catv.pool jelenik meg, akkor nem natolt. Digitális elosztóba ezzel a módszerrel sem kell belépni és mivel ez az ellenőrzés böngészőben történik, ezért talán sokaknak a cmd parancssornál is jobban kézreál)

Neked koaxos neted van? Szerintem neked natolt DSL van.

Ez a  http://whatismyipaddress.com/ip-lookup oldal mit mutat a hostname résznél?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 02. 14. at 11:06, Tamas586 írta:

Hozzám sem érkezett még meg.. ADSLen  Pestimrére.

 

Ekkor: 2017. 02. 14. at 11:13, Roli82 írta:

Utána kérdezek ennek is, hogy rezeseknek és optikásokra elkezdték -e már a v6 bekapcsolást.

Egy pici terítés volt már rezen / optikán. Bővebbet nem tudtam meg.

@disconnect

Privát üzenet várakozik a postafiókodban. :)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Cisco EPC3925 adja a netet bridge módban, volt ZyXEL, van TP-Link router, emellett van 2 PC (egy Windows10-es és egy Windows8.1-es), hálózati nyomtató, NAS (ezen fut egy VPN szerver, ha valamiért kintről be kell nézzek), Chromecast, TV, androidos telefonok, PS4 és PS3. Ezekből talán az utóbbi kettő nem IPv6-képes, a többi igen. Kapnak is publikus v6 címet, de egy idő után (ez lehet egy óra és pár nap közt tetszőleges) leesnek a hálóról. DHCP-PD belőve, a LAN SLAAC + Stateless DHCP alapján megy, minden úgy van paraméterezve, ahogy a nagy könyvben lennie kell.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...