Blogok

Közösségi blogjaink

 1. Több, mint 30 ingyenes nyelvet tanulhatsz ezzel az alkalmazással, napi 5 percben, játékokkal, grafikákkal.

  drops-logo.png

  Innen tölthető le: Android iOS

  Hogyan használjuk?

   A játékban a tanulni kívánt nyelv kiválasztása után választhatunk egy témakört, majd a témakörből feladatokat kapunk a szavakkal, melyek megoldása közben folyamatosan ismételjük a már megtanult szavakat, a feladatok közt akad olyan is, ahol írnunk kell, így nem csak a passzív szókincsünk fejlődik. Az ingyenes verzióban egyszerre mindössze 5 percet játszhatunk, ez 10 óránként újraindul. Minél tovább játszunk megszakítás nélkül, annál több időt kapunk az egyes menetekben. Ez a bónusz egy kihagyás után elvész, ezzel motiválva a játékosokat a folyamatos gyakorlásra. A témakörök szerteágazók, a dizájn megnyerő. Minden szóhoz egy rajz, vagy grafika társul, így könnyítve meg a tanulást. A háttérben futva üzeneteket jelenít meg az alkalmazás, melyekben rákérdez korábban tanult szavakra. A program több mint 30 nyelvvel érhető el, így mindenki megtalálhatja azt, amit tanulni szeretne.

  Jelenleg 140.000 értékelés alapján 4,8 ponton áll. Ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik új nyelvek iránt, vagy csak meglévő tudását szeretné felfrissíteni.  

  • 1
   bejegyzés
  • 0
   hozzászólás
  • 1469
   megtekintés

  Legutóbbi bejegyzések

  H_L
  Legtutóbbi bejegyzés

  Megjelent a Telekom Zöld1GB eseti netbővítője és rögtön felmerül a kérdés, hogy ez egy újabb üzleti trükk, vagy tényleg valós segítség a klímaváltozás ellen. Én úgy gondolom, hogy bármilyen hozzájárulás a megújuló energiák támogatásához segíti a klímaváltozás elleni küzdelmet. Meg is néztem személyesen a napelemeket amikkel termelik az energiát, tényleg ott van és a napi termelést is pontosan tudom követni itt. 100 Ft pont annyi amit nem sajnálok azért, hogy zöld legyen a netem. Már csak az a kérdés, hogy az összes szolgáltatást ki tudom majd zöldíteni?

   

  MAR_082_zold_1GB_m25_1280.png

 2. anonymus
  Legtutóbbi bejegyzés

  Koaxon natolnak ?

  Nem koaxon nem naolnak. 

  Port nyitás

  Belépés után haladó port továbbítás fülön. 

  Képkivágás.JPG

  Elfejtettem a Wifi jelszót

  Ha az oldalsó matricán lévő adatokkal nem tudsz csatlakozni, mert már átírtad a jelszót. Akkor a 192.168.0.1 oldalon belépés után, a vezeték nélküli fülön. A biztonsági kulcs mutatását ha be pipálod utána látod a jelszót.

  Elfeljtettem a belépéshez szükséges jelszót. 

  Hgw alján vagy hátulján találsz egy süllyesztett gombot. Azt kell nyomva tartanod kb 30 másodpercig, utána újraindul és az oldalsó matricán lévő jelszó lesz ismét érvényes.

  Mik az aktuális publikus szoftver verziók ? 

  Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.0 

  Mi a különbség a F@st 5655V2 és a Sagemcom F@st 3686ACV2  közt, illetve csereszabatos ?

  Egyik koaxos a másik optikai Hgw, egyáltalán nem csereszabatosak nem tudják egymást kiváltani.

  Van egy saját VPN szerverem vagy egy VPN szerverhez szeretnék kapcsolódni, minden jónak néz ki mégsem működik. Mit tehetek hogy működjön?

  Minden VPN kapcsolat működik a HGW-en keresztül, ha a "Haladó/Opciók" menüben a PPTP Passthrough és IPSec Passthrough" be van kapcsolva.

  Bridge mód hogy vehető igénybe ? 

  1414 felhívása után kérhető, amennyiben nincs iptv előfizetésed. 

  2,4 Ghz 40 MHz mért nem müködik ?

  Akkor nem müködik csak ha a rádiós közeg túl szennyezett,  két beállítási lehetőségünk van 20MHz és a 20/40MHz. 

  Mikor érkezik új FW ? 

  Erre pontos egzakt választ mint pl holnap, nem fogok tudni adni.  Szoftverfrissítés elindulása után elkel telnie egy kis időnek míg mindenkihez eljut. 

  Nem tudok csatlakozni a nyomtató szerverre, ez mért van? 

  Régi Cups szerver fut a Sagemcomon, ez okozza a gondot nem kompatibilis már az újabb nyomtatókkal.

  Mi a különbség a V1 és V2 verzió közt ?

  Új kisebb készülékház újragondolt nyák, ezeknek köszönhetően kisebb méret és jobb hőleadás kevésbé melegszik. Wifi összességében jobban teljesített nálam, de ez nem törvényszerű.

  Hogy zajlik a szoftverfrissítés, kérhetem egyedileg ?

  Nem kérheted egyedileg, központilag állítják be küldik szét stb. Nincs jelenleg kényszerített frissítés, tehát a következő újraindítás után töltődik le az új szoftver ez kb 2-3 perc. De csak abban az esetben ha már nálad is elérhetővé tették.  Viszont a Sagemcom TFTP szervert használ így hamar ás fájdalommentesen megvan.Szoftver tesztelésbe alkalomadtán bevonásra kerülhetnek  előfizetők is. Ezek az alkalmak ha vannak, előre meghirdetésre kerülnek. 

  443-as portal mi a helyzet ?

  443 nem használható, Sagem távoli https eléréséhez van fenntartva 

  Állapot / Kapcsolat fülön mik a megfelelő paraméterek ? 

  Teljesítmény oszlopban 0-hoz közeli értékek a legideálisabbak. De -15 és +15 közt nincs semmi gond még.  SNR 35 és 45 közt változóan bármi lehet. Visszirányban  a teljesítmény 3-4 csatorna esetén maximum 51,  6 csatorna esetén 2 vel kevesebb. 8 csatorna esetén már 3-al, és még semmi tartalékkal nem számoltunk. 24693_docsis3_us_pwr.png

   

   

  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény