Yespoker

Tag
 • Tartalmak

  15
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Yespoker posztolt


 1. 5 órája, McBelaba írta:

  És kipróbáltam, hogy a bekapcsolt kína program mellett, a hálókártyán engedélyezed a "Jum Frame" beállítást ?
   

  Alapból be volt kapcsolva és próbáltam visszaállítva is. Mint ahogy kiderítettem eléggé bugos az Advanced Stream Detection funkciója és ez a probléma vele. Tulajdonképpen ha a teljes sávszélesség szabad, akkor is korlátoz bizonyos le/feltöltéseket. Mindamellett legnagyobb prioritást adva mindennek sem érhető el vele a teljes sávszélesség.


 2.  
   
   
   
  5 órája, McBelaba írta:

  Látom nen tudtad elolvasni a szolgáltató ÁSZF-ét. Hát akkor így jártál.


   

  Én el tudtam és képzeld értelmezni is tudtam már azelőtt, hogy szerződést kötöttem. De Te még mindig nem tanultál meg magyarul és nem tudod értelmezni, hogy mit írtam teljesen egyértelműen ráadásul. Érdekes mindenki tudta. :D

  Valóban szükséged van rá, hogy vastag betűvel kiemelve a megértésnél elmaradt szavakat leírjam ide neked címezve az egészet újra? :D


 3. 1 perce, McBelaba írta:

  Amikor szerződést kötsz, akkor ezeket álltalában ell szokták mondani. Nekem lete nem momdták, de akkor meg te voltál a buta, mert nem kérdeztél rá. Emellet az ÁSZF-et is megnézhetted volna, mielött szerződést kötöttél volna, hogy mennyi az anny?! Ezért csak mnagadat hibáztathatod, mert ez a a te DÖNTÉSED  volt.
   

  Látom nem tudsz értelmezni. Ess neki még 1x.


 4. 6 perce, McBelaba írta:

  Persze hogy joob, akár az oprendszert is törölheted.

  Amúgy meg ha éppen akkor kapsz be egy vírus, akkor cseszeheted.

   

  Amúgy a nagytudású emberektől kérdzem: Mi a francsnak is van a GigaBites jártyákon az az ezeknél gyorsabbakon a "Jumbo Frame"? Hát pont az ilyen tudatlanok miatt, akik a vírúsírtót kapcsolják ki ha lassú a hálózati sebességük!
   

  Én vírusírtót és tűzfalat ki nem kapcsoltam. Amit én kikapcsoltam az nem vírusírtó. :D


 5. 11 perce, btz írta:

  @Yespoker

  Nos ez remek hír. ?? Épp ezért is írtam, McBélabá véleményével szemben, hogy mérésnél jobb megszabadulni mindenféle szoftvertől, vírusirtóktól, de főleg mindenféle killertől, ami a hálózatot befolyásolhatja. Célszerű lenne egy erős SSD-s géppel is mérni egyet, lehetőleg a Speedtest.net oldalt használva, nem tartom kizártnak hogy 7-800-at is összelehet hozni egy igazán bika géppel. 

  Az én gépem erős SSD-s gép. ;) (SSD M.2 PCI-E Gen 3-as) Most clean install a chipset legújabb software hátha tudom használni utána, mert egyébként jó a QoS funkciója.

   

  Közben a letörölt driverrel is megmértem. Hát így lazán 820/820. Szóval a tököm se hagyja fent, ha kevesebb lesz a legújabb verzióval is. :D


 6.  
   
   
   
  1 órája, btz írta:

  Van e telepítve a mérőeszközre valamilyen vírusírtó, kémprogram figyelő?

  Nos. Megkövetem magamat és hálám örökké üldözni fog. Továbbá bár még nincs közelében a névlegesnek, de jelentősen megugrott a teljesítmény.

  A vírusírtó adott egy ötleltet, ami nem értem miért nem jutott eddig eszembe. A hálózati vezérlőnek van egy Killer Control Center nevű alkalmazása és az nem bírt a nagy sávszélességgel. Ha kikapcsolom benne az Advanced Stream Detection opciót, akkor mind a netes sebességmérés, mind az egyéb letöltés és feltöltés is felugrik a megszokott 350/250 körüliről 600-ra. Hurrá!

  Köszi a tippet! Jövök egy sörrel minden segítőkész adminnak, olvasónak stb.


 7. 36 perce, McBelaba írta:

   

  Én is ezt mondom, mert sajnos megtapasztaltam milyen is a gyorsabb net, árban sokkal több, de teljesítmény arányban nem nyújt annyival többet hogy ésszerű lenne. De ez a te döntésed volt. Düntés = Lehetőség közti váasztás, te ezt választottad.
   

  Ez nem igaz, mert nem tájékoztatnak, hogy TElekomnál (csak náluk) a cél a garantált és nem a névelges. TOvábbá, hogy nem is akarnak sokkal többet.


 8.  
   
   
   
  31 perce, McBelaba írta:

  Belegonmdolsz, akkor mindeki reklamákna senkinek sem lenne pld 50-80 -nál gyorsabb, és az egész hálózat leüllne, mert mindeki orrba szájba gigabittel torrentezne...

  A HD TV is neten jön és sokan netflixeznek stb. Mellette még van high speed net és ezt is bírják. Egyébként más szolgáltatók bírják. Tapasztalat más végponton. Ha pedig nem bírják ne hirdessék úgy vagy hívják fel a figyelmet: te ***** ne vegyél 1000/1000-et. Elég a 300 is, mert többet úgy sem kapsz.


 9. 53 perce, btz írta:

  Ezt a részt kifejthetnéd. Illetve, hogy pontosan hogy történt a mérés.

  Mire gondolsz? Írtam, hogy mindenféleképpen. Ha kábelekre, akkor Cat6-os  kábelekkel, de a modem saját kábelével is. Más gépen nem próbáltam, ha erre gondolsz, de a gép 1Gb-es hálózati vezérlős.


 10. 24 perce, btz írta:

  Ezt a részt kifejthetnéd. Illetve, hogy pontosan hogy történt a mérés.

  Különböző netes oldalakon. Magyar, külföldi stb. Egy felső kategóriás routerrel a modemet bridge módba téve és közvetlen a modemmel is minden le és feltöltést leállítva. Egyébként a legjobb eredményt adó külföldi oldal adatit néztem mérvadónak.


 11. A következőket az általam ismert vonatkozó fórumokon is közzéteszem okulásul.

  Alig több, mint egy hete kötötték be az 1000/1000 internet szolgáltatást Budapesti lakásunkra. Telekomos negatív tapasztalataim miatt előtte olvasgattam mi várható ezzel kapcsolatban és legtöbb helyen óva intik az embert tőle.

  Mivel a területünkre nem rég újonnan vezették be az optikai hálózatot ezért gondoltam adok esélyt nekik, csak jó lesz. Hiba volt. Informatikusról feltételezhetően magam is a bekötés óta napi szinten többször (hajnal, reggel, délelőtt, délután, este) mérem szolgáltatás "minőségét".

  Tisztában vagyok vele, hogy a garantált sebesség kevesebb. A többi szolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatom azonban az, hogy a névleges vagy azt megközelítő sebességet szolgáltatják és a garantált adatok nem azért vannak, hogy azt megközelítő szolgáltatást nyújtsanak. A Telekomtól eltérőn a többieknél azért van a garantált, hogy időleges probléma esetén azt is nyújtani fogják. (Egyértelműen kiesés alatt azt sem fogja adni senki.) Nem így a Telekoszopatónál. (Miért is gondoltam, hogy változott valami a régebbi tapasztalataim óta?)

  A méréseket minden hibalehetőséget kiszűrve végeztem. A legjobb eredmény 480Mb le/290 fel volt. Ez azonban kiugró, két alkalom volt. A jellemző sebesség a 320-350 le és 200-220 fel. Egyébként az is előfordul, hogy a garantált letöltési sebesség sincs meg, de legyen ezt most elengedem.

  Telefonos hibabejelentésnél azt mondták, hogy ha meg van a garantált, akkor éljek együtt vele, nem tesznek semmit. Magyarul elismerik, hogy Ők bizony a garantáltat adják a névlegesen meghirdetett helyett. Erre törekednek és nem tesznek semmit a szolgáltatás javítása érdekében. Ezt követően írásos panaszt tettem, miután egyszer telefonon kerestek Telekomtól. Sajnos éppen moziban voltunk és nem tudtam felvenni. Azóta semmi.

  A panaszban kértem nézzenek utána tudják-e a névleges felé közelítő szolgáltatást nyújtani vagy adják meg a kötbér mértékét és azonnal szerződést bontok annak tudatában. A kötbér fizetéséről pedig annak mértékétől függően ügyvédemmel egyeztetek. (Érdemes-e időt szánni rá?) Azóta várok válaszra.

  Hogy miért nem tisztességes az eljárás és miért haragszom?

  1. Sem az érdeklődésnél, sem szerződésköténél nem hívják fel a figyelmet, hogy Ők a garantált szolgáltatásra törekednek, nem a névlegesre. Az, hogy az előbbi a céljuk és nem a névleges egy nagybetűs átverés. (Más szolgáltatók névlegesre törekednek, de tudom, hogy mindenhol vannak esetek. Érdekes módon azonban máshol tesznek az ügyfélért és nem mondják nyíltan arcba, hogy ez van egyed. Megszívtad.)

  2. Miért is fizessek 1000/1000 internetért, amikor az egy vagy két "csomaggal" alatta lévőt nyújtják csak?

  3. *****-ről váltottam Telekomra gondolva, hogy őj optikai hálózat hát csak jó lesz még egy Telekomtól is. Szóval most a tárgy végponton többet fizetek egy lassabb internetért TV nélkül, mint fizettem a másik szolgáltatónak amihez még HD TV szolgáltatás is járt. Szívás extra!

  Köszönetem, ha türelmesen elolvastad és szerencsés vagy, ha nálad a névlegeshez közelítően nyújták a szolgáltatást!

  Többiek okuljanak az esetemből.