Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78142

Telekom fórum egy régi motoros szemével


anonymus

20524 megtekintés

A T háza táján nem új keletű a szándék, hogy kössük össze a cég dolgozóit, szakértőit, műszerészeit, lelkes, telekommunikációs ügyekben szakértő előfizetőket, majd adjunk hozzájuk egy csipet alapvetően elégedett vagy éppen durcás előfizetőt, akik eltévedtek a T világában, vagy szimplán nem jönnek ki a telefonos automata rendszerrel. A recept működik, láss csodát, elkezd épülni egy közösség, mágikus dolgok történnek, én sem gondoltam volna.  Ahogyan a fórum jelmondata is sugallja: Kérj segítséget a Telekom-közösség szakértőitől, vagy oszd meg tudásodat, és legyél te, aki másoknak segít! Mindenki így került ide, jó magam is. Problémám volt egy GlobalTeq dvb-c dobozzal, interneten keresgélve jutottam el akkori T-Home Beszélgessünk! fórumra. Azóta eltelt pár év, jött rengeteg kérdés, született még több válasz, és én még csak a második fórumot fogyasztom, de van olyan köztünk, aki harmadikat - respect neki.

Ez a fórum tehermentesíti a 1412-1430-as, e-mail ügyfélszolgálatokat, a T üzleteket és társait, segítünk hibaelhárításban szerződésekkel, csomagokkal kapcsolatos kérdésekben, kb. mindenben. Persze csak annak, aki hagyja, mert bizony vannak, akik nem látják a fától az erdőt J Szitkozódáson, trollkodáson, tagtársaik támadásán kívül mást nem tesznek, és azt hiszik, ez megoldást jelent a problémájukra, ezzel lejáratják a céget, vagy tudom én, szerintük mire jó. És persze itt más szemszögből, felhasználói tapasztalatokra alapozva kapnak választ, segítséget, támogatást a tagok, látogatók. Kövezzen meg az, aki azt mondja, hogy ez nem egy jó rendszer, bárki betér, választ kap bármire. Ehhez nem kell telefonálgatnia, várakoztató zenét hallgatnia, és el sem kell mennie otthonról. Elég pár sorban leírnia, mit szeretne. Egyedül azok a specifikus kérdések okoznak gondot, amelyeknél bele kéne nézni háttérrendszerekbe, be-, kikapcsolni, állítani valamit, de ezt a részt hagynám is, ingatag talaj.

Folytassuk inkább egy kis történelemórával. Egészen  2002-ig, a T-Online-on időkig és Pohly Ferenchez, mint ötletgazdához kell visszamennünk, az ő nevét viseli az első T fórum, a  POLIfórum.  Kinézetre elég fapados volt az akkori elvárásoknak megfelelően, nem tartalmazott semmi sallangot, csak azt, ami tényleg kell. A fórum tette szépen a dolgát, már akkor megmutatkozott a közösség ereje, barátságok köttettek, viták születtek, és persze számos dologra született megoldás. Már itt színre lép Németh Attila, ő volt az akkori fórum felelőse, majd az ő közbenjárásával született meg 2009-ben a következő, a T-Home Beszélgessünk! fórum. Ez szebb kinézetet, több lehetőséget, minden téren fejlődést hozott, de Attila távozott a cégtől, ezzel egy időben T befejezte a beszélgetést az emberekkel. Ekkor mutatkozott meg igazán a fórumközösség ereje, a közösség elérte, hogy a fórum nyitva maradjon, és továbbra is lehessen kérdezni, hozzászólást írni. Igen ám, de a T megspékelte ezt egy olyan érdekességgel, hogy moderációt kiszervezte, ami lényegében nem működött. Ezután jött egy meglepő fordulat, gondolom vezetőségi és egyéb változások történtek cég háza táján, erről sajnos nem tudok semmit, nem is kell tudnom. De 2014-től a T újra beszélgetni akart velünk, ráadásul már nem csak otthoni témákban, így megalkotta az integrált, mobil témákat is kezelő Telekom Gondolatbörzét.   Persze nem volt a legszebb a váltás a T-Home Beszélgessünk! és a Telekom Gondolatbörze közt. A rengeteg ideig parlagon hevert Beszélgessünk! fórum érdemi moderáció nélkül elzüllött, ***** – na jó, troll - került az almába, ahogy tartja a mondás. Ezzel számos régi motorost veszített a közösség. Hogy csak egyet említsek, Dchardot, akit régiek közül sokan ismerhettek. Profiljába tartozott a HFC hálózatok ismerete, a Docis és az egyedi DSL modem FW-je, amivel valami elképesztő mennyiségű embernek segített, hogy ne csak a garantált sávszélt kapja.  A lényeg azonban, hogy itt van egy új, szép, friss fórum - ami menet közben új köntöst és nevet kapott, jelenleg Telekom Fórumként érhető el - és a háttérben egy elszánt, lelkes csapat a T és a közösség részéről egyaránt.

large.560ac9ee8774b_Kpkivgs.PNG.c7828957

Kezdet kezdete

 large.205171_1_6.jpg.8c3e7d24ecefd2748b1

T-Home Beszélgessünk 

large.kozossegbeta.png.8d2a0dd36f7fd057c

Az új fórum beta fázisban.

Mikor ezeket a sorokat írtam, a Telekom fórum éppen egy újabb változáson esett át, az igényeinket jobban kiszolgáló, új, a korábbinál könnyebben fejleszthető motort kapott.  Tudni kell ehhez, hogy a fórum kialakításának – illetve a fenti történelemóra alapján az átalakításának - ötletgazdája és megvalósítója a Magyar Telekom volt, de a körítés egy részét, így a korábbi fórummotort is a Deutsche Telekomtól kaptuk. Nem árulok el nagy titkot, fontos volt egy olyan hely kialakítása, ami a helyi látogatók, tagok igényén alapul inkább, és nem tisztán a Magyar, illetve Deutsche Telekomén.  A fórum jelenlegi üzemeltetőinek sikerült ezt is elérnie, le a kalappal!

 

Köszönöm a figyelmet, sziasztok!

5 megjegyzés


Recommended Comments

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...