Vass Zoltán

Tag
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Vass Zoltán a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Ezt írtam legutóbb a Telekomnak, jó sok webes nyomozás után. Várom a választ: A hiba kb.1 hónapja fennáll, azóta, hogy több új HD csatorna bekerült a kínálatba. Darabos a kép HD adásoknál, a sport csatornák gyors kamera mozgásoknál nézhetetlenek. Mintha egy lassító effektus lenne az adáson. Mintha egy dokumentumfilm lenne. Nem folyamatos a mozgás. Nincsenek pixelhibák, vagy fagyások. Mintha 1--1 képkocka kimaradna, ezért tűnhet darabosnak a kép. Ha HD csatornára váltok, pár másodperc késéssel indul csak az adás. Ez sem volt jellemző korábban, bár előfordult. Fórumokon olvasva, ez talán "szappanopera effektus", vagy motion picture effektus. Egyik TV készülékünkben sincs ilyen beállítási lehetőség. A frame per secundum beállítás is érdekes lehet. (hány képkocka kerül megjelenítésre másodpercenként). Ez nincs elállítva a telekom rendszerében? Amit kértem még: eldobott ip csomag, multicast lyuk, packet loss, stb ellenőrzése. Mind a 2 TV-n ez a hiba, beltériket már megcseréltem, HDMI kábeleket is. A digitális elosztó: Huawei HG850A
 2. HDMI kábel csere volt már. A szobák közt is megcseréltem a beltérit. Áramtalanítva minden, a digitális elosztó is. Az érdekes még, hogy amikor egy HD csatornára lapozok, 1-2 másodperc állókép, és csak ez után indul el. A beltéri 1080i felbontásra állítva. Tehát semmi nem változott nálam, csak a Telekom adás romlott el :-)
 3. Az alábbi problémát tapasztalta már valaki? Mi okozhatja? Nyíregyházán pár hete bővítették az IPTV HD kínálatot. Azóta a minőség nálam elromlott. Focit például lehetetlen nézni. Olyan, mintha egy lassító speciál effekt lenne az adáson. Gyors mozgásnál mintha kimaradnának teljes képkockák. Folyamatos és éles a kép, nincsenek pixelhibák, fagyások sem, de rontja a szemet a darabos mozgás. Tegnap volt a BL döntő. Átraktam földi HD adásra. Gyönyörű éles kép, folyamatos mozgás. Labda és játékosok is, gyors képernyőmozgások hiba nélkül. Tegnap a telekomnál már az RTL híradón is észrevettem, hogy mozgatja a fejét a bemondó, és darabos a mozgás. Bejelentettem hibára. Kijött egy ember, szerintem nem is látta, hogy miről beszélek. Hardver reset, aztán lezárták a munkát azzal, hogy a hiba biztos nálam van. Csak azért írtam ezt le, mert keresem a neten ezt a problémát, de nem találok semmit. Korábban csak a Spíler HD volt ilyen, a Sport1 HD, Sport2 HD M4 HD jó volt. De most ezek is elromlottak. Sávszélesség probléma lenne? Túl sok a HD adás, nem bírja a hálózat?