Tojci

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Tojci posztolt


  1. Ekkor: 2020. 05. 10. at 8:17, Swartzy írta:

    Sziasztok!

    Ugyan ezt a problémát tapasztaltam én is amit írtatok, azonban tegnap megpróbáltam wifin keresztül újra elérni a lanon lévő eszközöket és sikerült, pedig nem csináltam semmit a SagemcomBox beállításaival. Esetleg vmi frissítés érkezett?  Jelenleg nálam műxik a wifiről való lan eszköz elérés.

     

     

    Igen, úgy megy hogy ha az egyik vezetéken van. A gond akkor kezdődik, ha mindkettő wlan.


  2. 4 órája, davidk írta:

    Ugyanez a problémám nekem is, az eszközzel van gond, wifi irányból nem megy a címfeloldás. Ha wifi irányból próbálok pingelni egy vezetékes eszközt (pl. NAS), akkor nem látja a hosztot, viszont ha a vezetékes PC-ről pingelem a wifis laptopot, akkor az megy. A wifis eszközök is elérik egymást, csak wifi irányból nem megy vezetékes irányba. Sokat keresgéltem, másoknak is ugyanez a gondja a fenti eszközzel, és valaki rájött, hogy a címfeloldás a probléma, ha manuálisan felvesszük az ARP cache-be a vezetékes hosztot a kliensen, akkor rögtön megy, viszont az ARP cache időnként törlődik, így én ezt egy cron jobbal oldottam meg, de pl. telefonon ez nem megoldás. Jó lenne ha nyitnának rá egy hibajegyet, mert egyértelműen firmware hiba, viszont az ügyfélszolgálat szerint a helyi hálózatommal van gond (meg ezek szerint mindenki másnak is). Nyitottam rá ma is egy hibajegyet, mert ez hibás működés és gondolom a Telekom szerint sem az a megoldás, hogy akkor használjon mindenki másik routert.

    Az a gond, hogy látszólag (és gyakorlatilag is) a telekom support lesz*rja az user problémáját.

     

    Ez egy létező gond, a megoldás rá: vegyél saját routert, és oldd meg pppoe passtroughval... Én még nem tartok itt, de nem lepődnék meg ha a passtrough is szarul működne rajta...


  3. 20 órája, McBelaba írta:

    Hát pedig nagyon úgy néz ki, hogy ha a gépen lévő OS nem rejti el a WiFi-s eszközöket, és nincs semmi olyan program a gépen, ami ezt okazza, hogy akkor a Router-ed a bűnös.

    Ott ahol a WiFi titkosítást tudod állítani kellenen lennie egy Hidden SSID-nek, hogy nálad ez miért nem látható nem tudni. Ezzel a beállítással rejtheted el a teljes WiFi-s hálózatot a külvilág elöl és lehet emiatt van a ez az állapot.

     

    Ilyen van, láthatóra van állítva.

    Viszont az SSID láthatósága az nem a hálózaton teszi láthatóvá az eszközöket egymásnak, hanem magát a hálózatot rejti el a még nem csatlakozott eszközök elől.

    Lehet beszerzek inkább egy saját routert és PPPoe passtrough-val megoldom, ez az opció legalább benne van... :)


  4. Sziasztok,

    Adott egy Sagemcom F@st 3890V3.

    A hiba, hogy ha a számítógép wifi-n csatlakozik a hálózathoz, nem látják az eszközök, illetve a számítógép se lát semmi mást a belső hálón.
    Ha átmegyek teszt jelleggel kábelre, mindent lát és mindenki látja.

    Semmi ide vonatkozót beállítást nem látok a felületén amit be/ki kellene kapcsolni ami megoldhatná.

    Ötlet?