iamgergo

Tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

iamgergo a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Köszi! Végülis annyira nem fontos, a lényeg, hogy működjön a dolog.
 2. Nem tudod véletlenül, hogy a T-s optikák hová futnak be? Először HFC Network volt, aztán Kalásznet lett belőle, de még mindig Invitech-es statikus IP-t kapunk. Hogyan oldották meg, hogy plusz optika nélkül egyszerre legyen Telekom és Kalásznet ebben az esetben? Gondolom a T-nek és a Kalásznetnek egy helyre mennek az optikái, de a HFC-nek nem hiszem.
 3. Ha a Sagemcomon kikapcsolom a DHCP-t (egyáltalán lehet-e?) és az Archerről PPPoE-t használok, megy az IPTV? Igazából már lassan 2 éve dupla natolás van, de még nem okozott problémát.
 4. Köszi! Van még valami jó tanácsod a bekötéssel kapcsolatban? Pl. valamit megkérdezni, máshogy beállíttatni, stb.? Mostanában Huawei-t vagy Sagemcom-ot osztogatnak? Mindkettőn működik a Fon?
 5. Sziasztok! Hamarosan be fogják kötni a Net L (1000/1000) csomagot 3db IPTV STB-vel, Magenta 1-ben. Lenne néhány előzetes kérdésem. Jelenleg Kalásznetes Huawei HG8247a ONT van beüzemelve. Ez az eszköz csak "optikából netet, tévét és telefont" csinál. A LAN1 portjára a saját TP-Link Archer C1200 routerem WAN portja van kötve. Az Archer fix IP-n csatlakozik a Huawei-re, ott pedig erre be van állítva egy DMZ, hogy az Archeren nyitott portok kimenjenek. Tehát minden Wifin és kábelen csatlakoztatott eszköznek az Archer ad IP-t. A legtöbb eszköznél a MAC Address-hez van rendelve egy fix 192.168.0.1XX IP. Mivel saját fejlesztésű okosotthon eszközök vannak, ezért fontos, hogy bizonyos eszközöknek újrakonfigurálás esetén se változzon a címe. Mivel ennek a TP-Link routernek nagyon jó admin felülete van, szinte mindent be lehet állítani, a továbbiakban sem szeretném a szolgáltatói eszközt használni. Mindenképp ragaszkodom hozzá, hogy a saját router legyen a DHCP szerver. 1. Megoldható-e, hogy ne a szolgáltatói router legyen a DHCP szerver? 2. Ha IGMP képes a saját routerem, mehet azon keresztül az IPTV, vagy feltétlenül külön szál kell az ONT-től a tv-ig? 3. Hűségidő mellé jár 2db Strong Mesh Wifi cucc. Érdemes használni? Mik a tapasztalatok? Használhatom úgy, hogy a saját routerem adjon IP-t a rá csatlakozott eszközöknek? 4. Mi van ezzel a NAT dologgal? Alapból tényleg csak privát IP-t kapnak az ügyfelek? 5. Tesznek be plusz optikai kötődobozt, vagy az optika az oszlopról közvetlen az ONT-be megy? (a Kalásznetnél az utóbbi van) 6. Mennyire rugalmasak a szerelők? (Gondolok itt a szerelésre, a beállításokra, stb.)