Ugrás a tartalomhoz
  • 2

IPV6


okostojás

Kérdés

  • Válaszok 372
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 1

Bizonyos Android és macOS oprendszerek, Samsung telefonok (6-os széria) néha IPv6-osként küldenek IPv4 packetet is, ezzel megtévesztik, lelassítják a HGW-eket. Az érintet rendszerek, eszközök fejlesztőivel egyeztetést folytat a Telekom. Végleges megoldásig az érintet modemek kizárásra kerülnek a IPv6-bol. Fontos tudni hogy ez nem modem hanem eszköz oldali hiba.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
1 órája, btz írta:

@sltsznt

Van olyan, is hogy a szolgáltató téved. De ha nem is téved és a HGW megkapja az IPv6 címét, a géped biztosan nem, így nem jöhet létre ipv6 kommunikáció.

Én nem értek az ip-címekhez, de a józan *****i eszem nekem is azt diktálta, hogy ha a teszt azt írja, hogy az ipv6 nem támogatott, az azt jelenti, hogy nincs ipv6 kommunikáció. De mivel ezen az érvelésen kívül más érvem nekem  nincs, így aztán nem álltam le vitatkozni a szakemberrel. Talán hamarosan kapok egy új routert, amibe legalább  'bele tudok nézni', aztán majd meglátom, hogy hisztizzek-e tovább. :) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Üdv! @mindenki

Tudnátok tesztelni mobilon (mobilnettel, lte vagy akár 3G), hogyha kikapcsoljátok a készüléketeken a mobil adatforgalmat úgy, hogy kikapcsolás előtt van ipv6 címetek, majd vissza kapcsoljátok az adatforgalmat, akkor visszakapjátok az ipv6 címet, van e ipv6 címetek? Ezt ellenőrizzétek többszöri ki/be kapcsolással. Ezután ugyan ezt kéne tesztelni repülőgép üzemmód ki/be kapcsolással úgy, hogy ezalatt a mobiladatfogalom kapcsoló bekapcsolt állapotban van. A válaszban mellékeljétek a készülék tipusát és oprendszerét, amivel teszteltetek.

Előre is köszi!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
5 órája, Tamas586 írta:

Na úgy érzem hasznos volt a sok sok éves várakozás, mert megérkezett Pesten ADSL-re az IPv6 hozzám is..

Jelenleg így van beállítva:  

wrt1.png

Ekkor a routerem kap csak ipv6-ot, a pc, és a többi eszköz nem.

Ha bekapcsolom a Radvd -t akkor a pc kap 2001-es ipv6 címet de a router elveszti azt és a tesztsitetok is azt jelzik hogy nincs ipv6-om.

Ezen leírás szerint ez igaz is lehet: LINK: "Modem esetén a modemre kapcsolódó ügyfél eszköznek DHCPv6-ot kell használnia" (SLAAC nem támogatott) = (RADVD nem támogatott?)

Kérdés:  Hogyan tudok 1-2 eszköznek (PC, telefon) IPv6 címet biztosítani ezen DD-WRT routerrel?

PC-nek fix ipv6 címet adva se működött egyik teszt se. Dhcp6s -t bekapcsolva semmi se történik.

Bár nem tartozik a kérdéshez, de én ezt a DD-WRT-t lecserélném OpenWRT-re. Ott sok mindent állítgatni már nem kell, sokminden automatikusan megfelelően be van állítva az IPv6-hoz. 

A Dhcpv6 megkötés a saját eszközöd WAN ip címére vonatkozik, annak kell DHCP-vel várnia az IPv6-ot. 

Saját LAN-odon azt csinálsz amit szeretnél. Én használok DHCPv6-ot is és SLAAC-ot is, így amelyik eszköz támogatja mindndkettőt, annak 2 IPv6 globális címe is van. De lehet több is. 

RADVD fusson és a DHCP6s és DHCP6c is. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Tamas586

Nincs semmilyen átverés a Telekom szerverével szemben. A Telekom ad egy IPv6 címet az eszközöd WAN interfészének (DHCPv6-al, SLAAC-al nem) és egy /56-os prefixet a LAN-odnak, innen a Telekom dolga lezárul.

A LAN-odon a prefixből lehet képezni IPv6 címeket, amit lehet kiosztani DHCPv6-al mondjuk Windowsos gépeknek és SLAAC-al RA (Router hirdetés) útján, akár DHCPv6 szerver nélkül is.

interfaces-openwrt.jpgwindows-laptop-adatpter.jpgipv6-test.jpg

Érdekes, hogy a géped kap állapotmentes autokonfigurációval címet, mégsem megy ki vele a netre. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
6 perce, McBelaba írta:

Az IANA szabvány és ajánlása szerint az IPV6-os cím egyedi, mert tartalmazza a MAC címet is, olvass utánna. Az hogy a facsvart kalapácssal is be lehet verni a fába, nem jelenti azt, hogy be kell kalapáni, hanem be kell csavarni, mivel csavar...
 

Az lehet, hogy alapból benne van a MAC az IPv6 címben, de pont azért vezették be az IPv6 Privacy Extensions-t, mert rájöttek, hogy nem lesz jó a MAC az IP-ben. Windows is alapból ezt használja, van egy statikus (mármint addig amíg a router újra nem indul, mivel akkor a Telekom új prefixet ad) IPv6 cím, amivel el lehet érni a szolgáltatásokat, illetve egy “privacy” cím, amit a weboldalak kapnak meg, mikor csatlakozol hozzájuk, és kb. naponta vagy pár óránként változik.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: nyuszika7h
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2019. 11. 03. at 20:34, okostojás írta:

Csak most úgy ránéztem kíváncsisagképp. Nekem a hg8245h után van egy mikrotik router. Az intéz mindent. Lehet nincs jó beállítva. Kérdem másképp. Optikán is megy mar az ipv6?

Hello @okostojás, megy (konkrétan az említett ONT-on is), így nálad lesz valami

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...