gerimaster

Tag
 • Tartalmak

  6
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

gerimaster a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. A regisztráció nem engedély. A 60 GHZ ISM sáv, szabadon használható, amennyiben az Európai Unióban kereskedelmi forgalomban kapható, CE jelöléssel ellátott eszközökkel használod azok rendeltetése szerint. (Mivel ezek megfelelnek a 2014/30/EU direktívának) 5ghz-s eszközből kb 4-5 tipus van mely bírja a Gbit-et, kicsit jobban kell tájékozódnod. Azon az apró tényen nem is akadjunk fel, hogy a kiinduló pont a 30/5Mbit javítása lenne (ami jó ha 18/2Mbit a valóságban). Értelemszerűen a kábelvég a szolgáltatási cím, a számlázási pedig akár a végpont is lehet. Esetleg van még valami amit fel tudtuk hozni annak érdekében, hogy miért is nem lehet ?
 2. Egyszerűbb mint gondolod, és egyáltalán nem drága. 2x1 Gbit 5Ghz/60Ghz-s eszközök nagyságrendileg 100-150 ezer forint. Nem engedélyköteles. kb. 2-3 km-ig 95%-os teljesítményt tud a névlegesből. Ha megtoldom 200 ezerre a költségvetést simán 10-20Km-is megoldom. Tehát ilyen egyszerű ahogy mondom. Nagyságrendileg 150-200 ezer ilyen eszköz működik ma Magyarországon. Unifi, Mikrotik stb. Ismételten csak egy szolgáltató kell, egy épületben ami 600m-re van és láss csodát Telekom a népnek nyomja a 2Gbit-es internetet az épületben. Oda kell figyelni mit írtam, és mit kérdeztem. Pénz nem akadály, internet kell, és elegem van abból, hogy itt könyörögni kell.
 3. Sajnos továbbra sem értem, felajánlottam, hogy megcsillantom a pénztárcámat, és a kiépítés költségét 60ghz vagy 5ghz nagy teljesítményű rendszerrel megoldom. (akár a kábelelvezetés költségéről is beszélhetünk) A kérdés még ugyanaz. A telekom tud adni egy kábelvéget azon épületek egyikén melyben a panellakók 2 gbit-en szörföznek? (600m légvonalban) Minden mást megoldok. Nem értem miért kell felhozni, hogy kukutyinban sürgetőbb az internet bővítés. Csak adjatok egy fránya kábelvéget.
 4. Nem teljesen értem miért kell EU pénzeket bevonni, hogy 600m-re is kínálják a szolgáltatást. Mint említettem már itt van a szupergyors internet még az EU pályázat előtt kiépítésre került. Erős a gyanúm, hogy ebben az országban csak akkor lesznek előrelépések, a teljesen normálisan elvárható szolgáltatások tekintetében, ha előtte kitömik a Telekom zsebeit pár száz milliárddal. Hol marad a kapitalista szellem? Tudjátok a jól bevált aki először ér oda az ba... nyer. Tényleg olyan nagy elvárás, hogy 2021-ben egy olyan városban ahol 5G és 2gbit-es internetet kínál a Telekom, pár száz méterre tovább vigye a kábelt? Mert a jelenleg elérhető 30/5 Mbit szégyen kategória. A vicces az egészben, hogy Keszthely központjáról beszélünk, nem egy falusi tanya bekötését szorgalmazom.
 5. Köszönöm, várom a választ.
 6. Sziasztok, Mikor várható Keszthelyen, hogy a szupergyors optikai hálózat a Deák Ferenc utca 57/G alá is elérjen? Közel 3 éve elérhető 600m-re légvonalban a panel épületekben, és 2 éve már 2 gbit is rendelhető azon a területen. Jelenleg csak 30Mbit net pluszt tudnék rendelni. A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy a megrendelem a lassú internetet, van lehetőség bővítésre? Vagy csak évekig kidobnám a pénzt az ablakon? Érdekelne más lehetőség is, lévén simán látom a nevezett épületeket, melynek a tetejéről akár át is lehetne lőni a vonalat 60ghz-en. Természetesen a költségeket még állnám is. Előre is köszönöm a választ.