iamgergo

Tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit iamgergo posztolt


 1. Nem tudod véletlenül, hogy a T-s optikák hová futnak be?

  Először HFC Network volt, aztán Kalásznet lett belőle, de még mindig Invitech-es statikus IP-t kapunk. Hogyan oldották meg, hogy plusz optika nélkül egyszerre legyen Telekom és Kalásznet ebben az esetben? Gondolom a T-nek és a Kalásznetnek egy helyre mennek az optikái, de a HFC-nek nem hiszem.


 2. Sziasztok!

  Hamarosan be fogják kötni a Net L (1000/1000) csomagot 3db IPTV STB-vel, Magenta 1-ben. Lenne néhány előzetes kérdésem.

  Jelenleg Kalásznetes Huawei HG8247a ONT van beüzemelve. Ez az eszköz csak "optikából netet, tévét és telefont" csinál. A LAN1 portjára a saját TP-Link Archer C1200 routerem WAN portja van kötve. Az Archer fix IP-n csatlakozik a Huawei-re, ott pedig erre be van állítva egy DMZ, hogy az Archeren nyitott portok kimenjenek. Tehát minden Wifin és kábelen csatlakoztatott eszköznek az Archer ad IP-t. A legtöbb eszköznél a MAC Address-hez van rendelve egy fix 192.168.0.1XX IP. Mivel saját fejlesztésű okosotthon eszközök vannak, ezért fontos, hogy bizonyos eszközöknek újrakonfigurálás esetén se változzon a címe.

  Mivel ennek a TP-Link routernek nagyon jó admin felülete van, szinte mindent be lehet állítani, a továbbiakban sem szeretném a szolgáltatói eszközt használni. Mindenképp ragaszkodom hozzá, hogy a saját router legyen a DHCP szerver.

  1. Megoldható-e, hogy ne a szolgáltatói router legyen a DHCP szerver?
  2. Ha IGMP képes a saját routerem, mehet azon keresztül az IPTV, vagy feltétlenül külön szál kell az ONT-től a tv-ig?
  3. Hűségidő mellé jár 2db Strong Mesh Wifi cucc. Érdemes használni? Mik a tapasztalatok? Használhatom úgy, hogy a saját routerem adjon IP-t a rá csatlakozott eszközöknek?
  4. Mi van ezzel a NAT dologgal? Alapból tényleg csak privát IP-t kapnak az ügyfelek?
  5. Tesznek be plusz optikai kötődobozt, vagy az optika az oszlopról közvetlen az ONT-be megy? (a Kalásznetnél az utóbbi van)
  6. Mennyire rugalmasak a szerelők? (Gondolok itt a szerelésre, a beállításokra, stb.)