Blogok

Közösségi blogjaink

 1. Az alkalmazás segítségével népszerű dalokat tudunk megtanulni zongorán, kottaolvasás ismerete nélkül.

  pianist.png

  Innen tölthető le: Android iOS

  Hogyan használjuk?

  Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Play Áruházban, valamint az App Store-ban, OnlinePianist néven.

  Az alábbi lépéseket követve könnyedén elsajátíthatjuk az applikáció használatát:

  1) Az alkalmazás letöltése után, az első indításkor választhatunk egy véletlenül összerakott listából három zeneszámot. Ezt a három zeneszámot megkapjuk rögtön ingyenesen. (Ha nem tetszettek a számok, lépjünk ki az alkalmazásból, mivel így más számokat fog ajánlani nekünk.)

  2) Miután kiválasztottuk a nekünk megfelelő zeneszámokat, megjelenik a könyvtárunk, ahol az általunk megszerzett dalok érhetők el. Itt a számokat kiválasztva megtanulhatjuk őket, valamint keresgélhetünk új számokat a gyűjteményünkbe.

  3) Egy szám betöltése után megjelenik egy zongora billentyűzetének a képe. A dal hangjegyei a ritmus játékokhoz hasonlóan közelítenek a zongora felé. Ezen a felületen tudunk előre ugrani a zeneszámban, valamint leállítani vagy lelassítani azt, továbbá különböző, a tanulást segítő beállítást bekapcsolni, illetve kikapcsolni.

  4) Új zeneszám megszerzésére három lehetőségünk van: minden harmadik napon kapunk egy általunk választott zeneszámot, megvásárolhatjuk az alkalmazáson belül, vagy vásárolhatunk prémium előfizetést, és így minden dal elérhető lesz számunkra.

  5) Ne felejtsünk el regisztrálni az alkalmazásban, mivel, ha az appot letöröljük, vagy elveszik a telefonunk, elveszik minden eddigi dalunk is. A megszerzett dalok a felhasználói fiókunkhoz vannak kötve, így bejelentkezés után bárhol elérhetővé válnak.

  Az alkalmazás böngészőben is elérhető.

 2. Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

  Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

  Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

  Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

  vmi2.jpg

  Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

  Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

  Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

  V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

  Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

   

  Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

  -Számos új funkció

  -Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

  -Fon

  -Számtalam hibajavítás

  -Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

   

  Sagemcom GYIK

   

  Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

   

   

  Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

  • 1
   bejegyzés
  • 0
   hozzászólás
  • 15195
   megtekintés

  Legutóbbi bejegyzések

  H_L
  Legtutóbbi bejegyzés

  Megjelent a Telekom Zöld1GB eseti netbővítője és rögtön felmerül a kérdés, hogy ez egy újabb üzleti trükk, vagy tényleg valós segítség a klímaváltozás ellen. Én úgy gondolom, hogy bármilyen hozzájárulás a megújuló energiák támogatásához segíti a klímaváltozás elleni küzdelmet. Meg is néztem személyesen a napelemeket amikkel termelik az energiát, tényleg ott van és a napi termelést is pontosan tudom követni itt. 100 Ft pont annyi amit nem sajnálok azért, hogy zöld legyen a netem. Már csak az a kérdés, hogy az összes szolgáltatást ki tudom majd zöldíteni?

   

  MAR_082_zold_1GB_m25_1280.png