Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

LacaFaca

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit LacaFaca posztolt

  1. Település: Tiszaföldvár (Szolnok megye, kunszentmártoni járás)

     

    A probléma a következő: egy ideje egyszerűen nem lehet letölteni szinte semmit. Egy darabig megy a letöltés majd egyszer csak megáll és lehet újrakezdeni (de persze akkor is ugyan ez történik, tehát mókuskerék). Bizonyos szerverekről (mega.nz pl) le lehet tölteni, viszont a sebesség akkor se lép 600kb/s fölé, ez is csak abban az esetben ha más eszköz nem használ netet. Ha valaki a házban néz egy youtube videót, ez az érték már csak 450 körül van vagy pedig a youtube szakadozik. 
    https://pasteimg.com/image/vdsl2.T7Z0

    Egyszerűen már nem tudom mit tegyek, a szolgáltató váltáson is erősen gondolkozom... 

    Előre is köszönöm a válaszokat. 

  2. 8 órája, btz írta:

    @LacaFaca

    Ezzel a vonallal igen sok gond van. Elég durva a csillapítás mértéke és a CRC hibák száma is rengeteg. Ez arra utal, hogy valami komolyan nincs rendben a vonallal. 

    Az SNR lockot nem tévedésből kaptad. Mivel ennél gyorsabb sebességgel még instabilabbá válna a kapcsolatod, mint jelenleg és ugye mint írod és a vonali adatokból is látható, ez a helyzet sem túl rózsás. 

    Bélabácsi rosszul tudja a dolgokat, panaszkodni lehet nyugodtan, mivel ez egy hibásan műjödő vonal, nyugodtan vetethetsz  fel hibajegyet a 1414 es számon. Nem a sebességre kell panaszkodni, hanem arra hogy ez egy érezhetően instabil internet kapcsolat. Létezik garantált minimum érték ugyan, de hiába van neked efelett mért értéked, nyugodtan add ezt le hibára, foglalkozni dognak vele. 

    Amit tehetsz, illetve kérheted hogy tegyenek: Házonbellüli vezetékszakasz teljes kicserélése, lerövidítése. Kötődobozcsere. Ház és pózna közötti szakasz cseréje, ha van ilyen. Hiba kivizsgáltatása háztól DSLAM-ig  földkábellel, törzskábellel foglalkozó csapattal, erről a vizsgálatról írásos beszámoló kérése. 

    Köszi a választ, azok alapján amit írtál én arra tippelek, hogy a vezetékkel van a baj. Régebben egy idős hölgy lakott itt és neki telefonja volt kb 15 éves kábel lehet bent, illetve mivel a doboz rossz helyen volt a szerelő kihúzott egy darab kábelt majd a régivel egyszerűen összetekerte. Persze a szigetelőszalagot is lespórolta róla. :) 

    Gondolom ez okozhatja de nem értek hozzá :D 

  3. Az lenne a kérdésem, hogy nemrégiben(1,5 hónapja talán) váltottam 10mb-os netről 30mb-ra, A hiba ott kezdődik, hogy váltás után és azóta is maxium azt a sebességet hozza a net amit előtte is hozott tehát a 10mb-os net letöltését (~800kb/s gyakorlatban) . Ez a hiba nálam fordul elő csak vagy esetleg ennyire képes a net? Mikor bekötötték még csak a 10 megás volt viszont nemrégiben láttam, hogy a 30-as is elérhető lett ezért váltottam. Speedport Entry 2i "modemem" van. Ugyan ezt a sebességet mérem tv-n, telefonon, gépen, laptop-on is. Jelen pillanatban a letöltési sebességem alig éri el a 400kb/s-t :) 

     

    Valaki tudna ebben nekem segíteni? Esetleg amikor váltottam nem kellett volna cserélni a modemet vagy valami? A számlán a 30 megásat számlázzák ki! 

     

    Előre is köszönöm! 

×
×
  • Új...